Slovenija

Finančni minister Mramor odstopa, vrača se v profesorske vrste. Odstopa tudi državni sekretar Metod Dragonja

Ljubljana, 13. 07. 2016 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Dušan Mramor je nepreklicno odstopil s položaja, kot pravi, zaradi osebnih razlogov. Posle bo začasno prevzela ministrica Alenka Smerkolj. S položaja državnega sekretarja se želi umakniti tudi Metod Dragonja, Cerar bo njegovo željo upošteval.

Miro Cerar in Dušan Mramor
Miro Cerar in Dušan Mramor FOTO: Vlada Republike Slovenije

"Želim vas obvestiti, da je Dušan Mramor podal odstopno izjavo s funkcije ministra za finance," je v uvodu novinarske konference dejal predsednik vlade Miro Cerar. Razlogi naj bi bili osebne narave. O tem je premier obvestil že državni zbor in predsednika DZ.

Začasno bo vodenje finančnega resorja prevzela ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj. Primopredaja poslov bo že jutri."Gremo naprej, normalno delujemo," je dejal Cerar. Pogovore za imenovanje novega ministra je premier že začel, o predlogu za novega ministra bo premier državni zbor obvestil avgusta. 

Da so razlogi izrazito osebne narave, pravi tudi finančni minister v odstopu. "Vračam se v profesorske vrste," je dejal. Mojemu nasledniku ne bo niti približno lažje kot meni, je dejal Mramor. 

Kot dosežek svojega vodenja ministrstva je izpostavil vnovično pridobitev ekonomske suverenosti države, potem ko je država spomladi med drugim izstopila iz postopka presežnega javnofinančnega primanjkljaja, umaknjena je bila tudi s seznama držav s presežnimi makroekonomskimi neravnovesji, napredovala pa je tudi pri ocenah bonitetnih agencij. Velikih porazov ne vidi.

Odločitev o odstopu je zorela že nekaj časa, je pojasnil Mramor. Pred meseci je že ponudil svoj odstop, a ga takrat Cerar ni sprejel. Zdaj je Mramor nepreklicno odstopil.

Premier je ob tem zagotovil, da Mramorjev odstop ne pomeni nobene spremembe smeri delovanja vlade. Vlada si je namreč po njegovih besedah postavila jasne cilje tudi na področju javnih financ in bo to politiko vztrajno, dosledno in odločno izvrševala še naprej.

Smerkoljeva: Nadaljevali bomo z začrtanimi nalogami, za strateške in dolgoročne ukrepe bomo počakali novega ministra

Ministrica Alenka Smerkolj, ki začasno prevzema vodenje finančnega ministrstva je dejala, da bosta vlada in ministrstvo nadaljevala z začrtanimi nalogami. "Za strateške in dolgoročne ukrepe bomo počakali novega ministra," je dodala.

Alenka Smerkolj bo začasno prevzela vodenje finančnega ministrstva.
Alenka Smerkolj bo začasno prevzela vodenje finančnega ministrstva. FOTO: Damjan Žibert

Smerkoljeva je po odstopu Dušana Mramorja dejala, da jo je vse skupaj zelo presenetilo. "Po eni strani to kaže, da mi predsednik vlade Miro Cerar zaupa, po drugi strani pa je to predvsem velika in nova odgovornost zame," je dejala.

Ko se je pred letom in pol odločala, ali naj vstopi v politiko, si je po svojih besedah zadala, da bo, kjerkoli bo že delovala, to vedno počela v dobro Slovenije. "To je tudi glavni razlog, da sem pristala na to, ko me je predsednik vlade prosil, da začasno prevzamem vodenje finančnega ministrstva," je dejala. Že vnaprej je poudarila, da bo to "izrazito, izrazito začasne narave".

Večkrat je ponovila, da ni možnosti, da bi dolgoročno vodila ministrstvo, ki ga zapušča Mramor. V času vodenja ministrstva za finance tudi ne namerava sprejemati odločitev, ki bi imele dolgoročne posledice. "Vse kar je začrtano, vse kar že poteka," je dejala o prihodnjih nalogah, ki jo čakajo.

Postopki iskanja novega ministra so že v teku, zato upa na čimprejšnjo rešitev nastale situacije. Ob menjavi vodstva finančnega ministrstva pa bo, kot je dejala, ključna močna podpora državnih sekretark Mateje Vraničar Erman in Irene Sodin, za katere je dejala, da ji bosta gotovo stali ob strani. O morebitnem novem državnem sekretarju pa se, kot je dejala Smerkoljeva, že pogovarjajo. Na vprašanje, ali ima svojega favorita ter kdaj bo znan javnosti, pa je dejala, da ga ima, ime pa naj bi bilo hitro znano.

"Ministrstvo dobro poznam in z njimi dobro sodelujem, zato sem prepričana, da bomo v tem kratkem času lahko opravljali vse ključne naloge, ki so v skladu s sprejeto strategijo finančnega ministrstva za obdobje 2016-2020," je dejala.

Primopredaja bo po njenih besedah potekala že v četrtek, ker jo nato čakata dve pomembni službeni poti – z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom v četrtek odhaja v Varšavo, nato pa gre v petek v New York, kjer se bo udeležila foruma za trajnostni razvoj.

Odstopil tudi državni sekretar Metod Dragonja

Cerar se je odzval tudi na odstop državnega sekretarja Metoda Dragonje, kar so zahtevali tudi delavci Luke Koper. Ta se je pri Cerarju zglasil včeraj in mu sporočil, da se želi umakniti s položaja državnega sekretarja. 

"Dragonja se želi z mesta državnega sekretarja sam umakniti, njegovo željo bomo upoštevali," je dejal Cerar. 

Cerar je prepričan, da bosta ostali državni sekretarki pripravljeni nadaljevati delo. "To kontinuiteto dela ministrstva bomo vsekakor zagotovili in zelo hitro našli kompetentno osebo, ki bo nadomestila Dragonjo," je dejal Cerar.

"Ne vidim nobenega strokovnega razloga za odstop Dragonje, so bili pa pritiski veliki," je dejal tudi Mramor. Kot je še poudaril, je urejanje zadev na področju upravljanja z državnim premoženjem tudi politično zelo izpostavljeno.

Minister za finance Dušan Mramor je nepreklicno odstopil.
Minister za finance Dušan Mramor je nepreklicno odstopil. FOTO: Miro Majcen

Mramor še en v vrsti ministrov, ki so zapustili Cerarjevo vlado

Finančni minister Dušan Mramor, ki je danes odstopil s položaja, je zadnji v vrsti številnih odhodov iz vlade Mira Cerarja, ki še ni upihnila druge svečke. Doslej je bil sicer najbolj na prepihu šolski resor, ki ga vodi že tretja ministrica, menjali so se šefi gospodarskega, obrambnega in kulturnega resorja ter vladne službe za razvoj in kohezijo.

Kadrovske težave so pestile zlasti prvo leto mandata aktualne vlade. Že po nekaj tednih je zaradi očitkov o domnevnem nedovoljenem dogovarjanju poslov med podjetji v času, ko je bil zaposlen v DZS, odstopil minister Jožef Petrovič. Zamenjal naj bi ga Gojko Koprivec, a se mu je poslabšalo zdravstveno stanje, zato je Cerar njegovo kandidaturo umaknil, na to mesto pa nato imenoval aktualnega ministra Zdravka Počivalška.

Mramor in ministrica za izobraževanje Makovec Brenčičeva sta se zaradi afere z dodatki za stalno pripravljenost že v preteklosti znašla pod pritiskom javnosti. Cerar je tedaj zavrnil Mramorjev ponujeni odstop.

Prvo obdobje aktualnega mandata je zaznamovalo tudi imenovanje nove ministrice, pristojne za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenke Smerkolj. Dotedanja ministrica Violeta Bulc je bila namreč imenovana za evropsko komisarko za promet.

Pri izbiri ministrice za izobraževanje, znanost in šport pa SMC ni imela srečne roke. Marca lani je po razkritih visokih honorarnih zaslužkih odstopila Stanka Setnikar Cankar, njeno naslednico Klavdijo Markež pa so po le nekaj dneh odnesli očitki o plagiatorstvu magistrske naloge. Maja lani jo je nasledila aktualna ministrica Maja Makovec Brenčič.

Temperaturo v koaliciji je dvignila zlasti razrešitev ministra za obrambo iz vrst SD Janka Vebra aprila lani. Veber je obveščevalno-varnostni službi ministrstva za obrambo namreč naročil analizo posledic morebitne prodaje Telekoma Slovenije, s čimer je po Cerarjevem mnenju Veber ravnal celo nezakonito. Nezadovoljstvo SD, ki je ministra branila, je bilo veliko, a je na koncu ostala v koaliciji, Vebra pa je nasledila aktualna ministrica Andreja Katič.

Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar je z odstopom postala šesta v ministrski ekipi, ki se je morala posloviti s svojega položaja. Obenem je bila prva med zamenjanimi, ki jo je na ministrski položaj predlagal DeSUS. Premier je Bizjak Mlakarjevi očital, da ni izkazovala zadostne osebne odgovornosti za skupno delo vlade in da je bistveno prepočasi uresničevala nujne naloge na področju kulture, zato je predlagal njeno razrešitev. Bizjak Mlakarjeva je nato sama nepreklicno odstopila.

Na prepihu so se sicer v dobrem letu in pol aktualne vlade znašli še nekateri Cerarjevi ministri. Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je interpelacijo uspešno prestala septembra lani, zunanji minister Karl Erjavec marca letos, ministrica za delo Anja Kopač Mrak pa junija. Interpelacija čaka tudi ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča.

Interpelacijo zoper Gašperšiča je vložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim poslancem ZL Matejem T. Vatovcem, ki meni, da je ta ena glavnih ovir na poti do gradnje drugega tira in eden glavnih promotorjev privatizacije državne strateške infrastrukture.

Ostri toni v koaliciji se v zadnjih dneh umirjajo

Vlada Mira Cerarja ima od zadnjih volitev pred dvema letoma najnižjo podporo do zdaj. Razlogov za to je več, zadnji udarec pa je bil upor delavcev v Luki Koper.

Pretekli teden se je zaradi dogajanja v zvezi z Luko Koper zaostrila tudi napetost med koalicijskimi partnerji, predvsem med SMC in SD. Cerar je stranki SD očital dvojno igro, ko podpira proteste proti vladi, v kateri sedi.

Vrh koalicije, na katerem bi se morali pogovarjati o zakonskih predlogih o davčnem prestrukturiranju, so tako po le nekaj minutah končali in usklajevanja so se nadaljevala šele ta teden, ko so se strasti nekoliko umirile.

Cerar govori o mafijski državi in tem, da Slovenijo obvladujejo močni interesni lobiji, a zgodba se ustavi, ko je treba govoriti o konkretnih imenih in rešitvah. Njegov odgovor je le, da sedanja vlada uveljavlja načela pravne države. 

Svojo oceno o mafijski državi in lobijih naj bi sicer utemeljil tudi na izkušnji z Luko Koper, ko se je po njegovih besedah povsem netransparentno in mimo pravnih pravil zgodil upor v državnem podjetju, ki so ga hujskali celo nekateri politični akterji.

Cerarjeva vlada pa je bila v dveh letih tarča številnih menjav ministrov in pozivov k odstopu. Nazadnje je svoj odstop ponudil tudi zunanji minister Karl Erjavec, sicer prvak ene od koalicijskih strank. S prvakom Desusa je Cerar prišel navzkriž tudi glede ministrice za delo, družino in socialne zadeve Anje Kopač Mrak – sicer iz kvote SD – ko je grozil, da bo podprl njeno interpelacijo. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1137)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

www.jaz
14. 07. 2016 11.32
-2
Ne se sekirat ! Položnice bomo dobivali še naprej, pa, če je Mramor odšel ali ne ! Zguba časa !!
korintos23
14. 07. 2016 10.55
+4
E moj Mramor, bil si škrt kak satan, pokojni Bajuk je pa talal nepokrite kredite z veliko žlico, slava mu!
ooResnicA
14. 07. 2016 10.32
+0
....najlažje je pravljice predavat v šoli težja je pa realnost na ulici na odprtem trgu....
ooResnicA
14. 07. 2016 10.34
-1
....niso izpelali ene reforme trkajo se po prsih ampak ne po njihovih zaslugah ampah zaradi cvetočega gospodarstva v tujini....
sinhron
14. 07. 2016 10.43
+1
WC Resnica , desnica ne premore ekonomista vsaj pol formata Mramorja to , da je vrnil Slovenijo nazaj med normalne države po kolapsu , ki ga je naredila Janševa vlada in tajkuni , kijih je sproducirala tista vlada , je vsega spoštovanja vredno in če bolezen prepreči nadaljne delo je sicer velika izguba , ni pa katastrofa , saj je lepo začrtal pot naprej in tega se zavedate , zato želite zrušiti to vlado na vsak način , ker je konsolidacija financ izvedena , trasa zakoličena in potem bi si vse zasluge pripisali vi , kot ste to že enkrat storili !
Skunk Works
14. 07. 2016 09.16
-2
Irska je (po hudi krizi pred leti) letos celo 26% !! rast BDP (Finance) zaradi navala tujih investicij......čudno, da se nič ne izgovarjajo na svojo opozicijo med leti 2004-2008 in krizo, in da sedaj desetletja ne morejo nič zaradi tega, nič ne zganjajo strahu pred tujim kapitalom, ampak odpirajo delovna mesta kot nori, rasejo, ljudje se veselijo rasti zapravljajo, privoščijo si........Zanimivo čisto drugače kot eni primitivni domorodci tisoč in še nekaj km južno na isti celini....zanimivo, vsi na tej celini zgleda ne želijo živeti dobro..........
sinhron
14. 07. 2016 09.18
+2
Ker nimajo Janše in uničujoče desnice , ker imajo politično kredibilno opozicijo , ki je državotvorna in ne rušilna !
Skunk Works
14. 07. 2016 09.23
-2
A se slišite kaj govorite? manjšinska opozicija je kriva za nerazvoj države.....ja tu smo pa edini na svetu res.......no tisto o primitivcih je še skoraj pohvala za vas.....
Bojan-F
14. 07. 2016 09.23
+3
Irska ... obljubljena dezela ... se vedno jo zapusti vsak dan 70 mladih Ircev.
sinhron
14. 07. 2016 09.28
-1
Saj ne vedo kaj in o čem govorijo , to jim je pač mimogrede nkdo navrgel in so to sprejeli za zveličavno , taki so pač SDS-ovce !
walter2
14. 07. 2016 10.31
+0
26 % rast BDP kje si to pobrala!To še nikomur ni uspelo in nikoli nikomur ne bo!
Frajdeh Novokov
14. 07. 2016 16.44
Frajdeh Novokov
14. 07. 2016 16.45
opozicija je kriva, da koalicija vse pelje cu grund. Singron, predlagam te za največjega rdečega čefurja na svetu. Glede na tvojo pamet, ki je popolnoma sprsana. In taki deformozoidi živijo v moji državi, pol se pša folk vpraša, zakaj je vse tako narobe?
resslovenka
14. 07. 2016 09.00
-1
Aktualna vlada nima sreče z ministri. Pa so bili preverjeni kadri z visokimi moralnimi načeli. Tako predsednik vlade ob natopu. In izkazalo se je, da temu pač ni bilo tako. Menim, da je bil g. Mramor dober poznavalec tega področja. Kaj sledi bomo videli. Na splošno gledano ne vidim popolnoma nič pozitivnega v naši Sloveniji. Ne za mlade , ne za tiste ki so svoje oddelali.
Bojan-F
14. 07. 2016 09.20
+1
Potrebno se je sprehoditi po svetu, preskociti Avstrijo in Nemcijo in kar naenkrat bos videla v Sloveniji samo pozitivno. Zacni v Furlaniji v Manzanu ali pa tudi kar v Gorici.
resslovenka
14. 07. 2016 13.54
+1
Sem bila zunaj veš. Do smrti mi bo žal da sem se vrnila. Pošteni in pridni tukaj nimajo šans. Če niso hinavci ali nimajo nekoga , tam pri koritu. Žal.
proletarec1
14. 07. 2016 08.15
+3
NJEGOVOV IN ERJAVČEV USPEH JE, DA 60%UPOKOJENCEV, KI SO SE 40 LET ZNOJILI PO TOVARNAH IN PODJETJIH , DANES V SLOVENIJ ŽIVOTARI !!!!!!!!
www.jaz
14. 07. 2016 08.04
-4
Partizani pa še kar prihajajo iz gozdov......
Frajdeh Novokov
14. 07. 2016 16.47
kje? Jih gremo takoj pokokat, da ne bo še več komunjazlske škode.
Jožajoža
13. 07. 2016 21.57
+0
dvig sociale reši slovenijo
Netajkun
14. 07. 2016 08.22
+2
Najboljše da kar Putina poprosijo za kakšno nepovratno socialno milijardo € letno . .
Lance
13. 07. 2016 21.56
+15
Tam mu bo bols ko bo lahka spt dobival dodatke za stalno pripravljenost...
fljfo
13. 07. 2016 21.49
+0
Sedaj bodo Jugofili veseli, Mramorjevo mesto bo zasedel Kešeljević,njihov človek...
Netajkun
14. 07. 2016 08.19
+0
Ta je prelen , da bi prevzel tako odgovorno in obremenjujočo nalogo .
Borec21
13. 07. 2016 21.36
+3
Konsolidacija financ da moraš vsako leto 1 mlrd pufa vzet za tekočo porabo to je lahko vsak tak minister
fljfo
13. 07. 2016 21.52
+1
Plačanci kljub temu pravijo, da boljšega še nismo imeli....
Nightyfly
13. 07. 2016 21.31
+5
IlluminatiAllSeeingEye01 13.07.2016 21:22:35 1 1 JJ, ko si predsedoval EU so se nam vsi klanjali...in to jih neizmerno boli...kar naj!**************aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhahahahaha .... ja , rezultati so pa zdaj vidni .Dajte no , da ne bom s stola dol butnil . Zahodne imperialne sile bodo Sloveniji do-pustile , da vodi EU ? Ma kaj ste bolan ali so se vam skuhale mozganske celice ?
Nightyfly
13. 07. 2016 21.32
+2
Bi vsaj napisal ,da je bilo-a to - pro -forma vodenje ,ali predsedovanje .
korintos23
13. 07. 2016 21.33
+1
Klanjali so se mu Hrvati ko so orožje dobivali! hahaha
ginger 1
13. 07. 2016 21.35
-2
Nightyfly----ti si ze VECKRAT s stola butnil in to direkt na prazni lonec. Se zdaj ti odmeva. Kali ?!
Nightyfly
13. 07. 2016 21.49
+1
ginger ....... takole pri sebi zasebno -zelo dobro sami veste , da imam prav .Toda ne smete napisati ,da imam prav . Vsakodnevno dozivljam pritiske prdvsem Nemcije na konfederacijo ,pa tudi cele eU , da bi to alpsko dezelico v sredi Evrope pokorili .Toda Svicarji niso Slovenci , ne nasedejo prvemu klincu z orglicami ,ki pride spilat na vrata in vlece zajca iz klobuka .
srebrnibreg
13. 07. 2016 21.49
+2
Nig- pa kaj se sekiraš za te sto nickne. Vidiš, da samo lajnajo vsi trije sektaši pod stotimi nicki. Čisto so nezanimivi.
Nightyfly
13. 07. 2016 21.52
+3
kori ....klanjali so se mu zato ,ker jih je teza denarja v kufrih vlekla dol . Eni so pa pol puklasti ratal .... ;) spet od teze denarja .
Nightyfly
13. 07. 2016 21.53
+4
srebrni ........... verjetno imas kar prav .
srebrnibreg
13. 07. 2016 21.56
+1
Nightyfly
13. 07. 2016 21.58
+2
Nightyfly
13. 07. 2016 21.58
+0
ginger 1
14. 07. 2016 09.17
-1
Nightyfly---in ti si eden teh,ki bodo resili Svico ! AAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHA
staridida
13. 07. 2016 21.31
-1
Kdo je jutri na vrsti?-----
Skunk Works
13. 07. 2016 21.33
+1
Nightyfly
13. 07. 2016 21.37
+6
Slovenija je na vrsti . Ze dolgo je na vrsti .Od kar je leta 91 cebelar obljubil Svico , narod je pa to objel z obema rokama kot nebesko darilo , ki pa se je z leti izkazalo za kukavicje gnilo jajce . Churchill je svojemu narodu obljubil wsvic in kri , garanje , ne pa nebes .
Andrej Merljak
13. 07. 2016 21.55
+6
Hemingwej je zapisal, nekako ---Ne sprašuj, komu zvoni, ker zvoni tebi-- Mislim, da bi se nekater naši politiki morali vprašati, ali to drži tudi za njih.
staridida
13. 07. 2016 21.29
-1
Finančni minister, kateri bi krajo moral vračat v ratah, ni dober minister...
JJZGEODPRASKAKATJO
13. 07. 2016 21.23
-3
SREBRNI PODPIRA DAVEK NA NEPREMICNINE HAHA BRIGA GA ITAK NIMA NIC V LASTI
fljfo
13. 07. 2016 21.24
-5
Kako ne? Udbovci in njihovo potomstvo poseduje največje vile v Sloveniji....
JJZGEODPRASKAKATJO
13. 07. 2016 21.25
-3
korintos23
13. 07. 2016 21.27
+3
IlluminatiAllSeeingEye01
13. 07. 2016 21.28
-4
Hehe hlapci rdeči mislijo, da bojo njihovi lastniki pokradene milijarde delili z njimi...
korintos23
13. 07. 2016 21.32
+4
Kollerik
13. 07. 2016 21.48
+2
messininikol ima probleme zapostavljenega, nesrečnega bitja iz otroštva :)
srebrnibreg
13. 07. 2016 21.48
+4
rožle ti lahko srebrnega samo lepo za cekar potegneš. Res pa je, da nima nepremičnin takšnih kot ti, ker bi drugače tudi on bil cele noči za računalnikom kot vi sektaši. Kar pa ima drugih nepremčnin si je pa ustvaril sam s svojimi žulji ne tako kot vi eni kateri so starši za vas trpeli.
fljfo
13. 07. 2016 21.50
-5
Kori, vse bolj si mi všeč...sedaj že ti zasmehuješ Srebrnega
ginger 1
13. 07. 2016 21.23
-4
Tudi,ce nam vse poberejo bodo tile bedniki s takimi financ ministri,kot je bil Bramor se vedno imeli minus v proracunu-vec,kot vzamejo manj imajo-samo,ONI pa tega se ne razumejo...drzavnih financ tudi slucajno ne obvladajo vec !!
-3
jah. Investirala sta s Križanićem v kapitalizmu. Pa so ju scat peljali. Tam so namreč taki - verzirani v praksi. Prekaljeni na svobodnem trgu. Ni to dogovorna ekonomija. Tako da tega denarja več nimata.
ginger 1
13. 07. 2016 21.29
-2
Ja,yugoekonomist Krizanic je dal nas denar Grkom. Se danes je siromak preprican,da bomo s tem posojilom dobro zasluzili... :-DDDD
Kollerik
13. 07. 2016 21.50
+3
pa ti si res misliš, da je denar šel za grke? Matr ste nekateri naivni... križani je dal naš denar bankirjem zahodnih držav, ki so se zakalkulirali, ne pa nekim grkom..
IlluminatiAllSeeingEye01
13. 07. 2016 21.22
+0
JJ, ko si predsedoval EU so se nam vsi klanjali...in to jih neizmerno boli...kar naj!
JJZGEODPRASKAKATJO
13. 07. 2016 21.24
-4
GOSPODARSTVO JE BILO V RAZCVETU RES JE BLO SANJSKO
fljfo
13. 07. 2016 21.24
-4
ginger 1
13. 07. 2016 21.24
-2
Levaki so se ucili ekonomije na soli dzerzinski v rasiji... AAAAAHAHAHAHAHA
korintos23
13. 07. 2016 21.33
+5
IlluminatiAllSeeingEye01
13. 07. 2016 21.17
-4
Levaki kak tulili boste še za gospodom JJ!
korintos23
13. 07. 2016 21.18
+0
+1
To ni nemogoče ker brez njega bi jih narod že davno nagonil.
korintos23
13. 07. 2016 21.19
+0
Bilder, narod je do sedaj v Samostojni Sloveniji še samo enega nagonil, nagnal!
MilanKu?anPlavi
13. 07. 2016 21.13
+5
Baje Mramor ni vrnil niti eur. Tako kot nihče od stalno pripravljenih. No, saj smo vedeli. Kje pa bo lopov vračal ukradeno.
korintos23
13. 07. 2016 21.16
+7
fljfo
13. 07. 2016 21.17
-1
Vidiš Kori, odgovor je kot na dlani...Janez=Mramor
staridida
13. 07. 2016 21.17
-4
fljfo
13. 07. 2016 21.17
+0
Sem že rekel, da bi si morala deliti celico na Dobu....
korintos23
13. 07. 2016 21.18
+3
staridida
13. 07. 2016 21.20
-1
korintos23
13. 07. 2016 21.27
+2
rde?kar
13. 07. 2016 21.09
+6
Nesposobna kradljiva vlada propada.
fljfo
13. 07. 2016 21.10
-2
korintos23
13. 07. 2016 21.16
+7
Zaradi menjave ministra? To ni SDS da mora mali titek biti na oblasti od začetka do konca, a ne fljfo?
LLLEPI
13. 07. 2016 21.17
+0
Narod sestavi oziroma voli taksno oblast ki si jo zasluzi
Kollerik
13. 07. 2016 21.53
+3
To ni čisto res! Nobenemu od politikov, ki jih volimo... ne piše ravno na čelu, kaj in kako bodo res naredil, obljubljajo pa vsi po vrsti.