Slovenija

Obtožnica zoper zdravnika Radana: Tožilstvo pokazalo popolno nerazumevanje narave dela, prepričan odvetnik

Ljubljana, 11. 11. 2015 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tožilstvo je vložilo obtožnico zoper zdravnika Ivana Radana, ki ga obtožujejo umorov sedmih bolnikov in neupravičenega fotografiranja. Radanovemu odvetniku se zdi vsebina obtožnice popolnoma neutemeljena in že napoveduje ugovor.

Radanov odvetnik je že napovedal ugovor.
Radanov odvetnik je že napovedal ugovor. FOTO: POP TV

Tožilstvo je zoper zdravnika Ivana Radana vložilo obtožnico, je potrdil njegov zagovornik Milan Krstić.

Odvetnik je obtožnico dobil danes, vsebina akta pa je zanj popolnoma neutemeljena in že napoveduje ugovor. Krstić tožilstvu še očita, da se ni pripravljeno soočiti z dejstvi, prav tako pa meni, da je tožilstvo pokazalo popolno nerazumevanje zdravniškega dela na intenzivni negi, kar da pritrjuje tudi mnenje izvedenca iz Avstrije.

Nevrolog, ki je svojo zdravniško licenco že vrnil, naj bi poleg sedmih umorov bolnike tudi neupravičeno fotografiral, prav tako naj bi omogočal uživanje prepovedanih drog ter naj bi zlorabil uradni položaj in ponarejal listine.

Preiskovalna sodnica mu je maja odredila pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Radana so namestili v pripor na Povšetovi v Ljubljani, kjer je še zdaj. Sodišče je preiskavo uvedlo sredi junija, tožilstvo pa je obtožnico uspelo vložiti dober teden pred iztekom roka, po katerem bi morali v primeru, da je ne bi, Radana izpustiti iz pripora.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

razocarani
12. 11. 2015 13.05
+2
zanimivo kako odvetniki poznajo svojo naravo dela ,,za velik denar so izvlekli se vsakega zlocinca in kriminalca ,,ja denar je cudezna resitev se tako umazane zadeve ,,kot tazadnja z jaklicem ,,le koliko ga je stala ta pomilostitev ,,zato pa ze dolgo ne verjamem tej drzavi ,,zivim samo se za dan ko bo zacel veliki upor ,,pa ce mi bo zadnji a prej bom vrgel svoj veliki kamen ,,
tron3
12. 11. 2015 07.00
+3
Vedno se zapiše Tožilstvo, nikoli po imenu, vsi se skrivajo pod Tožilec, Tožilstvo, tako kot v časih Juge, s tem prikrivajo lastno nesposobnost in neznanje, zagovornik pa lepo pove kdo je, se ne skriva!!! Drugače bo pa v tem primeru Država, oziroma Tožilstvo puhnalo tako kot se spodobi!!! Tako kot vedno!!!!!