Slovenija

Pazite se ga!

Ljubljana, 14. 08. 2009 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tistim, ki radi vozite hitreje kot velevajo predpisi, takšno vožnjo v nadaljnje odsvetujemo. Policija je namreč okrepljena z novimi vozili, ki bodo v naslednjem tednu na preži za prehitrimi vozniki.

Policisti bodo z novimi 'jeklenimi lepotci' lovili prehitre voznike.
Policisti bodo z novimi 'jeklenimi lepotci' lovili prehitre voznike. FOTO: POP TV

Vodja sektorja prometne policije Ivan Kapun je danes napovedal, da bo policija na območju celotne Slovenije v naslednjem tednu izvajala poostrene nadzore hitrosti. V policijski akciji bodo uporabili tudi najnovejše srebrne forde, ki imajo vgrajen radarski sistem provida. S sistemom, ki omogoča videonadzor oziroma snemanje posameznih prekrškov, bodo ugotavljali tudi morebitne druge prekrške. Ob tem pa je Kapun še pojasnil, da so na policijske uprave v Kranju, Ljubljani, Celju in Mariboru ter v specializirano enoto za nadzor prometa uvedli pet novih vozil.

Hitrost ubija!

Policisti se v poletnem obdobju med 17. in 23. avgustom poskušajo najbolj posvečati ravno najhujšim prekrškom in najhujšim kršiteljem.V prvem polletju letošnjega leta so tako ustavili okoli 3000 kršiteljev, ki so imeli takšno stopnjo alkoholiziranosti, za katero je poleg globe predpisano tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Poleg tega so najhujšim kršiteljem cestnoprometnih predpisov zasegli nekaj čez 400 različnih motornih vozil.

"Še vedno ugotavljamo, da je hitrost poglavitni razlog za prometne nesreče," je opozoril. Hitrost v povezavi z alkoholom pa je po njegovih besedah vzrok najhujših prometnih nesreč, tako smrtnih kot tistih s poškodbami.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (135)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

miha.123
16. 08. 2009 18.08
Saj modri inkasanti nikoli ne merijo hitrosti pri šolah in tam, kjer je res potrebno iti (še pod) omejitvijo,... Oni te lovijo tam, kjer so omejitve popolnoma ABSURDNE !!! Oni ne skrbijo za našo varnost - oni zbirajo DENAR - dajmo no si že to priznati,....
katja07
16. 08. 2009 14.30
jaz se tudi strinjam s tistimi, ki menijo, da bi blo treba "cincarje" tudi oglobit, ker so oni isto nevarni, ker nas voznike res velikokrat ogrožajo, pa čeprav se vozijo počasneje. Pa ni važno ali je to v naseljih ali križiščih, rondojih ali avtocesti. taki so za samo zgago!
Replica
16. 08. 2009 14.25
vozim po predpisih pa me nobenega radarja ni strah...še me niso dobili pa me ne bodo...enkrat sem plačal zaradi tega, ker nisem bil pripet to je pa tudi vse....policisti vi pa kar nadzirajte promet in upam, da ulovite tiste dirkače....
spartanec90
16. 08. 2009 12.12
v naseljih kjer so pa šole in podobno pa moraš biti itak previden in vozit previdno tukaj ni nič novega in nič spornega pri tem !
spartanec90
16. 08. 2009 12.10
svojo zmožnosti je treba OBJEKTIVNO presodit ne se PRECEN EJVAT,,,,, in biti zbran na avtocesti 100% če tega nisi sposoben se drži strogo omejitev ! če pa si pa voziš lahko 160m km/h po avtocesti z največjo lahkoto !!!!!! vse je odvinso od razmer na cesti in dobrega počutja še enkrat povdarjam ne se precenjevat in ne pretiravat in njabolj pomebenjše so pa počutje in refleksi!
jasmina.trojner@siol.net
15. 08. 2009 22.30
Berem te komentarje in ugotavlam da imate eni prav drugi pa malo manj prav! V sosednji avstriji se skoraj vsi vozimo kot OVCE saj so nam že v mladost vcepili v glavo , da so tam velike kazni in da ni heca! Sedaj imajo avstrijci ene kazni veliko bolj mile kot pa jih imamo v Sloveniji! Poanta je pa spet v tem ,da se bo polovilo tiste majhne ribe , med katere včasih spadam tudi sam, ko se brez slabe vesti peljem 10 nad omejitvijo, in lepo dobim porcijo za 40 eur-če takoj plačam ! Se pa stinjam da je treba v naseljih paziti, predvsem na otroke, ki so nepredvidljivi in so lahko hitro pod kolesi ! Z cest pa je trba odstranitit pijance in drogirane voznike! Pa še ena stvar je- avti so vedno močnejši in zmogljivejši, tak da je vse skupaj zelo povezano! Vsem skupaj želim veliko varnih in poceni kilometrov! PS danes sem se peljal iz celja proti mb na avtocesti 120 na uro , pa sem mislil da me bojo izrinili z nje, ali pa kar prek mene zapeljali.....
lump4
15. 08. 2009 21.05
ojla, glede na izkušnje bi rekel tako: -na avtocestah odprta hitrost kot npr. v nemčiji -drugod pa ostrejše kazni kot so predvidene sedaj LPM (03.09.2001)-kmalu bo osem let
porka.malorka
15. 08. 2009 14.03
a niso mogli kupit evropski avto
mjolnir
15. 08. 2009 13.06
spartanec90 O, ja zelo imaš prav! Vsi šimfajo "prehitre voznike" ina dajajo v isti koš tiste ki norijo 80 km/h sredi naselja z tistim ki potegnejo do 150 na avtocesti, a nihče se ne spomni "previdnih" voznikov, ki peljejo 60 na uro na odprti cesti, ker je to "bolj varno" . Ena izmed največjih resnic je da so prepočasni vozniki enako tako nevarni kot prehitri!
spartanec90
15. 08. 2009 12.29
DINAMIK 14.08.2009, 22:04 4 Jst vozim vedno 80 km na uro po avtocesti mi reče sosed...,ga jst začudeno pogledam in reče....,zakaj pa samo 80kmh??Pol mi pa pove,da mu še ni uspelo pri novem avtomobilu prestaviti v 2 prestavo....,takšni so pa res nevarni in ne tisti,ki vozijo 150kmh!!!! TOČNO TAKO ZARADI NESPOSOBNEŽEV SMO KRIVI TISIT KI ZNAMO PRESODITI SVOJE SPOSOBNOSTI IN VČASIH VOZIMO HITREJE... TU SE VIDI DA SO ENIM ŠENKALI IZPIT...OMG ČE NE ZNA PRESTAVIT V 2.PRESTAVO POL PA RES NI ZA VOLAN ! KATERO TELO MU JE ŠENKAL IZPIT ??????
valdon3000@gmail.com
15. 08. 2009 11.32
jst mam predlog zakona!!!!! Kršitelje denarno kaznujte plus še zaporna kazen v višini denarne kazni in sicer 1EUR - 1 dan zapora!!!!
valdon3000@gmail.com
15. 08. 2009 11.32
jst mam predlog zakona!!!!! Kršitelje denarno kaznujte zaporna kazen v višini denarne kazni in sicer 1EUR - 1 dan zapora!!!!
valdon3000@gmail.com
15. 08. 2009 11.29
jst mam predlog zakona!!!!! Kršitelje denarno kaznujte dodatek zaporna kazen v višini denarne kazni in sicer 1EUR - 1 dan zapora!!!!
mjolnir
15. 08. 2009 11.22
haj Se strinjam! Sam sicer včasih mal preveč potegnem ( na odprti cesti, a nikoli v naselju! Sam motiš se o preklinjanju in zmerjanju, saj to počnejo tudi previdni vozniki. Kot sem rekel, sigurno ne soidm v tiste nevarne, saj dosedaj nimam niti ene kazni (no za parkiranje kar precej, a to se ne računa), ampak preklinjam, zmerjam in kolnem tako grdo, da bi še kočijaž pordečil. Včasih, ko kdo izsili tudi kak prst pokažem pa mu agresivno trobim, samo poanta je da me v tako stanje spravijo ravno NEODGOVRNI AGRESIVNI ŠOFERJI, če me razumeš! Torej, ne pozabi da je to tudi učinek, ki ga le ti imajo na bolj previdne in razumne voznike. Verjemi mi pa, da me noben voznik ali pešec, če je spoštoval pravila ni spravil v bes! Tile krete_ni ki divjajo so res hinavski, da se še ONI jezijo na druge. Čeprav je tudi res, da pešci in kolesarji delajo hude neumnosti, in da to vsi radi pozabljajo, a pustimo to! Mislim, da je ravno to ppomembno- VEČ KONTROLE!! Ne pa "nove zakonodaje", nove omejitve itn. Marsikaeri varnostni ukrep je čisti idiotizem in ima ravno obratni učinek npr da so ukinili utripanje zelene luči, istočasno pa skoraj vsakič ko se vozim neko budalo navije hitrost do 80 km, hladno in čist sproščeno sredi naselja! Pa si mislim "o, da je vsaj tu kak policaj"...torej, kar naj delajo svoje!!!!!
haj
15. 08. 2009 10.51
Me prav veseli, da se sredi vseh napadalnih komentarjev najdejo tudi taki, ki poznate promet in razmišljate. Kultura na cesti? Začne se že v otroštvu. Pomislite kaj vidi in sliši vaš 6-letni otrok, ki je (upam) privezan na zadnjem sedežu, ko divjate in zmerjate vse druge voznike , pešce in kolesarje na cesti. In ko boste imeli 60 let in čez, se boste spominjali tistih trenutkov, ko boste stopali za krsto svojega otroka. Takrat se vam bo podrl svet. Ne! Podirate ga sami, že sedaj. Kaj počne policija? Skrbi za red. In če ni reda, je treba poseči po ukrepih, ki so ji dani. Pomembno je, da pri tem ne krši pravil, da dokaže da ste jih kršili vi. Ne tako kot v Ameriki, ko policist (od oka) oceni vašo vožnjo in vas kaznuje. Če pa se protivite pa vas vklene in zapre. Saj je mnogo slabosti tudi v policiji, vendar pa ni toliko, da bi morali kar poprek udrihati po njih. Selektivno! Res je, teror rodi odpor. Samo pozablajte, da gre pri terorju za nezakonito kršenje pravil, tu pa tega ni. Ni tako dolgo nazaj, ko je nek ptujčan z motorjem hotel postaviti rekord 300 km/h na kratkem odseku nove ceste proti Puhovem mostu. Posnetke svojega števca je objavljal na internetu. Sedaj ne več, ker se je na eni takih voženj, ubil. Saj norca ni škoda, sreča je le, da pri tem ni ubil še koga nedolžnega. Berite malo več strokovne prometne literature pa vam bodo jasne tudi zakonske podlage za take predpise.
maal
15. 08. 2009 08.31
Recesija je rabijo denar.
10.brat
15. 08. 2009 08.26
no sedaj imamo še fordove provide.Mogoče bodo pa te sedaj ujele, kaznovale in - o bog usliši mojo prošnjo - tudi odstranile kakšnega " dirkača ", ki se strogo drži pravila : "za 50 % zmanjšane dovoljene hitrosti, pa me ne bo nikoli doletela kazen " ( tudi kakšno policijsko vozilo je včasih povod za tako vožnjo).Sicer pa sem sam pristaš SODELOVANJA med vozniki in policisti v smislu : LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE, namesto ČIM HUJŠI JE TEROR - TEM VEČJI JE ODPOR
Gr@bnv@ler
15. 08. 2009 08.22
mbtk maš prav js ,hvala bogu, 5 let vozim pa nism nč nardil od prekrškov preprečil sm pa ogromno trkov ker pač mi do dnarja pa vozička ali celo sveč. kr naj lovijo tistim ki pa ne znate drugega kot pohodit plin pa več kot 1.0 mašince NE KUPUJTE pa prtiskite na plin aja pa igrce poskusite brez kod igrat-je očitno bl realno
Prvo Borec
15. 08. 2009 07.57
jurcek zelo pameten post, toda nisi politik !!
jurcek
15. 08. 2009 06.59
pa nj naredijo dirkalno stezo, kjer se bojo lahko ljudje izzivljali, potem bo sigurno manj prekoracitev hitrosti