Slovenija

Pahor naročil revizijo glede Lafargea

Ljubljana, 11. 11. 2010 14.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okoljsko ministrstvo ima do konca meseca čas za revizijsko poročilo o lanski odločitvi vlade, da Lafarge Cement lahko sežge odpadke. Ko bo prejel poročilo, se bo Pahor sestal s protestniki, ki so v sredo protestirali pred vlado.

Premier Borut Pahor je danes tudi formalno naročil ministrstvu za okolje in prostor, da čim prej, najkasneje do konca meseca, izvede revizijsko poročilo o lanski odločitvi vlade, da družbi Lafarge Cement dopusti sežig odpadkov. Ko bo prejel poročilo, se bo znova sestal s predstavniki občine Zagorje, društva Eko krog in Civilne iniciative Trbovlje.

Protest proti Lafargeu
Protest proti Lafargeu FOTO: Damjan Žibert

Pahor je pojasnil, da je delegaciji predstavnikov občine Zagorje, društva Eko krog in Civilne iniciative Trbovlje, ki je včeraj protestirala pred vladnim poslopjem, odločitev o tem pojasnil že v sredo. Ko bo poročilo sestavljeno, se bo z njimi znova sestal ter jim predstavil poročilo in verjetne sklepe, ki jih bo sprejela vlada "bržkone v začetku decembra", je dejal.

Protest proti Lafargeu - 8
Protest proti Lafargeu - 8 FOTO: Damjan Žibert

"Če hočem priti resnici do dna, ali je bila odločitev vlade lani napačna, ker je z njo ogroženo zdravje ljudi, potem moram biti prepričan, da imam na razpolago vse razpoložljive informacije in podatke, ki so botrovali tej odločitvi," je poudaril premier.

Če bi se izkazalo, da je zaradi odločitve vlade zdravje ljudi ogroženo in da vlada ni upoštevala nekaterih elementov, ki jih je imela lani ali bi jih morala imeti pred očmi, ko je odločala, bo morda po njegovih besedah spremenila odločitev.

Predstavniki občine Zagorje ob Savi, društva Eko krog in Civilne iniciative Trbovlje so v sredo pripravili protest proti sežiganju odpadkov v trboveljski cementarni Lafarge Cement.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

davkoplacevalka
11. 11. 2010 20.33
Včasih smo rekli:" Ta laže,kot pes teče!" Kdor pa laže, tudi krade!! Zasavci,spomnimo se ,kolikokrat smo bili že nalagani !!
hint
11. 11. 2010 17.54
Za vse 3 vlpetene strani bi blo bol da vlada spremeni mnenje pri zažiganju odpadkov. Če pahor spremeni mnenje bo vsaj v zasavju morda bolj priljubljen, zasavci pa nebodo francoskih kolonijalistov ..... zaradi česar bi jih zaprl
MOSSAD001
11. 11. 2010 15.25
Pahor je največji slovenski okoljevarstvenik!! Je ERJAVČEV KAHL ene smeti v narobni kontejner uleku,ga je takoj spodu!! Pahor & co bojo pa že vedeli kam kak raufnk paše,pa kje se sme kaj kuriti !!
MOSSAD001
11. 11. 2010 15.17
Še dobr da imamo PAHORJA, pa POTOČNIKA v EU parlamentu!! Drugač bi teli zasavci te FRANCOZE nagunili v indijo kurumandijo!!
Adolph
11. 11. 2010 15.15
Nekim bedakom ni jasno dav Trbovlju zivi se okrog 15.000 ljudi, katerih je skoraj polovica brez dela. Jaz bi rajse umr s polnim trebuhom malo pozneje kot od lakote v blizni bodocnosti . . . . Trbovje je bilo pred petdesetimi leti stokrat bolj umazano, pa ni nihce upal odpreti gobca . . .. .
nejtej
11. 11. 2010 14.42
Sicer sem tole napisal pri čevapćićih, pa sem opazil, da je stvar že stara, zato jo lansiram še enkrat... Žal nas vse skupaj vodi moderni populizem. Ko si želijo oblasti, nam oblubijo nebesa, ko pridejo na oblast pa zavohajo denar in pozabijo na rajo in serjejo po njej. Žal so vsi taki in trenutno v Sloveniji ni politika, ki bi si zaslužil, da bi ga volili. Leporečni, narcisoidni pahor je le marionetni Pinokio, katerega nitke vlečeta gospa Sinica (Kresal) in Golobič in tu se začne zgodba s kapitalom. Več ga je v igri, bolj so kratkovidni. In na koncu ne vidijo dlje od svojega nosa in denarnice. Opozicija na drugi strani je JJ, ki se je vživel v film Ko jagenjčki obmolknejo.... pa ne skrbet, feniks bo spet vstal iz pepela in trosil svoje zlo po naši deželi - zato ga le izberite. Katerakoli nomenklatura bo prišla na oblast, vsaka bo srala po Zasavju. Če bo nesposobna odločiti (in se zameriti ljudstvu) bo pa referendum.... Kar spomnite se... ko so hoteli graditi TET3, so na referendumu vrli Primorci, Gorenjci, Prekmurci....... izglasovali, da zaradi prekomernega onesnaževalnega vpliva na okolje izgradnja ni dopustna..... pa je šel rudnik v maloro (sej roko na srce vragsigavedi, koliko časa bi lahko preskrboval elektrarno) in slej kot prej, bi kurili indonezijskega kot sedaj - ostala pa bi vsaj delovna mesta v elektrarni.....evo, pa jo je vesoljna Slovenija zminirala. Sedaj pa Zasavci sami hočemo omiliti onesnaževanje, ki je dosti hujše od tistega iz elektrarne, pa se je taista politika (v drugačni obliki) obrnila proti nam in nam "v imenu kapitala" (stara komunistična fraza) ne dovoli, da bi poskrbeli zase. Tu bi si marsikdo spet zaželel referenduma, ki bi se po moje končal spet pogubno za Zasavje, ker bi širša dolina šentflorjanska (Slovenija) spet živela v strahu, kam se bodo stvari preselile, če zaprejo La farse. Pa smo ga spet naje.... Pa še o brezposelnosti in odpuščanju. Če bi jim res bilo toliko za delovna mesta v eni od delavnic nebi dali na čevelj 11 od 12 ljudi.... Pa še o včerajšnjem protestu........ sicer se podobnih stvari ne udeležujem, ampak ja, bil sem tam. Vse kar sem pa odnesel je bilo spoznanje, da so študentske kocke pustile pustile več sledi na parlamentu kot pa "plehmuzka, Loški glas, Orleki in "3000? razjarjenih? Zasavcev"( kot so nas poimenovali na enem od komercialnih radijev ) na stavbi vlade, ki je bila zatemnjena od znotraj kot ob bombnem napadu. Pahor pa rep med noge in skozi zadnja vrata ven (toliko lažje, ker je tako vsem dokazal, da res nima jajc).......
Mancyy
11. 11. 2010 14.40
Šiptarjem in Bosancem ne smrdi.. Za Slovence pa tako nikomur od teh ni mar.
borkosan
11. 11. 2010 14.36
Še najbolj nevarna za zdravje je vlada !!