Slovenija

Močna burja odkrila streho šole

Ljubljana, 15. 12. 2009 06.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.S./V.L./STA
Komentarji
15

Zaradi nizkih temperatur in brozge na cesti, ki je nastala po včerajšnjem sneženju, so ceste na nekaterih odsekih spolzke in poledenele. Močna burja je je v Ajdovščini odkrila streho osnovne šole.

Zaradi zimskih razmer previdnost v cestnem prometu ne bo odveč, predvsem na izpostavljenih delih cest, kjer je zaradi nizkih temperatur možna poledica.

Močna burja, ki že ves dan piha na Primorskem, je okoli 13. ure odkrila okrog 80 kvadratnih metrov tretje stavbe osnovne šole Danila Lokarja v Ajdovščini. V trenutku nesreče ni bilo v bližini šole nikogar, tako da burja razen materialne ni povzročila druge škode. Šolarji, ki so bili v razredih, so se brez poškodb umaknili na varno.

Veter je dvignil velike kose pločevine, s katerimi je bila šola pokrita, ter jih skupaj z izolacijo in letvicami, s katerimi je bila streha pritrjena, odnesel tudi do 200 metrov daleč.
Na pomoč so takoj prihiteli ajdovski poklicni gasilci, ki so ob pomoči avtodvigala Primorja zaščitili streho z zaščitno folijo, ki so jo pritrdili z betonskimi cestnimi robniki.

Zaradi burje, ki je danes v Vipavski dolini presegla hitrosti 100 kilometrov na uro, je hitra cesta Razdrto-Vrtojba med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina že ves dan zaprta za ves promet, na regionalni cesti Ajdovščina-Podnanos pa je prepovedan promet za kamp-prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse.

Na Agenciji RS za okolje sicer opozarjajo, da bo do srede zjutraj na Primorskem pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro.

Sneg
Sneg FOTO:

Sneg pobelil Šaleško dolino

Potem ko je včeraj Slovenijo zajelo sneženje, snežinke so okusili tudi na Primorskem, bje bilo danes stanje podobno. Sneg je včeraj pobelil tudi Šaleško dolino, rahlo sneži tudi danes. Že včeraj zjutraj je koncesionar, ki na območju Mestne občine Velenje izvaja zimsko službo, začel posipavati ceste. Na terenu je bilo dvanajst posipnih enot in več ekip za ročno posipanje. V akciji pa so sodelovale ekipe, ki so ročno čistile površine za pešce.

Kot so še sporočili iz velenjske občine, so bile včeraj čez dan vse ceste posute dvakrat, ponoči pa so višje ležeče ceste tudi plužili. Danes zgodaj zjutraj pa so ceste še enkrat posuli. ''Zaradi napovedanih zelo nizkih temperatur so v mestu splužili tudi pločnike, saj posuta sol ne bi zadoščala za zagotavljanje varnih poti,'' so še zapisali.

Več o vremenu ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aryan
15. 12. 2009 20.01
Mal dnara mal muzke oz. velik denar nič nadzora
xczyx12
15. 12. 2009 17.43
Otroci so bili gotovo zelo veseli...
baylove
15. 12. 2009 17.30
hodim v to šolo, in res, je neverjetno. KAKI POK JE TO BIL, VSI SMO skočili iz kopi pa na okno. mATE RJE PIHALO...
aeroplane1996
15. 12. 2009 13.50
Pri nas so včeraj posipali, s čim so naredili poledico, sneg se je stopil popoldne pa pomrznil zato je bilo danes v naši ulici zelo spolsko. Ampak je šlo brez problema.
demon26
15. 12. 2009 10.01
hja, najboljše se je očitno kar podrsati v službo, yeeeey
mucek4
15. 12. 2009 09.17
@ Tonček Balonček: Okoli Auschwitza npr. je bilo vse pomrznjeno, posipali pa niso! In seveda je bilo to potem objavljeno na prvi strani nacionalnega časopisa z naslovom "Zimska služba zopet zatajila" :)
Tonček Balonček
15. 12. 2009 09.06
Mucek, ne primerjaj ceste na naši in avstrijski strani Ljubelja. Res pa je, da v tujini zimske službe niso kaj dosti (ali pa sploh ne) boljše od slovenskih. Zdajle sem se tri dni vozil po avstrijskih, čeških in poljskih ter slovaških cestah in so razmere zelo podobne, le da jim je zelo nagajal veter. Okoli Auschwitza npr. je bilo vse pomrznjeno, posipali pa niso!
mucek4
15. 12. 2009 08.53
Hehe. Kje so sedaj tisti, ki pravijo da avstrijci boljše plužijo. Ljubelj je na naši strani posut in splužen do konca. Ko se pripelješ skozi predor pa frišn sneg. Pluga sploh ni nikjer :) Tako da zimska služba v Slo je fenomenalna, samo vozniki pa niso za nikamor!
Mawsyy
15. 12. 2009 08.36
p.s. rada bi vidla junaka, ki se decembra okoli fura s kamp prikolico :DDD
Mawsyy
15. 12. 2009 08.34
Hm, kako je mogoce, da je hitra cesta med Razdrtim in Ajdovscino zaprta za ves promet? A ne bi lahko ze enkrat poskrbeli za protivetrno zascito, glede na to, da tudi za HC mastno placamo vinjeto?
gorencdask
15. 12. 2009 08.30
Saj zimske službe so bile pripravljene, tako majhnih količin jaz še nisem videl da bi plužili.... Nepripravljeni so bili vozniki, ki se vozijo z letnimi gumami oz.ne znajo vozit z zimskimi v zimskih razmerah. Očitno bi pomagalo samo talno ogrevanje cest, da bi bili nekateri zadovoljni z zimsko službo.
factory
15. 12. 2009 08.03
Lepo da je sneg in mraz ampak spet se poraja eno vprašanje kot vsako leto; Snega je za pljunec in so takšne težave na cestah,hja pa so rekli da so zimske službe in cestna podjetja dobro pripravljena na zimo. Hja glede mraza naj bo le mraz le tako bodo uničeni nekateri virusi in vsaj mrčes bo uničen.
laaaaa8
15. 12. 2009 07.37
prou ušeč mi je, da je sneg sam je pa preveč mrzlo, sploh če bo u petk -19 res.. jst bom zmrznla :P
konj 1
15. 12. 2009 07.31
jupiiiiii samo pr nas v velenju naj ne snezi ko mamo dost snega 40cm aja a cudez je ce v decembru snezi !!??