Slovenija

Pet tisoč tovornjakov na dan

Gornja Radgona, 30. 05. 2007 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
B.T./B.J.
Komentarji
6

Pomurci imajo dovolj. Odločeni so, da bodo šli na cesto in zaprli povezavo med Mariborom in Lendavo.

Pomurci imajo dovolj. Odločeni so, da bodo šli na cesto in zaprli povezavo med Mariborom in Lendavo.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

robinud@volja.net
31. 05. 2007 14.14
"že pri vsakem vaškem puntu" Ne gre za neko muho dneva. Problem se vleče že veliko let.
theykilledKenny
31. 05. 2007 11.49
Razumem njihovo stisko, pa vendar - ali lahko kar meni nič-tebi nič zaprejo cesto že pri vsakem vaškem puntu? Mene bi zaprli, da bi bil črn...
Krbo?
30. 05. 2007 23.43
Vedno so nas zabari zanemarjali, pa se pametni se delajo. Jaz sem hvala bogu visoko na bregu, tam tovornjaki ne pridejo gor, ampak na pomurju je z tem tranzitnim prometon res katastrofa.
janezek123@gmail.com
30. 05. 2007 21.57
Ni res, da je obremenitev ceste Maribor-Ptuj s tovornjaki vecja. Le kam bi ti vozili, ce pa jih Avstrijci ne spustijo noter? Sicer pa ob teh tovornjakih lahko clovek samo obcuduje slovensko potrpezljivost, ker npr. v Avstriji bi ljudje cesto ze davno zaprli. Samo primerjajte koliko tovornjakov je na avstrijskih avtocestah in koliko pri nas pa je vse takoj jasno. Jasno je tudi, da nasa zeleznica taksna, kot je ne more sprejeti vseh tovornjakov. Ampak taksna je ze 15 let in se cisto NIC ne naredi samo zato, ker vsi ministri ze vnaprej zavracajo to moznost. In le zakaj pri vragu ne gradijo zeleznice vzporedno z avtocesto??? Saj sicer bo cez nekaj let tudi na avtocesti isti problem tako, kot je ze sedaj na relaciji od Maribor do italijanske meje, kjer tezki tovornjaki unicujejo cestisce in vozijo vzporedno ter ovirajo promet. Skratka, prometna politika je pri nas cisto zgresena in se zal nam bo, da se okolje tako zlahka unicuje.
Nituš
30. 05. 2007 20.51
nintendo64, tvoje navedbe ne držijo. Prihajam iz ene izmed večjih občin v Prekmurju (ima 23 vasi) in v naši občini imata samo dve vasi urejene pločnike, kanalizacijo,... Kar se tiče prometa na Pomurskih cestah pa že video dovolj pove. Resnici na ljubo pa avtocesta od Pincev do Maribora ne bo imela odstavnega pasu. Še bolj se dokazuje, da smo "tretjerazredni državljani". Glavno, da vlada z Janšem na čelu hodi k nam jest in pit ter se oblačit v Muro. Za drugo pa jim itak ni mar.
nintendo64@email.si
30. 05. 2007 20.14
Prekmurci so pa res že tečni in ne morejo počakat 1 leto. Obstajajo ceste v Sloveniji s precej večjo obremenitvijo (Maribor-Ptuj), pa še sploh avtoceste ne gradijo. Dejansko se gre v prekmurju samo za to, ker imajo take mini občine in nimajo denarja za NIČ, potem pa na vse mogoče načine izsiljujejo državo, da jim dela pločnike pa lučke in ker se to dela na hitro, so njihove vasi že kot neke betonske džungle, kot jih je bilo moč videti v komunističnih mestih.