Slovenija

'Čakajo, da se moje zdravje tako poslabša, da stroškov z mano ne bo več'

Ljubljana, 11. 07. 2012 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
Neda Došenović/STA
Komentarji
208

Irena Volkner, ki je imela tumor v glavi in je bila po nepojasnjenem odlašanju z operacijo v Ljubljani februarja operirana v Nemčiji, se je odločila za tožbo. Z UKCL se je sicer dogovorila za odškodnino, a po petih mesecih je še ni dočakala. "Počutim se prevarano, zavedeno in ogroženo," je dejala.

Irena Volkner ima z ljubljanskim kliničnim centrom zelo slabo izkušnjo.
Irena Volkner ima z ljubljanskim kliničnim centrom zelo slabo izkušnjo. FOTO: Kanal A

Irena Volkner je februarja letos z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana (UKCL) sklenila ustni dogovor, ki je bil medijem predstavljen kot vzorec mirnega reševanja sporov med oškodovanim pacientom in zdravniki. Zgodba Volknerjeve je namreč v javnosti dvignila veliko prahu, saj je že januarja 2010 od zdravnika Seyeda Yousefa Ardebilija dobila pismo, da ima tumor na možganski bazi in da mora nujno na operacijo. A Ardebili je ni utegnil operirati, stvar pa se je vlekla toliko časa, dokler ni Volknerjeva stopila pred kamere, urgentno pa so jo operirali v Nemčiji. Po medijskem pritisku je februarja letos vodstvo UKCL sporočilo, da je ugotovilo, da potek obravnave bolnice ni bil ustrezen in takrat sta se strani dogovorili o mirnem reševanju spora, UKCL pa se je zavezal, da bo Volknerjevi povrnil vso škodo, ki jo je utrpela zaradi nerazumnega in priznano napačnega odlašanja z operacijo.

Odškodnine še ni dočakala

Čeprav se je Volknerjeva takrat zavezala, da se ne bo več obračala na javnost, pa je bila v to spet primorana. Po petih mesecih čakanja namreč za škodo, ki jo je utrpela, ni še prejela ničesar. "Ker sem se do danes držala dogovora z vodstvom UKC le jaz, ki dnevno trpim, UKC pa ne, se počutim prevarano, zavedeno in ogroženo," je pred zbranimi novinarji dejala Volknerjeva. Ocenila je, da je februarja medijsko predstavitev poravnave uprava UKC Ljubljana organizirala izključno z namenom lastne promocije.

Najbolj jo boli ta ignoranca UKCL, ki je obljubil, da ji bo pomagal. "Vse, kar sem do danes prejela od UKC, je bilo pred dnevi pisanje Zavarovalnice Adriatic mojemu odvetniku, da naj jaz, pacient, predložim zavarovalnici medicinsko dokumentacijo, ki jo piše in izstavlja UKCL," je dejala Volknerjeva. "Pri tem imam kot pacient v to medicinsko dokumentacijo le pravico vpogleda. In ta zakonite določila pravna služba in uprava UKCL poznata bolje kot jaz," je dodala. Prepričana je, da UKCL in njegova zavarovalnica zavlačujeta plačilo kakršne koli odškodnine, ker čakata na tako poslabšanje njenega zdravja, da stroškov z njo ne bo več.

"UKC se je opravičil in je priznal, da je bilo nekaj narobe in zato ne oporeka odškodnini," je dejal predstojnik kliničnega oddelka za nevrokirurgijo Marjan Koršič. Ob tem je pojasnil, da je UKC sicer izpeljal vse potrebne organizacijske postopke, ki so sicer praksa v takih primerih.

Po Koršičevih besedah so poslali prošnjo za zdravljenje v tujini na ustrezne organe, izbrali so mesto zdravljenja, organizirali so datum operacije in prevoz do mesta. "Z naše strani je vse potekalo gladko," je zatrdil.

Zdaj Volknerjeva napoveduje, da bo Ardebilija ovadila zaradi kaznivega dejanja opustitve zdravljenja, da bo tožila UKCL za odškodnino zaradi opustitve zdravljenja in napačnega zdravljenja in da bo Zdravniški zbornici Slovenije prijavila tiste zaposlene s kliničnega oddelka nevrokirurgije, za katere meni, da si to zaslužijo.

V UKCL za odškodninski zahtevek še iščejo izvedenca medicinske stroke

V UKCL pravijo, da so odškodninski zahtevek Volknerjeve predali zavarovalnici, ta pa zdaj mora poiskati izvedenca medicinske stroke, ki bo presodil o višini odškodnine. Kot je dejal strokovni direktor kirurške klinike UKCL Alojz Pleskovič, je zahtevek  za mnenje izvedenca medicinske stroke prišel tudi na klinični oddelek za nevrokirurgijo, vendar pa mnenja niso izdali zaradi morebitnega pojava dvoma v njihovo objektivnost. Zahtevek so predali "zavarovalnici, da sama poišče izvedenca medicinske stroke, ki bo podal neodvisno mnenje".

Torej zdaj čakajo na mnenje izvedenca, Pleskovič pa je pojasnil, da bo izvedenec vso potrebno dokumentacijo dobil pri strokovni direktorici UKC Ljubljana.

Pleskovič je ob tem dejal, da bi zavarovalnica takoj izplačala odškodnino, če bi se zavarovalnica z višino odškodnine strinjala. "Ker pa ima verjetno pomisleke, hoče imeti strokovno mnenje, ki temelji na oceni bolečin, strahu in drugih dejavnikov, ki so vplivali na zdravljenje bolnice," je dejal. Ob tem je še dodal, da se lahko ugotovi, da je zahtevani znesek premajhen ali previsok.

Operirali so jo v Nemčiji, zdaj pa si Volknerjeva preprosto ne more več privoščiti zdravljenja v tujini. Odškodnine UKCL ni dobila, službo pa je izgubila.
Operirali so jo v Nemčiji, zdaj pa si Volknerjeva preprosto ne more več privoščiti zdravljenja v tujini. Odškodnine UKCL ni dobila, službo pa je izgubila. FOTO: N.D.

Zdravljenja v Nemčiji si ne more privoščiti

Volknerjeva je sicer v vmesnem času izgubila službo, saj je imela pogodbo za določen čas, delodajalec pa ji pogodbe ni podaljšal. Zdaj je na zavodu za zaposlovanje, kjer prejema nekaj manj kot 500 evrov bolniške, poleg tega pa ima dva šoloobvezna otroka. Morala bi hoditi na obsevanje v nemški Heidelberg, a ne more, saj je na bolniškem dopustu, v eksistenčni stiski in ne more kriti vseh stroškov bivanja in potovanja v Heidelberg. Zdaj zdravljenje nadaljuje na ljubljanskem onkološkem inštitutu.

Tumor so ji v Nemčiji sicer lahko le delno odstranili in ravno zato so ji za uspešen zaključek operativnega posega na Univerzitetni kliniki v Tübingenu priporočili obsevanje v Heidelbergu. Tam namreč lahko obsevajo točno določeno tkivo, ki ga želijo. "Taka obsevanja v Evropi obstajajo samo tri, pri nas tega ni," je dejala Volknerjeva in dodala, da ji tako pri nas obsevajo tudi tkivo, ki je okoli tistega, ki bi ga morali.

Gospa Volkner seveda ne krivi kliničnega centra zato, da ima tumor, ampak krivi ga samo tega, da je ta tumor bil leto in pol prepozno operiran. Odvetnik Andrej Pitako

Irena Volkner: Vem, da je Ardebili za številne dober kirurg, a jaz tega ne morem reči

Zdravnik Ardebili, ki Volknerjeve ni pravočasno operiral, se je sicer februarja prek pisnega sporočila javno opravičil za zaplete pri zdravljenju in dodal, da je tudi Volknerjevi poslal osebno opravičilo. A Volknerjeva je danes zatrdila, da od Ardebilija ni dobila ne pisnega ne ustnega opravičila. "Doktor Ardebili se je očitno opravičil samo nadzornikom oziroma upravi kliničnega centra, ker je bilo verjetno kritično glede njegovega delovnega razmerja," pa je povedal odvetnik Volknerjeve Andrej Pitako.

Volknerjeva je spomnila, kako je leta 2010 prosila Ardebilija, naj jo le operira. Marca tistega leta je Ardebilija prosila tudi, če lahko dobi drugega zdravnika, če je on preveč zaseden, a ji je Ardebili dejal, da je on edini nevrokirurg, ki jo lahko operira. "Zagotovil mi je, da je on najboljši in da samo on lahko operira," je dejala.

Izpostavila je tudi, da je Ardebili vse njene izvide izgubil. "Ko sem dala pritožbo, me je naslednji dan klical, ali me lahko operira, ampak operira brez izvidov," je dejala Volknerjeva in dodala, da "če bi šla privat, bi bila pa takoj na vrsti".

Tudi po operaciji v Nemčiji ima v Sloveniji številne težave.
Tudi po operaciji v Nemčiji ima v Sloveniji številne težave. FOTO: Kanal A
Mogoče mi marsikdo ne bo verjel, kaj se mi dogaja, ampak očitno je treba vsakega zdravnika po novem snemati. To, kar se tukaj dogaja, to ni več normalno in ljudje se premalo pritožujejo. Ljudje so malo preveč potrpežljivi, ampak na žalost sem bila obsojena na smrt in sem se morala zato boriti. Če se ne bi, ne bi bila danes tukaj. Pa še vedno se moram boriti. Irena Volkner

Slabih izkušenj še ni konec

Po vsem, kar se je Volknerjevi zgodilo pred operacijo v Nemčiji in po priznani napaki UKCL, pa slabih izkušenj z našimi zdravniki zanjo še ni konec. Ko je maja na onkološki inštitut prinesla posnetke svoje operacije, jo je sprejel zdravnik Kos, ki je po besedah Volknerjeve ob pregledu posnetka dejal, da v Nemčiji sploh ne znajo operirati. Nato ji je začel govoriti, da bo začela vegetirati, da bo nehala dihati. "Bila sem šokirana in sem ga vprašala, koliko časa mi še ostane. Rekel je, da je imel pacientko s tako boleznijo, ki je po treh tednih umrla in da bi si na mojem mestu spustil metek v glavo," je povedala Volknerjeva. Dejala je, da je bila takrat zadnjič pri tem zdravniku in da jo zdaj zdravi Uroš Smrdel.

Zapletlo pa se je tudi pri posebnem prehranskem dopolnilu, ki ga Volknerjeva mora jemati, da lahko lažje je in pije. Že aprila ji je predstojnik kliničnega oddelka za nevrokirurgijo Marjan Koršič zagotovil, da bodo stvar uredili tako, da bo dobila stroške, ki jih ima s kupovanjem teh dopolnil, povrnjene. Ker v treh mesecih to še vedno ni bilo urejeno, je Volknerjeva spet odšla v UKCL, kjer jo je sprejela druga zdravnica in ji v enem dnevu uredila papir, ki ga lahko pošlje na zavarovalnico.

"Napake so bile in se ponavljajo," je dejal Pitako. Ob tem je pokazal izvid, na katerem na vrhu še vedno piše, da je tumor na desni strani možganske baze, čeprav je v resnici na levi. V besedilu izvida sicer piše, da je tumor na levi strani, vendar Pitako opozarja, da bi to znala biti težava predvsem takrat, ko zdravniki na hitro pogledajo izvid. "To je napaka, ki jo mi laiki opazimo že na prvi pogled," je dejal.

V petek, ko sta Volknerjeva in njen odvetnik novinarjem poslala vabilo na novinarsko konferenco, so Volknerjevo poklicali iz Košičevega tajništva in jo prosili, ali lahko v soboto pride k zdravniku Košiču na pogovor o odškodninskem zahtevku. "Povedala sem, da jaz njemu nimam nič za odgovarjati kar se tega tiče, ker to ureja moj odvetnik. Tudi ne vem, zakaj bi njemu sploh kar koli odgovarjala. On je na nevrokirurgiji," je povedala Volknerjeva. Dodala je, da je zanimivo, da "takoj ko človek da nekaj ven v medije, da takoj pokličejo, v petih mesecih pa nobeden od njih ni poklical".

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (208)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cvetka41
16. 07. 2012 10.04
+2
Spoštovani ljudje. Prosim vas lepo ne pišite kakšni so naši zdravniki oz. nevrokirurgi, ki je potrebovala ga: Irena Volkner. Naši nevrokirurgi so zelo dobri strokovnjaki med njimi je tudi dr. Ardebili. Če nimate izkušenj z našimi nevrokirurgi potem prosim ne pišite neumnosti. Osebno jaz imam zelo lepe izkušnje z nevrokirurgijo v KC. Ljubljana in sem jim zeloooo hvaležna, da so me rešili in sem imela kar dve operaciji na možganih. Posebej se zahvaljujem našemu SVETOVNEMU prof. dr. Dolenc in njegovem pomočniku, ki soddeluje zraven pri operaciji dr. Pregelj. Hvaležna sem vsem medicinskim sestram, terapevtim in še bi lahko naštevala. Ko sem bila operirana me je tudi prišel pogledati dr. Ardebili. Sedaj ga. Volknerjeva piše, da se ji ni opravičil dr. Ardebili in KC. Ljubljana vam pa kopiram link, ki je bilo v javnosti, da se je dr. Ardebili opravičil in KC. Ljubljana.... http://24ur.com/novice/slovenija/zakaj-nevrokirurg-ardebili-ni-odstranil-tumorja.html Tako, da prosim vas lepo ne mečite naše nevrokirurge v koš za smeti. Nikoli pa nihče ne ve kdaj bo lahko potreboval nujno pomoč od naših nevrokirurgov... Lep pozdrav vsem!
Peter Kralj 1
12. 07. 2012 08.38
+3
Ja, denar bodo dobili dediči .... Pregovor "Kdor hitro da, dvakrat da." žal ne velja več. OČITNO!
ogopogo
12. 07. 2012 06.53
+13
BANDA DOHTARSKA !!!!! Na svetu ste, da pomagate ljudem. To je vaše osnovno poslanstvo.
pesnitev
12. 07. 2012 13.13
+2
Za to so tudi dobro plačani in tega "zanata" so se tudi izučili, drugega tako sploh ne znajo, pa še pri tem so površni, bog ne daj da bi bili električarji ali vodovodarji tako šlampasti in brezbrižni kot so tile nedotakljivi belčkarji
revanšist
12. 07. 2012 06.08
+10
edino novinarji lahko zadevi pridejo do dna vsi v Sloveniji se poserjejo,ko jim omeniš medije
tar_tar
11. 07. 2012 23.26
+22
Kakšno ceno imajo meseci bolečin,strahu,čakanje na smrt,ko veš,da ti zdravnik dobesedno NOČE pomagati? Kar bo dobila ne bo odtehtalo vse groze....zato brez milosti
piar2
11. 07. 2012 22.20
+20
tozi vse katere lohka, posebno pa tega zdravnika. vse naj bo pa javno in cim vec v medijih, sploh zdravnik in zavarovalnica. ker drugace se ne bo nikoli nic spremenilo.
dos07
11. 07. 2012 22.09
+9
S Kosom iz OI imam osebno katastrofalne izkušnje. zamenjal pa ga je tudi Smrdel. Očitno mu tisti pogovor, ki bi ga naj zelo prizadel ni nič pomagal.
olyca
11. 07. 2012 21.46
+16
Plačevanje dodatnega zdrav. zav. je predvsem rejenje prašičev po zavarovalnicah, lep primer debeli Fakin....
Draža
11. 07. 2012 21.39
+12
Pa naj se čiprej ukine dodatno zdravstveno zavarovanje v državi,ker to je kraja,naj Evropska unija odpre oči in takoj ukrepa.
Draža
11. 07. 2012 21.37
+13
Na evropsko sodišče,če so izbrisani dosegli,zakaj ne bi ona.
JanezNovakJohn
11. 07. 2012 20.29
+12
Veliko zdravnikov misli da so bogovi. Žal v tem primeru ne bo nihče odgovarjal Nasrkala je Irena Volkner , plačal bo pa narod. Kako pa kaj zdravje našega zdravstvenega ministra in direktorja KC. Morda jim je Tomažek dal kaka navodila.
Tonček Balonček
11. 07. 2012 21.26
-7
Vsi vemo, da zdravniki nočejo delati, sami rdečkarji, ki zaradi ansprotobanja JAnši ljudi zatirajo in vodijo v smrt. Zakaj pa Urška vsak dan rešuje življenja in dela do izčrpanosti, Črtomirja mora pa čuvati Ivek? ker je prisegla Hipokratu in se obnaša odgovorno, s krćanskim etosom in sočutjem, zaveda se, da časi niso lahki, doživljamo izropano domovino, komunisti so kradli več kot 60 letr!!
Darko Peternel 1
11. 07. 2012 22.16
+3
pesnitev
12. 07. 2012 13.17
+2
Ko smo bili v socializmu, so bili vsi bolniki enako obravnavani, saj takrat ni bilo "Zidarjev" in njemu podobnih! Zdaj pa samo preko poznanstev kaj pomeniš pri zdravnikih in preko poznanstev tudi zdravnikov Zdravniška zbornica nič ne kaznuje za njihove napake.
kokodrill
11. 07. 2012 20.29
+13
irena pogumno z vso močjo nad njih,jih predobro poznam
TANAJA79
11. 07. 2012 20.21
+18
No takole, kot so v UKC - ju skoraj pokopali tole gospo, so v Celju skoraj pokopali mojega sorodnika še otroka. Po hudi poškodbi glave ( počeni čeljusti, počenem lobanjskem dnu, počenem nosu, ga niso ustrezno zdravili in skoraj 9 let po nezgodi je na mestu poškodbe zrastlo ogromno tkivo, ki mu je izmaličilo obrazne poteze. Vseh teh 9 let ni imel zaščitenih možganov, ker mu je manjkal del kosti na mestu poškodbe. Otrok je bil tudi ves čas telesno aktiven, igral je rokomet, in kar nekajkrat je dobil udarce v glavo, nihče ni vedel, da je lahko to zanj tudi usodno, ker so zdravniki v Celju dali zeleno luč, da lahko otrok normalno trenira rokomet. Bolj ko je otrok odraščal vedno bolj je imel obraz nesimetričen. Eno oko mu je dobesedno v kratkem času, potisnilo iz očesne jamice. Ko smo sorodniki urgentno reagirali, so se čudežno izgubili vsi dokumenti, slikovni material iz bolnišnice Celje, s katerimi bi lahko dokazovali nepravilnosti pri zdravljenju tega otroka. Ta otrok je bil 9 let izpostavljen visokemu tveganju (ker ni imel zaščite) za obolenje meningitisa. Iz Celja so ga urgentno poslali v Ukc Maribor, kjer so mu dobesedno rešili življenje. Najprej so odstranili tumor benigni na srečo, dobil je cepivo proti meningitisu, nato pa so poizkusili z umetnim tkivom, zapolniti praznino, ki je nastala ob odstranitvi tumorja Ker se operacija prvič ni obnesla so mu v drugo presadili, tkivo iz njegove noge, pri tem pa so mu privzdignili celoten obraz. Naj še omenim, da je bila to prva tovrstna operacija v Sloveniji in sicer na otroku. Ponavadi so tovrstne operacije izvajali pri odraslih osebah. Otrok je danes zdrav, vendar se ne sme ukvarjati z športom in ne sme se potapljati. Zahvala še enkrat UKC Maribor, mojemu bratu ste rešili življenje.
kokodrill
11. 07. 2012 20.32
+9
TANAJA79
11. 07. 2012 20.45
+7
Hotela sem opozoriti, kako se obravnava nekatere paciente tudi v drugih bolnišnicah, po Sloveniji. Na srečo se je pri nas vse dobro končalo, lahko pa se tudi ne bi. Že ko je otrok utrpel te poškodb, smo ga morali iz zdravstvenega doma Velenje do Celja peljati sami, ker je zdravnik presodil da otrok nima notranjih poškodb in ni potreben rešilec. No na poti do Celja je otrok nekajkrat bruhal in celo padel v nezavest. Na srečo se je tudi predramil iz nezavesti. Ko smo prispeli v Celje, ni bilo nikjer žive duše, ki bi pomagala. Kar nekaj časa smo iskali osebje, otrok pa ves krvav. Da je šlo dejansko za resne poškodbe, so ugotovili naknadno in hospitaliziran je bil za več kot mesec dni. Pozdraviti pa ga tam kljub številnim preiskavam niso znali.
CDROM
11. 07. 2012 22.50
+7
Tudi v našem primeru so dokumenti čudežno izginili in to zato ker je zdravnik čistil za svojo praktikantko (ki ima sedaj svojo ordinacijo, tudi blazno nesposobna), ki je zastavila napačno diagnozo ter predpisala napačna zdravila, kar je ubilo našega sina. Primarij pa veselo zalaga dokumente. Ker je bila redka bolezen ki se pojavi v nosečnosti hepatopatija in ob napačnem zdravljenju (napačna zdravila) povzroči smrt otročička v trebuhu. Se pa ne zavedajo, da ko človeku poči film in se ne bo mogel kontrolirat je tudi zmožen kakega dejanja, ki ga v normalnem stanju ne bi nikoli izvedel. Pač nekateri zdravniki radi igrajo rusko ruleto.
Martuljek
11. 07. 2012 20.18
+9
Ne bi se spuščal v strokovni gnoj in svinjarije, ki jih počenjajo v UKCL. Je pa velik problem v zavarovalnici AdriaticSlovenica, ki se na vse možne, pravne in nepravne načine otepa poplačila škode. Če ima gospa izplačilo škode obljubljeno posredno ali neposredno iz zavarovalnice AdriaticSlovenica, bi moral gospod Pitako streljati takoj z natežjimi topovi, da bo v doglednem času videla vsaj delček obljubljene odškodnine. Za razliko od Triglava, kjer so sicer malenkost dražji, vendar pri obravnavi škod zelo korektni in hitri.
gibson7
11. 07. 2012 19.57
+6
Kriv je Janša.
kokodrill
11. 07. 2012 19.58
+3
Jožajoža
11. 07. 2012 19.45
-40
in kje bo ta "uboga" gospa dobila denar za advokata???????r, če je res bolna, naj denar nameni za svoje zdravje in za svoje otroke in še kakšen evro naj nakaže na rdeči križ in na karitas, naj pogleda okoli sebe in videla bo, da ni sama na svetu. .
Smallville2012
11. 07. 2012 19.50
+21
Da si ne boš kaj naredil imaš pa res čudne komentarje.
anamarija77
11. 07. 2012 19.52
+6
ma daj se malo zamisli pa uporabi malo empatije.. a je to možno???
Jožajoža
11. 07. 2012 19.59
-15
imaš naslov, vprašaj kje ta irena živi in ji nesi denar. ne utrujajte mene in pol slovenije s to žensko, ki si želi medijske pozornosti in denarja .
ina5785
11. 07. 2012 23.40
+9
.JOŽAJOŽA - zakaj se čutiš ogroženega? in kdo sploh UTRUJA TEBE? Ti sam sebe utrujaš. Če te stvar ne zanima, ne komentiraj. Da pa strelaš takšne nebuloze, pa res nekaj o tebi pove. . . . . . . kar nekaj brezveze pišeš. Očitno pojma nimaš o boleni in pametuješ oz. NORIŠ
ce.ce.
12. 07. 2012 06.40
+6
Irena Volkner
14. 07. 2012 22.12
+5
Jaz Irena Volkner povem tebi Jožajoža da moj odvetnik dela od samega začetka za mene probono,če razumeš to besedo,tako da sem ves denar,ki sem ga imela in sem si ga morala tudi veliko sposoditi za moje zdravvljenje in da lahko živim,ker sem zaradi bolezni ostala tudi brez službe,ker mi niso hotli podaljšati pogodbe,ker sem sem bila tako dolgo na bolniški.KO sem zaprosila karitas in rdeči križ mi nihče ni pomagal! Zato ne bodi pameten in pazi na svoje izjave. Bi te rada videla v moji koži kako bi bil pameten...
Smallville2012
11. 07. 2012 19.30
+5
Sramota za Slovenijo,če bi bil takšen primer v Ameriki bi bila prva na vrsti za takšno operacijo,ki je nujna.Slovensko zdravstvo je nesposobno in malomarno.
Jožajoža
11. 07. 2012 19.42
-25
v ameriki takšnih sploh ne zdravijo, če jih pa že, so samoplačniki. prav je, da se počasi v sloveniji uvede ameriški sistem.
Golden_ratio
11. 07. 2012 19.46
+12
Kaj ti klobasaš!...si mal preveč Smallville gledu?
Smallville2012
11. 07. 2012 19.47
+3
fiftgear
11. 07. 2012 19.48
+4
pojma nimaš kako je to v ameriki urejeno, lahko smo srečni, da pri nas ni tako, ker bi 60% ljudi tanko piskalo
fiftgear
11. 07. 2012 19.49
+1
btw, v ameriki najprej pogledajo kako je urejeno zdravstveno zavarovanje in če je pacient dodatno zavarovan za takšne posege, v nasprotnem primeru se noža (kirurškega) niti ne dotaknejo
happygirl77
11. 07. 2012 19.54
+9
verjetno je tam tako poskrbljeno, da si človek lahko sam plača kakšna zdravljenja, operacije.....pri nas pa te ogulijo do kosti potem se pa pejt samoplačništvo, dražji vrtci ipd....ti jožajiža pa ne vem al nisi gladek al pa rabš kakšno napotnico, ker tolk blesavih komentarjev pa še ne.
Jožajoža
11. 07. 2012 19.55
-7
ti telebančki slovenski preveč španske nadaljevanke gledajo. v ameriki je vse biznis, vse gre skozi denar, in tako tudi zdravje in zdravljenje.
JANZELJ
11. 07. 2012 21.00
+8
Joža mislim da ti nujno potrebuješ specialistični pregled!
ina5785
11. 07. 2012 23.43
+6
Ali hitro v Vojnik, ali pa kar v Hrastovec
ninca77
11. 07. 2012 19.26
-7
napake so in vedno bojo ,saj je vmes človeški faktor.. ampak gospa pa ne predstavi vsega prejšnjega ,zakaj je do tega prišlo na kakšen način jeprišla do zdravnika.... pa bla bla... ni lepo ampak tu se predstavlja samo ena plat zgodbe... in novinarji taki kot so zagrabijo tisto kar jim najbolj paše če bi gospa bila"normalna" bi do teh zapletov ne prišlo... in bodite novinarji toliko fer in predstavite tudi drugo plat zgodbe ,ki pa jo je gospa lepo zamolčala.
kokodrill
11. 07. 2012 19.28
+6
PeTeR_12
11. 07. 2012 19.34
-4
res je :D npr. da si ni izbrala drugega zdr. ki tudi obvlada to področje, če ne še bolj.
kokodrill
11. 07. 2012 19.46
+3
ina5785
11. 07. 2012 23.48
+6
NINCA 77, če bi spremljal/a malce več dogodke, medije - je bila zadeva s to gospo že večkrat predstavljena. Ženska si je želela samo, da jo čimprej operirajo, ker tumor se ni manjšal, temveč večal. Zakaj pa je ga.pristala na ONKOLOŠKEM inštituto. A se ti zdi?, da ji medijska pozornost in denar več pomenita kot ŽIVLJENJE? Če bi zadevo spremljal/a, ne bi trosil/a takšnih oz.tako duhovičil/a
Jožajoža
11. 07. 2012 19.16
-14
Ljudje za pomoč zaprosijo večkrat: revščina v Sloveniji se poglablja,a ta volknerjeva se bi zdravila v nemčiji, na račun revežev, ki še komaj plačujejo davke. a veste, koliko ljudi v sloveniji nima urejenega niti osnovnega zdravstvenega varstva, nimajo za preživetje, ta gospa pa bi rada hotelsko zdravljanje.
Irena Volkner
14. 07. 2012 22.17
+0
jaz imam urejeno zdravstveno zavarovanje in ga tudi sama plačujem zato pa mi tudi pripada zdravljenje ane !!!!!
iskrenoizsrca
11. 07. 2012 19.14
+8
ko se zavaruješ se že naslednji dan agentje okol tebe slinjo .... ko je pa treba dat iz žepa se pa vsi neumne delajo .... .sam poglejte dobičke zavarovalnic v sloveniji .... tam leži denar iz zdravstvene blagajna .... poglejte njihove pisarne, sprejemne avle, sejne sobe, dnevnice, nagrade ..... paraziti .... in pohvalno je da obstajajo v tej deželici še taki, ki se znajo postaviti zase in se boriti za svoje pravice .... BRAVO!!
CDROM
11. 07. 2012 19.48
+7
Poglej si dobičke zdravstvenih domov!!!!!! V Novi Gorici 750.000 €