Slovenija

Patria: Nove aretacije

Helsinki, 03. 06. 2008 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jure Brankovič
Komentarji
5

Na Finskem so aretirali še štiri uslužbence Patrie, ki so sodelovali pri prodaji oklepnikov v Egiptu.

Slovenska policija v zvezi s preiskavo v Sloveniji ne daje dodatnih informacij. Ponavljajo le, da sodelujejo s Finci.
Slovenska policija v zvezi s preiskavo v Sloveniji ne daje dodatnih informacij. Ponavljajo le, da sodelujejo s Finci. FOTO: POP TV

Na finski kriminalistični policiji so za 24ur potrdili, da so aretirali še štiri osebe, povezane s prodajo orožja Egiptu. Kriminalisti so namreč danes opravili nove preiskave v prostorih Patrie in zaradi suma korupcije pridržali še več njihovih zaposlenih. V poslu s Slovenijo pa kriminalisti pričakujejo, da bodo kmalu lahko opravili zaslišanja v Sloveniji.

V Patriji še naprej zatrjujejo, da sodelujejo s policijo in da verjamejo, da so njihovi uslužbenci spoštovali zakonodajo. „V bližnji prihodnosti načrtujemo zaslišanja v Sloveniji. Seveda je za finsko policijo nemogoče vstopiti v državo brez posebnega dogovora. Prav to načrtujemo,“ je povedal Kaj-Erik Bjorkqvist, vodja kriminalistične preiskave.


KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

juventus
03. 06. 2008 21.34
SMO IMELI PRI NAS UVELJAVLJENE FIRME , KI BI LAHKO DELALE TAKO ŽELEZJE ,, PA JE SKRUMPIRANA DRŽAVA TAKE FIRME UKINILA ! ! ! PRAV ZARADI TEGA , DA SE LAŽJE KRADE ...............................A NAROD NAIVEN KOT NE VEM KAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ ! ! !
Tonček Balonček
03. 06. 2008 21.29
Že izdelane patrie bodo poslali na Hrvaško, pa bo stvar rešena, v Slavonskem Brodu bodo vgradili še bombomete in stvar bo rešena! Povečali bomo izvoz in krepitev odnosov s sosedo bo nesluteno narasla!
mc_burek@email.si
03. 06. 2008 21.21
mal so bedni da pride do take afere, ko se patrije že delajo, sicer je pa avto super bol ko naš traktor
Tonček Balonček
03. 06. 2008 21.03
Očitno Kučanov klan ne miruje, Finci mu pa nasedajo, saj ga še en poznajo! Tako transparentnega posla Slovenija še ni sklenila, Finci nimajo pojma, kako se to dela!! A bodo spet kakšne ovadbe brez zveze, do te stonje še pridejo, pri Brezigarci se pa vse ustavi, razpade ....
mindfucker
03. 06. 2008 20.09
tako to delajo finci! pri nas prometnika postaviš za šefa policije in delaš kar ti paše!nakradeš si milijone evrov, policisti te pa sprašujejo ali ima tvoj avto še veljavno prometno dovoljenje!