Slovenija

Pahor prisluhnil težavam slovenskih gospodarstvenikov

Brdo pri Kranju, 15. 11. 2012 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsedniški kandidat Borut Pahor se je udeležil vrha gospodarstva, kjer je prisluhnil "realnim težavam podjetnikov". Ti imajo kar nekaj predlogov, s katerimi bi lahko zagnali oslabljeno slovensko gospodarstvo, a vprašanje je, ali bodo njihove želje in predlogi uslišani.

Slovenski gospodarstveniki so na vrhu gospodarstva na Brdu pri Kranju predstavili konkretne kratkoročne ukrepe za izhod iz krize, ki jih je za vrnitev na pot uspešnega razvoja treba uresničiti takoj. Z njimi bodo nadgradili poziv za uspešno Slovenijo, ki ga bodo predložili politiki. Vrha se je udeležil tudi predsedniški kandidat Borut Pahor, ki se je uvrstil v drugi krog volitev, s protikandidatom Danilom Türkom pa se bo pomeril 2. decembra. Pahor je dejal, da gre za "realne težave podjetnikov".

Pahor na omenjenem vrhu
Pahor na omenjenem vrhu FOTO: Facebook

Gospodarstveniki so si enotni, da se načela pravne države morajo spoštovati. Slovensko gospodarstvo namreč potrebuje pravosodni sistem, ki bo hitro in pravično zajezil plačilno nedisciplino, reševal gospodarske spore in zagotovil učinkovit pregon gospodarskega kriminala. Pri tem so predstavili tudi svoje predloge, za katere verjamejo, da bodo pripomogli k boljšemu sistemu.

Tako predlagajo tudi, da Davčna uprava RS po uradni dolžnosti sproži stečaj v primeru neplačila davkov in prispevkov za več kot eno leto, poleg tega pa še okrepitev nadzora ministrstva za pravosodje nad stečajnimi upravitelji, okrepitev položaja upniških odborov ter uzakonitev poenostavljene prisilne poravnave za samostojne podjetnike (s. p.) in mikro podjetja.

Slovenska podjetja potrebujejo stabilno poslovno okolje, poudarjajo. Država naj podpira nove investicije, inovacije, znanje in raziskave. Družba znanja v globaliziranem svetu po njihovem prinaša nova kakovostna delovna mesta in s tem večjo socialno stabilnost države in vsakega posameznika.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shutzstaffen
18. 11. 2012 07.22
+1
On je prisluhnil! Povspetnik narcisoidni, še svoje vlade ni znal voditi in se meša v gospodarstvo. Nikoli ni nič resnega delal.
quickone
15. 11. 2012 15.38
+3
a so govorili kako bi dali delavcem manjše plače,da bi njim ostalo več