Slovenija

Pahor umaknil oznako 'zaupno'

Ljubljana, 10. 04. 2010 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je že pred dnevi dobil privoljenje vseh vpletenih, je premier Pahor z magnetograma sestanka z Brezigarjevo, Zalarjem in Zobec Hrastarjevo umaknil oznako tajnosti.

Umik oznake zaupno
Umik oznake zaupno FOTO: Kabinet predsednika vlade

Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da je premier Borut Pahor preklical oznako zaupno v delih magnetograma sestanka z generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, višjo državno tožilko Branko Zobec Hrastar in pravosodnim ministrom Alešem Zalarjem, kot je to pred dnevi zahtevala LDS. Stranka je namreč umik oznake zaupno postavila kot enega od treh pogojev, da ostane v koaliciji.

Pahor je pojasnil, da je dokument za zaupnega označil zato, ker je menil, da bi nekatere navedbe lahko motile interes preiskave.

Pahor je nato že po seji vlade v četrtek povedal, da je od Zalarja, Brezigarjeve in Zobec Hrastarjeve že dobil odgovore, da ne nasprotujejo objavi zapisa njihovega pogovora, kar je sam postavil kot pogoj, da ustreže LDS.

Magnetogram se je sicer snemal na predlog ministra Zalarja, s tem pa so se strinjali tudi vsi ostali prisotni. Kot so še zapisali v kabinetu premierja, tekst ni bil avtoriziran in tudi nihče od udeleženih ni preverjal njegove avtentičnosti.

Magnetogram sestanka z dne 19. marca
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (115)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bdso1
12. 04. 2011 13.00
Lažnivci pokvarjeni česa se bojite ,sramotilnega kamna!??? To je tako premalo za vso lopovčino,ki ste jo ustvarli po letu 45!??
pikador
13. 04. 2010 20.23
ANDRAZ10 - ali si že prižgal ti kakšno svečko v hudi jami. verjetno ne, ker si tako ideološko zabetoniran na levo. Sicer je pa že France Prešeren - napisal v "Krst pri Savici" - Kako strašna slepota je človeka Slovenec že mori Slovenca brata.
haj
11. 04. 2010 23.11
bluzer! Na tvoji sliki vidim dva obraza, ki se prelivata eden v drugega, to sta Kristina Kresal in Bluzer. Naravnost ganljivo, spoštljivo.
srebrnibreg
11. 04. 2010 19.22
Se nekateri sploh zavedate kako ubogi izgledate ker KK ne morete najti druge napake kot pasjo *afero*. Pa še sami ste jo prenapihnili, lastnik si je bil sam kriv in začetek te zadeve sega v leto 2006. Malo me spomnite kdo je bil tedaj v koaliciji.
-gorenjka-
11. 04. 2010 15.11
*deskriditirati = diskreditacija ....želela popraviti prej,pa ni bilo časa..... :))
aljosa00
11. 04. 2010 14.55
jst ne vidim nič nezakonitega,verjetno je odreagirala zato ker se je zadeva 24 ur vrtela po medijih pa je celo slovenijo zanimalo kako zadeva poteka,misilm pa da je celo prav da je tako odregairala,saj je cela slovenija vidla da so ovo spustli iza traka pa nihče nič ni reku,dajteno. POTEM JE TO TUDI NEZAKONITO DA LDS VODI NAŠO DRŽAVO,VERJETNO NI NEZAKONITO AMPAK JE ABSURD!! ČE ME KDO VPRAŠA NE ŽIVIMO ŽE 1,5 LETA V DEMOKRATIČNI DRŽAVO! GLEDE TEGA SMO ZA KITAJC!I
fafajonka
11. 04. 2010 14.55
Resnica je kot kovanec, ki ima dva obraza, vidiš pa vedno samo enega. Hvala, ko ste to prebrali in razumeli.
ANDRAZ10
11. 04. 2010 14.50
Kdaj boste nehali s temi psi? Če jih je zlorabljal si je to zaslužil, še dobro da so mu jih vrnili, drugače bi druge nabavil... Janševci kdaj boste šli sveče prižgat za vse zlorabljene otroke v cerkvah, pokažite svojo humanost pa prižgite sveče pred crkvami...
saintjozef
11. 04. 2010 14.20
BLUZER, Problem direktiv BB je v tem, da je pri bulmastifih naročala, da poiščejo tisto, česar ni, pri Patriji pa, da pogledajo vstran pri tistem, kar je. Ti se pa že odloči, koga bi rajš : Katarino, al bulmastifa.
wlf461
11. 04. 2010 14.18
kako lahko LDS ki ima najmanj podpore med slovenci tako kroji usodo nas....KATASTROFA.... LDS LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE 5,21 %
M-teorija
11. 04. 2010 13.17
-gorenjka-11.04.2010, 12:57 se pa strinjam s tabo....eno in isto zadevo lahko razumeva različno ...zate je v določenem primeru kozarec napol poln,zame napol prazen ---------- Midva imava lahko različne interpretacije. Problem (očiten na posnetku), pa je da se dva najbolj poklicana za to, da je le ena prava razlaga členov in zakonov, o tem ne strinjata. Da pa je BB pri tem zmajkalo argumentov je pa tudi vidno. Če ne drugega je treba odpraviti te sivine v različnih interpretacijah. Je pa res, da dam Pahorju prav pri svoji trenutni odločitvi, že zato ne ker tudi sam ni ravno prepričan kdo ima prav ali ne. Zato je prav, da se postopoek morebitne razrešitve spelje po postopku in proceduri. Zato, če Zalar smatra, da je to potrebno naj zadevo pelje napre, kot tudi mislim, da jo.Pa naj se potem zadeva razreši z BB ali ne z AZ ali ne v vsakem primeru naj se upošteva tudi kakšno drugo strokovno mnenje.
bluzer
11. 04. 2010 13.07
glede vsega se lahko pogovarjava: ful me zanima o JJ kiti... povej, kar misliš... pa se ti zdim simpatizer JJ al kaj???????????'
M-teorija
11. 04. 2010 13.01
bluzer 11.04.2010, 12:38 0 M-teorija da, bi! sploh pa ga je klicala zato, da je zvedela, če je pravočasno pobegnil, al je še on kaj fasal.. ------------- Ni problema, lahko se pogovarjava resno, lahko pa tudi začnemo z štosi, kot je bila naprimer JJ-jeva ukleščena kita.
mirjana.ck@siol.net
11. 04. 2010 12.58
M teorija,..se strinjam.
-gorenjka-
11. 04. 2010 12.57
M-teorija 11.04.2010, 11:52 ....tolmačenj magnetograma bo najbrž toliko,kot bo njegovi (laičnih) bralcev.ne glede na to,da ne podpiram desnice sama poskušam biti kar se da objektivna in nepristranska....in zato menim,da gre v tem primeru za malce za lase privlečene argumente z očitnim namenon deskriditirati in pri g.pahorju očrniti generalno državno tožilko,da bi jo odstavill..... .....s tem,kar napišem izražam samo svoja osebna mnenja in stališča do določene teme ali situacije....v tem primeru menim,da je ga. BB na sestanku sodelovala suvereno in strokovno ter dovolj argumentirano ,res pa je,da je v določenem trenutku delovala malo bolj ostro....določeno zadevo je pojasnila nato pa dobila samo malce obrnjeno vprašanje o isti zadevi....ne vem komu od nas na njenem mestu ne bi odneslo pokrova ob tako očitnem podtikanju o kršenju pooblastil?!?. .....se pa strinjam s tabo....eno in isto zadevo lahko razumeva različno ...zate je v določenem primeru kozarec napol poln,zame napol prazen.....kar nekdo lahko vzame za prijazen nasvet se drugemu zdi vmešavanje v njegovo delo in življenje.....kar je za nekoga nedolžno vprašanje je za drugega provokacija....kar je za nekoga otipljiv razlog za očitanje namernega izkoriščanja svojega položaja je za drugega golo podtikanje neresnic.... in zakon očitno omogoča,da se ga da interpretirati tako ali drugače......upam,da se razumeva ?? :))
M-teorija
11. 04. 2010 12.51
bluzer11.04.2010, 12:20 ~m teorija: mi smo imeli to čast, turški paša pa ga ni niti pozdravi~ Še enkrat bom ponovil tudi glede tega. Ni prav, da Dalajlama ni bil dežežen vseh časti, ki mu pritičejo. Kitajci nas namreč potrebujejo toliko kot mi njih. Sreča je le ta, da Daljalama zaradi tega ravno ne trpi, je veliko prevelik, da bi bil zaradi tega užaljen, za razliko od večine, če ne vseh državnikov. Se je pa pri tej odločitvi naših državnikov, treba tudi zavedati, da sprejem z njihove strani ni njihova osebna volja, temveč odgovonost in posledice za celo državo. So jo pač tako ocenili, še enkrat, po mojem nepotrebno, v vsakem primeru pa z željo in z odgovornostjo za dobro vseh nas. Gre samo za različne iterpretacije, kaj je za državo dobro iz tega različne odločitve.
bluzer
11. 04. 2010 12.38
M-teorija da, bi! sploh pa ga je klicala zato, da je zvedela, če je pravočasno pobegnil, al je še on kaj fasal...
bluzer
11. 04. 2010 12.36
"Pahor je nato že po seji vlade v četrtek povedal, da je od Zalarja, Brezigarjeve in Zobec Hrastarjeve že dobil odgovore, da ne nasprotujejo objavi zapisa njihovega pogovora, kar je sam postavil kot pogoj, da ustreže LDS." (kopirano iz zgornjeda članka... KAKŠEN STAVEK PA JE TO??? nič ne razumem...)
M-teorija
11. 04. 2010 12.36
bluzer11.04.2010, 12:11 Kar se kliče KK, pa je spet ena velika enosmerna trditev. KK je naredila strokovno napako, res je. Pa roko na srce, povej v podobni situaciji, če bi preminul prijatelj tvojega parnerja, a bi morda reagiral drugače. Res je ravnala fornalno nestrokovno, a človeško pričakovano! V tem primeru si lahko razlagamo le eno, da KK ni tako hladnokrvna, preračunjiva birokratka, ampak le neko normalno bitje s svojimi čustvi in razmišljanji kot vsak povprečen slovenec, hvaha GEI. No nikoli ne rečem, da stoprocentno to drži in , da ne dopuščam tvojo interpetacijo, vendarz veliko manjšo verjetnostjo, nikakor pa kot edino možno razlago.
abc123def456
11. 04. 2010 12.31
poceni. g. minister direktno do tozilcev, ga. prva tozilka direktno do policista. g. minister dela isto kot ga. prva tozilka, in pri tem trdi, da ga. prva tozilka dela nezakonito. LDS ima ambicije po produktivnosti. istocasno, ko pometa pasjo garazo pod preprogo, poskusa se zavzeti tozilstvo - v modernih casih temu lahko recemo "concurrent management". po ljudsko je to, ubiti dve muhi na en mah. argumentacija sicer sepa, kompenzirana je z motivacijo.