Slovenija

Pahor bo predlagal Jazbeca

Ljubljana, 15. 03. 2013 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Pahor bo državnemu zboru za novega guvernerja Banke Slovenije predlagal Boštjana Jazbeca, ki med strankami uživa široko podporo. To je en razlog za odločitev, drugi je, da, tako Pahor, izpolnjuje visoka strokovna merila.

Predsednik republike Borut Pahor bo med tremi kandidati, ki so se potegovali za mesto novega guvernerja Banke Slovenije, predlagal Boštjana Jazbeca. O tem je že obvestil vodje poslanskih skupin v državnem zboru, so sporočili iz njegovega urada.

Pahor je odločitev utemeljil z dvema razlogoma. Prvi je, da Jazbec izpolnjuje visoka strokovna merila in ima izkušnje za uspešno opravljanje dolžnosti, drugi pa, da uživa veliko podporo med poslanci, so še dodali v sporočilu za javnost.

Pahor je vodje poslanskih skupin pozval, naj po potrebi povabijo kandidata na razgovor v poslansko skupino, da se z njim in njegovim programom dela seznanijo tudi ostali poslanke in poslanci, preden pošlje formalni predlog za imenovanje predsedniku državnega zbora. To bo storil najpozneje do 2. aprila.

Jazbec je višji svetovalec pri Mednarodnem denarnem skladu ter izredni profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti. Poleg njega sta se za mesto guvernerja potegovala še dosedanji viceguverner in namestnik guvernerja Banke Slovenije Janez Fabijan ter redni profesor na ljubljanski pravni fakulteti Franjo Štiblar.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MICLA
15. 03. 2013 19.34
+7
PA SAJ IMAMO V SLOVENIJI NA VLADI SAME JAZBECE HIJENE VOLE IN BEDAKE.
I G N O R A N T
15. 03. 2013 15.20
+5
Volk tudi ne bi bil slab
postoj?an74
15. 03. 2013 13.37
-1
no če je večina za,pol pa bo že prava oseba na pravemu mestu
tron3
15. 03. 2013 13.27
+3
He, He,,,, Kranjec je tudi v tistem času užival veliko podpor političnih strank, sedanje stanje v bančnem sistemu je pa itak vsem državljankam in državljanom znano!!!! oziroma zakaj je imel takšno podporo!!!
postoj?an74
15. 03. 2013 13.35
+3
ziher si SDS! vam gre itak vse v nos,kdorkoli kakšno odločitev prinese,le ča te ni JANŠEVA