Slovenija

Obšel protikadilski zakon

Celje, 04. 12. 2007 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
89

Inšpekcija je zaradi kajenja v delu lokala, ki je preurejen v zasebne prostore, lastniku naložila 800 evrov globe.

Inšpekcija je zaradi kajenja v delu lokala, ki je preurejen v zasebne prostore, ogorčenemu lastniku naložila 800 evrov globe.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (89)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PikaGoddess
06. 11. 2008 09.51
xzamiel nevem zakaj kar naprej nekaj pametuješ? Tvoj komentar, da so lokali bolj polni kje? Lokal imam nekaj let in verjemi, da mi ta zakon ni pripeljal več gostov občutno jih je manj. Pa za nekadilce je zakon boljši, zdrav... Kaj pa ko vidiš ubogo strežno osebje strečt pri -3, to je zdravo? Sicer pa če ti ne pašejo kadilski lokali pa ostani doma in nikamor ne hodi! Za informacijo, preden začneš zopet pametovat: sem nekadilka!
xzamiel@hotmail.com
08. 12. 2007 12.15
Huh, mislim, da ne razumete pojem demokracije pa ok. V zakonu je tudi lepo napisano, da se ne sme nikjer kaditi, tudi če je zasebno, kjer se opravljajo gostinske storitve. V tistih sobah je on točil pijačo, torej ? Drugače je tista, ki se je znašla npr s kombijem...tja so pijačo samo prinesli, tak da ji nič ne morejo. Badi: Raje še enkrat preberi, kar sem napisal, preden začneš s takimi nesmiselnimi.
Prvo Bore
05. 12. 2007 22.35
Mislim svet je postal nor !! Svet podpira istospolne partnerje, ki se preko njih širi kuga moderne dobe. Kadilce pa zatirate, kot da bi mi bili vaša nevarnost za življenje.
Zyklon
05. 12. 2007 20.42
matr ste eni deb**i! Resnično ste! En del lokala je njegovo LASTNO STANOVANJE! in inšpektor mu je prbil kazen ker so kadili pri njemu doma! Zdej mi nej pa nekdo pokaže ČLEN V ZAKONU da je kaditi DOMA KAZNIVO! Samo to hočem! V kolikor ne najdete tega člena (tako kadilci kakor nekadilci) prosim da STFU & GTFO!
dreko123
05. 12. 2007 19.25
Pa kwa se nekadilci usajate, tip se je znajdu, pa poznam še mnogo primerov, ki imajo v lokalu privat sobo! Naj jo imajo, pa je za vse uredu, nekadilci imajo še vedno svež zrak, kadilci imajo pa tudi svojo (privat) sobo, kjer se lahko zastrupljajo in uživajo v svoji razvadi. Volk sit ovca cela! Še več takih lokalov naj bo in bomo vsi veseli!!! Res ste nekateri nebozirini in privoščljivi! Na tak način s privat sobam se sedaj lastniki lokalov znajdejo in si vsi veseli, samo da te možnosti na žalost nimajo manjši lokali! Malo se umirite; poznam zelo dobro zakone in tip ne krši nobenega zakona! in si to že enkrat vpičite v glavo!
badi 27
05. 12. 2007 18.23
Sam sem nekadilec in sem podpornik tega zakona. Ljudje še pač niso čisto razumeli, da se vsak posameznik odloči, če vstopi v bilokakšni javni prostor... hkrati se pa noben ne more odločit, če bo vdihaval strupe iz zraka v istem prostoru. Po drugi strani se pa kadilci SAMI odločajo, da bodo kadili, se zastrupljevali in šli npr ven na cigaret. Jah, to je pa že njihov problem. Potem se pa ti pametnjakovič odloči pa pač ne vstopi v lokal če je zakajen. Ko si boš v trgovini kupo pivo pa cigarete pa doma skadil ti bo prleto inšpektor pa te kaznoval? Teleti. dokler je cigareta legalna si jo lahko v privat prostorih prižgeš taki je zakon. Pa ne zopet z takimi ko je eno tele napisalo za heroin.
xzamiel@hotmail.com
05. 12. 2007 15.56
A ste ljudje slepi? Lokali so precej bolj polni zaradi zakona. V lokalih je več ali manj isto št. kadilcev s precejšnim dodatkom nekadilcev. V končni fazi je to vsem ljubše. Edino pubi, bari v katerih se nahajajo izključno ljudje, ki pridejo na pivo/pijačo in na cigaret, imajo probleme. Sam sem nekadilec in sem podpornik tega zakona. Ljudje še pač niso čisto razumeli, da se vsak posameznik odloči, če vstopi v bilokakšni javni prostor... hkrati se pa noben ne more odločit, če bo vdihaval strupe iz zraka v istem prostoru. Po drugi strani se pa kadilci SAMI odločajo, da bodo kadili, se zastrupljevali in šli npr ven na cigaret. Jah, to je pa že njihov problem.
DarthRevan
05. 12. 2007 15.46
Mene veliko bolj ogrožajo norci na cesti kot pa kadilci, to vam povem.
kr_ena**
05. 12. 2007 15.45
mislim, vemo da ogrožamo druge ampak marsikaj okoli nas ogroža zdravje, mi smo samo kaplja v morje.
kr_ena**
05. 12. 2007 15.43
mislim da ga nebi smeli kaznovati saj je to privat prostor. če pa so si osebe kupile pijačo v lokalu in donesli v privat prostor pa tukaj spet ni po moje kaj za kršit. in kaj maste eni nekadilci s tem, da zmerjate kadilce. to je naša stvar. in logično nam je da se z tem zakonom nebomo strinjali. kaj če bi recimo, da dam eni glupi primer: naredili zakon, da tisti ki imajo gripo ali pa kero drugo bolezen NE SMEJO vstopit v lokale, ali pa v druge javne prostore, ker ogrožajo zdravje drugih. mislim, tako se počutimo mi kadilc .
luka.fortuna@hotmail.com
05. 12. 2007 14.23
kaj vm ni jasn tlele? prei ste se nekadilci usi neki razburjal glede teh cigaretov pa tega, zj ko pa imajo lokali svež zrak, vas pa ni na spregled, ne? Se vam ne zdi da bi morali ravno nekadilci zdaj sedeti v lokalih in zapolniti primankljaj u žepih lastnikov? Se vam vidi da ste eni hinavci, ki hočte škodovat kadilcem in lastnikom lokalov. sam sicr nism kadilec, vendar se mi zdi zakon nekoristen.
minnaema@yahoo.com
05. 12. 2007 14.23
Ako se zgledujemo po Evropi, saj tudi v drugih EU državah, ki jih je prebivalcev veliko več kakor nas Slovencev spoštujejo Zakon KADILSKI-pri nas, ko nas je le 2 milijona in nekaj drobiža pa se delajo nekateri frajerje- to NI lojalno od človeka-do človeka,,beri državljana,da se KRŠI Zakonodajo RS, saj dovoljeno vam je KADITI, kakor dimnik doma in zastrupljate z cigaretnim dimom tudi vaše najbljižje,ki vam sicer NE morejo dopovedati, da kajenje ustvarja pogoje za bolezen!
civitasstain@gmail.com
05. 12. 2007 14.14
Bravo! Dosledno izvrševati zakon, da bodo počasi tudi kadilci razumel ta zakon!!!!!!! So pa res trdi oreh za oblasti ti kadilci....
graben@email.si
05. 12. 2007 13.39
Pa ne vem kaj se kadilci zdaj razburjate tule. Če je kajenje prepovedano je to edino pravilno. Ste brezobzirni in se vam j... za svet okoli vas.
polo19sdi
05. 12. 2007 13.15
Nevem kaj zdej eni mešate heroin zraven. Sej po vaši logiki, je to bolj zdravo. Tukaj gre za kajenje na prvatnem ozemlju. Kajenje ni prepovedano. Kajenje je prepovedano v javnih prostorih. Ata ima zasebni prostor. In če notri kadijo pač kadijo. Nekadilcu pa ni potrebno biti v temu prostoru. Realno pogledano, gostinci nimajo strank. JIH NI! Vas nekadilcev ni nikjer, pa veste zakaj? Zato ker kadilec ne bo šel v lokal kjer nesme kadit. Vam pa družba manjka.
fljuskus
05. 12. 2007 13.01
Haha, kadilci največji onesnaževalci? Si pijan ali se delaš? Pridi malo na obalo, da vdahneš svež zrak iz Trsta in Iplas-a... Na njegovem mestu bi jaz še tožil inšpektorja/državo za moralno škodo in zgubljen čas za ukvarjnje s pritožbami...
doki007@email.si
05. 12. 2007 12.58
ne vem kaj se eni tko razburjate pa zmeri kadilci v novi dobi ,....ne vem kaj hodite v lokale pit pa kadit ,....hodte samo pit ,...doma v lastnem stanovanju,... in zunaj pa kadite ,..!!!! ---a ni to dobr
zurbrigen
05. 12. 2007 12.27
Eni tukej gor ste prov privoščljivi in to vedno nekadilci, vprašte se rajš zakaj je človek to naredu ? Zato ker ni gostov, zakaj zdej nekadilci ne okupirate vseh lokalov ki imajo tako rešitev ? Če boste vi začel hodit, bo človek tik tak, zadevo ukinil saj vas ne bo imel kam dat :) Privoščljivci pa se vprašite, kolkrat dnevno kršite različne zakone ? od prečkanja ceste kjer ni prehoda za pešce, parkiranja tam kjer nebi smel, prehitre vožnje, izsiljevanje prednosti ipd. cvetke, kaj bi se zgodil če bi vsakič plačal mastno kazen, in ne recimo 100 ampak par 10.000 evrov za bagatelen prekršek kot je 5 km prehitro skozi naselje ?? Pol bi pa pojavkal na forumu kot je tale, in bi se najdu en kekec, ki bi ti reku, kaj 20.000 maš za plačat, ah jest bi ti dal 200.000. No ja sej janez in ekipa imajo še leto dni, da si zmislijo še kak dober zakon in ga potrdijo u tren oka. LP
Pirhster
05. 12. 2007 12.26
Stari se gre nekega frajerja. Dal bi mu tako kazen,da bi 6 mesecev samo za to delal. Vsi, ki se sprenevedate, ste isti,kot tale zgoraj. Kadilci so največji onesnaževalci okolja in nimajo nobenih manir. Končno je prišel čas, da se jih izolira. Doma pa naj delajo kar hočejo in naj se giftajo po mili volji.
doki007@email.si
05. 12. 2007 11.25
ne zastopim folk ,...kako portrebo majo po lokalih ,....da mora tja jet pa pit pa kadit ,....!!!!????? ---a ni to res ??? sej majo doma privat prostore kjer lahko kadijo v spalnicah ,..otroških sobah,...dnevnih sobah kopalnicah ,...kuhinjah .....ect .....----sej tko pravi ta tip ki so mu upravičeno napisal kazen ,...!!!!!!!