Slovenija

Oglaševalska osebnost leta je Matevž Medja, Gigodesign, oglaševalec leta pa Si.mobil

Portorož, 28. 03. 2014 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nagrado oglaševalska osebnost letos prejme Matevž Medja, direktor in partner agencije Gigodesign. Nagrado oglaševalec leta, tokrat za leto 2013, pa je osvojil Si.mobil.

Nagrajenca bosta nagradi prejela iz rok Špele Levičnik Oblak, predsednice Upravnega odbora SOZ, na zaključni prireditvi 23. SOF.
Nagrajenca bosta nagradi prejela iz rok Špele Levičnik Oblak, predsednice Upravnega odbora SOZ, na zaključni prireditvi 23. SOF. FOTO:

Nagrado oglaševalska osebnost letos prejme Matevž Medja, direktor in partner agencije Gigodesign. Oglaševalska osebnost je letna stanovska nagrada, ki jo podeljuje upravni odbor Slovenske oglaševalske zbornice ali za izjemen dosežek, ki je v preteklem koledarskem letu zaznamoval področje oglaševanja, ali za kontinuiran prispevek k razvoju slovenske oglaševalske stroke v daljšem časovnem obdobju.

Kot so zapisali v utemeljitvi, je Medja na področju oblikovanja aktiven že več kot dve desetletji, leta 2000 pa je s partnerji ustanovil oblikovalsko agencijo Gigodesign. Kot kreativni direktor za grafično oblikovanje vodi ekipo, ki je za svoje projekte prejela številna domača in mednarodna priznanja, osebno pa je bil za svoje delo nagrajen z nagrado Prešernovega sklada. Zadnje leto je zaznamoval z ustanovitvijo pospeševalnika Design Forward – projekta, ki mladim podjetjem z interdisciplinarno podporo pomaga pri razvoju in lansiranju izdelkov na trg. Gre za inovativen, celovit pristop k razvoju podjetništva in ustvarjanju dodane vrednosti.

Oglaševalec leta pa je Si.mobil

Nagrado oglaševalec leta, tokrat za leto 2013, pa je osvojil Si.mobil. Podjetje je tudi v letu 2013 delovalo inovativno, hrabro, presenetljivo, odločno in brezkompromisno, ko gre za kakovost, preudarno in predano, s pravo mero razuma in srca, so zapisali pri Slovenski oglaševalski zbornici. Si.mobil je podjetje, ki se zaveda pomena vrednosti blagovne znamke in vseh tržnokomunikacijskih aktivnosti, ki le-to gradijo. V letu 2013 so ponovno izjemno uspešno nagovarjali svoje ciljno občinstvo.

Naziv Agencija leta je osvojila agencija Pristop, naziv Znamka leta pa znamka Orto.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bojkot
29. 03. 2014 23.15
simobil ni več kar je biu, čest preveč keša morš dat da maš nekj konkretnga, pa sj nimamo po 1k€ cole alooooooooooooo
velesperun
29. 03. 2014 15.23
A to je brat odf Medje
graf
29. 03. 2014 08.39
+5
Simobil se poslužuje zelo agresivnega trženja , njihove reklame so v vseh medijih , skoraj vsak dan v pisni obliki vložene v sredino časopisa (da ja "kaj ne spregledaš") itn ..Bil zvest Simobilu dobrih 6 let saj je njihov signal v mojem kraju boljši kot mobitelov , samo problem je v tem da sem se Simobilu naveličal preplačevati paket saj zdaj pri Mobitelu plačujem 13 € manj na mesec in imam celo dvojno količino prenosa podatkov več kot prej , s tem da so mi za povrh še vsak SMS pri Simobilu posebej obračunali ! Simobil sem na to opozarjal in dokler niso dobili odstopne pogodbe z moje strani so imeli gluha ušesa , potem ko so le ugotovili da mislim resno so mi na vrat na nos ponujali razne popuste ,samo je bilo ...alora več kasno ! Simobil je bil v njihovih zgodnejših časih bistveno bolj cenovno dostopen in prijaznejši do uporabnikov kot je zdaj !
MarsAudiac
29. 03. 2014 00.27
+8
Oglaševanje vse prevečkrat preraste v agresivno oglaševanje,kar je milo rečeno zelo neprijetno.Zaradi tega prihaja do kontradiktornega učinka.Je pa ta panoga močno preobsežna in precenjena.Tudi uničuje mnogo preveč naravnih virov (les za papir in še mnogo drugih).Če bi oglaševanje oklestili za toliko procentov,kolikor bi morali slovensko javno upravo,bi vam bilo veliko slovencev (pravilneje prebivalcev tega planeta) od srca hvaležnih.
felix59 drugič
28. 03. 2014 17.59
+11
BREZ ŠKODE BI LAHKO PRENEHALI Z TEMI DOSADNIMI REKLAMAMI , KER VAS BOMO ZAČELI ZAPUŠČATI POTEM SI JIH BOSTE PA LAHKO NEKAM VTAKNILI!!!!!!!!!!!!!!!!