Slovenija

Pahor brez Janševe podpore?

Ljubljana/Zagreb/Bruselj, 29. 10. 2009 09.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.M./T.Š./STA
Komentarji
313

SDS bo glasovala proti arbitražnemu sporazumu, če bo ta takšen, kot se zdaj najavlja. Referendum pa je po Janševem mnenju neizbežen. Žbogar je medtem zadovoljen s posledicami Pahorjevega obiska v Zagrebu.

Če bo slovenska vlada podpisala arbitražni sporazum s Hrvaško in ga predložila v potrditev slovenskemu parlamentu, bomo glasovali proti, če bo sporazum takšen, kot se zdaj najavlja, je danes v Bruslju povedal vodja največje opozicijske stranke SDS Janez Janša. Ob tem je menil, da je referendum o arbitražnem sporazumu "skoraj neizbežen".

O možnosti interpelacije v primeru podpisa arbitražnega sporazuma je Janša dejal, da so tudi te opcije odprte, a da bodo verjetno počakali, da se "celotna zadeva razplete".

Janša napoveduje glasovanje proti arbitražnemu sporazumu, če bo ostal takšen, kot se zdaj nakazuje.
Janša napoveduje glasovanje proti arbitražnemu sporazumu, če bo ostal takšen, kot se zdaj nakazuje. FOTO: Reuters

O referendumu o arbitražnem sporazumu pa je menil, da je "skoraj neizbežen" in da ga pravzaprav najavlja sama vlada. "V vsakem primeru bo do referenduma prišlo in mislim, da je bolje, da pride do referenduma o arbitražnem sporazumu kot pozneje do referenduma o vstopu Hrvaške v EU, kar bi bil potem dejansko poraz za obe strani," je dejal.

Janša je povedal, da je danes na vrhu največje politične skupine v Evropskem parlamentu, Evropske ljudske stranke (EPP), govoril s hrvaško premierko Jadranko Kosor, a da mu ta ni povedala nič takšnega, česar ne bi že prej v izjavi za javnost.

Sabor bo verjetno prihodnji teden obravnaval arbitražni sporazum in če bo Kosorjeva tam dobila zeleno luč za podpis, ga bo verjetno prihodnjo sredo tudi podpisala, je še povedal Janša, ki ocenjuje, da bo hrvaški sabor ta sporazum podprl, češ da bi bil izjemno nespameten, če ga ne bi.

Ob tem je opozoril, da se lahko zelo zaplete tudi na slovenski vladni strani, če bo hrvaška dejansko sprejela interpretativno izjavo, ki jo danes najavljajo in naj bi pomenila most do dvotretjinske večine v hrvaškem saboru.

S to izjavo naj bi namreč Hrvaška po njegovih besedah izključila vsako možnost, da je formulacijo v členu 3b, ki govori o stiku Slovenije z mednarodnimi vodami, možno razlagati na način, da je to stik slovenskih teritorialnih voda z mednarodnimi vodami, ker pravijo, da bi šlo to potem po hrvaškem morju, kar po Janševih besedah seveda ni res, ker "je to pač slovensko morje".

"Skratka, taka izjava lahko povzroči to, da tudi vladna koalicija na naši strani najbrž ne bi glasovala za tak sporazum," je poudaril Janša.

Na vprašanje, ali je danes doživel kakšne pritiske iz EU zaradi nasprotovanja arbitražnemu sporazumu, ki bi ga na primer švedsko predsedstvo EU in Evropska komisija želela čim prej, je Janša odgovoril: "Nikakršne." Pojasnil je, da je danes srečal vse ključne ljudi iz EU in da nihče ni niti z besedo omenil Hrvaške.

'Slovenija dela uslugo Hrvaški in ne obratno'

''Slovenija dela uslugo Hrvaški in ne obratno,'' pa je danes v Bruslju dejal predsednik SDS Janez Janša in dodal, da bi bilo ''naravnost smešno'', da bi tisti, ki dela uslugo, še dodatno plačal. ''Menim, da česa takšnega ni bilo v dogovorih med obema premierjema,'' je glede morebitne zamenjave potrditve arbitražnega sporazuma v zameno za povrnitev dolgov nekdanje Ljubljanske banke.

Žbogar zadovoljen

Žbogar je zadovoljen s posledicami Pahorjevega obiska v Zagrebu.
Žbogar je zadovoljen s posledicami Pahorjevega obiska v Zagrebu. FOTO: Dare Čekeliš

Vodja slovenske diplomacije Samuel Žbogar je danes v Bruslju povedal, da upa na vsa potrebna soglasja za podpis arbitražnega sporazuma na hrvaški strani in da bo ta podpisan čim prej. "Nas zelo veseli, da je Hrvaška začela z notranjimi postopki za podpis arbitražnega sporazuma. Kot veste, je Slovenija te notranje postopke že opravila," je dejal.

"Obisk predsednika vlade v Zagrebu je bil uspešen in posledice gledamo danes," je še dejal Žbogar.

O enostranski izjavi, ki jo je napovedala in danes tudi javno predstavila hrvaška stran, pa je dejal, da je bilo v pogajanjih o sporazumu veliko stvari odprtih in problematiziranih in da je eno od teh vprašanje o točki 3b.

"Zelo smo zadovoljni, da je to ostalo nespremenjeno, da je določilo oziroma navodilo arbitražnemu sodišču, da določi stik Slovenije z odprtim morjem, ostalo nespremenjeno, kot je bilo v predlogu (evropskega komisarja za širitev Ollija) Rehna," je poudaril.

Druga zadeva, o kateri je bilo po njegovih besedah veliko govora, je bil interes Hrvaške za skupno izjavo oziroma za s tem povezano interpretativno izjavo švedskega predsedstva EU. "Mi smo temu nasprotovali in do tega ne bo prišlo," je poudaril.

Na ministrstvu za zunanje zadeve so pred tem sicer za 24ur.com povedali, da "ni v navadi, da bi zunanje ministrstvo ene države komentiralo notranjepolitično dogajanje v drugi državi".

'Hrvaška reakcija je bila pričakovana'

Zmago Jelinčič
Zmago Jelinčič FOTO: Dare Čekeliš

Na potezo hrvaške vlade, ki ni podprla arbitražnega sporazuma, se je že pred tem odzval prvak stranke SNS Zmago Jelinčič, ki je dejal, da je bila hrvaška reakcija pričakovana. "Hrvatje namreč sodijo, da je v tem sporazumu bistveno premalo dobrega za njih. Oni poskušajo na evropskem nivoju, ob pomoči švedskega predsestva, izničiti vse tiste točke, ki bi lahko le namigovale na kakšno dobro rešitev za Slovenijo," je za 24ur.com povedal Jelinčič, ki je trenutno na službeni poti v švedskem Stockholmu.

V izhodišče pogajanj moramo postaviti letnico 1918, ko je slovensko nacionalno ozemlje vstopilo v SHS, pozneje pa smo vse izgubljali. Gre za najbolj relevantno letnico, na osnovi katere bi morali reševati nastale razmere. Poročili smo se, ob ločitvi pa bi lahko odnesli tisto, kar smo v zakon prinesli. Zmago Jelinčič, SNS

Pravi, da so Hrvate dobili na svojo stran, ti pa jim pomagajo na vseh nivojih. "Hrvatje se zato počutijo močne in izsiljujejo. Najslabše pa je to, da se Pahor pusti izsiljevati, namesto da bi Hrvate postavil pred končno dejstvo: hvala lepa, vas ne potrebujemo. O tem sporazumu oz. o mejnem vprašanju bomo lahko govorili tudi čez deset let. Tudi ni pomembno, ali Hrvaška še pred tem vstopi v EU, kajti le v Sloveniji so ljudje prepričani, da z vstopom v EU meje padajo. Meje ne padajo, ampak so bistveno bolj trdne, kot so bile prej," je dodal.

Kaj bi morala narediti Slovenija?

Hrvaški mediji poročajo, da se njihova predsednica vlade Jadranka Kosor boji vnovične slovenske blokade.  Jelinčič meni, da "si Pahor ne upa več blokirati, zato ker mu Amerika tega ne dovoli. Edina rešitev je to, na čemer delam jaz. Politični odbor skupščine zahodnoevropske unije je sprejel kot svojo nalogo, da se pripravi mirovna konferenca o nekdanji Jugoslaviji, v okviru katere bomo na mednarodnem prizorišču razpravljali tudi o mejnih vprašanjih in seveda s tem tudi o delitvi morja," je razložil.

SLS: Maske so dokončno padle

Predsednik vlade Borut Pahor in hrvaška premierka Jadranka Kosor
Predsednik vlade Borut Pahor in hrvaška premierka Jadranka Kosor FOTO: Reuters
Izguba teritorialnega stika Slovenije z mednarodnimi vodami bi imela tudi velike negativne gospodarske posledice za Luko Koper, Slovenske železnice in številne druge gospodarske panoge ter podjetja. SLS

Na včerajšnje dogodke v Zagrebu so se odzvali tudi v stranki SLS. "Hrvaška vlada verjame, opozicija pa hoče dodatna strokovna zagotovila, da Slovenija prek predlaganega arbitražnega sporazuma ne more dobiti teritorialnega stika z odprtim morjem. Z drugimi besedami, Hrvaška hoče imeti trdna zagotovila, da bo Slovenija prek arbitražnega sporazuma izgubila gospodarsko in politično strateško pomemben teritorialni stik z odprtim morjem, da torej ne bo nič več pomorska država in polnem pomenu te besede, ker je Slovenija bila in zaenkrat še je,“ so sporočili.

Znova so opozorili tudi, da Pahor zavaja slovensko javnost. "SLS opozarja, da je hrvaško stališče jasno – predlog arbitražnega sporazuma bo Hrvaška podpisala le ob trdnem zagotovilu, da Slovenija ne bo ohranila teritorialnega stika z odprtim morjem. In vsakršna zaslepljenost ali sprenevedanje slovenske vladajoče politike, da ni tako, ni nikakor opravičljiva,“ so zapisali. Pričakujejo, da bo "vsaj sedaj slovenska vlada prekinila s prizadevanji za podpis takega arbitražnega sporazuma, ki je nedvomno zelo škodljiv za Slovenijo“.

SLS sprašuje vlado

Ob izpostavljanju mednarodnega prava kot edinega kriterija pri določanju meje SLS sprašuje vlado, "zakaj Hrvaški ne predloži število hrvaških kršitev mednarodnega prava, od poosamosvojitvene nezakonite zasedbe delov dokazano slovenskega ozemlja in morja do katastrskih občin Kaštel in Savudrija, ki sta bili v nasprotju z Londonskim memorandumom, torej nezakonito in mednarodno pravno nično odvzeti občini Piran in priključeni občini Buje".

"Ali pa mednarodno pravo velja le takrat, kadar je to v korist Hrvaške – kar je ob dejstvu, da ima naša soseda očitno dva predsednika vlade, mi pa nobenega, tudi možno," so kritični v ljudski stranki.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (313)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZiigaD
30. 10. 2009 17.37
no ti dam še dokazni vir, ki je objavlen na zvvs.... Slovenska politična in civilna javnost se je burno odzvala na odvzem orožja. General Ivan Hočevar, ki bi moral po zvezni zakonodaji o premestitvi orožja obvestiti predsedstvo republike, je na zahtevo predsednika Milana Kučana neprepričljivo pojasnjeval, da gre le za varnostni ukrep. Predsedstvo RS je na zahtevo Sekretariata za ljudsko obrambo Republike Slovenije 19. maja popoldan poslalo občinam brzojavko in tako ustavilo oddajo orožja. Ob prepovedi oddaje orožja ga je bilo približno 70 odstotkov že premeščenega v skladišča JLA, pobrali pa so ga tudi petim upravnim organom za obrambo v občinah. V zelo težkem položaju so bili zaposleni v štabih za TO. Večina se je namreč zavedala, da je oddaja orožja v nasprotju z interesi Republike Slovenije.
ZiigaD
30. 10. 2009 17.27
@coyoteugly82 mrena mrenasta, ja ministr je bil po vojni in po vojni ga je dal naprej hrvatom...kaj ti ni jasno?še zmer je mogu ta orožje nekje dubit, ker so ga TOju 70% uzel....;)))
ZiigaD
30. 10. 2009 16.30
@coyoteugly82 mrena mrenasta, ja ministr je bil po vojni in po vojni ga je dal naprej hrvatom...kaj ti ni jasno?še zmer je mogu ta orožje nekje dubit, ker so ga TOju 70% uzel....;)))
hakihak
30. 10. 2009 14.49
brez njega bi tudi lažje shajali
hakihak
30. 10. 2009 14.48
zelo lepa tale velika slika z JJ. kot da bi bil na kakšnem zborovanju istospolno usmerjenih
WikiX
30. 10. 2009 14.40
Naslednja točka na dnevnem redu zasedanja posebne komisjije vlade RS, za oceno zunanje političnih dejavnikov in priprave strategije dela v prihodnje: Pomagaj mi, o bojevnik gospod Thebes, v mojem razkritju pred otroki človeka. Pazite, razkritje prihaja od Aiwassa, ministra Hoor-paar-kraata. Kosti mi razkrivajo, tla se tresejo, odkar je mejnik prebodel mati zemljo. Duše umrlih se zbirajo v Hadu, njihov glas slišijo ljudje. Govorijo o bedakih, po katerih hrepenijo ljudje, njihovi bogovi, ljudje in bedaki. V ledvičkah teče voda, pronica med strdke, vonj po kisu. Drobovina zgleda kot planjava. Še dvakrat naj sestra luna obkroži zemljo. Potem bo padel oni, ki je tiho čez tistega, ki ves čas joče. Zemlja bo izpljunila mejnik, ven bo stekla njena kri. Voda bo gosta, da bodo ljudje hodili po njej. Kosti bodo dobile nazaj zemljo, ki jo hoče bog in se bo sama gnojila, na njej bosta rasla pšenica in plevel. Slovenec se bo hranil od Slovenca, ki ne bo človek iz te zemlje, širil se bo vonj po kvasu. Jagenjček naj se zakolje, natrga rožmarina in lipe, to naj se nese Ozaris, na zlatem pladnju. To bo pomirilo bogove. Irma mir. S tem se zaključi ta točka dnevnega reda in nadaljuje seja. ;))))
WikiX
30. 10. 2009 13.47
Skozi zgodovino, je Slovensko ozemlje potovalo skupaj z narodom in mejilo, zgodovinskim tokovom primerno. Najtežje se je bilo pogajati pred 2.SV, ko so se pogajali s tremi velikimi silami, Avstroogarsko navezo, Italijo in slovani, vsi z orožjem v rokah. Lahko bi se uprli vsem trem (Tigri), kot to skušamo danes, pa smo raje pustili, da nas nese voda. Zato smo šli lepo na 3 kose ter se učili 3 jezike in kulture. Po vojni smo se zaflikali nazaj skupaj, vendar nihče ni natančno vedel, od koga je kaj, zato so zginile flike na zemljevidu. Komunisti niso ravno spucali fašistično zver, ta glavne zveri so pustili živeti v miru, le 30 km od meje, kamor so se hodili izživljat naši specijalci. Pobijali so le butaste ovčke, ki so v vrsti čakale na koline. So pa neverjetno učinkovito odstranili večino tisočletne zgodovine naroda, predvsem vse, kar je bilo povezano z lastnino. Lastnina je materialni dokaz za resnico. Državo sestavljajo številne strokovne inštitucije. Vsaka stranka ima svoj arhiv in podatke o ozemlju, ki mu želi vladati. Zgodovinarji spremljajo, beležijo in arhivirajo vsako spremembo. Banke vedo za vsak cent, koliko in kje jih je v obtoku. Gospodarstvo beleži vsak kos blaga, ki gre skozi trg. Vojska ima vedno razdelan skrajno natančno določen načrt, kako se premikati po vsakem centimetru ozemlja. Policija zelo natančno ve, kako se izvaja zakon na določenem območju. Znanost spremlja in analizira vsako geografsko in družbeno spremembo. Politika, ki združuje tisoče teh strokovnjakov, vse to zaokroži. Zdaj pa ne moremo natančno ugotoviti nobenega dejstva, vse postaja teorija zarote, vse se povezuje s kriminalom, korupcijo ali celo čisto, zaslepljeno naivnostjo, kot da bi bila cela država vaška skupnost.
politik70
30. 10. 2009 12.32
In še tole... ""Če bo slovenska vlada podpisala arbitražni sporazum s Hrvaško in ga predložila v potrditev slovenskemu parlamentu, bomo glasovali proti, če bo sporazum takšen, kot se zdaj najavlja, je danes v Bruslju povedal vodja največje opozicijske stranke SDS Janez Janša"" Ali se tega ne upa povedati doma v Sloveniji pa magari v GRASUPLU??? Je treba umazano perilo prati v BRUSLJU????
politik70
30. 10. 2009 12.13
In še tole.... ""Če bo slovenska vlada podpisala arbitražni sporazum s Hrvaško in ga predložila v potrditev slovenskemu parlamentu, bomo glasovali proti, če bo sporazum takšen, kot se zdaj najavlja, je danes v Bruslju povedal vodja največje opozicijske stranke SDS Janez Janša"" Ali se tega ne upa povedati doma v Sloveniji pa magari v GRASUPLU??? Je treba usrane gate prati v BRUSLJU???? Pfuj in še stokrat pfej...... (saj bi še kaj dodal pa ne bom)
politik70
30. 10. 2009 12.01
Referndum? Ja zakaj pa ne ! Pogoj oziroma zahteva???? Naj ga plača in izpelji tisti ki ga hoče imeti! Do zadnjega centa! Od kje jim ????? No ja to pa vemo!!!!!!!!!!!!!
politik70
30. 10. 2009 11.58
Kar se pa bratov hrvatov tiče.... Večina jih sploh nima pojma zakaj se sploh gre.... So pa novinarji in politiki to spretno (tako kot vedno oziroma vemo kdo začne oziroma vzpodbuja sovraštvo me ljudmi) izkoristili oziroma izkoriščajo za prikrivanje katastrofalnega stanja v lepi njihovi! Pri nas vemo kašno je stanje (pa bo drugo leto še slabše) tam doli pri njih je pa še najmanj 5 X huje! PAr tajkunov raja pa bankrotirana oziroma zapufana do čela! Zato ne nasedajmo novinarjem in provokatorjem tipa Janša.... Mamo preveč drugih realnih problemov!
politik70
30. 10. 2009 11.52
Zakaj je Janša izgubil volitve oziroma od kje nam levakom paradajzarskim Jasno da Janša nikoli ne bo podprl Pahorja?? Je ljudstvo to naredilo zaradi tega ker je bilo zadovoljno z Janšo?? Prav gotovo! Že pred volitvami sem vam (no vsaj nekaterim preveč je novih ali spremenjenih nickov) pisal kaj se bo zgodilo! Popolnoma Levo usmerjena vlada! (niti slučajno brezmadežna pa še vedno 1000 X boljša od Janševe) Kdo je kriv? Samo eden! Ivan Janez Janša! Prav na mi že gre to ponavljanje in pisanje Janša ,Janša,Janša ...... Toda drugega mi ne preostane! Izgleda da nekateri res verjamejo samo še v Janšo in njegovo nedelžnost in seveda njegov DREMA TIM! Kaj bi pa on danes naredil??? Najprej spet kadrovske čistke (kar spomnite se Vse od čistilke do predsednika nadzornega sveta in to po načelu Saj ni važno ali kaj zna samo da je NAŠ) Potem stokanje kako je Pahor vse ... Nato uvedba izrednih razmer (Dragonja) .... Pa mi to res si želimo??? Bomo zdržali še eno tako menjavo??? Se ne moremo prešteti in si naliti čiste vode v čist kozarec ??? Kje smo danes? Kako se bomo zmazali iz tega zosa? Ne pa da nas skrbi oziroma se ukvarjamo z preteklostjo in kdo je kriv za to??? Usmerimo pogled naprej! Če pkdo misli da se bo kaj spremenilo na bolje že juti(Če Janšaa takoj prec prevzeme krmilo ali pa tudi ne) se pa fajn fejst moti! Nič ne bo lepše ! Še bolj hudo bo! Še več bo brezposlenih!Je še preveč bleferskih firm ki so odvisni od drugih trgov (so samo podizvajalci ali dodelavci (kot na žalost muralisti ki so opravljal samo dodelavne posle) Namesto da bi podpirali zdrava podjetja! In potem se pojavijo razni SherlockH/manja - Tadej...... Janša je imel čas in priložnost sam urediti mejo z Hrvaško! Pa tega namenoma ni storil! ZAKAJ VAM TO NI JASNO? IN VSEM KI NASEDATE NJEGOVI PREFINJENI FACI KI KAR ŽARI OD ZADOVOLJSTAVA KO ... PAHORJA IN VSE NAS SLOVENCE DIREKTNO V GLAVO..... Pač takle mamo! Skrajni čas je že da se zamenjajo vsi levo razmišljajoči SLOVENCI in ostanejo samo SLOVENCELJNI popolnoma zvesti svojemu Janši.. Kri ni voda ! Pa še rdeče barve je.....
balon200
30. 10. 2009 11.05
Če bi se Slovenci vedno znali dobro zdilat v sedanjosti bi bila verjetno Slovenija danes nekoliko večja država. Za nazaj, se ne da popravljat nikoli. Če bomo Slovenci poskrbali, da se bomo v sedanjosti vedno dobro zdilali, bo tudi naša zgodovina postala lepša, ponosnejša in bolj pozitivna. Treba se je samo začet pametno zdilat v času in razmerah v katerih se nahajamo ta trenutek. Zgodovina bo potem sama postajala lepša in bolj pravična.
balon200
30. 10. 2009 10.55
dl240580,... itak.
dl240580
30. 10. 2009 10.46
rock02 kar se meje tiče sem istega mnenja enkrat je potrebno končati to zadevo in sprejeti del rizika nase nekaj bomo dobili nekaj izgubili nikoli pa ne bomo dosegli ne mi ne hrvati vse kar želimo.
balon200
30. 10. 2009 10.41
dl240580 30.10.2009, 10:19, Stvari so verjetno povezane do leta 1918. Tako ne bomo nikoli rešili zadeve. Treba je nekje presekati in od tam reševati naprej, da se pač ti najbolj akutni in za sedanjost in prihodnost obremenjujoči problemi rešijo. Za nazaj pa se rešuje posebej. Joj, kdaj bodo Hrvaška podjetja vrnila kredite LB,... po moje še dolgo ne. A je treba zaradi tega čakati z mejo? Naj se LB ali NLB s hrvaškimi firmami zaradi mene pregovarja še 200 let, to je njihova stvar, mejo pa naj zarišejo takoj in konec.
balon200
30. 10. 2009 10.36
priest 30.10.2009, 10:09,.. ja vem je kar malo težko takole, da bi se zadeve pozabile za nazaj. Ampak, če bolje pomisliš, ali se sploh zadeve da reševati za nazaj, ali je to sploh možno, recimo v mednarodnih meddržavnih odnosih. Ne da se! Ali pa traja desetletja, ali pa se naredi pač vojna. Od vojne je pa treba bežati kot od hudiča, to je samo zlo. Zgodovina seveda obstaja in težko je pozabiti stvari in krivice iz zgodovine ali bolj točno iz preteklosti. Vendar zgodovina ni rešitev, mi pa rabimo rešitve. Zgodovina probleme prej ustvarja kot rešuje. Zgodovina podpihuje strasti, nacionalizme in probleme zapleta,.. koristi tistemu, ki si ne želi rešitve problemov,... recimo Jelinčiču, on vedno nabija o zgodovini, vse v cilju manipulacije, da si pridobi za take stvari dojemljive volivce, in da ostane v parlamentu do penzije. Za konkretne rešitve treba izhajati iz tega kar se da in to skoraj sigurno ni zgodovina, veliko prej in hitreje je sedanje stanje. Izhajajmo iz sedanjosti in se enakovredno pogodimo.
priest
30. 10. 2009 10.31
Hrvaška si je na ozemljih Istre brezpravno prilastila vse nepremičnine slovenskih podjetij,tudi od takrat,dobro stoječega podjetja Jugoteksti,ki je imel hiše v Novigradu in Opatiji.Tudi sedaj slišim,da hrvaške občine pobirajo neenakopravne tekoče stroške za gospodinjstvo,za tuje državljane kar do 100% več kot pri domačinih,da ne govorimo o novih cenah campingov,privezov v lukak in drugih taks..Potem pa povejte če Hrvaška sploh spada v Evropo.Delajo in spreminjajo normative in zakone,kot njim trenutno ustreza.
dl240580
30. 10. 2009 10.28
Zbornaja sevada je gospod Bajuk velik svetovljan, ki se je vrnil v svojo državo v 90-tih ko je videl da se da v naši državi kaj pokrasti. Zanimovo da ga do leta 90 slovenija ni zanimala po koncu mandata pa je čudežno zginil is SlovenijeKar pa se sporazuma tiče je problem v tem da je ta sporazum podpisan in je valjavni dokument za obe strani in ga Slovenija sama ne more razveljavit pa tudi naši sosedi niso tko butasti kot se zdijo na prvi pogled. Stanje v kterem je deloval Bajuk in v katerem danes dela in mora iskati reštve Križanič ni niti malo primerljivs časom Bajukove vladavine.
braindestroyer
30. 10. 2009 10.22
Fantje,dajte že doumet,da je ta Jelinčič prikrita rihta. Obrača se po vetru,kot petelin na strehi! Rome ima v jetrih,potem pa jim gre edini na neko otvoritev. Ta Janša pa si hudo hudo želi na oblast,pa še iz Patrie ga šraufajo