Domača scena
Oglas

Okusi Radol'ce 2015

Radovljica, 29. 10. 2015 07.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Okusi Radol'ce
Komentarji
0

V petek se bodo z dogodkom ob dvorcu Lambergh na Gorenjskem pričeli letošnji Okusi Radol'ce. V mesecu novembru tamkajšnje gostilne in restavracije vabijo na lokalne menije po enotni ceni.

Otvoritveni dogodek s tržnico lokalnih dobrot in glasbeno gostjo Nušo Derenda bo potekal ta petek, 30. oktobra od 16.00 dalje ob dvorcu in hotelu Lambergh v Dvorski vasi pri Begunjah. Ves november pa na posebne menije iz lokalnih sestavin vabi 11 restavracij iz Radovljice in okolice. Enotna cena menijev je 15 €.

Od 16. ure dalje se bodo v čudovitem podeželskem okolju dvorca in hotela Lambergh v Begunjah na Gorenjskem predstavile gostilne in restavracije, ki sodelujejo v projektu Okusi Radol'ce. K sodelovanju na otvoritvenem dogodku so tako kot vsako leto povabili zelo pomemben člen njihovega delovanja, lokalne dobavitelje in pridelovalce. Skupaj bodo poskrbeli za degustacije, glasbena gostja pa bo tokrat Nuša Derenda. Kulinarično dogajanje se bo zaključilo s skupno večerjo vseh restavracij, ki je že razprodana.

Otvoritveni dogodek bo potekal v idiličnem podeželskem okolju dvorca in hotela Lambergh pri Radovljici.
Otvoritveni dogodek bo potekal v idiličnem podeželskem okolju dvorca in hotela Lambergh pri Radovljici. FOTO: Okusi Radovljice

Dogodek predstavlja otvoritev meseca lokalnih menijev, ki bo v pristno sladki Radol'ci potekal tretje leto zapored. Ves november bo 11 sodelujočih gostiln in restavracij ponujalo posebne, lokalne menije po enotni ceni 15 €. Jedi so pripravljene iz sestavin lokalnih pridelovalcev, ki so tudi navedeni. Sodelovanje med gostilnami in pridelovalci sicer v Radol'ci poteka vse leto, saj kulinarična ponudba Radol'ce velja za kakovostno in pristno, zelena okolica pa nudi zdravo okolje, v katerem rastejo domači proizvodi.

Okusi Radol'ce povezujejo gostilne in restavracije v Radovljici in okolici, ki na otvoritvenem dogodku jedi pripravljajo skupaj.
Okusi Radol'ce povezujejo gostilne in restavracije v Radovljici in okolici, ki na otvoritvenem dogodku jedi pripravljajo skupaj. FOTO: Okusi Radovljice

Novost letošnjih radolških okusov so zanimive nagradne igre s skupnim nazivom Jem lokalno - Kuham tradicionalno - Delim globalno. Prva igra je igra zbiranja obiskov v restavracijah, pri drugi igri se zbirajo stari recepti, v zadnji pa sodelujete z deljenjem fotografij kulinaričnih doživetij na družabnih omrežjih. S sodelovanjem si obiskovalci lahko priskrbite brezplačno vstopnico za zaključno zabavo, ki bo 4. decembra v Joštovem hramu in se potegujete za glavno nagrado, bivanje v Hotelu Marina v Izoli. Na voljo bodo seveda tudi kulinarične in druge nagrade v Radol'ci.

Gostilne so letos poskrbele tudi za pester spremljevalni program, saj v mesecu novembru pripravljajo kulinarične delavnice, glasbene dogodke ter predstavitve svojih dobaviteljev.

Na otvoritvenem dogodku se bodo predstavili lokalni pridelovalci.
Na otvoritvenem dogodku se bodo predstavili lokalni pridelovalci. FOTO: Okusi Radovljice

Turizem Radovljica, organizator otvortivenega dogodka ter koordinator projekta, vabi, da obisk restavracij združite z ogledi radolških zanimivosti: staro mestno jedro Radovljice z muzeji, Kropa, Begunje in Brezje so glavne izletniške točke v občini. V Radol'ci je kar nekaj možnosti za pohodništvo, od poti po okoliških hribih do sprehodov ob rekah in pod pisanimi krošnjami dreves. V začetku septembra je Turizem Radovljica izdal tudi prvi kulinarični vodnik po destinaciji, v katerega je vključenih deset restavracij in gostiln.

Ves mesec november bodo v restavracij in gostilnah Okusov Radol'ce na voljo posebni meniji iz lokalnih sestavin.
Ves mesec november bodo v restavracij in gostilnah Okusov Radol'ce na voljo posebni meniji iz lokalnih sestavin. FOTO: Okusi Radovljice

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3