Slovenija

Pahor: Sestanek je odpovedan

Ljubljana, 26. 07. 2010 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi "nesprejemljivega pogojevanja" predstavnikov EKO KROGA je sestanek na temo onesnaženosti v Zasavju odpovedan. Društvu namreč ni po godu, da bodo na sestanku tudi predstavniki Lafarge Cementa.

Pahor s protestniki
Pahor s protestniki FOTO:
Protestniki ustavili Pahorja - 2
Protestniki ustavili Pahorja - 2 FOTO: Ursus
Kot so predstavniki Ekokroga zapisali v vabilu na torkov protestni shod, na sestanku "državljanov z vlado predstavniki kapitala niso dobrodošli niti kot debaterji niti kot nadzorniki vlade". "Društvo Ekokrog in zagorski župan Matjaž Švagan se sestanka zato ne bodo udeležili in namesto tega vabijo na miroljuben, a glasen protestni shod," so poudarili.

Nezadovoljni Trboveljčani, ki si že dve leti prizadevajo za omejitev sežiganja odpadkov v Lafarge Cementu, so 14. julija predsednika vlade Boruta Pahorja zaustavili na južni vpadnici v Trbovlje. Takrat se je premier s približno petdesetimi protestniki dogovoril za nujen sestanek, sledil pa je preobrat. Domačini se sestanka ne nameravajo udeležiti. Zakaj?

Domačini menijo, da je nesprejemljivo, da na sestanku sodelujejo tudi predstavniki podjetja Lafarge Cement. Zato so se odločili, da med sestankom v Zagorju organizirajo protestni shod.

Danes je premier Pahor pisal predsedniku EKO KROGA Urošu Macerlu in izrazil obžalovanje nad odločitvijo predstavnikov društva ter Krajevne skupnosti Ravenska vas, da se načrtovanega sestanka s predstavniki ključnih deležnikov onesnaževanja v Zasavju, ki je bil predviden za jutri, ne bodo udeležili. "Srečanje je odpovedano zaradi nesprejemljivega pogojevanja predstavnikov EKO KROGA in je preloženo na čas, ko bo izkazana pripravljenost za dialog pri vseh vpletenih straneh,“ je še zapisano v dopisu iz kabineta predsednika vlade.

Premier je v pismu Macerlu razložil, da se bo vlada obljube glede odprtega in iskrenega dialoga absolutno držala. "Glede časa in možnosti za vaša pojasnila in argumente naj vas ne skrbi. Za ta pogovor si bomo vzeli dovolj časa, vendar pa mora biti pogovor vseh vpletenih strani brez izključevanja kogar koli,“ je še dodal Pahor.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

davkoplacevalka
27. 07. 2010 21.20
Josko82 :Predstavniki sežigalnice ne bi streljali ! Še tega nam je treba, ko pa nas vskodnevno kemično zastrupljajo !
Josko82
27. 07. 2010 14.48
In zakaj je problem, če bi bili predstavniki cementarne poleg? WTF? Kaj, bi strelal na njih al kaj? MIslim, da se tale civilna iniciativa mal preserava.
alibaba
27. 07. 2010 09.03
če se kdo predstavlja kot civilna družba še ne pomeni, da mu je dovoljeno lagati in trditi, da je edini na svetu, ki ima prav. nenazadnje je vse to kričanje in strašenje ljudi namenjeno samo in zgolj medijski promociji treh posameznikov in največ od tega ima švagan, ki bi očitno rad bil dosmrtni zagorski župan.
eiffel
27. 07. 2010 09.00
Tonček Balonček, cementarna nikoli ni delala ravno brez problemov, ampak šele Karel Erjavec se je podpisal na okoljevarstveno dovoljenje za sežiganje gum in odpadnih olj.
Tonček Balonček
27. 07. 2010 07.21
Pa zakaj ej Pahor dal postaviti to cementarno. Pod prejšnjo valdo je delala brez problemov!
adidasek
26. 07. 2010 20.26
Pol pa gremo do njega, ker je škoda da protest odpade.
davkoplacevalka
26. 07. 2010 18.01
To pa je mož beseda! Zdaj nam je vsem jasno, kdo vodi našo državo in odloča o naši usdi in našem zdravju !Hvala bogu, zdaj vsaj vem koga bom volila na prihodnjih volitvah ! Človeka, ki javno govori nekaj,dela pa drugo, prav gotovo ne, ne njega niti njegove stranke !
eiffel
26. 07. 2010 17.56
Že na tiskovni konferenci pa je izjavo s ceste spremenil in napovedal širši sestanek. Od takrat dalje je bilo lahko vsakemu jasno, da sestanka ne bo, ker državljani na sestanku s svojo vlado pač ne rabijo nadzornikov s strani velekapitala. To bi moral biti sestanek državljanov z državo, ki ne rešuje njihovih problemov, ne f...ing okrogla miza!
jani666
26. 07. 2010 16.05
Pravim, da se bom v roku 14 dni znova oglasil tukaj in se dobil z vami v miru, in si vzel, tako kot zahtevate, dve uri časa, da se, mimo vseh drugih, direktno, skupaj z mojimi sodelavci, pogovarjamo z vami. Da vi poveste vse argumente, ki jih imate, in da mi na te argumente potem poskušamo tudi odgovoriti in se zmenimo, kako naprej