Slovenija

Otrokom dajali pokvarjeno hrano

Novo mesto, 09. 03. 2010 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Bojana Ksela
Komentarji
57

Zdravstveni inšpektor je potrdil, da v osnovi šoli Bršljin otrokom delijo hrano s pretečenim rokom uporabe. Starši so ogorčeni, še posebej tisti, ki so že ves čas opozarjali na zdravstvene težave.

Zdravstveni inšpektor je potrdil, da v osnovi šoli Bršljin otrokom delijo hrano s pretečenim rokom uporabe. Starši so ogorčeni, še posebej tisti, ki so že ves čas opozarjali na zdravstvene težave.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ena-tm
10. 03. 2010 12.47
-1
V srednji in gimnazijah ni več hrana zastonj. Malica je bila zastonj, kosilo pa ne. Raje ne govorim kakšna kvaliteta hrane je tam. Ko se je govorilo koliko se je stran metalo, ni šel noben pogledat kaj dobijo. Dali bi jim kosilo kakršnega imajo v parlamentu, ki je povrhu vsega poceni, pa ne vem če bi šlo kaj v koš. Glede hrane čez rok je pa ena stvar, če se sam odločiš in to ješ, drugo pa če dobiš brez vednosti v šoli ali pa kjerkoli drugje. In to še plačaš- malica čez rok ni nič ceneje, ampak nekdo si pa polni žepe z razliko, ki mu ostane.
leitz
10. 03. 2010 12.27
Živa35, kok vem, je malca v šoli obvezna, kosilo v višjih razredih pa ne. In če je nekaj obvezno in povrhu še za plačat, se mi ne zdi ravno pošteno, da se "odpadke" za malco deli. Že to, da je OŠ v primerjavi z srednjo šolo obvezna, da pa moramo prehrano v OŠ plačevat v srednji pa je kosilo zastonj se mi ne zdi ravno smiselno in pošteno. Glede na to, da je organizacija, financiranje in ... prehrane več ali manj po vseh šolah v Novem mestu ista,, bi se blo smiselno vprašat kakšna je prehrana tudi po drugih šolah, in kdo vse ma tu prste vmes. Vsem kekcem, ki pa zagovarjajo ta način dela na šolah pa sporočam, da me boli q... kaj vi jeste doma, kako svoje otroke hranite... vam pa svetujem, da se mal zavedate situacije, ker nikjer ne piše, da če jim je ratovalo tolk časa z parimi dnevi po preteku roka trajnosti, vas fotrat, da vam jutri ne dajo še kaj hujšega v krožnik, sam da se mal prišpara oziroma zasluži.
Krasinius
10. 03. 2010 11.18
-1
malo sem provociral s kloramfenikolom, nisem vedel, da si tak strokovnjak za mleko Tonček. Hi, hi. Me boš pa težk prepričal v dobra dela jugoslovanskega umnega kmetovanja; sama puščobna polja polna kemikalij, ki so še danes v podtalnici, ki je vse bolj redka zaradi umnega melioriranja rek v 70.
Tonček Balonček
10. 03. 2010 10.17
-1
matedolenc, sam sem bil udeležen teh dogodkov in ne bi zdaj o tem... pa kakšnih posodah neki!!!
matedolenc
10. 03. 2010 10.14
-1
Rok uporabe pomeni, da je do datuma, odtisnjenega na embalaži, garantirana neoporečnost izdelka. Po tem datumu proizvajalec več ne garantira za izdelek.
matedolenc
10. 03. 2010 10.07
-1
Kloramfenikol je bil prisoten v posodah, s katerimi so jemali in prevažali vzorce in ga niso dodajali kmetje na podeželju.
Tonček Balonček
10. 03. 2010 09.59
-1
Krasinius, kloramfenikol so v mleko "stresali" (v tekoči obliki, da se ve!) na slovenskem podeželju, se pravi pošteni Slovenci, z namenom dosegati ekstra kvaliteto mleka in stem višjo ceno. Mlekarne stem ekstra mlekom itak nimajo kaj početi, dela jim same probleme, perdvsem pri sirjenju, pa še več jih stane! Mimogrede, naši vojaki na Kosovu imajo italjansko kuhinjo!
ziva35
10. 03. 2010 09.42
-1
Krasinius: žal..ne poznam:) Pa je dobro da je ne...ker če bi jo, ona ne bi nikol več jedla potice! Če bi mal bolj pogledal, niso moji komntarji napisani tolk negativno, kot hočete nekateri prikazat, tko da....skulirajte se no...lejte kok lepo je zunej, še sneg je nehal padat:)
Krasinius
10. 03. 2010 09.29
-1
ziva35, poznaš ženo Ludvika XVI Marijo Antonieto? Tisto ja, ki je lačnim kruha rekla naj jedo potico.
ziva35
10. 03. 2010 09.25
-1
soonman: itak, da ni ok to...jao jao, dihejte no:) Če veste, kakšna je hrana tam, zakaj ima otrok sploh naročeno malico ali pa kosilo? Naj si nosi s seboj, če ne gre drugače.
Krasinius
10. 03. 2010 09.23
-1
Naj dajejo politiki in "strokovnjaki" iz pristojnih ministrstev svojim otrokom samo en semester takole hrano za jesti, če si upajo.
Krasinius
10. 03. 2010 09.21
-1
Res mi je hud tudi za vojake, sploh ne dvomim, da dobivajo žaltavo meso in žagovinasti kruh. Samo, ko pa odraščajoče otroke prehranjuješ s takimi, v bistvu odpadnimi snovmi, pa si jih že na začetku pikrajšal za celo življenje. Na koncu pa zdravniki niti ne vedo od kje vse alergije, mutirani virusi gripe in rak. Vse zaradi par cekinov, najcenejši ponudnik, super, več si naša deca ne zaslužijo, ali kako?
Krasinius
10. 03. 2010 09.07
-1
Kar se tiče kemikalij v hrani, komunajzarji so stresali kloramfenikol v jogurt. Kdo je pa takrat kaj preverjal, nihče? Če je kdo kaj vprašal ali bil preveč pameten in izobražen, so sledile sankcije: diskvalifikacija => likvidacija, po potrebi fizična.
jezni_jezek
10. 03. 2010 09.03
-1
kaj pa mislite da v vojski ne dobijo tako čudno hrano?Včas dobijo kake čudne krofe da še pes noče jest
Tonček Balonček
10. 03. 2010 08.36
-1
V časih komunistične torture so otroci ejdli jogurte z rokom trajanja par dni, zdaj, včasu naperdka in svobode, pa v tovrstne izdelke nabutajo toliko kemikalij, da so "neoporečni" po mesec dni ali dva, izdelano imajo strategijo tveganja in sploh po več fasciklov študij in certifikatov, kader ima pa fakultetno izobrazbo, kmalu še bolonjsko! Pa kaj bi še več?
BJC
10. 03. 2010 08.35
-1
Žal pa pretečeni roki niso edini problem te šole (kuhinje). V kuhinji se poleg kuharic dnevno sprehajajo tudi podgane, v loncih se poleg fižola kuhajo molji (katere kuharice poberajo iz juhe, ko priplavajo na vrh),...
siFBI
10. 03. 2010 08.12
-1
ziva35: gre za otroke. Če ti doma ješ smeti je tvoja stvar. Dobiš kolikor si pripravljen plačat. Mi tej šoli plačujemo malico toliko kolikor izstavijo račun. In za ta denar pričakujem tudi pošteno kvalitetno malico.
siFBI
10. 03. 2010 08.10
-1
bim bum: Ja vsi pogrešamo čase socializma. A v času kapitalizma je pač tako, da kar plačaš to tudi dobiš. Razlika med tedanjimi jogurti in temi, ki jih servirajo sedaj je ta, da so bili včasih bolj naravno narejeni in niso imeli hladilnih komor. V tem primeru je bil puding (če mu sploh lahko to rečemo), ki je bil 7dni čez rok uporabe. Kako je bil skladiščen je pa tudi vprašanje. Če otroku plačam malico kot to zahtevajo, tudi hočem, da je malica kvalitetna in neoporečna. Če boš v gostilni dobil pijačo s potečenim rokom, a jo boš pil? Hvala lepa. Kante za smeti pa tudi nismo. V šolah je pa tud tako, da otroci vsaj nižjih razredov ne poznajo, kaj pomenijo tiste številke na embalaži in največkrat je tako, da je hrana v refuzi oz. za vse na krožniku. Kdo, lahko garantira, da salma ki je na krožnikih ni potečena? Tu bi morali uvest notranjo kontrolo, nad dobavo surovin, tako kot to počnejo v trgovinah. Zastrupitev je pa tudi širok pojem, ki zajema od raznih alergij, slabosti, bruhanja.... Tako, da je včasih prav težko dokazati od česa je prišlo.
ziva35
10. 03. 2010 08.03
hehe, me zanima, pr komu kdaj doma kaj ne preteče in da vrže stran:) No, jst še clo kupim kdaj kakšno stvar pred al pa mal čez rok, če je tolk cenej, pa še nobenmu ni nikol nč blo:) Mislte, da to, kar eni dobijo pri RK, da je vse prva klasa? Oja, malo morgen! Pa lep dan....
bim bum
10. 03. 2010 07.48
-1
pa ne kvasit neumnosti. nam so v socialistični osnovni šoli stregli z jogurti dveh vrst: borovnica in sliva ostudnega okusa in vsak drugi je bil napihnjen. za kosilo smo dobili juho, ki ni imela nobenega okusa. In NIHČE se ni nikoli pritožil in NIHČE ni delal iz tega halo-ja. In tudi NIHČE se ni zastrupil. Minila so leta in postal sem učitelj na tej isti osnovni šoli. Zaposleno imamo gospo, ki ureja jedilnike. Imamo spisek otrok, ki določene hrane ne je (v 3- razredu imamo vegane), starši dnevno kličejo in preverjajo jedilnike na spletu. Sedaj imamo 3 menije in neki mi ni jasno. Iste tečne kuharce, ki so meni dajale skisan jogurt, so se zdaj naučile pripravit 3 različne namaze, a starši so nezadovoljni.