Slovenija

'Pritiska ne morem več zdržati, zato odhajam'

Ljubljana, 22. 10. 2010 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Ne gre več za to, kaj je res in kaj ne," v svoji odstopni izjavi Pahorju piše Simona Dimic. "Vem, da si mi rekel, naj se borim za svoj prav, če nisem storila nič narobe. Nisem, toda ne morem več," dodaja. Odstopno izjavo objavljamo v celoti.

"Spoštovani gospod predsednik, sporočam Ti, da sem se z današnjim dnem odločila odstopiti s položaja vodje Tvojega kabineta," je svojo odstopno izjavo, namenjeno premierju Borutu Pahorju, začela Simona Dimic. Ta je v zadnjih dneh pozornost v javnosti zbujala zaradi številnih nejasnosti glede poteka obnove njene hiše. A Dimičeva poudarja, da svojega odstopa ni podala, ker bi se počutila krivo. Pravi, da ji neskončen obseg potrebe po zanikanju obtožb ali pojasnjevanju ne omogoča več tako intenzivnega in osredotočenega dela, kot ga potrebuje v času, ko Pahor vodi toliko sprememb na toliko področjih.

Simona Dimic
Simona Dimic FOTO: POP TV

Dimičeva še piše, da je stvar kljub želji, da bi pojasnila javnosti vse, kar jo zanima, za njeno družino in starše dobila razsežnosti, ki so jih osebno zelo prizadele. "Tega nisem sposobna in ne morem prenesti. Jih preveč spoštujem," je zapisala.

Kot je znano, je Pahor dejal, da je Dimičevi povedal, da mora odgovarjati na vprašanja novinarjev, kolikor ji možnosti dopuščajo. "A treba je razumeti, da ima tudi ona svoje delo in da se nekatera vprašanja ponavljajo," je povedal.

Vegrad naj bi po neuradnih informacijah nacionalne televizije pomagal graditi tudi glavnemu inšpektorju za delo Borutu Brezovarju, a ta po navedbah Večera obtožbe zavrača. Gradbeni material, ki je bil namenjen Celovškim dvorom, naj bi prepeljali tudi pred blok na Pegamovi ulici v Ljubljani, kjer naj bi v mansardnem stanovanju živela vplivna bančnica. Omenjena televizija je še poročala, da je navodila o tem, kam naj odpeljejo material, dal vodja gradbišča.

Vendar je Dimičeva priznala, da pritiska ne ona ne ljudje, ki jih ima rada, ne morejo več zdržati. Pravi, da ne gre več za to, kaj je res in kaj ne. "Vem, da si mi rekel, naj se borim za svoj prav, če nisem storila nič narobe. Nisem, toda ne morem več," je Dimičeva sporočila Pahorju.

Predsednika vlade je ''nepričakovan'' odstop Dimičeve presenetil, a ga je sprejel z razumevanjem. ''Moja sodelavka je bila 12 let. Trudili se bomo, da bo delo v Kabinetu predsednika vlade do imenovanja novega vodje KPV potekalo nemoteno," je zapisal.

Številne nejasnosti se kar vrstijo

Kot je znano, se številne nejasnosti v primeru Dimičeve in njene hiše kar vrstijo. Zmedo med drugim povzroča tudi odločba o spremembi gradbenega dovoljenja za hišo v Murglah, ki jo ima Dimičeva skupaj s svojim partnerjem Romanom Horvatom. Po poročanju 24UR ZVEČER odločba namreč vsebuje vrsto nedoslednosti.

Simona Dimic
Simona Dimic FOTO: POP TV

Odločba je bila izdana 13. maja 2009. Vlogo za gradbeno dovoljenje pa sta Dimičeva in njen partner podala 10. junija 2009. Torej je bila odločba izdana, še preden je par sploh oddal vlogo zanjo. Tako navaja dokument ljubljanske upravne enote. V njem je zapisano tudi, da so odločbo izdali po vpogledu v zemljiško knjigo. A kot datum vpogleda v zemljiško knjigo je naveden 13. julij 2009, kar kaže, da so uradniki vpogledali v zemljiško knjigo šele po izdaji odločbe.

Ljubljanski upravni enoti smo zastavili vprašanje, kako je to mogoče, a odgovorov nismo prejeli.

Račun za dela pri Dimičevi
Račun za dela pri Dimičevi FOTO: Kanal A

V oddaji SVET na Kanalu A pa so prejeli račun enega izmed izvajalcev, ki je sodeloval pri obnovi hiše Simone Dimic. Račun je izstavljen na Vegrad, in sicer za stanovanjsko hišo Murgle. Datum računa sovpada z obnovo hiše, in sicer gre za 20. oktober 2009. Na računu, katerega vrednost je 1.673 evrov, je tudi opis opravljenih del.

Sicer pa zgodba Simone Dimic stoji na majavih temeljih tudi zaradi pridobljenega kredita, ki je po mnenju finančnikov izredno ugoden. Pri NLB je namreč dobila 350 tisoč evrov kredita na 30 let in osnovno plačo 2200 evrov neto. Kolegi iz oddaje 24UR so na petih bankah skušali dobiti enak kredit, kot ga je dobila Dimičeva, a pri tem niso bili uspešni. Več o sanjskem kreditu Simone Dimic ...

 

Odstopna izjava Simone Dimic
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1061)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrt007
24. 10. 2010 15.07
čudno je da jo ta Lepi Roman sploh še hoče, napram njemu zgleda hudo znucana, pa čeprav je skoz pri Planainšku... hm, mogoče je pa planinšek zanič lepotni kirurg.
dunc46
24. 10. 2010 14.01
jaz sem pa cakal 7let za gradbeno pa ga nisem docakal!!!band..!!!kje ste zdaj sposobnezi v javni upravi ??ha ? skorumpirani ala bangladeš!!!
Perseus123
24. 10. 2010 11.40
Da bi preusmerili pozornost na drugo stran, je bilo treba sedaj najti zgodbice o Slivniku. Da ne bo pomote, če je kradel naj ga zaprejo tako kot Simonco. Ampak res mi je zanimivo kako nekdo z vsemi sredstvi hoče prikriti dejansko kaj se dogaja v tej naši deželici. Direktiva je zagotovo od samega vrha. Celo velespoštovani glavni novinar Repovž se je zavzel raje za Dimicovo kot pa za svojo novinarsko kolegico - sramota na kubik.
papaaa!
24. 10. 2010 08.26
takih simonc je na ministrstvu za javno upravo vsaj enih 150. kaj v tej državi dela davkarija, je pa vprašanje za ustanovitelja liste za čisto pitno vodo, mihaela jarca! republika burundi!
saintjozef
24. 10. 2010 00.30
Očitno, da sedaj še mnogo "vestnih" uradnikov vseh barv trepeta v svojih hiškah, ker ne vedo iz česa so zgrajene, štampiljke so bile pa pritisnjene.
puffdaddy
24. 10. 2010 00.17
mogoče pa bo se šla prijaviti v big brothera slavnih po glavno denarno nagrado v vrednosti 150.000€!?!
puffdaddy
24. 10. 2010 00.00
ta super "ex-vodja kabineta" , bo dobila službo takoj, saj ima obilo izkušenj kako se pridobi denarne zaloge ali gradbeni material!
-gorenjka-
23. 10. 2010 23.39
M-teorija 23.10.2010, 23:10 ......jp,do tedaj pa bog daj sušo za sodne mline na vodo in brezvetrje za tiste na veter.....
Tonček Balonček
23. 10. 2010 23.39
Jaz bi tudi odšel, ampak nimam "prihrankov", še amnj pa hiše v Dubaiu, Miamiju ali vsaj v Švici, na Hrvaško se pa ne bom preselil, nam kradejo zemljo!
volek
23. 10. 2010 23.36
M-teorija, pravzaprav se s teboj popolnoma strinjam, vendar že leta 2004 je gospa Zdenka Cerar, tedanja državna tožilka na vprašanje Lidije Hren o kraji družb enega premoženja odgovorila: nimamo zakonov za procesuiranje teh kraj, to so za pravnike samo velike lumparije, pa tudi policije nimamo usposobljene za odkrivanje teh kraj/sem parafriziral/. Tudi v Janševem času ni bilo nič bolje, zato na volitve 2008 sploh nisem šel. Naj ti pa bo jasno; takšne vlade kot je Pahorjeva še nismo imeli. Upam, da nikoli več.
M-teorija
23. 10. 2010 23.32
Upanje da se izkoreninijo nepravilnosti nam lahko daje obljuba Klemenčiča, da bo grešnike preganjal ne glede na barvo in ne glede na položaj.
M-teorija
23. 10. 2010 23.10
Pod Pahorjevo vlado je večja možnost kot v preteklosti, da se barabe preganja, ker se očitno ne vtikajo v delo tožilstva oziroma organe pregona. Očitno smo na dobri poti, da začne delovati pravna država, le malo zaupanja in strpnosti je potrebno, kajti sodni mlini ponavadi meljejo počasi, a kot pravijo da tudi zanesljivo. Prav je da skrbijo za vzpostavljanje takšnih pogojev in sistema, da bodo organi pregona delovali dobro in učinkovito. A za to, je nujno sprejetje zakona o "obratnem dokaznem bremenu", še posebej ker so že v postopku "veliki"
boy123
23. 10. 2010 22.05
Takšen račun ti vsak bedak skopira!!!Raje pokaž potrdilo za posojilo,ki ga dobiš!!!Čudno pahor nemore z trem tisočakom preživet ta ženska,pa naredi z manjšo plačo takšno palačo pa svašta.To se prav,da bi moral pahor odstopit saj nezna oz ni sposoben z manjšim denarjem narediti več:)!!!Ej slovenci smo res NAIVEN NAROD pred kamero se ti ljudje znajo lagat!REK PA VELJA (ČE ME ZRAVEN DOBIŠ,KO NE PRIZNAM)!!!
periot
23. 10. 2010 22.01
Ji je Pahor plačal Dubaj da se je šla skrit, slabo mi je ko vidim kam država drvi zaradi takšnih požrešnih kradljivih gnojev!!!!!!!!
mamakura
23. 10. 2010 21.07
s toliko keša, bi tudi jaz odšel
Pincopalino
23. 10. 2010 21.04
ja ja sedaj smo pa tam. Pahor zamenjal te je Golobček in to je zdaj čas, da si tudi ti na vrsti, in tvoji ......???????????
Mr.JanHara
23. 10. 2010 21.04
'Pritiska ne morem več zdržati, zato odhajam' . . . Jaz bi raje šel (orpstite) srat, če bi imel čisto vest in še vedno čiste spodnjice. @si.mona
Mr.JanHara
23. 10. 2010 20.57
Mislim, da je že čas, da se Slovenija posveti tudi drugim (Si-)monam!! :> . . . Zavaravanje neprijatelja, ne bo vam uspelo !!! "Mona Liza.si"
plastik
23. 10. 2010 20.56
Nevem,kaj naj naredim moral bi plačat DUR-su 15 EU prvi obrok dali so mi na dva.Pa nimam denarja.KAJ NAJ NAREDIM.kličem Tovšakovo,Dimicevo,Horvata Pa nobeden nima tolk prseb-denarja.
12345s
23. 10. 2010 20.47
Ima pa dolge prste.