Slovenija

Obnova severne obvoznice: v začetku tedna odprt priključek Bežigrad, zaprt bo priključek Savlje

Ljubljana, 15. 07. 2016 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na ljubljanski severni obvoznici se zaključuje druga faza obnove, v kateri je bil zaprt priključek Ljubljana - Bežigrad proti Primorski. Najpozneje od torka zgodaj zjutraj bo priključek na Dunajsko cesto znova odprt, hkrati pa se za 10 dni zapre naslednji priključek v smeri Primorske, to je Ljubljana – Savlje.

Obnova severne obvoznice - 1
Obnova severne obvoznice - 1 FOTO: Dars
Na severni ljubljanski obvoznici, kjer od srede junija potekajo obsežna obnovitvena dela, se v skladu s časovnico zaključuje druga faza obnove, v kateri je bil zaradi del nekaj manj kot dva tedna zaprt priključek Ljubljana - Bežigrad proti Primorski, so sporočili iz Darsa.

Najpozneje od torka zgodaj zjutraj bo priključek na Dunajsko cesto znova odprt, hkrati pa se zapre naslednji priključek v smeri Primorske, to je Ljubljana – Savlje, so dodali. Tako izvoz z obvoznice iz smeri Tomačevega ter uvoz nanjo v smeri Kosez bosta na tem priključku zaprta predvidoma 10 dni.

Nato pa bo potrebno, ko bo z napredovanjem del že možno odpreti priključek Ljubljana - Savlje, predvidoma za osem dni zapreti še priključek Ljubljana – sever, so sporočili.

Sicer pa ostala prometna ureditev zaradi del na odseku severne ljubljanske obvoznice med krožiščem Tomačevo in Celovško cesto ostaja nespremenjena. Promet bo vse do začetka avgusta, ko bodo dela prešla v tretjo fazo, potekal
dvosmerno po levi polovici hitre ceste (to je na smernem vozišču od Celovške proti krožišču Tomačevo), še vedno po dveh zoženih pasovih v vsako smer, ki so med sabo ločeni z začasno varnostno ograjo. Hitrost vožnje je omejena na 60 kilometrov na uro. V celotnem času druge faze obnovitvenih del bo zaprt tudi uvoz na hitro cesto s priključka Industrijska cona Šiška v smeri Primorske.

Tranzitni tovorni promet je preusmerjen na južno in vzhodno ljubljansko obvoznico.

Obnova obvoznice naj bi bila zaključena predvidoma sredi septembra.

Odsek med Tomačevim in Celovško cesto je bil zgrajen in predan prometu leta 1983. Gre za prvo večje obnovitveno delo na tem odseku, saj so se v preteklosti izvajala le lokalna popravila asfaltov, s katerimi se je zagotavljala ustrezna prometna varnost, še pojasnjujejo na Darsu.

Pred potjo preverite razmere na cestah:

• PIC (prometnoinformacijski center): www.promet.si ali tel. 1970
• avtomatski telefonski odzivnik o stanju prometa na avtocestah: 080 22 44
• mobilna aplikacija DarsPromet+ oz. DarsTraffic+

Vozniki lahko k zmanjšanju morebitnih zastojev veliko prispevamo tudi tako, da se bomo skozi zaporo poskušali voziti čim bolj tekoče, brez ogledovanja gradbišča, še svetujejo na Darsu in prosijo za strpno ter varno vožnjo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kokicas
15. 07. 2016 15.56
+2
Res da je sedaj veliko manj prometa kot v drugih mesecih ampak se vidi, ce bi uspeli razširit razcep Malence urediti izvoz rudnik bi zelo razpremenili severno obvoznico. Pa sedaj ko bo zahodna obvoznica postala tropasovnica naj dars financira vsaj razcep kozarje in ga razsiri in postopa zapira pasove proti primorski pa bi bili zastoji preteklost
vicki
15. 07. 2016 15.13
+2
Bi bilo super,če bi zraven dali še kakšen zemljevid. Tistim,ki v ljubljano pridemo samo občasno in ne poznamo vseh izvozov, bi zelo koristilo.
dugi159
15. 07. 2016 15.22
-3
scipio
15. 07. 2016 15.41
-3
Ja seveda vicki, pa še zlato uro in čik-gumi za vse, ki ga še nimajo.
vrtojb
15. 07. 2016 16.01
-3
mackon08
15. 07. 2016 19.45
-3
Tipičen Slovenček, mu je treba vse na pladnju servirat.
Darko32
16. 07. 2016 08.34
+1
mackon08 Ne fantaziraj in napihuj. Zaradi slabe označbe brez zapor še Ljubljančani zalutajo in se zgubijo. Kaj šele tujci. Sem pred leti reševal en primer Francoza, kateri je prišel iz smeri Dolenske šel proti Severu in je na vzhodnem delu Ljubljane zaradi slabih označb zašel proti Celju, kjer smo ga našli na odcepu Arja vas in jih napotili nazaj proti Ljubljani ter proti Severu. ZAto ne govori na pamet, saj pri zapiranju ulic iz dvosmernih v enosmerno je velikokrat takšna zapora velika zmešnjava.