Slovenija

FOTO: Oglaševalska osebnost lanskega leta je Kerin

Portorož, 29. 03. 2012 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nagrada za najboljšega oglaševalca lanskega leta gre podjetju Amis, oglaševalska osebnost pa je bil Žare Kerin. Na oglaševalskem festivalu sodeluje tudi naša hiša, organizator pa je zadovoljen z udeležbo.

Delavnica z direktorjem trženja na PRO PLUS Alešem Muhičem
Delavnica z direktorjem trženja na PRO PLUS Alešem Muhičem FOTO: POP TV

Na Slovenskem oglaševalskem festivala (SOF) je družba za telekomunikacije Amis postala oglaševalec lanskega leta, oglaševalska osebnost pa je bil lani Žare Kerin. Prireditelji festivala ocenjujejo, da je udeležba na festivalu dobra, ob manjšem številu prijavljenih del pa opažajo njihovo večjo kakovost.

Predsednica SOF Eva Aljančič je ob predstavitvi imen nagrajencev v obeh omenjenih kategorijah potegnila črto pod dosedanjim potekom festivala, ki se je začel v sredo. Udeležba je po njenih besedah v okviru lanske, tako da so na današnji dan našteli že 830 udeležencev. To jih glede na to, da časi niso rožnati, razveseljuje, saj so pričakovali določen osip.

Izvršna direktorica tekmovalnega programa Lučka Peljhan je kot glavno novost letošnjega SOF izpostavila uvedbo tekmovalne skupine za digitalne oglaševalske kampanje. Manjše število prijavljenih del po njenem ni vplivalo na kakovost oglasov.

Da je bila kakovost oglasov v tekmovalnem delu celo boljša, pa je ugotavljal predsednik žirije Samo Geršak. K temu so po njegovi oceni prispevale oglaševalske agencije, ki so očitno same naredile selekcijo, kaj predstaviti na SOF.

Jonas Žnidaršič
Jonas Žnidaršič FOTO: Boštjan Pilej

Ob tem je Geršak ugotavljal, da se dolgoletno sodelovanje med isto oglaševalsko agencijo in naročnikom izplača, tudi za naročnika.

Sodelujoči na konferenci so se dotaknili tudi nedavnih polemik okoli oglaševanja Slovenije kot blagovne znamke za svoje proizvode. Aljančičeva je ugotavljala, da ni običajno, da bi multinacionalke v tolikšni meri lokalizirale svoje oglaševalske kampanje, po drugi strani pa je problem v tem, da Slovenija nima "skrbnika" blagovne znamke države.

Že 21. Slovenski oglaševalski festival, ki poteka v Portorožu, se bo v petek zaključil s podelitvijo nagrad. Poleg že omenjenih stanovskih nagrad bodo podelili tudi priznanji za znamko leta in agencijo leta, velike nagrade, zlata priznanja ter priznanja najboljšima produkcijskima hišama filmskih in radijskih oglasov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.