Slovenija

Paket bomba: Gnalo ju je koristoljublje

Maribor, 27. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kriminalisti, ki preiskujejo eksplozijo v Bohovi, v kateri je umrla 62-letna lastnica stanovanja, so pridržali 88-letnika in 63-letnico.

Razdejanje po eksploziji v hiši v Bohovi (Foto: Jani Dolinšek)
Razdejanje po eksploziji v hiši v Bohovi (Foto: Jani Dolinšek) FOTO: Jani Dolinšek
Kriminalistična preiskava dogodka v Bohovi se nadaljuje. Za kaznivo dejanje umora je sicer zagrožena zaporna kazen najmanj desetih let in največ 30 let.

Mariborski kriminalisti so 24. junija dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 88-letnega moškega, Jožeta Rebernika, in 63-letno žensko, Ivano Habjanič, (oba sta z območja Rač), ki sta osumljena storitve kaznivega dejanja umora v sostorilstvu. Rebernik je osumljen še kaznivega dejanja napeljevanja k umoru. Osumljenca naj bi bil k dejanju spodbudilo maščevanje in koristoljublje.

Osumljeni moški, za katerega se je doslej predvidevalo, da je tri leta mlajši, je pripravil poštno pošiljko oziroma paket, v katerega je dal ročno bombo in jo pripravil tako, da se je ta ob odprtju paketa aktivirala, je na novinarski konferenci v zvezi z eksplozijo v stanovanjski hiši v Bohovi, v kateri je umrla 62-letna lastnica hiše, povedal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PUM Franc Oder in tako potrdil sobotno poročanje POP TV-ja in 24ur.com. Tako pripravljen paket naj bi osumljena ženska 15. junija oddala na pošti, paket pa je bil naslovljen na umrlo lastnico hiše iz Bohove.

Lastnica hiše je po predhodnem obvestilu o prejeti pošiljki (poštar je obvestilo prinesel 20. junija) paket dvignila na pošti in ga istega dne tudi odprla. Eksplozija je bila, kot je znano, tako močna, da je ženska umrla na kraju dogodka.

Oba osumljenca so pridržali, opravili pa so tudi dve hišni preiskavi in razgovore z več kot 30 občani. Osumljenca – po besedah Odra naj bi šlo za konfliktno osebnost - naj bi bil k dejanju spodbudilo maščevanje, žensko pa koristoljublje, ki pa ni bilo povezano s pokojno.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja