Slovenija

Otroci bodo hkrati brcali žogo na 20 lokacijah po državi

Ljubljana, 18. 06. 2015 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tri tedne pred začetkom največjega nogometnega dogodka za mlade pri nas organizatorji poudarjajo, da bo Slovenija kamp v drugem letu bistveno presegel lanske okvirje. Na 20 lokacijah pričakujejo preko 600 otrok, za katere bo skrbelo blizu 100 domačih strokovnjakov.

Otroci se na vseh 20 taborih učijo na podlagi enakega učnega programa.
Otroci se na vseh 20 taborih učijo na podlagi enakega učnega programa. FOTO: Slovenija kamp

“Zelo nas veseli, da smo že presegli število otrok iz lanskega leta Slovenija kampa,” dobre tri tedne pred začetkom največjega nogometnega kampa za mlade poudarja njegov strokovni direktor Jani Žilnik. “Verjamem, da se bo število v zadnjih dneh še povečalo in da bomo ne samo dosegli, temveč celo presegli optimistične cilje,” dodaja.

Pomemben del programa je tudi animacija.
Pomemben del programa je tudi animacija. FOTO: Slovenija kamp

Tudi letos so nogometi tabor približali mladim tam, kjer so oni doma. Ne na eni ali dveh lokacijah, mladi bodo nogomet igrali na kar 20 lokacijah po vsej državi. “Pomembno je, da imamo tabor tudi v Veržeju, Žalcu ali na Drenovem griču,” razloge za tako veliko število lokacij pojasnjuje vodja projekta Boris Križnik, ki dodaja, da je bil namen pripraviti kakovosten program, ki gre na roko tudi otrokom in staršem. “Otroci in starši iz velikih centrov imajo na voljo dobre počitniške programe, tisti s periferije so običajno zanje prikrajšani. Ne pri nas. Mi namesto enega samega tabora pripravljamo 20 taborov pred njihovim pragom,” dodaja. Prav bližina je bila namreč ena izmed poglavitnih prednosti,ki so jih starši kot prednost izpostavili v anketi po lanskem uspešno izvedenem prvem taboru.

Obenem je Slovenija kamp plod domačega znanja in izkušenj, pri njegovi organizaciji in izvedbi pa sodelujejo najboljši domači nogometni pedagogi in to v svojih domačih okoljih. Posebnost tabora je tudi, da so vsi otroci deležni enakega strokovnega programa, ki je obenem prilagojen njihovemu predznanju. Program so oblikovali domači nogometni strokovnjaki, zaradi kakovosti pa ga podpira tudi Nogometna zveza Slovenije.

Otroci se na taboru učijo od najboljših športnih pedagogov pri nas.
Otroci se na taboru učijo od najboljših športnih pedagogov pri nas. FOTO: Slovenija kamp

“Ker na kampu otrokom zagotavljamo celodnevno varstvo smo veliko pozornosti posvečali tudi popoldanski animaciji,” dodaja Žilnik. Tako bodo letos otroci spoznavali lepote Slovenije, predvsem znamenitosti v okolici svojih krajev. Poleg izletov k znamenitostim bodo spoznavali tudi kulturno dediščino svojega okolja, ljudske plese in glasbo ter tudi pomembne osebnosti, ki so ali še vedno zaznamujejo njihov kraj.

Ker želijo organizatorji nogometni tabor čim bolj približati staršem in otrokom, so tudi ceno postavili na dostopnih 120 evrov, pri čemer bodo otroke opremili z nogometno opremo, jim priskrbeli najmanj dva obroka in vso potrebno pijačo, ter zanje s strokovno animacijo poskrbeli tudi v popodanskem varstvu. “Naš cilj je, da otroci preživijo kakovosten teden dni pod najboljšim strokovnim vodstvom in nato v soboto vse svoje pridobljeno znanje pokažejo staršem na zaključni prireditvi v Ljubljani,” dodaja Križnik.

Na zaključni prireditvi bodo otroci staršem predstavili, kaj so se na taboru naučili.
Na zaključni prireditvi bodo otroci staršem predstavili, kaj so se na taboru naučili. FOTO: Slovenija kamp
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SimaVednoPrvi
18. 06. 2015 14.47
+4
Bil na enem takem turnirju pa se mi je zagablo vse skupaj. Starši kričijo na otroke, jih pošiljajo v PM, žalili so organizatorja dogodka, prihajalo je do fizičnega obračuna....
oxy.elite
18. 06. 2015 15.09
+5
To so starši z neizživetimi sanjami, ki sedaj pritiskajo na svoje otroke.
DenisOstir
21. 06. 2015 13.04
Na Slovenijakampu tega ni ... ker je bil zaključni turnir netekmovalne narave ... in tudi letos bo enako. Nemenjen bo druženju staršev in oootrok, obenem pa je bistvo zaključnega turnirja vedno, da otroci pokažejo, kaj so e na kampu naučili.
oxy.elite
18. 06. 2015 14.43
+2
Ravno danes sem poslušal na temo, kako to izpad ko otroke starši spremljajo na raznih treningih in tekmah! Menda so hujši kot navijači na tekmah Maribor - Olimpija!
DenisOstir
21. 06. 2015 13.05
To niso ne treningi ne tekme ... je poletni tabor. In vzrušje na njem je enkratno, netekmovalno ... otroci gredo tja nabirat znanje in kakovostno preživljat prosti čas ...