Slovenija

Perić spet nad Simiča

Ljubljana, 20. 07. 2007 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prvega moža Davčne uprave RS Ivana Simiča čaka nova ovadba. Spet jo je vložil davčni inšpektor Đorđe Perić.

Spet toži Simiča
Spet toži Simiča FOTO: POP TV

Davčni inšpektor Đorđe Perić je spet vložil kazensko ovadbo zoper Ivana Simiča, prvega moža Davčne uprave RS. Tokrat naj bi ga ovadil zaradi lažne izpovedi, obrekovanja in zlorabe uradnega položaja.

Simič je nedavno dejal, da upa, da pri tolikem številu kazenskih ovadb, ki jih je Perić vložil zoper njega, ni kakšne po pomoti vložil tudi proti sebi.

Simičev odhod ne bo škodil

Iz Gospodarske zbornice so po napovedi Simiča, da razmišlja o odhodu opozorili, da ne bi smelo priti do zastoja pri reformah, ki jih je DURS pod Simičevim vodstvom izvajal v zadnjem letu.

Na GZS ugotavljajo, da je na področju davčne zakonodaje prišlo do pozitivnih trendov, ki so olajšali in razbremenili tako podjetja kot državljane. Davčni postopki so se poenostavili in pospešili, s čimer se je povečala učinkovitost poslovanja najpomembnejšega davčnega organa v državi.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

svobodnjak@email.si
20. 07. 2007 22.55
Biciklist, si pa res biciklist in to Janšev - pred njim upogibaš hrbet, na drugače misleče pa navzdol pritiskaš. Simič pa je tipičen političen kader. Toliko afer, kot jih je na Dursu sedaj, jih še nikoli ni bilo. Zato vztrajam, da je zdrahar in nesposobnež. Naj spoka čim prej!!
pkorosec
20. 07. 2007 19.19
biciklist, kaj ti se slucajno zezas? :) Simic pa metla? Malo si poglej strukturo tam in se pozanimaj o racionalni porabi davkoplacevalskega denarja. Kaj ce ti povem, da v njihovem informacijskem oddelku nacrtujejo (ce se temu lahko rece nacrtovanje) en projekt, ki mimo vsakega tehnicnega in strokovnega znanja?!? Je pa projekt, kot marsikateri drugi, za katerega ni vazno kolk kosta, ali je smiseln ali ne, in ali se sploh dokonca. Glavno da pac je. Vse to pa pod diktirko cloveka, ki ga ti omenjas kot metlo :) Na DURSU recimo niti sami ne vedo koliko dejansko placujejo in so ze placali eni slovenski racunalniski firmi za e-davke. No, vseeno hvala da si me nasmehnil v tej vrocini :-)
muvimen
20. 07. 2007 19.10
Perić, Perić, pa đe smo mi to majku mu ..., a ni nobenga Slovenca več al kaj. Skenslite ga enkrat za zmeri, da ne slišm več tega priimka !!
biciklist
20. 07. 2007 18.59
-1
Dragi svobodnjak, me prav zanima, kdo si ti, da lahko ocenjuješ Simiča za nesposobneža in zdraharja. Kot podjetnik lahko zagotovim, da je v času Simičevega vodenja prišlo in prihaja do veliko pozitivnih sprememb in DURS ni več tak neokreten dinozaver, kot je bil nekoč. Da, Simič je "metla" v hiši in po mojem mnenju zelo uspešno pometa. To nekaterim zagotovo ni všeč, saj so končno morali začeti delati. A si tudi ti med njimi?
svobodnjak@email.si
20. 07. 2007 18.04
Naj ta nesposobnež Simič enkrat že spoka, saj ne zna nič drugega delat kot same zdrahe.