Slovenija
Oglas

Okusi Radol'ce 2015

Radovljica, 13. 11. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Okusi Radol'ce
Komentarji
1

Restavracije in gostilne v Radovljici in okolici tudi letos vabijo s posebnimi novembrskimi jedilniki iz lokalnih sestavin. Na voljo je v desetih obratih 18 menijev po enotni ceni 15 €.

Značilnost menijev je uporaba sezonskih in lokalnih sestavin, letošnji dogodek pa poteka pod nazivom Jem lokalno - Kuham tradicionalno - Delim globalno. Ves november potekajo tudi nagradne igre in dodatni dogodki v vključenih obratih.

Letošnji mesec lokalnih menijev v pristno sladki Radol'ci poteka tretje leto zapored. Ves november deset sodelujočih gostiln in restavracij ponuja posebne, lokalne menije po enotni ceni 15 €. Meniji so na voljo v gostilnah Kunstelj, Lectar, v Restavraciji Avsenik, gostiščih Tulipan in Draga, Vili Podvin, restavraciji hotela Lambergh ter hotela Krek, Joštovem hramu ter v Grajski gostilnici. Vsak jedilnik je sestavljen iz vsaj treh hodov. Med juhami najdemo bučno, česnovo, ohrovtovo in pesino z različnimi dodatki, med glavnimi jedmi je izbira še bolj pestra, saj najdete vse od prekajene postrvi do govedine, svinjine, teletine in divjačinskih jedi, za povrh pa so na voljo sladice, ki so prav tako sezonsko obarvane. Za sestavine poskrbijo lokalni pridelovalci in dobavitelji, sodelovanje med njimi in gostinci pa v Radol'ci poteka vse leto, saj kulinarična ponudba Radol'ce velja za kakovostno in pristno, zelena okolica pa nudi zdravo okolje, v katerem rastejo domači proizvodi.

Okusi Radol'ce se po podobnih dogodkih in projektih po Sloveniji razlikujejo po tem, da gostinci ob posameznih dogodkih kuhajo skupaj v eni kuhinji.
Okusi Radol'ce se po podobnih dogodkih in projektih po Sloveniji razlikujejo po tem, da gostinci ob posameznih dogodkih kuhajo skupaj v eni kuhinji. FOTO: Okusi Radovljice

Novost letošnjih radolških okusov so zanimive nagradne igre s skupnim nazivom Jem lokalno - Kuham tradicionalno - Delim globalno. Prva igra je igra zbiranja obiskov v restavracijah, pri drugi igri se zbirajo stari recepti, v zadnji pa sodelujete z deljenjem fotografij kulinaričnih doživetij na družabnih omrežjih. S sodelovanjem si obiskovalci lahko priskrbite brezplačno vstopnico za zaključno zabavo, ki bo 4. decembra v Joštovem hramu in se potegujete za glavno nagrado, bivanje v Hotelu Marina v Izoli. Na voljo bodo seveda tudi kulinarične in druge nagrade v Radol'ci.

Jedi v novembrskih menijih so sezonsko in lokalno obarvane.
Jedi v novembrskih menijih so sezonsko in lokalno obarvane. FOTO: Okusi Radovljice

Gostilne so letos poskrbele tudi za pester spremljevalni program, saj v mesecu novembru pripravljajo kulinarične delavnice, glasbene dogodke ter predstavitve svojih dobaviteljev.

Projekt Okusi Radol'ce pod okriljem Turizma Radovljica poteka sicer preko celega leta, saj se gostinci povežejo tudi ob drugih prireditvah. Tako na primer organizirajo skupaj pustni ples, se s kulinarično ponudbo predstavijo na Festivalu čokolade, na dobrodelni prireditvi VDC Radovljica pripravijo pogostitev in podobno.

V Okusih Radol'ce sodelujejo najboljše restavracije v okolici Radovljice.
V Okusih Radol'ce sodelujejo najboljše restavracije v okolici Radovljice. FOTO: Okusi Radovljice

Turizem Radovljica, ki je koordinator projekta, vabi, da obisk restavracij združite z ogledi radolških zanimivosti: staro mestno jedro Radovljice z muzeji, Kropa, Begunje in Brezje so glavne izletniške točke v občini. V Radol'ci je kar nekaj možnosti za pohodništvo, od poti po okoliških hribih do sprehodov ob rekah in pod pisanimi krošnjami dreves. V začetku septembra je Turizem Radovljica izdal tudi prvi kulinarični vodnik po destinaciji, v katerega je vključenih deset restavracij in gostiln. 

Poleg kulinarike Radovljica z okolico nudi tudi vrsto zanimivosti in pohodnih poti.
Poleg kulinarike Radovljica z okolico nudi tudi vrsto zanimivosti in pohodnih poti. FOTO: Okusi Radovljice
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3