Slovenija

Obsežna gasilska vaja ob Celovški, v kateri je sodelovalo 140 oseb in 30 vozil

Ljubljana, 07. 12. 2017 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob Celovški cesti v Ljubljani je potekala obsežna gasilska vaja. Namen vaje je bil preveriti učinkovitost in operativno usklajenost gasilskih enot pri skupnem ukrepanju ob morebitnem izrednem dogodku. Na vaji je sodelovalo približno 140 oseb in 30 vozil.

Na sedežu in v okolici podjetja Ljubljanski potniški promet ob Celovški cesti se je ob 15.40 začela obsežnejša gasilska vaja, so sporočili iz Javnega holdinga Ljubljana. Kot so zapisali, je namen vaje, ki je trajala do 18. ure, preveriti učinkovitost in operativno usklajenost gasilskih enot pri skupnem ukrepanju ob morebitnem izrednem dogodku.

Posebna pozornost je bila namenjena tudi intervencijskim potem in površinam za gasilce. Na vaji je sodelovalo 12 prostovoljnih operativnih gasilskih enot, Gasilska brigada Ljubljana, Enota za podporo vodenju in policija. Na vaji je sodelovalo vsega skupaj približno 140 oseb in 30 vozil.

V javnem holdingu Ljubljana so občane že pred začetkom vaje pozvali, naj se v tem času ne vznemirjajo. Čeprav so gasilska vozila pri vožnji uporabljala posebne svetlobne in zvočne znake, so bila ta namenjena le izvedbi gasilsko-reševalne vaje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TOX6
07. 12. 2017 16.48
+0
Medem ko se igrajo z vodo po ljubljani. Austrici so v gradcu aretirali bosanca ki je načrtoval napad na božično tržnico!!!! Sigurnovje že bil na obisku pri svojih gor in dol. Srake ali sove pa štrajkajo????
prašek
07. 12. 2017 16.31
+2
Napačna destinacija. Vaja bi morala biti na Šubičevi, da bi dobro zalili Avgijev hlev.