Slovenija

Oklestili sredstva za promocijo Slovenije v Londonu

Ljubljana, 13. 04. 2012 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Varčevanje je doletelo tudi predstavitev Slovenije na OI v Londonu. Prvotno namenjena sredstva v višini 525.000 so oklestili na 20.000 evrov. Na uradu za komuniciranje pa poudarjajo, da kljub temu verjamejo, da bodo naši športniki nizali izjemne rezultate.

Olimpijski park v Londonu
Olimpijski park v Londonu FOTO: Reuters

Država varčuje na vseh področjih. Tako se varčevanju ne bodo izognili niti pri promociji Slovenije na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu. Konec decembra 2011 sta Urad vlade za komuniciranje (Ukom) in Olimpijski komite Slovenije (OKS) sklenila pogodbo, s katero sta projektu namenila 525.000 evrov. Prvotno je bila sicer predvidena postavitev Slovenske hiše London 2012, katere koncept je temeljil na promociji države ob spremljavi slovenske kulinarike. Sklep, ki ga je vlada sprejela 21. aprila, je sicer predvideval kar 710.00 evrov proračunskih sredstev. Naknadno so potem podpisali pogodbo za znesek 525.000 evrov.

Na Ukomu še pravijo, da glede na pretekle uspehe najboljših slovenskih športnikov verjamejo, da bodo ti tudi v Londonu nizali izjemne športne dosežke in tako pomembno prispevali k uspešni promociji Slovenije.
Na Ukomu še pravijo, da glede na pretekle uspehe najboljših slovenskih športnikov verjamejo, da bodo ti tudi v Londonu nizali izjemne športne dosežke in tako pomembno prispevali k uspešni promociji Slovenije. FOTO: Reuters

A na podlagi sklepa sedanje vlade o zmanjšanju oziroma odpovedi vseh nenujnih aktivnosti s ciljem varčevanja je Ukom konec februarja OKS obvestil, da projekta Slovenske hiše v Londonu ne bo mogoče realizirati v predvidenem obsegu. Glede na prizadevanje za znižanje porabe javnih sredstev sta Ukom in OKS nato sklenila dogovor o spremembi aktivnosti na tem področju in sprožila pogovore za iskanje optimalne oblike promocije Slovenije v okviru poletne olimpijade prek blagovne znamke I feel Slovenia.

Ukom in OKS sta zato 4. aprila podpisala aneks, s katerim bo OKS izvedel aktivnosti za promocijo blagovne znamke I feel Slovenia, Ukom pa bo zagotovil sredstva v višini 20.000 evrov. Spremljajoči program promocije Slovenije, predvsem glede turistično-gospodarskih ter protokolarnih vsebin v olimpijskem Londonu, pa bo zagotavljalo slovensko veleposlaništvo v Londonu.

Neposredni učinek privarčevanih sredstev za proračun tako znaša 505.000 evrov ali 8,4 odstotka letnega proračuna Ukoma, pojasnjujejo na uradu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
13. 04. 2012 17.50
+1
Kaj pa naj promoviramo? Saj gre počasi vse k vragu. OK, Triglav je malce težje odnesti, sicer ga že tudi ne bi bilo več.
tito-idol
13. 04. 2012 13.38
+4
300.000 brezposelnih Slovencev peš do Londona.Najboljša in realna predstavitev SloKenije.
matej82
13. 04. 2012 13.36
+2
To je res, ko so dobri bi bili vsi radi zraven. Je pa res, da je najboljša reklama dober rezultat športnika, pa da se po možnosti še zavrti naša himna :)
wsharky
13. 04. 2012 13.30
+3
... vazno, da se bodo potem politiki slikali s sportniki, v kolikor bo kateri dobil medaljo ...
titovka
13. 04. 2012 16.40
pa saj ne rabimo drugih promocij...imamo dobro vlado, ki promovira slovenijo v tujini...če ne drugač ko nas tožari...kaj hočeš imeti lepše promocije???