Slovenija

Pahor: Glavo gor!

Ljubljana, 07. 05. 2011 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Katja Šeruga/N.S.
Komentarji
209

Dokler imam kot premier neki mandat, mi pomagajte, da naredimo, kolikor je mogoče dobrega za ta narod, ki mu ta hip služimo, je Pahor prosil strankarske kolege. Glavna prioriteta SD namreč ostaja pokojninska reforma.

Pokojninska reforma ostaja glavna prioriteta vladajoče stranke SD. Borut Pahor je danes tako znova stopil pred svojo stranko, in jo, kljub temu da nekateri razmišljajo, da je morda čas za njegovo zamenjavo, prosil: glavo gor, pokojninska reforma se zdaj zdi kot nekaj, česar ni mogoče zmagati, a tudi leta 1941, pravi Pahor, se ni zdelo nič drugače.

Pahor prosi strankarske kolege za pomoč.
Pahor prosi strankarske kolege za pomoč. FOTO: Miro Majcen

Da uspejo s pokojninsko reformo, obstaja majhna možnost, "toda dokler obstoji ta možnost, ne bomo popustili niti za milimeter", je odločen predsednik vlade.

''Tisto, kar loči uradnika od politika, je strast, vera v tisto, kar počne ... Ko se bomo vsi skupaj odločili, da potrebujemo novega voditelja, verjemite, da bom jaz tisti, ki bom najbolj stal za njim, ker ga bodo čakali težki časi. Do takrat pa, dokler imam kot premier in vaš predsednik neki mandat, mi pomagajte, da naredimo, kolikor je mogoče dobrega za ta narod, ki mu ta hip služimo,'' je Pahor pozval predsednike in tajnike mestnih in območnih organizacij ter občinskih odborov SD.

Čeprav bomo 5. junija glasovali o treh referendumih, pa je za Pahorja pomemben le eden, in to je pokojninska reforma. Zakon o arhivih je za SD, tako pravi Pahor, drugorazredno vprašanje. ''Glejte, če morajo ljudje povedati, da se ne strinjajo s to vlado, naj izkoristijo arhive,'' je dejal.

Če bo reforma padla, sledi interventni zakon, na katerega naj bi premier vezal zaupnico. ''Če bo padel še interventni zakon, ki gre lahko navsezadnje tudi na referendum, ne bo več samo vladne in politične krize, ampak, bog ne daj, da bomo imeli tudi sistemsko krizo,'' je še povedal Pahor.

Pahor je sicer na vprašanje sodelovanja z opozicijo odgovoril, da se je že sestal s predsednikom SLS Radovanom Žerjavom, napoveduje srečanje s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem, konec tega tedna pa tudi s prvakom SDS Janezom Janšo.

 

KOMENTARJI (209)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prejca
09. 05. 2011 12.13
Zdaj je čas mature, naši voditelji pa še popravnega ne morejo narediti. A-jej-jej!
mby
09. 05. 2011 12.07
dokler bo realno vrednost ustvarjalo 300 000 delavcev ostali pa bodo živeli na njihov račun in mešali vodo ne bo nobena pokojninska refoma pomagala Sloveniji manjka proizvodnja industrija, ki ustvarja dodano vrednost. predvsem HIGH-TECH industrija manjka vse ostalo, JU, finančne ustanove, trgovina se dejansko napaja iz proizvodnje. Dokler te ni in ni na visokem tehnološkem nivoju nam nobena reforma pokojnin ne pomaga
Jakce
09. 05. 2011 11.49
Ja pa še to. Najprej novo politično opcijo na sceno, potem pa predčasne volitve, ker seda ni stranke katera bi bila vredna glasa!
Jakce
09. 05. 2011 11.46
Ajde politiki, čas je za popravni izpit! Če staknete skupi glave pa spravmo to pokojninsko čez je še kej upanja, čene je bolše da začnemo iskat kakšno delovno mesto v kateri od drugih držav EU.
tekavcminka56
09. 05. 2011 11.37
karabas se strinjam da je z nami narobe, k nč ne nardimo, tud glede levih in pahorja se podpišem pod tvoj komentar ampak useeno morš vedt da tudi desni niso nevem kako pošteni...so bolj pošteni od levičarjev ampak še vseeno niso brez napak..
Rafaelus
09. 05. 2011 11.26
Ja SLS bo spet taglavni da zadevo z.....e !! To je njegova specialnost povsod so najpametnejši !!!!!
Jimi1
09. 05. 2011 11.01
Pokojnino si bomo morali iti zaslužit ven iz te zatohle države... Sramota !
Komentiranje prepovedano
09. 05. 2011 10.29
Pokojnine dostojne človeka ne bom imel, pa naj referendum uspe ali pa ne. Na pokojnino niti več ne računam. Res pa je, da je trenutno pokojnina čedalje bolj pomemben socialni prihodek za marsikatero MLADO družino.Tako pač je. Nesposobni vendar lepo izgledajoči slovenski ekonomski izobraženci, ki so se izobrazili v nekritičnih ZDA kopirajočih, svetovno neznanih slovenskih univerzah, se zanašajo na zimske počitnice in pokojnine kot pomemben makroekonomski stimulans. Za to smo se borili.
Ljoljo
09. 05. 2011 10.28
pahor pejt v penzijo
Libra77
09. 05. 2011 09.42
Spet vemo, da bo referendum padel in spet bo denar nenadzorovano porabljen, torej, referendumi pri nas so ideala za funcionarje, zagovorniki, torej vlada bo v prvi fazi zgrožena, ko bodo pa prišli domov, pa z nasmeškom na večerjo.
SEBASTI
09. 05. 2011 09.32
Ubogi je res. Kaj ne vidite, da se je ves svet, pardon Slovenija obrnila proti njemu. Pa tako sposoben je, tako čist, pravi svetnik. Slovenci dolgo ne boste imeli takega carja za premierja kot je tale naš pahorče. Najprej revček vsem zaupa, potem ko ga že vsi izdajo in se mu za hrbtom smejijo on še vedno verjame, da vsi delajo dobro. Čez čas uvidi, da so ga vsi povozili pa začne grozit, tudi preko veleuma svetilnika kako bomo ob socialne transferje in pokojnine, no in nazadnje še prosjači naj mu nekdo vendar pomaga, ker ubožec ne zmore več... In to revšče bi naj popeljalo Slovenijo iz krize, ubožec niti 3000€ nima dovolj za preživetje in on bi nas odrešil vsega hudega. Pravi, če bo padel interventni zakon bomo imeli sistemsko krizo.... pahorče, pahorče..... kdo bo pa vlekel in privlekel stvari tako daleč, ker zaradi narcisoidnosti ne vidi dlje kot do prvega objektiva?
Gosposvetski
09. 05. 2011 08.39
Visoko glavo nosi prazen klas.
karabas
09. 05. 2011 08.07
Ne ne, z nami ki to samo gledamo in pasivno spremljamo je nekaj hudo narobe!!
johnymas
09. 05. 2011 07.18
S Pahorjem je nekaj hudo narobe.
karabas
09. 05. 2011 06.34
Predsednik republike je v danih razmerah odgovoren zagotoviti opravilno sposobne uslužbence države, med katere poleg sebe, spada tudi premier , v trenutnem primeru je to Borut Pahor! Glede na to, da mora tudi katerakoli snažilka za sprejem v službo opraviti medicinski pregled medicine dela kar pomeni pridobiti pozitivno mnenje za sposobnost opravljati del in nalog za katera je pregledana, je malodane huronsko smešno, da pa je lahko predsednik vlade vsakdo, ki se lepo smeji in tolče rokice z nekimi ostalimi bodočimi voditelji, ne glede na potrjeno normalno zdravstveno stanje! Po tej logiki lahko usodo države, predvsem pa državljank in državljanov položimo v roke tudi nesposobno osebo, ki zna pač lepo govoriti in zgolj vzbuja vtis da bo kaj naredil, čeprav za to nima najmanjše podlage in je povrhu vsega celo pacient s hudo odvisnostjo npr.: od drog????? (govorim hipotetično, čeprav za tovrstni dvom nimam ravno prepričljivega prepričanja o zdajšnjem premierju, a glede na NE-opravljene preglede pred nastopom zares odgovorne funkcije se v konkretnem primeru, kljub silnim namigovanjem moram vzdržati, če ni konkretnih dokazil, za kar se zalagam ravno v tem prispevku!! PREDLOG: Vsemu kabinetu vlade odvzeti vzorce lasu za DNK analizo prisotnosti nedovoljenih opojnih substanc, ki absolutno onemogočajo opravljanje dela na tako zahtevni težavnostni stopnji! Ugotovljene odvisneže-bolnike takoj napotiti na obvezno zdravljenje, po ozdravitvi pa zaporno kaznovati, ker so zavestno kot odvisneži sprejeli funkcije, katerim kot pacienti niso mogli biti kos, kar so vedeli oz. bi morali glede na stanje vedeti! NIČELNA TOLERANCA ZA TAKO ODGOVORNE FUNKCIJE!!!!! Pa saj je to popolnoma normalno razumno s povprečno zdravo in normalno pametjo!! Oni pa so zavrnili test na droge! Ja pa saj je le en možen razlog da tak test zavrneš! Če si drogiran sam, kajne! In kdo je predlagal test lasu, ki pokaže za 3 mesece nazaj? SDS, in kdo se je upiral? Leva opcija! In potemtakem so vsi ISTI! SO ZARES VSI ISTI! Ste tudi Vi isti, ki hodite že desetletja redno v službo, ISTI s sosedom pijančkom, ki je vsak dan za šankom?? Še enkrat: SMO ZARES VSI ISTI OBRAZI????????
wizeman
08. 05. 2011 23.34
@fricoly1 08.05.2011, 22:01 4 Pahor je imel dovolj časa, sedaj so vse prošnje, ustvari zastraševanja zaman. Glasovati je treba PROTI !!!! Me prosim lahko spomniš, zakaj že je imel Pahor čas? Od prvega trenutka mu mečete polena pod noge in ga ozmerjate, da je počasen. Barabija brez primere.
Buena Vita
08. 05. 2011 22.23
AA11 UVA,,KAKO SVEČANO SE STRINJAM PRAZNA BUČA PLAVA NAD VODO,BODISI CUKETA,KONJSKA ALI VLADISTKA
Sergio Ivanuša
08. 05. 2011 22.04
Dokler podarjamo denar ( 207 milijonov ) večjim članicam evropske unije, kot je to GRČIJA, tako dolgo moramo biti proti bilo kateri pokojninski reformi!!! POKOJNINSKA REFORMA - MALO MORGEN PAHOR :)
Danijel Fric
08. 05. 2011 22.01
Pahor je imel dovolj časa, sedaj so vse prošnje, ustvari zastraševanja zaman. Glasovati je treba PROTI !!!!
Frane Šajn
08. 05. 2011 21.21
NE GLAVO GOR ČE BI IMEL VSAJ MALO MORALE IN SAMOKRITIKE JO NEBI NIKOLI VEČ DRŽAL GOR! 5JUNIJ PROOOTIIII!