Gospodarstvo

Panvita vrača Mipove izdelke na prodajne police

Nova Gorica, 19. 10. 2009 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Skupina Panvita je v začetku oktobra začela s proizvodnjo mesnih izdelkov blagovne znamke MIP. V ponoven zagon proizvodnje je vložila pol milijona evrov in ponovno zaposlila 51 delavcev.

Mipovi izdelki skupine Panvita
Mipovi izdelki skupine Panvita FOTO: POP TV

Skupina vertikalno integriranih proizvodnih podjetij Panvita je po uspešnem poskusnem zagonu proizvodnje v Mipovem kromberškem obratu 5. oktobra začela s proizvodnjo mortadele in drugih mesnin. Mipove mesne izdelke bodo kupci lahko ponovno našli na prodajnih policah v začetku novembra.

Skupina Panvita, ki se uvršča med vodilne proizvajalce varne, kakovostne in okusne hrane v Sloveniji, vključuje 11 podjetij. Njene dejavnosti so poljedelstvo, povrtninarstvo, vinogradništvo, proizvodnja krme, kmetijska trgovina, reja prašičev, perutninarstvo, veterinarstvo, meso in mesni izdelki, ekologija in energetika.

Skupina Panvita in stečajni upravitelj sta po dolgih pogajanjih vendarle podpisala najemno pogodbo za šest mesecev. V ponoven zagon proizvodnje je Panvita vložila pol milijona evrov in ponovno zaposlila 51 delavcev. V svoj asortiment so vključili mortadelo, kuhan in pečen pršut, kuhano mesno slanino in pršut. Panvita, ki bo te izdelke prodajala pod Mipovo blagovno znamko, se je s trgovci že dogovorila za vrnitev Mipovih mesnih izdelkov na prodajne police. Načrtujejo, da bodo izdelali od 50 do 60 ton mesnih izdelkov na mesec. Z najemom Mipovih proizvodnih zmogljivosti so pridobili dodatne zmogljivosti za širitev lastnega trajnega programa, s katerim uspešno prodirajo na tuje trge.

"Skupina Panvita bo tudi v proizvodnji v Mipovem obratu zagotavljala svoje značilnosti, to je najvišja stopnja prehranske varnosti, inovativnost in skrb za zaposlene," je ob tem poudaril Dejan Židan, predsednik uprave.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

desklan
08. 12. 2009 01.13
....prav škoda, ker so volkovi, pri nas, zaščitene živali....
petdan
20. 10. 2009 10.58
Kako je lahko država omogočila Volkovom, da so uničili "evropso prepoznavno firmo po kvaliteti izdelkov"? Imamo tako luknjaste zakone ali pa pa bi moral nekdo za to odgovarjati?
LomilkaSrc
20. 10. 2009 07.04
prejšnji direktor - lastnik je pobral subvencije od evrope ter vso tehnologijo zbasal v italijo , kjer ima lastno tovarno mesnih izdelkov. zanimivo je to , ker njegova hiša je že lep šas prazna. Kdo ve zakaj? modro se je odselil iz države.
b77
19. 10. 2009 20.51
končno spet dober pršut! Kras , byby
Roxy79
19. 10. 2009 20.48
bravo...tako se dela..... Ne pa neki kvazi direktorji in meneđerji,ki bi od države samo pobirali vložke,sami pa nebi vložili niti €. Plosk plosk plosk
felix69
19. 10. 2009 20.27
Bravo Dejan in skupina Panvita