Slovenija

Odškodnine Cerkvi

Ljubljana, 14. 01. 2007 19.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Miha Plementaš
Komentarji
11

Odločitev vlade, da mariborski nadškofiji vrne objekt Kmetijske fakultete in ji nameni več kot sedem milijonov evrov odškodnine, je dvignila veliko prahu. Nasprotniki opozarjajo, da se je nadškofija odškodnini odpovedala že pred 20 leti s posebnim protokolom, cerkev pa se sklicuje na zakon o denacionalizaciji.

Odločitev vlade, da mariborski nadškofiji vrne objekt Kmetijske fakultete in ji nameni več kot sedem milijonov evrov odškodnine, je dvignila veliko prahu. Nasprotniki opozarjajo, da se je nadškofija odškodnini odpovedala že pred 20 leti s posebnim protokolom, cerkev pa se sklicuje na zakon o denacionalizaciji.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jantal@mail386.com
05. 07. 2007 20.45
Ja prava groza. Upam da jim ne bojo dal še mojga pravkar kupljenga stanovanja, pa avta in ..... Moj bog kam nas je prpelal demos s tem norim zakonom o denacionalizaciji.???
sdrago@siol.net
16. 01. 2007 17.26
V sedanji Občini Brezovica je Župnija Brezovica (smo ljudje!) pred desetletji kupila od takratne Občine Ljubljana Vič Rudnik s strani države nacionaliziran objekt - poslopje - sedanji Marijin dom, saj je KS Brezovica potrebovala denar za nakup hiše pri gasilskem domu, kjer je sedaj tudi sedež Občine Brezovica. Torej jebilo poslopje, v katerem je sedaj sedež Občine Brezovica tudi kupljeno z denarjem, ki smo ga verniki ob nedeljah dajali v pušco pri mašah v Župniji Brezovica. Bom sprožil postopek... Morda pa tudi mi dobimo kupnino za objekt, ki nam ga je država ukradla in smo ga pred denacionalizaciji kupili nazaj tudi zato, da v njem ne bi bilo moteče dejavnosti....
esfflight
16. 01. 2007 04.33
a.p.o.c.a.l.y.p.t.o. Normalen komentar je nekaj, kar je brez zaljenja odkritto misljenje nekoga. Jaz nimam kriminalnega ozadja in ne dosjea v nobeni dezeli po svetu, ceprav sem bil povsod. Me pa razjezi, da komentar, ki sem ga napisal in je bil brez zaljivk in sovrazne vsebine kar izgine. Ves, ni problem narediti zgago ljudem. Tezje jim je pomagati. Ali lahko pomislis, da en dan v Londonskem casopisju in v nemskem Frankfurter izide clanek in se bodo vprasali zakaj in kako ga umakniti! Ves, nisem limitiran na slovenscino in preko interneta je mozno narediti veliko tega v kratkem casu. Kar se tice vojne zvezd je posneto v studiju mesta, kjer zivim. Imas se kaksno vprasanje, da ti takoj odgovorim. Imas se moj e mail naslov @msn.com
esfflight, še nekaj. Zelo rad bi videl, da svoje trditve utemeljiš (seveda brez nepotrebne posmehljivosti, z navajanjem dejstev), ker drugače ni ravno fer, da tako poimensko neargumentirano udrihaš po ljudeh, ki jim ni dokazano še nič, kar trdiš, medtem ko se ti skrivaš za varno masko psevdonima. Poskusi predložiti argumente za svoje obtožbe in jih predstaviti objektivno, in jaz te bom z veseljem poslušal.
esfflight, mogoče zate ni nič, kar si napisal, žaljivo, za koga drugega pa zna biti še kako... Samo nekaj za primer: V kazenskem pravu se vsake toliko časa znajde kdo, ki se mu umor ne zdi nič takega, in mu zato potem morda ni povsem jasno, zakaj je kazen za to 30 let zapora... hm, tale "vas bomo že uštimali, nič se ne bati" se sliš, kt stavek iz ust velikega inkvizitorja.^^ Poskusi uštimati, želim ti samo, da pri tem ne postaneš novi Darth Vader (upam, da si si kdaj ogledal Star Wars).
esfflight
16. 01. 2007 03.45
Kje so komentarji na clanek? Jaz sem vam napisal tri a kar vse izginja. Ali ste sami zupniki tam ali je tudi kak meznar, da tako pridno skrbite za vse a vas bomo ze ustimali nic se ne bati
vatre
15. 01. 2007 17.22
veliko so pokradli ti komunisti. Pravilno bi bilo, da bi tudi sami vrnili.
jure.kersnik@telemach.net
15. 01. 2007 15.41
Pozdrav! Iz zgornjega posnetka je lepo razvidno kako nekatere poslance še vedno ni zapustila komunajzerska mentaliteta!Kako lahko g.Potrč govori take stvari v javnosti?Morda zaradi slabega poznavanja dejanskih dejstev?Osebo so moje prednike (G.Knez) zapirali za sedem let v ječo da so si pridobili posestva in nepremičnine.Po babičnini strani pa smo bili ob posestva družine Perdan, seveda vrednosti samih objekotv in potencial glede na lokacije je neizmerljiv z vidika dobička.In zato naprošam g.Potrča da se v bodoče izogne izjavam z rdečim predznakom in se morda zamisli kako bi bilo če bi njemu samo za 14 dni vzeli avto? In to osebnega ne službenega!
andrej.rajh@ibe.si
15. 01. 2007 07.54
Letos bo Bog Cerkev kaznoval... Mile zime, ogromno lubadarja
esfflight
15. 01. 2007 05.49
Ali resnicno zelite kritiko v kaksnem ameriskem casopisu? Tudi to vam lahko naredim in vas osramotim pred vecjim obcinstvom kot je v Sloveniji. Prosim vas da komentar, katerega ste zbrisali vrnete nazaj! Zakaj brisete komentarje, ki niso ne sovrazni in ne nesramni. Je pa bilo vprasanje za naso vlado, ali nebi kar vse dali RKC in gredo vsi v nebesa. Kupili smo si kardinalski stolcek, za Sturma vitezki kriz, vse da bi se oprali in bili kot ovcice nedolzni. Pa ni tako. Cerkev je bila in bo delala vse le za svoj prav. In tukaj je dezela Slovenija. Ali nebi tisti, ki so si nagrabili bogastvo, kar ni mozno z dvema rokama, dali kar polovico tam in bi bilo v peklu vec prostora, saj bi taksni seveda zagotovo sli v nebesa z nasimi oblastniki.
esfflight
15. 01. 2007 01.29
Kaj ce bi jim dali kar vse in gre cela vlada zato v nebesa! Ali ze niste naredili dovolj zla? Sturm, JJ, Peterle in kompanija, ste mogoce izgubili razum? Kaj je proizvod cerkve? Pranje mozganov razumskim malo posestnikom. Vcasih ste bili drugacni, sedaj pa k se vam pot zivljenja izteka zelite oprati vse. Ne delajte skode vsaj svojim potomcem saj vas bodo preklinjali kot to pocno ze vecina slovencev ko vidijo vasa pocetja. Ce se je cerkev necesar odrekla je to gotovo. Dobili so gozdove in se in se. Takih neumnosti ni nikjer na svetu, ali se tega zavedate? Kardinala smo si ze kupili, prav tako odlikovanje za vas G Sturm. Vec ni treba saj imamo 2 mio prebivalcev in od tega kar nekaj koritarjev, ki si zelijo veliko prostora.