Slovenija

Pahor: Nikoli se ne umikam z ladje, ki bi se utegnila potapljati

Ljubljana, 21. 06. 2011 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolžnost predsednika vlade bom opravljal toliko časa, kolikor časa bom imel zaupanje državnega zbora in kolikor časa bom prepričan, da to delo opravljam v dobro večine državljanov, pravi premier Borut Pahor.

Pahor: Naloga vlade je, da <i>"varno prepeljemo vse potnike čez to razburkano morje"<i/>.
Pahor: Naloga vlade je, da <i>"varno prepeljemo vse potnike čez to razburkano morje"<i/>. FOTO: Vlada RS

V odgovoru na poslansko vprašanje glede tega, kako si predstavlja nadaljnje delo vlade, je primer Borut Pahor dejal, da bo dolžnost predsednika vlade opravljal toliko časa, kolikor časa bo imel zaupanje državnega zbora in kolikor časa bo prepričan, da to delo opravlja v dobro večine državljanov.

Pahor je namreč prepričan, da je vlada še vedno reformno sposobna, problem pa se mu zdi sistem, "s katerim vsak, ki se ne strinja s tem, da spreminjamo stvari, lahko z referendumom prepreči uveljavitev zakona". Po Pahorjevih besedah mnogi menijo, da je za zavrnitev zakonov na referendumu kriva nepopularnost vlade, a sam meni, da temu ni tako. Kot je prepričan, je namreč referendum običajno priložnost "za tiste, ki povedo, da se z nečim ne strinjajo".

Pahorju je zelo žal, da pokojninska reforma na referendumu ni uspela, prav tako pa meni, da "nam bo vsem čez čas žal". Vzrok za zavrnitve pa zanj ni neusklajenost s socialnimi partnerji, saj, kot je pojasnil, je bil zakon o preprečevanju dela na črno usklajen, a kljub temu zavrnjen. Pahor zato meni, da so ljudje jezni na vlado in na parlament, da so o teh zadevah morali odločati sami, saj on ne vidi razlogov, da bi vsakokrat ljudi spraševali za mnenje.

Kljub temu pa je Pahor prepričan, da padec pokojninske reforme ni prinesel politične krize, zato bo vlada do konca mandata, če bo imela zadostno podporo, izvedla vse, kar je potrebno za nadaljevanje gospodarskega okrevanja, padanja stopnje brezposelnosti in za pospešitev izvoza tudi na trge, kjer doslej Slovenija ni bila prisotna.

Se nam res obeta mirnejše morje in varen pristan?
Se nam res obeta mirnejše morje in varen pristan? FOTO: Mateja Klavs

"Zlasti moji tesnejši sodelavci vedo, da se kot kapitan nikoli ne umikam z ladje, ki bi se utegnila potapljati," je ob tem dejal Pahor in nadaljeval, da poskuša trdno voditi barko skozi najbolj nevihtne vode. Hkrati verjame, da se nam, " če ne bo prišlo do novih neviht, tokrat z vzhoda, obeta mirnejše morje". Zato po Pahorjevih besedah "ni nobenih razlogov, da bi videli več lukenj v barki, kot jih je". Po njegovih besedah namreč luknje so in skozi njih še vedno vdira voda, vendar so že obvladljive.

Vladna barka, tako pravi Pahor, pluje v smeri konvoja tistih držav v evroconi in Evropski uniji, ki gredo v varno pristanišče, naloga vlade pri tem pa je, da "varno prepeljemo vse potnike čez to razburkano morje".

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SEBASTI
30. 06. 2011 07.41
"Zlasti moji tesnejši sodelavci vedo, da se kot kapitan nikoli ne umikam z ladje, ki bi se utegnila potapljati," Torej pahorče vendarle priznava, da se ladja (Slovenija) potaplja in da kljub temu, da tega ne more več preprečiti svojega stolčka ne bo zapustil in predal sposobnejšim. Take politike imamo....
SEBASTI
30. 06. 2011 07.39
"Dolžnost predsednika vlade bom opravljal toliko časa, kolikor časa bom imel zaupanje državnega zbora..." Naj prosim kdo pahorčku pove, da je zaupanje naroda tisto edina kar šteje. Poslanci so narod že zdavnaj izdali, tako da njihovo zaupanje ne šteje nič.
kleopatra-1
29. 06. 2011 21.49
prvič: to ni umik s potapljajoče ladje, ampak zahteva lastnikov te ladje (nas, državljanov), da izgineš s kapitanskega mesta preden res potopiš to ladjo! * pretirana samovšečnost in narcisoidnost je velik problem - dokler škodi samo tebi, je v redu, problem je, ker škodi vsem nam!
Diabolick
29. 06. 2011 20.58
Poberi se že enkrat prismuknjenec saj te noben ne jemlje resno.
devetdeset
26. 06. 2011 09.32
..."kolikor časa bom prepričan, da delo opravljam v dobro večine državljanov, bom ostal premier..." Kaj pa če se ljudje s tem ne strinjajo? Lahko je tako biti kapitan na ladji in imeti na ploščadi helikopter, ki te v določenem trenutku ponese z ladje v nove višave.Podpalubje in ljudje tam pa ostanejo.
Zkip
23. 06. 2011 21.59
moster
22. 06. 2011 08.36
go, johny go,
Horst
22. 06. 2011 06.54
Na taki ladji še nikoli nisi bil.Sedaj,ko so ti zaupali za nekaj časa krmilo pa si jo sam navrtal ,pri tem pa se ne zavedaš kaj se zgodi,če je ladja polna lukenj.
loden
22. 06. 2011 00.29
Mene pa zanima, kdo je tegale gospoda nafintav, da "to delo opravlja v dobro večine deržavljanov"....:=)
kaverna
21. 06. 2011 23.53
a je kaj novega o vrtalcih?
T_one
21. 06. 2011 23.41
"Dolžnost predsednika vlade bom opravljal toliko časa, kolikor časa bom imel zaupanje državnega zbora..." Ja, ja, Borat, brez skrbi, slovenskemu narodu je vedno bolj jasno, da, če se te bo hotel znebit s položaja "kapitan", ki nalašč potaplja "svojo ladjo", da bo to treba izvesti v horizontali, v krsti. Torej se čim prej zmeni s svojim šefom luciferjem, da ti pripravi vse potrebno za sprejem v svojih "večnih loviščih"! Ali pa odstopi dokler še imaš čas!
devetdeset
21. 06. 2011 23.40
se mi zdi da na tej ladji nekateri krmarijo z vesli, nekateri pa veslajo s krmilom
kaverna
21. 06. 2011 23.31
glich,obstaja ta varianta,ja.Mislim pa da je del posadke že v rešilnih čolnih potniki pa na ladji.Tako da je vprašanje kateri od potnikov bi si želel v spodnji krov ladje kot del posadke,kjerdere voda v notranjost ladje.Tiste zgoraj v rešilnih čolnih pa bi bilo po koncu s.....treba poklicat na zagovor,recimo na sodišče?.
T_one
21. 06. 2011 23.26
"Pahor: Nikoli se ne umikam z ladje, ki bi se utegnila potapljati" Seveda ne; predvsem zato, ker jo ima namen do konca potopiti! Boji se namreč, da bi prišel na njegovo mesto nekdo, ki bi preprečil potop, potem bi pa bili vodilni demoni v EU in Vatikanu razočarani ker "misjia potopiti Slovenijo" ne bi uspela!
tinetone
21. 06. 2011 22.59
samo koliko časa bo stranka prenašala to potapljanje sd-jeve ladje da se jim nebo zgodilo kot nsi-ju z argentincem na čelu
glich
21. 06. 2011 22.46
Kaj se je pa zgodilo s francosko nemškim vlakom :) a zdaj je že na ladji... se mi dozdeva da pluje na oblakih.
kaverna
21. 06. 2011 22.06
to je ladja ki pluje že 20 let.Bilo je kar nekaj kapitanov ki so pluli v boljši jutri.Med plovbo pa so ladjo vztrajno vrtali(KDO?)in jo še vrtajo.Kot kapitan bo verjetno ladjo zapustil zadnji.Medtem ko se ladja potaplja kliče prvo ladjo ali karkoli da priskoči na pomoč.Zraven je potrebno spustiti rešilne čolne za POTNIKE in ne za POSADKO!!. Na kopnem vzdolž celotne meje pa je potrebno postaviti straže ki bi te vrtalce zajeli ........to je vsa znanost če že govorimo v prispodobah.
nightangel
21. 06. 2011 21.59
Pahor če bi se spokal,bi naredil največ za narod v vsem svojem mandatu!
dule100
21. 06. 2011 21.29
Konc je konc, tema prihaja !
Schallabweiser
21. 06. 2011 20.53
naj mu nekdo pove, da je njegova ladja potonila že zdavnaj...