Slovenija

Pes vodnik je last države

Ljubljana, 08. 05. 2017 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Aleksandro Surla, ki se je odločila za življenje v Angliji, je presenetilo, ko je od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije dobila navodilo, da mora v osmih dneh sporočiti natančen datum prihoda na brniško letališče, kjer naj bi vrnila psa vodnika. ZZZS pojasnuje, da obstajajo načini, kako bi lastništvo nad psom prešlo v roke posameznika.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
09. 05. 2017 11.17
+7
Pes last države oslarija ,pes je last tistega ki skrbi zanj in pes mu pa to nesebično vrača in to je to ,financiranje učenja za psa vodiča slepih je pa povsem nekaj drugega in to je treba ločiti ne pa človeka in psa ,ki sta v tem primeru v odnosu nepogrešljiv pomočnik ki odtujitev med njima pomeni šok za oba , cepci birokratski.
FesterAdams
09. 05. 2017 18.24
oježeš
09. 05. 2017 11.03
+4
Lahko, da je pes last države. Vendar, dokler ima uporabnik psa slovensko državljanstvo, ne vidim nobene težave glede uporabe psa, posebej, če tega za svoje življenjske potrebe uporablja slepa oseba, ki je v mobilnosti odvisna od njega.
K_K
08. 05. 2017 22.15
+6
Zakaj si je dr. Luj Šprohar dal duška v knjigi "Spomini starega sitnega slepca"? Zgražal se je nad "histeričnim okoljem, pri čemer se ni znašel v tem kačjem gnezdu slabo pofukanih bab, ki zganjajo nervozo vsake sorte". Hudoval se je še, da so ga nažirale "zlobne male babnice z malimi prsmi, ki jih skoraj ni bilo, in lasmi, dolgimi nekaj centimetrov in dominantnim značajem". Gre seveda za Nino Pirnat, sogovornico v gornjem prispevku, ki je zapustila totalno nesposobno ministrantko Milojko Kolar Celarc in odšla novim delovnim zmagam nasproti na ZZZS.
FesterAdams
09. 05. 2017 18.23
Tota Pirnatova vidi vun kak kaki quisko....
luzarf@arcor.de
08. 05. 2017 22.13
+8
a ji bojo vzeli tudi vse ostalo? najbol idiotska oblast odkar obstajamo.
valjhunsinkajtimara
08. 05. 2017 21.56
-4
Naj ji Britanci dajo novega. Mi nimamo dovolj redstev, da bi ljudem sponzorirali vse dogodivščine... Vsem ze nekaj " pripada".
FesterAdams
08. 05. 2017 20.57
+18
Neverjetno, kaj se dogaja v naši državi! Na eni strani Aleksandra, na drugi Reberc..., pa saj ne moreš verjeti. V soboto sem bil v enem Tušu in sem videl mimo peljati nekega invalida, ki je sedel na čudovitem invalidskem elektro avtomobilčku. Na njem vsa infrastruktura, svetlobna in zvočna signalizacija, doseg 80 km, kot mi je pozneje odpovedal. Moral sem ga povprašati, koliko stane taki lepotec. Rekel je, da 3800€. Madona, je lep sem dahnil, nakar pa on, da dobi čez pol leta novega. Baje na vsaka 3 leta novega. Vprašal sem ga, kaj pa naredi s starim? Pa je brez predsodka rekel, da ga proda. Za kakega jurja. No, lepo. Potem pa krat število takih na vsaka 3 leta, pa onih, ki imajo vozičke na ročni pogon. Pa me to ne moti, ker voziček v trgovini stane cca. 250€, a to samo, če ni narejen po merah. Tisti pa so vsaj 10X dražji, da se o rezervnih delih ne menimo. Pravico do po naročilu narejenega vozička dobiš, če se telesno več ne spreminjaš in si asimetričen, ali pa, če si opazen športnik paraplegik. Žal pa vidim mnoge premnoge, ki še rastejo, ki so športniki samo na telefonih, vozičke pa imajo turbo drage. Ja, tudi na ta način se zdravstveno blagajno neupravičeno molze, posledice pa potem čutimo tisti, ki vanjo primarno prispevamo.