Črna kronika

27-letni osumljenec na begu je bil pred dvema letoma že obsojen na pogojno zaporno kazen

Ljubljana/Koper, 05. 10. 2016 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
V.L./K.H./STA
Komentarji
27

Na območju Kopra, Izole in Pirana so kriminalisti in policisti včeraj izvedli številne hišne preiskave, prijeli pa so več osumljencev. Še vedno iščejo 27-letnega Shqiprona Hoxhaja iz Izole. V Izoli naj bi osumljenca ujeli še preden je uspel skočiti v morje. Pred tem naj bi v morje vrgel pištolo in nekakšen zavoj.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Kriminalistična akcija
    02:17
    Iz 24UR ZVEČER: Kriminalistična akcija
  • Iz SVETA: Je mafija prisotna tudi pri nas?
    01:32
    Iz SVETA: Je mafija prisotna tudi pri nas?
  • Iz SVETA: Kako delujejo kriminalne združbe?
    02:48
    Iz SVETA: Kako delujejo kriminalne združbe?
  • Iz SVETA: Kako lahko kriminalci vodijo posle iz zapora?
    01:23
    Iz SVETA: Kako lahko kriminalci vodijo posle iz zapora?
  • Iz SVETA: Organiziran kriminal ne pozna državnih meja
    02:23
    Iz SVETA: Organiziran kriminal ne pozna državnih meja
  • Iz SVETA: Zakaj je mafijo težko izkoreniniti?
    01:41
    Iz SVETA: Zakaj je mafijo težko izkoreniniti?
  • Iz 24UR: 300 policistov na lovu
    01:51
    Iz 24UR: 300 policistov na lovu
  • Iz 24UR: Obsežna kriminalistična preiskava na Obali
    01:48
    Iz 24UR: Obsežna kriminalistična preiskava na Obali
  • Iz 24UR: Aretirani stari znanci policije
    01:08
    Iz 24UR: Aretirani stari znanci policije
  • Iz 24UR ZVEČER: 27-letni Hoxhaj še vedno na begu
    02:54
    Iz 24UR ZVEČER: 27-letni Hoxhaj še vedno na begu
  • Iz 24UR ZVEČER: Kako deluje albanska mafija pri nas?
    08:29
    Iz 24UR ZVEČER: Kako deluje albanska mafija pri nas?
Policija še vedno išče 27-letnika.
Policija še vedno išče 27-letnika. FOTO: PU Koper

Na Obali je včeraj potekala kriminalistična preiskava s področja organizirane kriminalitete. Na območju Kopra, Izole in Pirana so kriminalisti in policisti izvedli številne hišne preiskave, prijeli pa so več osumljencev, je danes potrdila tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec

Pri izvajanju policijskih aktivnosti so koprskim kriminalistom pomagali tudi kriminalisti in policisti iz drugih policijskih uprav, pripadniki posebne policijske enote in specialne enote policije ter policisti s psi za specialistično uporabo.

Posamezne policijske aktivnosti potekajo še danes, med drugim tudi iskanje pobeglega osumljenca, 27-letnega Shqiprona Hoxhaja iz Izole. Osumljen je več uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Nazadnje so ga opazili včeraj okoli poldneva na ulici 15. maja v Kopru.

Policija vse, ki bi osumljenca opazili, prosi, da jih o tem nemudoma obvestijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

27-letnik že bil obsojen

V oddaji 24UR so poročali, da 27-letnega osumljenca na begu na Obali poznajo kot pripadnika izolskih Kober. Njegova družina na izolski tržnici prodaja sadje in zelenjavo, ime podjetja pa je Kobra plus. Policisti se bojijo, da je Hoxhaj že zapustil Slovenijo, zato sodelujejo tudi s kolegi iz tujine.

Shiqiprona in njegovega brata Valona je policija aretirala že v podobni policijski akciji junija. Kot so poročali v oddaji 24UR, so ju sumili ugrabitve moškega, ki sta mu grozila in ga izsiljevala. Pred dvema letoma pa sta bila brata že obsojena na pogojno kazen zaradi pretepa.

Osumljenca naj bi prijeli še preden je skočil v morje

Primorske novice danes poročajo, da je v Izoli eden od osumljencev v morje vrgel pištolo in nekakšen zavoj, še preden je sam skočil v morje pa so ga kriminalisti uspeli ujeli. Glavni osumljenec pa je avto v Kopru parkiral pred policijo in zbežal peš.

Tudi ljubljansko in celjsko območje preplavili kriminalisti

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je v okviru kriminalistične preiskave s področja mednarodne organizirane kriminalitete v torek opravil več hišnih preiskav tudi na območju ljubljanske in celjske policijske uprave. Nekatere operativne aktivnosti policije potekajo še danes, zato bodo več informacij lahko posredovali po zaključeni preiskavi.

Preiskovalci so opravili več hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih, kjer so iskali dokaze o kaznivih dejanjih, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Pri tem so jim pomagali tudi kriminalisti Policijske uprave Ljubljana, pripadniki posebne policijske enote in specialne enote policije ter policisti s psi za specialistično uporabo.

Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo, so še navedli na GPU. 

Po informacijah 24UR ZVEČER je včeraj v Ljubljani v obsežni policijski akciji sodelovalo kar 170 kriminalistov. V operaciji na Obali pa je sodelovalo 130 policistov in kriminalistov. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3