Slovenija

FOTO in VIDEO: Cerar poudarja: Vlada ne more mimo dogovarjanja s sindikati posegati v zakonsko ureditev plač

Ljubljana, 09. 06. 2016 06.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Premier Miro Cerar se je srečal z vodji pogajalskih skupin sindikatov javnega sektorja. Dejal je, da pogajanj vladna stran ni končala, ampak iščejo nove rešitve. V sindikatih, ki so se zbrali na protestu pred vlado, so poudarili, da ne zahtevajo nikakršnega novega zvišanja plač, ampak izključno pravico do pogajanj in spoštovanje podpisanih pogodb.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Zakaj protest?
    03:11
    Iz SVETA: Zakaj protest?
  • Iz 24UR: Po protestu začasno premirje
    02:34
    Iz 24UR: Po protestu začasno premirje

Po protestnem shodu se je z vodji pogajalskih skupin sindikatov javnega sektorja Branimirjem Štrukljem in Jakobom Počivavškom srečal premier Miro Cerar. Pogovorov se je udeležil tudi minister Boris Koprivnikar, ki meni, da so dosegli korak naprej. Sindikalna stran je ob napovedih nadaljevanja pogajanj še zadržana in čaka naslednje vladne poteze.

Kot je dejal Koprivnikar, je predsednik vlade ponovno zavezal vladno pogajalsko skupino, da s pogajanji nadaljuje. Pri tem pa je minister ponovil, da pogajanj vladna stran ni končala, ampak iščejo nove rešitve.

Pogajanja lahko namreč nadaljujejo le tako, da pripravijo protipredlog, za kar pa je treba poiskati vire. Po njegovih navedbah so predstavniki sindikatov omenili drugačne ocene finančnih posledic sedaj sprejetih ukrepov, "kar nam na nek način odpira določen manevrski prostor za iskanje rezerv". Zato so se tudi dogovorili, da soočijo te argumente oz. ocene finančnih posledic, nato pa poiščejo možnosti za oblikovanje protipredloga.

Vlada ne more mimo dogovarjanja s sindikati posegati v zakonsko ureditev plač

V ponedeljek tako ne bo sestanka, na katerem bi se pogovarjali le o spremembah zakona o sistemu plač v javnem sektorju in zakona o javnih uslužbencih. Oba procesa, torej pogajanja o odpravi še veljavnih varčevalnih ukrepov in pogovori o vsebini zakonskih popravkov, bosta namreč tekla vzporedno, vendar jih bodo zamaknili za teden dni, je pojasnil minister.

Sindikatom so ob tem po njegovih besedah na sestanku s premierjem tudi ponovno zagotovili, da vlada ne želi, ne načrtuje, po obstoječi zakonodaji pa tudi ne more, enostransko, mimo dogovarjanja s sindikati, posegati v zakonsko ureditev plač.

Štrukelj je po srečanju s Cerarjem in Koprivnikarjem dejal, da je bil sestanek konstruktiven, da pa si ne upa reči, "da so prejeli zagotovilo za vrnitev na pogajanja". Je pa po njegovih besedah premier "kazal željo, da vlada poišče pot za vrnitev na pogajanja".

Za sindikate je predpogoj, da vlada predloži približevalni predlog v pogajanjih glede odprave še veljavnih varčevalnih ukrepov. Če tega ne bo storila, se tudi ne bodo udeležili srečanja, na katerem bi jim predstavili spremembe plačne in uslužbenske zakonodaje, je še dejal.

Počivavšek je ob tem kot pomembno izpostavil sporočilo premierja glede sprejemanja zakonskih sprememb, saj ga je bilo razumeti, da usklajevanje zakonov s sindikati ne bo "ujetnik rokov, ki jih je v normativnem programu vlade za obravnavo teh zakonov določila vlada".

Protest pred poslopjem vlade

Pred poslopjem vlade so se pet minut do dvanajstih zbrali predstavniki sindikatov javnega sektorja. Vladi očitajo, da je enostransko končala pogajanja o plačah. Če bo treba, za ohranitev socialnega dialoga v prihodnje napovedujejo stopnjevanje svojih aktivnosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V današnjem protestu sta sodelovali obe pogajalski skupini sindikatov javnega sektorja. Opozorili sta na dogovor iz konca lanskega leta, s katerim so vlada in sindikati predvideli, da se bodo dogovorili o postopnem sproščanju še veljavnih varčevalnih ukrepov pri plačah v obdobju 2017–2019. A dogovora v postavljenem roku do konca aprila niso dosegli.

Kaj meni minister?

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je ob prihodu na sejo vlade dejal, da mu ni razumljiva osnova za današnje proteste. Ponovil je, da se vlada iz pogajanj ni umaknila, ampak išče nove rešitve, kako zagotoviti odpravo varčevalnih ukrepov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Proteste na neki način sprejema kot strah sindikatov, da bi jih zaobšli in ogrozili socialni dialog. To razume, vendar, kot zagotavlja, tega nikakor ne nameravajo, ampak iščejo rešitve, "kako tudi v javnem sektorju čim prej odpraviti varčevalne ukrepe, dobiti osnove za plačilo dobrih delavcev in na neki način pomladiti javni sektor in ga pognati v nov zagon".

Štrukelj: Kjer ni socialnega dialoga, je konflikt

Zbrane pa je ob vodjih pogajalskih skupin Branimirju Štruklju in Jakobu Počivavšku nagovoril tudi predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič.

Predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj je spomnil, da je vlada lani s svojim podpisom zagotovila, da se bodo na letošnjih pogajanjih dogovorili o postopni odpravi še veljavnih varčevalnih ukrepov v prihodnjih treh letih. Prav to zagotovilo, da bo vsaj po desetih letih konec varčevanja, pa je pomembno prispevalo, da so kljub gospodarski rasti pristali le na delno odpravo varčevalnih ukrepov.

A je vlada po njegovih besedah v manj kot pol leta pozabila, kaj je podpisala. Z vnaprej načrtovanim izstopom iz pogajanj pa je posegla v eno temeljnih delavskih pravic: v pravico do pogajanj o ceni dela.

Kot je pojasnil Počivavšek, zahtevajo, da vlada spoštuje zaveze, ki jih je dala zaposlenim, da se vrne za pogajalsko mizo in se s sindikati dogovori o postopni odpravi preostalih varčevalnih ukrepov v obdobju do leta 2019. Prav tako zahtevajo, da se vlada ponovno zaveže, da parlamentu ne bo predlagala sprememb plačnega sistema in posegala v pravice delavcev, vključno s pravicami javnih uslužbencev, ne da bi imela za to soglasje sindikatov.

"Z enostranskim izstopom z nedokončanih pogajanj je slovenska vlada zaposlenim v javnem sektorju vzela pravico do pogajanj o plačah, sindikatom pa mandat, da zastopamo interese delavk in delavcev," je opozoril Štrukelj. "Kdor zavrača pogajanja, zavrača socialni dialog. Kjer ni socialnega dialoga, je konflikt. Kdo koga sili v konflikt v tem trenutku v tej državi, je povsem očitno. Vlada sili zaposlene v konflikt, ker krši dogovore," je poudaril.

Protest sindikatov - 13
Protest sindikatov - 13 FOTO: Miro Majcen

Pri tem je napovedal, da pred konfliktom ne bodo bežali, saj si pravice do pogajanj ne pustijo vzeti in se bodo zanjo borili. "Če se vlada ne bo vrnila na pogajanja v okviru podpisanih in prevzetih obveznosti in z nami sklenila dogovor o postopni odpravi še veljavnih varčevalnih ukrepov, kot se je zavezala, ji bo čas do naslednjih volitev mineval ob stopnjevanih pritiskih, protestih, stavkah, zdaj enih, zdaj drugih, in na koncu vseh skupaj," je napovedal.

Počivavšek je dejal, da so se danes zbrali tako predstavniki sindikatov iz državne uprave, kot širšega javnega sektorja. "Za pravice javnih uslužbencev se nas v pogajanjih bori 40, danes se nas je v podporo našim zahtevam zbralo več kot 20-krat toliko. In vladi sporočamo, da nas bo v prihodnjih akcijah prišlo še nekajkrat toliko, v kolikor bo vztrajala pri svojih neracionalnih ravnanjih, kršitvah dogovorjenih zavez ter zanikanju socialnega partnerstva in pravice do kolektivnega dogovarjanja," je poudaril.

Podporo sindikatom javnega sektorja je izrekel tudi predsednik ZSSS Dušan Semolič. Stalni pritisk po zniževanju pravic delavk in delavcev v javnem sektorju po njegovih besedah ogrožajo tudi pravice delavcev v gospodarstvu. Kot je dodal, če vladi uspe odpraviti pravico do socialnega dialoga v javnem sektorju, bo to že jutri prizadelo tudi delavke in delavcev v gospodarstvu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (708)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

obožeobože
10. 06. 2016 12.06
+2
Štrukelj, Semočlič vidva sta kriva da je tako sranje v sloveniji
NX11
10. 06. 2016 11.26
+4
Ves čas poslušamo samo o tem javnem sektorju. Najboljš, da se na portalih uvede nova rubrika "javni sektor"
Skunk Works
10. 06. 2016 11.25
-1
Nekoč je bila Slovenija, Slovenija o kateri so pele Avsenikove pesmi, slovenska Slovenija. Vendar pa oblast po ww2 ni bila naklonjena takšni Sloveniji, zato je bilo v teku desetletij takšne Slovenije vse manj. Tudi kar se tiče srčnosti, morale in poštenja, ter etičnih vrednot ljudi. Ter družbene ureditve temelječe, kot v sosednjih zahodnih državah, na trdnem kapitalističnem prostotržnem gospodarstvu. Tale Big Brother šov je lepo pokazal, kaj je in kaj bo Slovenija, kakšen je domet povprečnega državljana, kakšne so po novem norme etike, morale in poštenja. Res lepa slika in prilika Slovenije, ki se je znašla tokom naključij po razpadu Avstroogrske monarhije na napačni strani Alp, in na napačni strani zgodovine......žal.....
srebrnibreg
10. 06. 2016 12.30
+6
Nakladanje, zavajanje in laganje. Kdaj pred www2 so v Sloveniji peli Avsenikove pesmi potem pa več ne? In mimogrede, kdaj je bila Slovenija samostojna pred ww2? Hvala za morebitni odgovor.
mallonge
10. 06. 2016 11.00
+2
Razlika med Cerarjem in Googlom? Oba stalno nekaj iščeta. Google najde, Cerar pač ne.
bracobaldo
10. 06. 2016 10.00
+0
Udeležence najamejo, spominjam se, ko se je šlo za enotno davčno stopnjo, so po Kopru hodili sindikalisti in študentje, ki so vabili na shod in obljubljali all inclusive postrežbo. ( opravičilo za izostanek iz šole-službe, prehrano, prevoz ...)
.jest
10. 06. 2016 09.23
+7
Semolič samo nekaj govori, naredi pa nič. V Iskri, ko je Šešok prekršil podpisane delovne pogodbe in vzel po 10 % od plače, nato pa preko raznih sestankov izsilil še podpise aneksov za 10% ni Semolič oziroma sindikat nič ukrepal. Poznam člana sindikata, ki je plačeval članarino in sedaj toži Iskro na lastne stroške.
mallonge
10. 06. 2016 09.31
+2
Ne bo prjatla * zaradi parih sindkalistov. To je kultura dolgega preživetja.
resslovenka
10. 06. 2016 09.05
+3
Enim 3.000 EUR povišice , brez debate, drugim-večini, ki za tak denar dela cca 5 mesecev niti ficka. Da pokojnin sploh ne omenjam! Zakonodaja gor, zakonodaja dol, vedno se najdejo izjeme, pa denar zanje tudi. Doklej?
mallonge
10. 06. 2016 09.15
+5
Plače dvigajo desetim procentom, voli jih 30 procentov. Vseh nategnjenih je pa 90 procentov.
Skunk Works
10. 06. 2016 09.47
-3
korintos23
10. 06. 2016 09.50
+5
srebrnibreg
10. 06. 2016 09.54
+6
Tisti desetini katera v čast lopovom prižiga sveče in daruje maše res ni pomoči.
NeresniceLevice
10. 06. 2016 09.57
-5
Skunk Works
10. 06. 2016 10.00
-2
slovenski volilci in slovenija, zgodba o uspehu...volitve so izraz butastega slovenskega naroda...js ima pa danes fraj, ker je petek...
srebrnibreg
10. 06. 2016 10.21
+4
Lažnivi- Ob cerkvi, ki so jo bogati dobrotniki okrasili z edinstvenimi oltarji, je tudi prvi samostan klaris na Slovenskem z začetka 14. stoletja. Mašo, ki stane okoli 20 evrov, je za Janšo darovala neznana gospa.
srebrnibreg
10. 06. 2016 10.28
+2
mallonge
10. 06. 2016 11.48
-1
srebrni@ Štrajka JS, Štrukelj in to proti Cerarjevi vladi. Ti pišeš pa kot ponavadi o Janši in Cerkvi. Vedno predvidiš, kdo vodi vse skupaj.
srebrnibreg
10. 06. 2016 12.29
+1
mall- spet lažeš. Ti zadnji posti so namenjeni lažnivemu kot dokaz,, da laže.
mallonge
10. 06. 2016 12.43
+0
Kdor te ne bi skoraj vsak dan čital, bi ti še kaj verjel.
srebrnibreg
10. 06. 2016 13.42
+0
Tudi ti si s svojim postom bil vzrok, da sem te stvari kot dokaz prilepil in nisem pisal o Janši ampak o njegovih pristaših. In še enkrat. Posti so v glavnem namenjeni kot dokaz laži o Kučanu. Seveda sem potem jaz kriv, ko vam dokažem vaše laži.
srebrnibreg
10. 06. 2016 09.02
+10
Zakaj nas na vsakem članku posiljujete s tem ogabnim rumenim oglasom?
NeresniceLevice
10. 06. 2016 09.28
-3
Ker nimajo nič od vas. Ste nekoristni in nepomembni brez oglasov.
piljan
10. 06. 2016 09.40
+5
srebrnibreg
10. 06. 2016 09.49
+6
Slamnati sedaj zagovarja ta oglas popoldan bo pa že pljuval po teh prišlekih. Plitva dejanja plitvih ljudi.
NeresniceLevice
10. 06. 2016 09.58
-3
srebrnibreg
10. 06. 2016 10.03
+3
Nisem vedel, da sem iz Bližnjega vzhoda. Hvala, ker si povedal.
RdecaZvezda
10. 06. 2016 08.49
-1
Jankovič je že kupil parcelo na elitnem mestu v Lublani
mallonge
10. 06. 2016 09.12
Upam,da ne spet na marostu. Zaradi takih dobičkarjev, potem plavamo čedalje večkrat.
RdecaZvezda
10. 06. 2016 08.47
+1
vsi begunci bodo tako dolgo na socialni,da bodo sami videli da se tako ne da živet in bodo odšli naprej na lepše.
Skunk Works
09. 06. 2016 21.50
-4
eni so pa cel dan na portalu
Kollerik
10. 06. 2016 08.10
+7
korintos23
09. 06. 2016 21.19
+20
Mene ne moti da imajo učitelji večje plače od delavcev, moti me da imajo delavci manjše!
Kollerik
10. 06. 2016 08.13
+4
+++++, v tem je bistvo problema in večna finta, na katero mečejo butaste opranoglavce ala neresnicelevice. Motijo jih plače učiteljev, ne motijo pa jih ekscesi bankirjev, menedžerjev, rkc, zavarovalnic in tako naprej....
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.15
-3
Semolič je prevarant in ostanek partijskega režima. Kdo je toliko neumen, da plačujejo tem prevarantom? Niti enega delavca nikoli ni so rešili. Niti enega samega ne.
korintos23
09. 06. 2016 21.18
+9
Dva komunista, Štrukelj in on, to je pa res ekipa, a sta se tudi spreobrnila?
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.19
-5
Zeeeh. A sedaj boš spet sam sebe kopiral do 22h ?
korintos23
09. 06. 2016 21.19
+5
Neresnica, danes nisi na tankšteli v Šentilju?
korintos23
09. 06. 2016 21.22
+4
korintos23
09. 06. 2016 21.24
+3
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.25
-2
korintos23
09. 06. 2016 21.25
+3
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.25
-4
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.31
+6
kori- vidiš, da slamnati sanja o babicah, ker ga druge še ne povohajo in se še njegove sence izogibajo.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.34
-4
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.35
+6
Midva imava dokaz za to, da nisva ti ga pa nikoli ne boš imel, ker se te ženske izogibajo kot hudič križa. Opravičeno.
piljan
09. 06. 2016 21.41
+4
Slamnati Marjan to zadovoljstvo nadomešča z postki.Drugega ne pozna,pa je tudi s tem zelo zadovoljen.
?AKAL
09. 06. 2016 21.13
+3
mladi izpišite se iz sindikata in ne potpirajte dosmrtne sindikalne funkcijonarje za denar ki ga daš za članarino rajši pelji ženo ali punco na večerjo
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.09
+0
Na tem protestu ni ne gasilcev, ne med.sester, ne policajev, še manj čistilk. V tem protestu najdemo le družbene škodljivce.
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.10
+8
So pa bili prevarantski policaji pred nekaj časa katere si z vso silo zagovarjal in so prav tako JS. Kot sem ti že napisal. Pred zagonom jezika vklopi možgane.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.13
-3
Seveda so JS. In še sedaj še bolj vidi, kako omejen si :) A si boš prebral še 5x pa mogoče razumel :)) Skrivati se za čistilkami.
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.16
+6
Lepo se vidi kdo je omejen. Ene prevarante si podpiral po drugih pa pljuvaš. Jaz po obojih.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.20
-5
Policaji so prevaranti? Ker so se uprli rdeči mafiji na oblasti ? Pravilno. Še bolj bi se morali.
korintos23
09. 06. 2016 21.20
+5
Neresnica, misliš na poštenjaka Petroviča?
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.22
-5
korintos23
09. 06. 2016 21.22
+3
piljan
09. 06. 2016 21.22
+4
Slamnati Marjan,kaj pa delajo tile?Bodi vesel,da DR ivanu pomagajo rušiti vlado.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.24
-3
Korintos23 :) A še kar sanjate o JJ na Dobu ?
korintos23
09. 06. 2016 21.24
+6
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.35
-3
Aha. Mu je bilo zelo hudo :)) In zdaj bo z odškodnino dobil več kot si ti zaslužil v življenju :)
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.03
-5
Ko paraziti kot Štrukelj ne bodo več obstajali, bodo tudi med.sestre, policaji,gasilci in ostali reveži JS imeli človeka vredne plače.
FoglofffTunekkk
09. 06. 2016 20.58
+5
Čujte, Semolič, ki bi moral biti glavni organizator sindikalne borbe za pravice zaposlenih v zasebnem sektorju, se je pa spet pokazal danes, ko so se zbrali sindikati javnega sektorja... On ve kje se dela bolj kvalitetno!!!
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.01
-2
caspera1
09. 06. 2016 21.04
+2
Za zasebni sektor je naredil samo to, da je tiste, ki so izgubili službo zaradi stečaja, zvlekel na cesto. Rešil ni niti plač, ki je delodajalec ostal dolžan, kaj šele kaj drugega.
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.04
+4
Tudi tvoj koruptivni pralec in poklicni lažnivec dokazano na dveh video posnetkih o enem dogodku je JS že cel svoj ne delovni čas čeprav je plačan za to ne delo.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.05
-3
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.08
+6
Daj vir kje je kdo objavil dva videa o različnih odgovorih o enem dogodku kot je bilo od tvojega zgagarja na tem portalu objavljeno in pod kateri člankom si tudi ti pisal. Zaman se trudiš lopovijo svojega idola prevaliti na Kučana.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.10
-6
Kučan o tem, kako ni vedel o razorožitvi TO. Več kot dva različna posnetka z različnimi izjavami. Glede izjav JJ ki jih omenjaš, pa so bile pojasnjene. Seveda ne na vaših medijih. Ker tega enostavno niste sposobni. Vi ste laž in točno toliko ste vredni.
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.15
+8
Kučan in Plut sta si upala v Beograd na pogovore o vrnitvi orožja. Tvoj koruptivni idol je že leta 90 švercal naše orožje na jug. Krkovič je bil iz oči v oči na dvorišču kočevske občine z vojsko katera je prišla po orožje in jim ni preprečil odvoza. Po vojni bi vi bili heroji ja.
?AKAL
09. 06. 2016 21.16
+7
kučan nima nič pri sindikatu takoj se vidi da take šleve lahko dobijo na svojo stran
korintos23
09. 06. 2016 21.17
+5
Kučan je svoje delo dobro napravil, celo na Brionih, zato smo imeli tako malo žrtev!
korintos23
09. 06. 2016 21.17
+5
srebrni, oprosti, samo general Krkovič se napiše, a nisi slišal Janše?
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.18
-6
Vaše pravljice o prodaji orožja prodajajte vašim vnukom. Če so po vas, so prav dovolj neumni. In o katerem koruptivem idoli ti govoriš ? O JJ ki ste ga poskusili obsoditi za "naj bi prejel obljubo nagrade" ? Medtem ko je Kučan kradel naš denar na vsakem koraku ? Si pozabil na obnovo ukradene državne rezidence na naš račun ? Res si hlapec.
piljan
09. 06. 2016 21.20
+8
A veš slamnati Marjan,da imaš veliko srečo,da te slama v glavi ne boli,samo malo pika.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.22
-5
korintos23
09. 06. 2016 21.23
+6
Pravijo da je ajdina slama najboljša, najbolj vitaminska!
piljan
09. 06. 2016 21.23
+4
piljan
09. 06. 2016 21.43
+5
Skunk Works
09. 06. 2016 21.56
-2
fooglof je pa spil čudni napitek, da piše neumnosti
Skunk Works
09. 06. 2016 20.49
-2
Nič sprijazniti se bo treba, da zahodnega standarda, blaginje, razvitosti infrastrukture, zdravstva in socialne države v sloveniji ne bomo imeli še vsaj dve, tri generacije, če sploh kdaj, čeprav, bi ga po 25 letih, glede na štartno osnovo morali že doseči ali s mu približati...Še več, razlika se bo povečevala in se že povečuje....volilci so zapravili edinstveno priložnost v zadnjih dvajsetih letih......ko se boste poslavljali od otrok in vnukov, ki bodo po sili razmer odhajali v svet za zaslužkom, je prav, da jim to po pravici poveste...zakaj morajo iz domovine.........
srebrnibreg
09. 06. 2016 20.55
+4
Morda veš zakaj je v bogati kapitalistični Nemčiji že pred 15 leti samo v okolici Stutgarta bilo 60 tisoč brezdomcev?
NeresniceLevice
09. 06. 2016 20.57
-2
Mogoče veš, zakaj je iz vašega rdečega raja v Nemčijo pobegnilo skoraj 2 milijona delavcev ?
caspera1
09. 06. 2016 21.06
+5
Volilci ne leve, ne desne opcije niso krivi za nobeno napako, ki jo naredila vlada. Krivi postanejo takrat, ko jo slepo zagovarjajo.
srebrnibreg
09. 06. 2016 20.47
+7
Policaji ne spadajo pod JS kot učitelji, ker namreč njim so sektaši dajali prav čeprav so bili skorumpirani?
NeresniceLevice
09. 06. 2016 20.52
-5
In vi bi se spet ta čistilkami skrivali, kajne ? In mimogrede, v šolstvu je v 10 letih izginila milijarda v žepih tvojih "šolnikov". Boš kaj o tem ? Sicer pa, glede na podporo vaši vladi, ste nenadoma postali nepomembna sekta. Zanimivo.
srebrnibreg
09. 06. 2016 20.54
+4
Kje si pa ti videl *moje šolnike*? Kje vidiš, da jih zagovarjam? Pred zagonom jezika vklopi možgane. Žal to ni mogoče.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 20.55
-2
Precej se ponavljaš :) Kažeš svoj manjko možganov.
srebrnibreg
09. 06. 2016 20.57
+4
Moram ti ponavljati, ker vedno delaš isto napako.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 20.58
-2
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.02
+4
Seveda nimam, ker se na tvojo plitvino ne morem spustiti.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.04
-3
Ker nisi sposoben. Ker si preprosto omejen. Tvoj svet se vrti okoli JJ in to je vse.
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.05
+6
Seveda sem omejen na vso srečo. Tako plitvo mi ne gre kot pri tebi.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.07
-4
srebrnibreg
09. 06. 2016 21.11
+6
S tem, da sem rojen pred letom 91 sem res Jugoslovanar tako kot tudi vsak drugi rojen pred tem časom.
NeresniceLevice
09. 06. 2016 21.36
-3
Kollerik
10. 06. 2016 08.06
+4
caspera1
09. 06. 2016 20.35
+4
Vzgojno izobraževalni kader je v začetku leta napredoval v višji razred in s tem od takrat prejema višje plače. A se že pogajajo za novo?