Slovenija

Ponekod se bo ohladilo za 19 stopinj

Ljubljana, 15. 09. 2011 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
33

V noči na ponedeljek se bo ponekod ohladilo tudi za 19 stopinj. Sneg bo pobelil gorske vrhove, po nižinah bodo močnejši nalivi. A že v torek bo posijalo sonce in ozračje se bo spet ogrelo.

V soboto bo še povečini sončno in zelo toplo, v nedeljo bo naraščala oblačnost od zahoda. Padavine in nevihte bodo sredi dneva že zajele zahodno Slovenijo in se do večera razširile nad osrednje kraje.

V ponedeljek bo hladno in deževno.
V ponedeljek bo hladno in deževno. FOTO: Reuters

Dežurni prognostik Agencije za okolje Janez Markošek je povedal, da bo v nedeljo še toplo, hladna fronta, ki jo bo spremljal močnejši dež, bo prišla v noči na ponedeljek. Koliko milimetrov naj bi padlo na kvadratni meter, še ni mogel napovedati, je pa dejal, da bo precej namočilo tla. Hujših neurij z močnejšim vetrom na srečo ne bo, samo močnejši nalivi, je pojasnil.

V nedeljo bo najtoplejše na vzhodu, kjer je čez dan lahko tudi 28, 29, v ponedeljek pa bo okoli 10 stopinj Celzija, kar pomeni, da bo ponekod 19 stopinj manj. V gorah bo sneg, kar po Markoškovih besedah ni nič nenavadnega za september. Snežilo bo nad 1300 nadmorske nižine. Sicer je pojasnil, da so trenutne temperature previsoke za september, medtem ko bodo v ponedeljek malce prenizke.

A zime še ne bo. Že od torka naprej bo suho vreme, s temperaturami do 18 stopinj, prihodnjo sredo in četrtek pa že 20, 22 stopinj Celzija. Sneg v gorah bo takrat še pobralo. Več o vremenski napovedi ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
15. 09. 2011 22.43
Darinko, prav imaš, popolnoma nič ne odgovarjajo, mati narava je za vse kriva, to pač ni medicina, kjer so za vse krivi zdravniki. Nisem še slišal, da bi kak meteoroloh odgovarjal za spregled, napako, zmoto, malomarnost in še kaj. Saj ni bog, ne v belem ne v črnem ampak le neki bogi vremenarček, ki skuša napovedovati božje namene!
Slovremeblog
15. 09. 2011 20.40
@Gangrena666 Vsaj en pameten komentar! Hvala
alesrozman94
15. 09. 2011 20.30
Kam re ta svet xD.. Enim res tu ni pomoči (npr. tonček balonček) Vremenarji imajo več kod samo težko delo! Mislite da je lahko napovedat napoved? Malo premislite pri sebi in si probajte sami napovedat napoved za naslednji dan, in to brez ARSO-ta in drugih vremenarjev ! Potem pa boste videli kdo neve napovedovat ;)
Spetsnaz
15. 09. 2011 20.27
Vreme pac ! Hvala, da ste nas opozorili !
Darinko Skerlovnik
15. 09. 2011 20.17
+1
oh večni spammer, pozdravljen :) se spoznaš na njihovo delo da jih tako kritiziraš? vremena pa ziher ne morejo delat, nudi ga nam mati narava :D odgovarjal ne bo nihče, zakaj bi? kakršno vreme ponudi narava, takšnega moramo sprejeti. ne vem zakaj morate vsi toliko kritizirati čez meteorologe, dajmo si biti na jasnem, postavite se vsaj enkrat v njihovo kožo, izdajte kakšno napoved in se sami ocenite kako "dobri" ste :)
Tonček Balonček
15. 09. 2011 19.57
Darinko Skerlovnik, vremenarji so javni uslužbenci, torej jih je preveč in praktično nič ne delajo, še vremena ne! Kdo bo odgovarjal za ta mraz naslednji teden? Kajfež Bogatajeva? Hotovo da ne, sigurno je na kakšnem simpoziu o globalnem segrevanju ozračja, mogoče se dogaja kje na Azorih!
tejcaaax3
15. 09. 2011 19.43
spet kaj američani gori mešajo?
Slovremeblog
15. 09. 2011 19.28
@Darinko Skerlovnik se podpišem pod komentar, bravooo in se popolnoma strinjam
Alcatrazzz
15. 09. 2011 19.25
iz poletja v zimo......jesen pa je na dopustu xD
s-g
15. 09. 2011 19.20
s kopalk v bunde :)
Darinko Skerlovnik
15. 09. 2011 19.17
@DODGE-RAM pol hočeš povedat, da si si to zmislil spet neki? čist vsi tukaj gor ko pišete komentarje ste isti majkemi ej :D pridete gor, vam je dougcajt, niate kej druzga za delat se grete pa pod take rubrike "* pa ne vem kaj use pisat sami pa niste sposobni glede tega ama ništa nardit... nemorte vi so*it pameti, če se tut sami ne posvečate vremenu če bi pa radi ne vem kako natančno napoved in mislite vedno tožarit da je ARSO in ne vem kdo vse drug še kriv, SI PA SAMI NAPOVEJTE *KAK BO!!! Dobar je, mogu sm rečt.. drugač pa @Slovremeblog, če še nisi opazil, sem pišejo komentarje povečini sami da ne rečem kaj, ki nimajo niti osnovnih pojm o teh rečeh, imajo pa samo dolg gobec češ da smo napoved "*" učasih niti ne razločijo pravilne napovedi, pogledajo slikice, pa rečejo "aha dež bo", lahko pa da je v dejanski napovedi pisalo: "možne so manjše popoldanske plohe" kar je velika razlika! Konvektivnih padavin ne morte napovedat kje bodo se točno nahajale in točno ob katerem času! Če mi ma kdo za rečt kej nazaj, mi naj. Rad bi slišu kaj mate za povedat, pa tut po drugi strani bi rad OD VAS SLIŠAL VAŠE VREMENSKE NAPOVEDI, glede na to da ste ja vsi tule gor že tak brihtni da joj. :)
Slovremeblog
15. 09. 2011 19.03
@DODGE-RAM Oprosti ampak nobeden ni napovedal danes deževno vreme, ne meteorologi ne karte niso kazale, tukaj si se zelo uštel... Napoved se je glasila tako: v sredo popoldne in zvečer bo srednjo Evropo prešla hladna fronta, ki bo deloma oplazila tudi naše kraje, v severni Sloveniji se lahko pojavijo krajevne plohe in nevihte (kar so se tudi včeraj popoldne na severu in severovzhodu države), ponoči se bo po vsej Sloveniji pooblačilo ampak bo ostalo večinoma suho, za danes za četrtek je bilo napovedano zjutraj bo še pretežno oblačno in suho vreme, dopoldne se bo zjasnilo in posijalo bo sonce.... tako je bilo napovedano in nič drugače, nobenega deževnega vremena in zgodilo se je tako kot so napovedali, če si pa bral kakšne kvazi napovedi na internetu, ki jih je sicer kar nekaj, pišejo jih namreč laiki, ki pojma nimajo ali pa kakšni novinarji, ki so dobri v senzacionalizmu pa ti jaz ne morem pomagati... Nedeljsko oziroma ponedeljkovo poslabšanje pa se ne more sploh primerjati s prehodom včerajšnje oslabljene fronte, to ki nas še čaka bo namreč precej bolj izrazito! Prvo kot prvo ne moreš ti nekomu izučenemu reči, da se dela frajerja in nima pojma, tudi jaz recimo ne bom električarju rekel da nima pojma, ker ni to moje področje.... Še enkrat ponavljam da se vreme zelo hitro spreminja in karte tudi, danes lahko kaže tako, jutri bo že drugače zato ne vedno za vse kriviti meteorologe, recimo če ti danes napovejo da bo lepo sončno jutro pa se drugi dan povsem spremeni... Tako je pač in se bomo morali sprijazniti s tem, jaz ARSO lahko samo pohvalim, ker odlično opravlja svoje delo in nimam nobenih pripomb, nekaj ljudi od tam osebno poznam... Problem so samo nekateri ljudje, ki imajo talent za blatenje in metanje krivde na javne ustanove in to se v Sloveniji pogosto dogaja, niso meteorologi krivi da Slovenija leži na tej geografski širini Evrope in ima tako raznoliko podnebje in s tem povezane hitre, nenadne in težko predvidljive vremenske pojave, in verjemi da bodo ti pojavi iz leta v leto čedalje težje predvidljivi! In še bi lahko pisal, ampak ne bom ker nima smisla, sem že dosti napisal... Povsem realno
francfejstbukov
15. 09. 2011 19.01
kam naj grem, za teh 1300m nadmorske nižine-proti vzhodu????
francfejstbukov
15. 09. 2011 18.54
bi se rad shladil, pa ne vem kam iti, da bi dosegu 1300m nadmorske nižine????
DODGE-RAM
15. 09. 2011 18.07
Slovremeblog...ni pomembno kje...vglavnem tam ko je bilo to napovedano dežja ni bilo... je pa celo sranje glede vremena in ne vem zakaj se delajo "frajerje" če pojma nimajo... ni 1 leto tega,ko je klical moj prijatelj na to agencijo za inf. o vremenu k ti "POVEDO" kako bo...in ja...njemu nabluzijo da so preverli in da lahko brez skrbi opravlja delo-šlo se je za prekrivanje strehe...s ponedeljkom so začeli z delom v torek zvečer je bil naliv oz. močno je deževalo,poplavilo notranjost...še sedaj ni nič rešeno,on pa se lahko pobriše pod nosom ker nima dokaza o tem...to se je zgodilo v krškem toliko za inf...
RG11
15. 09. 2011 17.56
hhahahah majka za športat!
Slovremeblog
15. 09. 2011 17.41
Kako se bom smejal v ponedeljek ko boste rekli ''pa so le imeli prav''!!! @DODGE-RAM A res za danes je bilo napovedano deževno, no pa mi izdaj napovedi oziroma povej kje je bilo to napovedano? Me zelo firbec matra (smeh)....
DODGE-RAM
15. 09. 2011 17.27
pojma nimate zato bodte raj tih...tut danes bi moglo bit deževno in nič s tega...
Pacek22
15. 09. 2011 17.19
neeeee noooo raje rože zalivam kot pa drva kurt
Slovremeblog
15. 09. 2011 16.50
@jablenovca Mislim da ti bolj nakladaš, kar je zgoraj napisano se bo dejansko zgodilo v to se pa boš prepričal/la ob dogodku v nedeljo in ponedeljek!