Slovenija

Opomine bo pošiljala uprava za davčno računovodstvo in finance

Ljubljana, 05. 04. 2012 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Davčna uprava RS je celoten proces obravnave davčnih dolžnikov pred začetkom davčne izvršbe prenesla pod okrilje uprave za davčno računovodstvo in finance v okviru generalnega davčnega urada.

Denar
Denar FOTO: Thinkstock

Davčna uprava RS je celoten proces obravnave davčnih dolžnikov pred začetkom davčne izvršbe prenesla pod okrilje uprave za davčno računovodstvo in finance v okviru generalnega davčnega urada. To pomeni, da zavezanci opominov pred začetkom davčne izvršbe ne bodo več prejeli iz davčnega urada, kjer so vpisani v davčni register.

Po novem se opomini pošiljajo centralno iz referata za pripravo na davčno izvršbo uprave za davčno računovodstvo in finance, ki je stvarno pristojen za opominjanje davčnih zavezancev, je razvidno s spletnih strani Davčne uprave RS (Durs).

Zavezanci, ki so tak opomin prejeli, a menijo, da imajo vse davčne obveznosti poravnane oz. jih sploh nimajo, naj stopijo v stik z uradnikom v referatu za pripravo na davčno izvršbo, svetujejo na Dursu. Vsi kontaktni podatki so navedeni v glavi dokumenta, ki so ga prejeli. Sicer pa naj zavezanec opomin nemudoma poravna.

Proces obravnave davčnih dolžnikov pred začetkom davčne izvršbe oz. opominjanje je namenjen temu, da se davčnemu zavezancu oz. dolžniku ponudi še ena možnost, da prostovoljno poravna svoje zapadle obveznosti. S tem se izogne stroškom, povezanim z davčno izvršbo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
05. 04. 2012 22.28
-1
k jankoviču naj gredo ,potem k ostalim v sloveniji
Ramzess
05. 04. 2012 12.57
+2
Ena možnost, saj se hecajo, enkrat ni nobenkrat, ...in če isti urad počne oboje, opomine in rubež oz. izvršbo, bodo prehitevali sami sebe.
Darko ?uk
05. 04. 2012 10.47
+17
itak mali človek zmeraj *kje so tiste veliki gnoji, te naj primejo
1907955
05. 04. 2012 10.25
+24
Koliko davkov je v Sloveniji sploh neizterjanih in koliko od tega jih bo treba odpisati? Če bi na tem področju končno naredili red, potem smo že na pol poti iz krize, ne pa da so spet udarlil(kot vedno) po malem človeku!!???
metymety
05. 04. 2012 11.25
+7
In komu bojo naredili izvršbo če ne malemu človeku, a misiš da bojo Primorju ali pa Energoplanu.....