Slovenija

Onkologija s 3,8 milijona evrov izgube

Ljubljana, 14. 03. 2011 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Onkološki inštitut je imel v letu 2010 3,8 milijona evrov izgube. Generalna direktorica za to krivi zdravstveno zavarovalnico, podpredsednik sveta zavoda pa pravi, da lahko tak izpad prihodkov vpliva na obravnavo pacientov.

Onkološki inštitut se spopada z izgubo.
Onkološki inštitut se spopada z izgubo. FOTO: Dare Čekeliš
Podpredsednik sveta onkološkega inštituta, sicer onkolog radioterapevt Primož Strojan poudarja, da tam delajo vsako leto več in da si takega izpada prihodkov ne morejo privoščiti. Kot napoveduje, bo takšen izpad prihodkov vplival na kakovost zdravljenja in obravnave bolnikov.

Onkološki inštitut je lansko leto končal s 3,8 milijona evrov izgube. Generalna direktorica zavoda Ana Žličar je prepričana, da izguba ni posledica neracionalnega poslovanja, ampak administrativnega ukrepa Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Zato, je napovedala, bo uporabila vsa sredstva, da izterja "neupravičeno odvzeta sredstva".

ZZZS je namreč onkološkemu inštitutu v končnem obračunu februarja odvzel 7,6 milijona evrov, kar je 9,1 odstotka vseh prihodkov. Ta znesek predstavlja razliko med načrtovano višino porabljenih sredstev za zdravila in realizirano vrednostjo zdravil.

Prihranke iz tega naslova je ZZZS vzel vsem bolnišnicam, in sicer na podlagi člena v drugem aneksu k splošnemu dogovoru za leto 2010, ki bolnišnicam priznava tiste vrednosti porabljenih zdravil, ki so jih mesečno sporočale na ZZZS.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

major1
14. 03. 2011 23.11
Groza, če zboliš je prva naloga zdravstva kalkulacija glede zdravljenja. Groza, če si nizko na stanovski lestvici si takoj odpisan. Groza, tistega, ki uspešno posluje, ga je potrebno kaznovati.
choco_muffin
14. 03. 2011 20.55
A sem jaz edini, ki se vpraša tukaj, zakaj za vraga pa bi onkološki institut moral imeti dobiček? A niso oni tukaj, da pomagajo ljudem? Zdravstvo je tukaj, da pomaga ljudem in ne zato, da profitira. Profitirajo že dovolj s tem, ko mi mastno plačujemo zdravnike, ki mislijo, da so bogovi v belem.
Ofca1A
14. 03. 2011 20.18
Pa kaki nesposobneži to vodjo?? Pa sj nemorš vrjet!!! Nimajo IQja niti tok kot mam jaz telesne temperature!! Ne nism pameten!! Sam tole mi je za crknt smešno, ne pa žalostno!! Sramota za vodilne na Onkološkem inštitutu.
saintjozef
14. 03. 2011 19.17
Več kot 10.000 € dan izgube narest? Za to moraš pa res bit mojster.