Slovenija

'Od odgovornih bomo zahtevali ukrepe'

Ljubljana, 14. 08. 2008 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Premier Janša je potrdil, da je prejel poročili o šentviškem predoru ter da ju že preučuje. Vlada bo o njih razpravljala naslednji teden.

Premier Janša preučuje poročili.
Premier Janša preučuje poročili. FOTO: POP TV

Premier Janez Janša je danes potrdil, da je prejel poročili ministrstev za promet in za notranje zadeve v zvezi s predorom Šentvid ter da so ju že začeli proučevati. "Zahtevali bomo določene dopolnitve," je dejal in dodal, da bo vlada o poročilih razpravljala najkasneje naslednji teden. Takrat bodo sprejete tudi ustrezne odločitve.

"Do odločanja na vladi pričakujem tudi nekatere dodatne ukrepe, ki smo jih zahtevali od odgovornih," je ob seji sveta SDS v Ljubljani še dodal predsednik vlade, pri čemer je na vprašanje, za kakšne ukrepe gre, odgovoril, da bo o tem govora, ko bo vlada sprejela oziroma obravnavala poročilo in ko bodo padle odločitve.

Glede uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars), ki je tako kot prometni minister Radovan Žerjav ponudila odstop, je Janša dejal le, da se bodo odločali, "ko bodo poročila proučena in ko bomo tudi videli, ali so ukrepi, ki so in bodo še predlagani, zadostni za to, da se prekine s takšnimi ravnanji". Poudarja pa, da bo ta zgodba končana "najkasneje do konca naslednjega tedna".

Predor Šentvid je še vedno zaprt.
Predor Šentvid je še vedno zaprt. FOTO: Tomaž Ungar

Spomnimo ...

Janša je poročili – od ministrstva za promet o vzrokih za zastoje v prometu in ogrožanja splošne varnosti udeležencev prometa v šentviškem predoru, od ministrstva za notranje zadeve pa o aktivnostih organov v sestavi ministrstva pri ugotavljanju utemeljenosti suma povzročanja splošne nevarnosti v predoru – zahteval 7. avgusta, dan po vnovičnem krušenju protipožarnega ometa, zaradi česar so predor spet zaprli. Naslednji dan, 8. avgusta, sta odstop ponudila minister Žerjav in uprava Darsa. Janša je takrat dejal, da se bo o ponujenih odstopih odločil, ko bo prejel omenjeni poročili.

Po Janševi oceni Žerjav dela dobro in je prvi minister za promet, "ki se je resno spopadel z močjo lobijev in monopolov, ki so doslej bistveno dražili izgradnjo slovenske avtocestne infrastrukture". Dodal je, da Žerjav zagotovo ni neposredno odgovoren za zaplete v zvezi s predorom Šentvid.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exim@t-2.net
18. 08. 2008 13.55
savic.stane: kaj res?
savic.stane@gmail.com
15. 08. 2008 11.43
in SCT bo gradil dalje avto ceste,bolnišnice,stanovanja itd: saj G:Zidarju nihče nič ne more !!!
Navihanko
15. 08. 2008 10.42
Nima kaj preučiti ampak lahko samo razmisli o skupinskem odstopu, ker tako nevarnega tunela nebi smela vlada dati v uporabo in ogrožiti naša življenja za ceno glasov na jesenskih volitvah. ZATO PROSIMO VLADO DA PREDVSEM RAZMISLI , ČE JE VREDNO ŽIVLJENJE SLOVENCA ZA ZMAGO NA JESENSKIH VOLITVAH.
tirolec
15. 08. 2008 09.42
Dobro jutroooo, ali je že kdo koga videl, da bi odgovarjal v tej državi???? Lovijo reveže po trgovinah ali še kje ter jih kaznujejo...velikih lopovov nikoli ne odkrijejo, še manj kaznujejo z odgovornostjo vred! Še pomnite SKB banko? To je bilo 1. novembra - še dobro, da ni bil 1. april!
Tonček Balonček
15. 08. 2008 02.31
Mi zdaj čakamo, kdaj se bo začel premikati viadukt Črni kal, tisti od Razdrtega do Podnanosa že migajo!!!
jansa-arms
14. 08. 2008 23.43
o blankica kako ti kot kelnerca lahk priporočaš vodo ,ki niti ne pomaga ? kaj pa pir pa šnops ? če si mal v rožcah je tud grdo lepše za videt !
Buena Vita
14. 08. 2008 23.31
koni9 če se ti kolca popij vode,včasih pomaga, ne vedno,ne levakom,kot si sam
jansa-arms
14. 08. 2008 21.22
kaj je zdaj to ?a pod to vladoj iz psihiatrije spuščajo domov za cerkvene praznike ?
Buena Vita
14. 08. 2008 20.58
pozdravljena Manja kaj si še vedno naivna,ali se hecaš,, levakci da bodo priznali kako napako KAJ NISO VELIKI IN NEDOTAKLJIVI DEJMO VPRAŠAT Dr.Mateja Makaroviča--meni je všeč njegov slogan;BO TO DRUŽBA SAMOUMEVNIH MONOPOLOV,NEDOTAKLJIVIH MOGOTCEV IN ODVISNOSTI UVELJAVLJANJA ZAKONA OD TRENUTNEGA RAZMERJA POLITIČNIH SIL,,,,,ALI PA SMO VREDNI ČESA BOLJŠEGA NA VPRAŠANJE ,KAJ JE VLADA ZAMUDILA'???? odgovori,,,malo pozno je začela ukrepe uveljavljat,vendar ne prepozno no zamudila je ta vlada--brezplačna stanovanja,poderjeno stanovanjsko opremo,drage pijače,brezplačne počitnice....L E KDO BI SI NE ŽELEL TAKŠNEGA ŽIVLJENJA''???? IN ZATO TAKO NOSTALGIČNO OZIRANJE PO STARIH ČASIH,KO JE BILO LAGODNO ŽIVLJENJE NA RAČUN DAVKOPLAČEVALCEV ZLATO PRAVILO ZATO MALI VOŽD JOKA,KAKO SO BOLJŠE ŽIVELI,IN UBOGI KUĆAN VSO SLOVENIJO PROSI DA MU VERJAME... SEVEDA MALI VOŽD,VERJAMEMO---NI RAZLOGA DA NEBI VERJELI--RES STE UBOGI,KER VAS VEČ NE ŽIVIMO,NO LAPSUS Z MOJE STRANI,VI STE ZASE POSKRBEL,,,HORDE KI SO OSTALE ZA VAMI PA NE VEDO KAJ POČETI Z SABO,KER JIH NISTE NIČESAR NAUČIL TANKE NE MORETE VEČ TOVORIT NA BARKE POD PŠENICO,IN DENARCI Z EXZOTIKE SO PRETEKLOST ŽAL,,BOSTE SE MORALI POTRUDIT,IN PRIZNAT DA NISTE NEDOTAKLJIVI ČEPRAV V POVOJIH,LISICE GREDO NA ROKCE---PA ŠE TAKO ZMERJAJTE POLICIJO,IN TOŽILCE SODNIKI BODO PA ITAK PRIŠLI MLADI IN NOVI
zurbrigen
14. 08. 2008 20.57
Zakaj že ne zahtevajo ukrepov ? Sej če je 1-2 mesca pred volitvami čas za vsakojake zakone in imenovanje veleposlanikov, zakaj ne bi bil čas tudi za ukrepe ??????
jansa-arms
14. 08. 2008 20.29
Čer, kot zmeraj ! levi zaje.ejo , desni pa ne morejo popravit !
Boss3000
14. 08. 2008 19.58
Tako je manja , ne zavajat in lagat, levi so na vladi ne desni.
manjakranjc@hotmail.com
14. 08. 2008 18.55
Dan, Uh kakšno srečo imate, da se mi trenutno ne da ukvarjati z puhloglavci; beri-levo volilno telo. Vi lahko komentirate te bajke okrog ŠP, a pa vas pri tem ni nič sram, ko lažete in zavajate, ko pa veste, da je vsa odgovornost izključno na strani levih, če se tako izrazim! M.K
Navihanko
14. 08. 2008 18.48
Nima kaj preučiti ampak lahko samo razmisli oskupinskem odstopu, ker tako nevarnega tunela nebi smela vlada dati v uporabo in ogrožiti naša življenja za ceno glasov na jesenskih volitvah. ZATO PROSIMO VLADO DA PREDVSEM RAZMISLI , ČE JE VREDNO ŽIVLJENJE SLOVENCA ZA ZMAGO NA JESENSKIH VOLITVAH.
Ljubljan?anin
14. 08. 2008 16.02
xuxu 14.08.2008, 14:15 Odločal se bo o usodi enega najbolših ministrov te vlade poleg Viranta. Naj se odloča raje o usodi Podobnika, Bajuka, Rupla,... Se popolnoma strinjam. ŽERJAV je zakon! Res je pa, da bi se lahko tudi kdaj nasmejal.(čeprav zdej ni ravno čas za smejanje)
fuksel
14. 08. 2008 15.45
mrki ne samo pokrili strehe... vsem bi lahko zgradili nove bajte....
drunks
14. 08. 2008 15.39
Kok dnarja gre v prazno. ZA ta dnar k smo ga zdej zmetal za ta predor k je več zaprt k odprt, bi lahko pokril strehe unim k jih je doletelo hudo neurje. Nek bogataš bo spet meu polne žepe navadni državljani pa figo v žepu.
xuxu
14. 08. 2008 14.15
Odločal se bo o usodi enega najbolših ministrov te vlade poleg Viranta. Naj se odloča raje o usodi Podobnika, Bajuka, Rupla,...
rerereb
14. 08. 2008 13.54
matr še pop se boji c iganov,tud komentirat ne pustijo.zabrisal bom dokumente v dravo,postavu kamp prikolico na državno zemljo,poklical tele popovce,jim povedal da sem rom in da živim v nenormalnih pogojih,brez elektrike in vode,pa mi bo občina vse uredila.splača se bit c igan.pa še kradeš lahk kolk hočeš.krompi ali baker
fuksel
14. 08. 2008 13.52
drgač pa obsežno...jest si predstavljam kot obsežno ene 300-500 strani.... vrag naj me vzame, če je janša že kdaj v življenju prebral kakšno knjigo s 300 ali več stranmi..... razen če seštejemo celotno kompilacijo knjig pet prijateljev...