Slovenija

FOTO in VIDEO: Ob napovedanih novih padavinah se lahko poplavno območje na Ljubljanskem barju še poveča

Ljubljana, 12. 12. 2017 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
B.G./STA/K.H.
Komentarji
150

"V Sloveniji imamo povodenj," pravi hidrolog Janez Polajnar. Narasle reke povzročajo preglavice. Pristojni opozarjajo tudi na kopičenje vode na območju Ljubljanskega barja in naraščanje Gradaščice. Marsikje imajo težave tudi zaradi plazov, predvsem na zahodu in jugu države. Nekaterim zaselkom grozi, da bodo povsem odrezani od sveta zaradi neprevoznih cest.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Vodna ujma in silovit veter
    02:54
    Iz 24UR: Vodna ujma in silovit veter
  • Iz 24UR: Reke prestopile bregove
    03:22
    Iz 24UR: Reke prestopile bregove
  • Iz 24UR: Kaj bo z rekami?
    00:58
    Iz 24UR: Kaj bo z rekami?
  • Iz 24UR: Kje je trenutno najhuje in kaj še bo?
    01:37
    Iz 24UR: Kje je trenutno najhuje in kaj še bo?
  • Iz SVETA: Na Koroškem se pripravljajo na najhujše
    01:36
    Iz SVETA: Na Koroškem se pripravljajo na najhujše
  • Iz SVETA: Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dneh?
    02:13
    Iz SVETA: Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dneh?
  • Iz SVETA: Ni dela države, ki ga močan veter ali padavine ne bi prizadeli
    01:09
    Iz SVETA: Ni dela države, ki ga močan veter ali padavine ne bi prizadeli
  • Iz SVETA: Vipava poplavljala
    02:06
    Iz SVETA: Vipava poplavljala
  • Razmere na Ljubljanskem barju
    00:33
    Razmere na Ljubljanskem barju
  • Vremenske razmere na Jezerskem
    00:46
    Vremenske razmere na Jezerskem
  • Polajnar: V Sloveniji imamo povodenj
    02:51
    Polajnar: V Sloveniji imamo povodenj
  • Narasle vode pri Črni vasi (Ljubljansko barje)
    00:31
    Narasle vode pri Črni vasi (Ljubljansko barje)
  • Brane Gregorčič o tem, da je veter že oslabel
    01:02
    Brane Gregorčič o tem, da je veter že oslabel
  • Polajnar: Reke so narasle, a ne presegajo rekordnih vrednosti
    00:39
    Polajnar: Reke so narasle, a ne presegajo rekordnih vrednosti
  • Narasla Soča
    00:15
    Narasla Soča

Zaradi obilnih padavin, ki so spremljale močan veter, so krepko narasli vodotoki po državi. Marsikje so reke že včeraj prestopile bregove, danes so se območja poplav še povečala. Vremenoslovci opozarjajo, da se lahko ob dodatnih padavinah situacija postopoma še poslabša.

Pihal je tudi močan veter, ki je ruval drevesa, odkrival strehe. Zaradi nevarnosti nekatere šole na Gorenjskem in Koroškem danes ostajajo zaprte, ponekod je urejeno varstvo. Več o posledicah ujme ...

Polajnar: V Sloveniji imamo povodenj

“V Sloveniji imamo povodenj,” pravi hidrolog Janez Polajnar. To je drugi poplavni val, ki bo bolj obsežen, trajal pa bo vse do konca tedna. Izpostavil je kopičenje vode na Ljubljanskem barju. Tam je pričakovati razlivanja v širšem obsegu kot običajno. Nevarnost poplav je še večja zaradi naraščanja Gradaščice. "To sovpadanje visoke Ljubljanice in Gradaščice lahko tekom dneva povzroči tudi težave na jugozahodnem delu Ljubljane," opozarja. 

Poplavljena območja v Ljubljani se do jutra ne bodo povečala

Ljubljanica je že poplavila območje Ljubljanskega barja. Vodja ljubljanskega oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo Robert Kus je pojasnil, da do jutra ne pričakuje bistvenih sprememb in povečanj poplavljenih območij na obseg poplav leta 2010.

Do 22. ure lahko prebivalci ob poplavljenih območjih dvignejo protipoplavne vreče v Plečnikovi cerkvi v Črni vasi in Prostovoljnem gasilskem društvu Barje. Informacije o protipoplavnih ukrepih in uporabi protipoplavnih vreč lahko občani dobijo na spletni strani poplavljen.si.

Ljubljanica trenutno stagnira, zato ne pričakujejo sprememb. "Kot opozarjajo meteorologi, nas čaka deževje še s petka na soboto, takrat bomo videli, ali se bodo danes poplavljena območja še povečala," je dejal Kus. Z gasilci bodo čez noč spremljali razmere. Glede na podatke z merilnih mest in terena bodo obveščali in ukrepali.

Ljudem svetuje, naj spremljajo predvsem območja ob Ljubljanici, na Ljubljanskem barju in ob drugih vodotokih ter upoštevajo navodila pristojnih služb. "Svojo lastnino naj pripravijo tako, da jo lahko v primeru, da poplavne reke narastejo, umaknejo. Avtomobile naj parkirajo na višje ležečih mestih, da ne bodo zjutraj, ko se zbudijo, pod vodo," je izpostavil Kus.

Gasilci na območju Nadiže reševali ujetega voznika

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kobarid so na območju reke Nadiže pri vasi Kred iskali pogrešano osebo. K sreči se je oseba uspela sama rešiti iz vozila, so sporočili. Našli so jo premočeno in nepoškodovano ter jo odpeljali v domačo oskrbo. Vozilo so iz vode reševali s pomočjo vitla. 

Voznik se je rešil sam, vozilo pa so morali iz vode potegniti z vitlom.
Voznik se je rešil sam, vozilo pa so morali iz vode potegniti z vitlom. FOTO: PGD Kobarid

Ponoči in v sredo se bodo poplavljena območja ob Ljubljanskem barju še razširila

Arso opozarja, da se Ljubljanica razliva na območju pogostih poplav. Na Ljubljanskem barju se bodo danes in jutri poplavljene površine še postopno povečevale. Reke s povirjem v Polhograjskem hribovju, denimo Gradaščica, pa bodo po krajšem upadanju znova narasle in se razlivale.

Ljubljanica že poplavlja na območju Ljubljanskega barja in Vrhnike, ni pa zaenkrat resneje ogrozila objektov. Ker deževje še ne bo ponehalo, vodja ljubljanskega oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo Robert Kus pričakuje, da se bodo preko dneva, ponoči in v sredo dopoldne poplavljena območja razširila. Poudaril je, da pristojne službe budno spremljajo dogajanje, v primeru potrebe pa bodo občanom začeli razdeljevati protipoplavne vreče. 

Iz Mestne občine Ljubljana prebivalcem na poplavnem območju svetujejo, naj iz prostorov, ki jih lahko zalije voda, umaknejo pomembne stvari, ali jih dvignejo nad raven prejšnjih poplav. Objekt zaščitite pred vdorom vode. Več napotkov o tem, kako ravnati ob poplavah, si preberite na tej povezavi.

Proti koncu tedna se bo povodenj preselila na kraške reke. Poplavljene površine ob Krki se bodo povečale do sobote, nedelje. Narasle bodo vode na območju Cerkniškega jezera in Planinskega polja, zlasti konec tedna lahko voda v tamkajšnjih naseljih povzroči težave.

"Pretoki rek so veliki, niso pa rekordni. Zlasti Sava Bohinjka in Sava v srednjem toku bo danes imela enega večjih pretokov. Tudi Soča ima pretok, ki ni rekordno velik, največji je bil leta 2012. Nekoliko manj vode je, pa vseeno še vedno je voda, ki ni običajna in se zgodi na nekaj let," je dodal Polajnar.

Ljudem, ki živijo ob rekah, pa svetuje, naj "bodo pozorni na dogajanje, to pomeni, naj opazujejo gladino vode, spremljajo hidrološke in meteorološke napovedi in dosledno upoštevajo napotke civilne zaščite".

Opozorilo pred poplavami
Opozorilo pred poplavami FOTO: ARSO

Trenutne razmere:

Reka Vipava še poplavlja vzdolž celotnega toka, vendar v zgornjem toku že upada. V spodnjem toku še narašča in bo v Mirnu dosegla največji pretok okoli 350 kubičnih metrov na sekundo v večernih urah. Poplavljanje se bo nadaljevalo tudi v sredo.

Reka Sava se razliva v zgornjem in srednjem toku. V Litiji je prestopila bregove. Do noči bo v srednjem toku še dodatno narasla in poplavljala na izpostavljenih območjih. Ponoči in v sredo zjutraj bo narasla Sava v spodnjem toku in na izhodu iz države dosegla približno 2200 kubičnih metrov na sekundo.

Reka Soča je zelo visoka in v spodnjem toku poplavlja. Njen pretok se je v zgodnjem toku ustalil, a bo voda tekom dneva še odtekala proti Solkanu. Kljub drugačnim pričakovanjem se Soča počasi umirja, je potrdil poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač.

Sava Bohinjka in njeni pritoki še poplavljajo, vendar že upadajo.

Na območju pogostih poplav se razlivajo tudi reka Ljubljanica in posamezni vodotoki na Notranjskem krasu. Poplavljene površine na Ljubljanskem barju in ojezeritve na kraških poljih se bodo v sredo in četrtek še postopno povečevale.

Reka Krka s pritoki narašča in se razliva v manjšem obsegu na običajnih območjih. Naraščanje se bo jutri še nadaljevalo. 

Meža je zaradi padavin zelo deroča, na nekaterih mestih je tudi že prestopila bregove in začela poplavljati glavno cesto skozi Mežiško dolino. Na Prevaljah in v Dravogradu se na poplave že pripravljajo s protipoplavnimi vrečami. 

Narašča tudi reka Drava, po podatkih družbe Dravske elektrarne Maribor je pretok reke pri hidroelektrarni Dravograd ob 9.40 dosegla 883 kubičnih metrov na sekundo, v Vuzenici pa 1168 kubičnih metrov na sekundo.

Reka Kolpa se razliva v manjšem obsegu in bo po prehodnem upadanju danes in jutri ponovno narasla in se razlivala. V manjšem obsegu se bo danes in jutri na običajnih območjih razlivala tudi reka Krka.

Tudi reke s povirji v Polhograjskem, Cerkljanskem in Škofjeloškem hribovju po krajšem upadanju bodo znova narasle in se razlivale. Razlivanja so danes in v sredo verjetna tudi drugod v severni, severovzhodni, osrednji in jugozahodni Sloveniji.

Na Arsu še opozarjajo, da bo v naslednjih urah najnižje predele obale poplavilo morje.

Razlivanje Soče pri Volčah
Razlivanje Soče pri Volčah FOTO: Iztok Sinček
Prebivalci na teh območjih in predvsem tam, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh nad in pod objekti, zgrajenimi na pobočjih ali tik ob njih. Še posebej naj bodo pozorni na sveže razpoke v opornih zidovih, posedanje in zdrse zemljine, ter tudi na znake zamakanja vode na zemljišču. Geološki zavod Slovenije
Plazovi najbolj ogrožajo zahodni in južni del države

Zaradi večjih količin padavin v preteklih dneh in napovedanih padavin Geološki zavod Slovenije obvešča prebivalstvo v zahodni in južni Sloveniji o povečani verjetnosti pojavljanja zemeljskih plazov. Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v ostalih predelih Slovenije. "Verjetnost se bo povečevala sorazmerno s količino padavin. Prebivalci na teh območjih in predvsem tam, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh nad in pod objekti, zgrajenimi na pobočjih ali tik ob njih. Še posebej naj bodo pozorni na sveže razpoke v opornih zidovih, posedanje in zdrse zemljine, ter tudi na znake zamakanja vode na zemljišču," svarijo na Geološkem zavodu Slovenije. Podrobnejša navodila so dostopna na njihovih spletnih straneh.

Cesta ŠmarjeDragonja zaprta zaradi plazu

V ponedeljek zvečer so zaradi podrtega drevja in zemeljskega plazu zaprli cesto Šmarje-Dragonja. Glede na napovedi obstaja nevarnost, da se bo sprožil še večji plaz, po napovedih je možen premik okrog 200 kubičnih metrov zemlje. Do nadaljnjega bo tako cesta zaprta za ves promet.

S Policijske uprave (PU) Koper so sporočili še, da je trenutno obalna cesta od Kopra proti Sečovljam prevozna, vendar je tudi v naslednjih dneh napovedano močno deževje in bi jo lahko zaradi visokih voda morali zapreti.

Gradišču grozi, da bodo povsem odrezani od sveta

Zaradi zemeljskega plazu je še vedno zaprta tudi cesta med Dornberkom in Gradiščem nad Prvačino. Plaz si je ogledal geolog, skupna odločitev z novogoriškim občinskim štabom civilne zaščite pa je, da bodo cesto polovično odprli in jo popolnoma zaprli le v primeru obilnejšega dežja.

Težava lahko nastane, če bi morali zaradi poplavljenega cestišča zapreti cesto preko Renč do Gradišča, saj bi bili v tem primeru prebivalci Gradišča nad Prvačino popolnoma odrezani zaradi neprevoznih cest, je povedal poveljnik novogoriških poklicnih gasilcev Simon Vendramin.

Zaradi poplavljenega vozišča pa so še vedno zaprte ceste Most na Soči-Tolmin pod Ključem ter lokalne ceste na Vipavskem Miren–Renče, Renče–Britof, Zalošče–Saksid in Preserje–Potoče.

Zaradi plazu v Gruškovju promet nekaj časa preusmerjen na druge mejne prehode

Zaradi nočne sprožitve plazu na Darsovem gradbišču zadnjega odseka podravske avtoceste je bila dalj časa zaprta glavna cesta od Podlehnika do Gruškovja ter tamkajšnji mednarodni mejni prehod. Plaz se je sprožil malo pred tretjo uro zjutraj, na regionalni cesti okoli 300 metrov pred mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje in zasul cesto. Cesta je zdaj znova prevozna. 

Že od 20. ure včeraj pa je zaprta cesta Šmarje - Dragonja. "Cesto je bilo potrebno
zapreti, ker se je nanjo porušilo več dreves, zatem pa se je sprožil plaz.
Glede na napovedi obstaja nevarnost, da se bo sprožil še večji plaz. Do nadaljenjega bo tako cesta zaprta za ves promet," je sporočila predstavnica PU Koper Anita Leskovec.  

Velik skalni podor zaprl cesto pri Zagorju

Podor pri Zagorju
Podor pri Zagorju FOTO: Občina Zagorje
Zaradi skalnega podora na cesti Zagorje – Čolnišče na odseku pod vasjo Čolnišče lokalna cesta ostaja zaprta za ves promet. Obvoz je samo prek Zasavske Svete gore, ker je lokalna cesta Sava – Mošenik zaradi poplavljanja Save zaprta, sporočajo z občine. "Pristojne službe si prizadevajo čim prej urediti obvozno pot na tem odseku, tako da bi promet lahko stekel že jutri, v sredo, 13. decembra. Šolski avtobus tudi jutri ne bo vozil. V skalnem podoru je na cesto zgrmela skalna gmota v obsegu več kot 100 kubičnih metrov. Sanacija območja bo trajala dlje časa, zato je trenutno edina rešitev intervencijska ureditev obvozne poti na tem odseku, za katero je dal odredbo poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite."

Slabo vreme vse do nedelje

Vreme
Vreme FOTO: POP TV

Arso napoveduje, da bodo popoldne in zvečer padavine oslabele. Meja sneženja bo sprva visoko, proti večeru se bo spustila do nadmorske višine okoli 1000 m. 

Ponoči se bo od severovzhoda hladilo, meja sneženja se bo do jutra v večjem delu Slovenije spustila do nižin. Ponekod bo prehodno zapihal severovzhodni veter, na Primorskem zjutraj šibka burja.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne ponehale. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Temperature bodo večinoma od -1 do 4, na Primorskem od 6 do 11 °C.

Zaradi odjuge in velike količine novega snega je v gorah velika nevarnost snežnih plazov.

Brane Gregorčič z Arsa še napoveduje, da se bo vreme do konca tedna sicer še spreminjalo, a ne več tako izrazito, kot v preteklih dneh. Z nedeljo pa se bo vreme predvidoma umirilo, kot kaže, bo prihodnji teden prinesel tudi daljše obdobje sicer hladnejšega, a suhega vremena, je dodal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (150)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

proofreader
12. 12. 2017 22.33
+5
Erjavec bi lahko Kimija povabil na obisk, da prinese sonček s seboj.
funk
12. 12. 2017 22.15
+3
verjetno se marsikdo spomne obljub ministrice za okolje irene majcen (DESUS), na kratko, za ko..at!
Fifi 24
12. 12. 2017 22.21
+9
kakšne obljube? A da ne bo vsaka generacija bolj zabita al katera obljuba? 100 generacij nazaj so delal hiše dvignjene na kolih (zakaj že) 10 generacij nazaj so se izogibal nekaterih področij ki morda poplavljajo, zadnja generacija pa gradi kje ?
FesterAdams
12. 12. 2017 22.47
+5
Hja.., tak vun izide, da so takrat bili pametnejši od današnjih uradnikov.
CURVANORD Zanetti
12. 12. 2017 21.21
+6
Pa dobro kaj ste vi normali, kake pisete, zelite drug drugemu nesreco
kameltrajbar
12. 12. 2017 22.03
+6
proofreader
12. 12. 2017 22.42
+7
Dobrodošli v Sloveniji, kjer sosed sosedu želi, da mu krava crkne.
nikhrast
12. 12. 2017 20.49
+0
Ne vem zakaj bog kaznuje Slovenijo kot Ameriko, saj Slovenci ne vsiljujejo svojo demokracijo drugim državam po svetu kot to delajo Američani.
staridida
12. 12. 2017 22.39
+0
Kdaj so se amerikanci zapufali v Sloveniji?
JanšaBoy
12. 12. 2017 20.31
-13
NAJ poplavi MAribor .ne pa razvito in bogato prestolnico!!!!
CURVANORD Zanetti
12. 12. 2017 21.20
+9
Bedak, jaz upam da ne bo sile nikjerv Sloveniji ti pa zelis nam slabo sramota si in to velika
FesterAdams
12. 12. 2017 22.48
+0
FesterAdams
12. 12. 2017 22.48
-1
FesterAdams
12. 12. 2017 22.49
-1
ŠAMPION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
?asjeza
12. 12. 2017 20.01
-6
najbolj svjinsko je gledat kako ostali rešujejo imetje kot je avto televizija..........jst se sam pokam od smeha
?asjeza
12. 12. 2017 19.56
-4
haha pa bojo žabe plavale .............ni zastonj da se reče ljubljansko barje žabarjem
eggnog
12. 12. 2017 20.30
+4
naberte skupej par jajčnikov, da boste imeli vsaj par jajc... in pejte na svoje.... zahodna slovenija bo srečna....
FesterAdams
12. 12. 2017 22.50
+0
V sosednih hišah sta stanovala Štajerc in Ljubljančan. Štajerc je imel kokoš, ki je na dvorišču vsako jutro znesla jajce, ki ga je Štajerc pobral in si pripravil zajtrk. Neko jutro pa je kokoš znesla jajce na dvorišču Ljubljančana. Ko je Štajerc krenil ponjo, jo je pobral Ljubljančan. Štajerc: 'Daj mi jajco!' Ljubljančan: 'Zakaj??? Saj je moja,.. kokoš jo je znesla na mojem dvorišču...' 'Ampak, kura je pa moja!' 'Dvoriše pa moje!' 'Vidim, da tak nema prišla nikam ..... Pri nas na Štajerskem rešimo takšne primere na zelo enostavn način ...' 'Kako???' reče Ljubljančan. 'Najprej bom jaz tebe brcno v jajca pa štopal, kejko cajta boš nuco, ka se pobereš, potli boš pa ti mene in štopo. Keri se bo prej pobral, od tistiga je jajčka!' 'Velja!!!!' Gre Štajerc po najtežje delovne šuhe s kovinsko kapico, vzeme zalet, in v stilu Franza Beckenbauerja brcne Ljubljančana z vso močjo med zvonove. Ljubljančan pade in se v agoniji zvija 32 minut in 18 sekund. Nato Ljubljančan vstane, vzravna, ter opremi. Vzame zalet, nakar ga Štajerc zadnji hip ustavi in mu reče: 'Eh, naj ti bo. Mej tisto jajco, bom pa danes krajnsko pa malo luka mazno...'
Fifi 24
12. 12. 2017 19.36
+5
ja prav neverjetno da ob dežju poplavlja tisočletno barje kaj 24? Enako neverjetno je tudi da je za ljubljančane splošno znano ime tudi močvirniki? hmm le kdo bi vedel od kot ta imena ?? hmmm... ? looool....... še posebej zadnjih 30 let ko prav tile močvirniki pardon prestolničarji pospešeno gradijo na.....močvirju !!!??
korintos23
12. 12. 2017 19.54
-3
Adolph
12. 12. 2017 19.25
-10
Skoda,da ne poplavi termoelektrarno,ki je sopovzrocitelj takih extremnih vremenskih prilik . . . . .
bema1201
12. 12. 2017 18.48
+6
Po celem svetu se dogajajo vremenske katastrofe veliko večje kot nekdaj in to samo zaradi neodgovornega obnašanje človeka do narave. Narava nas že dolgo opozarja da moramo spremeniti svoj odnos do nje če ne bo vse skupaj pripeljalo do konca človeštva,samo enim je še vedno malo mar zato.
janzzelj
12. 12. 2017 19.12
+0
Ma ja potrebno je še bolj intenzivno zapraševanje ozračja s kemkalijami... :)))
eggnog
12. 12. 2017 18.39
+3
Slovenija potrebuje učinkovit sistem odzivnih enot ob takšnih pojavih, ki so vse pogostejši... to je jasno vsem, meni ni jasno, da ga še nimamo... kljub temu, da so te vremenske anomalije stalnica že vsaj 10 let..... kot primer bom navedel vojsko in vsem ljubo ali neljubo ameriko.... oni imajo tu zadeve poštimane... vojska v miru nima kaj počet, zato je njihova nacionalna garda aktivirana ob takšnih zadevah v roku parih ur ! ..... se ne išče prostovoljcev za polnjenje vreč, pgdjev niti ne potrebujejo itd.... pri nas si pa vojska sedaj ukvarja z birokracijo, predno se bo poslalo koga kam pomagat prijet lopato, polnit vreče itd... minil bo pa en teden.... ko bo že vse mimo....
eggnog
12. 12. 2017 18.42
+5
če morajo občani prostovoljci polnit vreče, policisti, gasilci.... žagati, odmetavati blato, črpati vodo itd.... vojsko pa imamo med tem časom v vojašnicah oziroma doma..... potem je nekaj narobe.... nihče mi nebo rekel, da teh 7000 vojakov ni sposobnih prijet lopato ali motorno žago.... ter z gasilsko opremo prečrpati kakšno vodo....
ZDA
12. 12. 2017 20.04
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vrhovni
12. 12. 2017 18.13
+11
To je bilo že pred par leti nazaj in kaj je od takrat naredila ministrica in komplet vlada, popolnoma nič, sam čvekajo in si naš denar talajo, sramota.
Uporabnik113189
12. 12. 2017 17.51
+2
Pojav že poznamo, pravi se mu Miklavževa povodenj. Letos je bila obilna. Pričakoval sem več snega, potem pa je pridrvel ta jugo in vse spremenil v vodo z visokimi temperaturami in dežjem. Dobil sem tudi ustrezen delež problemov, škodo bom odpravil kar sam, od države tako ne pričakujem karkoli pametnega.
NiVzdevka76
12. 12. 2017 17.23
Se mi zdi fer, da ljudje dobijo sorazmerni delež.
korintos23
12. 12. 2017 17.40
+1
NiVzdevka76
12. 12. 2017 17.48
naŠIHTmamCAJT
12. 12. 2017 16.59
+4
Vsa čast gasilcem, ampak to je njihov job, tudi jaz hodim vsak dan v službo, tudi takrat ko je lepo vreme.
korintos23
12. 12. 2017 17.05
+11
Ne na pamet, povečini tudi toti gasilci hodijo v službo. To niso poklicni, to so prostovoljni gasilci.
naŠIHTmamCAJT
12. 12. 2017 17.23
+4
korintos23
12. 12. 2017 17.40
-3
DarkT
12. 12. 2017 16.37
+5
Poročate pa samo o LL in njeni okolici. Pridite pogledat Podravsko ker to kaj imate na slikah ni nič proti temu kaj se je dogajalo tukaj, Tut na radarski sliki se vidi, da je bila najbolj na udaru Podravska..
VonFaust
12. 12. 2017 17.43
+2
Sorry... ampak saj veš ... slovenija je samo okrog lj in malo primorske vse ostalo ... no-ja... priseljenci pač...
ochi
12. 12. 2017 15.43
+4
Barje je nekoč že bilo poplavljeno tako kar se tiče globalnega aegrevanja... očitno je ciklično.
violeta12
12. 12. 2017 15.34
+8
vedno hujše bo...
alenka.NN
12. 12. 2017 15.33
-2
aloooo mister Žibert...a bi kaj napisal, kaj si slikal....škljoc škjloc..........
CastrumFF
12. 12. 2017 15.20
-2
Ahahahahahahahah