Slovenija

Pahorjevi poslanci bodo z Marušičem najprej govorili

Ljubljana, 23. 03. 2010 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslanska skupina SD bo kandidata za ministra za zdravje Marušiča povabila na pogovor, šele potem bo premierju Pahorju posredovala svoje stališče. Ima premier težave v stranki?

Premier Pahor je za kandidata za ministra za zdravje predlagal Dorjana Marušiča.
Premier Pahor je za kandidata za ministra za zdravje predlagal Dorjana Marušiča. FOTO: Blaž Garbajs

Vodja poslanske skupine SD Bojan Kontič je povedal, da so se poslanci stranke dogovorili, da bodo kandidata za ministra za zdravje Dorjana Marušiča najprej povabili na pogovor, ko bodo izvedeli, kakšna je njegova vizija, pa bodo premierju Borutu Pahorju posredovali svoje mnenje glede predlaganega kandidata.

Glede kmetijskega ministra pa je Kontič dejal, da so sedaj, ko se je Janko Veber odpovedal kandidaturi, v igri tudi ostala imena. Nekaj kandidatov je in z njimi bodo opravljeni pogovori, na podlagi katerih bo Pahor sporočil ime.

O domnevnem nezadovoljstvu nekaterih poslancev SD zaradi nesodelovanja premierja s poslanci pri izbiranju ministrskih kandidatov pa je Kontič poudaril, da gre le za željo po še aktivnejšem sodelovanju Pahorja in poslanske skupine. Sodelovanje je po njegovih besedah na ravni, ki je v tem trenutku možna. Zatrdil pa je, da v poslanski skupini ni trenj in da dobro sodelujejo. "Preden se gre s takimi stvarmi na tiskovne konference v javnost, je dobro, da se malo povpraša tiste, ki bomo o takih stvareh morali odločat, ne pa, da me potem prepričujejo, da stojim za tem ali onim predlogom," pa je menil poslanec Dušan Kumer.

'Nisva del tihe diplomacije za tehnično vlado'

Na vprašanje o tem, ali morda poteka tiha diplomacija glede vzpostavitve tehnične vlade, sta tako Kontič kot tudi podpredsednik parlamenta in poslanec SD Miran Potrč dejala, da nista del takšne diplomacije. Kontič je dodal, da tudi na posvetu poslanci niso govorili o tem. Prav tako poslanska skupina po njegovih besedah deli mnenje s premierom Pahorjem, da ni potrebe po temeljiti rekonstrukciji vlade.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
23. 03. 2010 17.27
Buena Vita
23. 03. 2010 17.27
marušič je že bil ministerb za zdravstvo moral je zapustiti dobro plačano mesto ker je v predalih hranil dokumente o legioneli--ljudje so umirali zaradi njegovo čudne odločitve-SKRIVANJE RES-SKRIVANJE--TO JE SPECIALITETA TA RDEČIH
Garfield7497
23. 03. 2010 14.55
Spet bodo ugotavljali,katere BARVE je.Ali ni škoda časa,pa denarja?Naj že ta vlada pade,pa da gremo volit ene pametne ljudi,ne pa to staroselstvo,ki čepijo tam v državnem zboru že od stare Jugoslavije.Živ obup,da jih ni sram!