Slovenija

Mnogi po silvestrski poljub na mestne trge

Ljubljana/Maribor/Kranj/Koper, 31. 12. 2011 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na vstop v novo leto so s pestrim zabavnim programom dobro pripravljena tudi vsa večja slovenska mesta. Številni bodo silvestrovali na prostem, ob zvokih glasbe in v družbi večtisočglave množice pa boste lahko marsikje občudovali pisane ognjemete.

Po Sloveniji potekajo množična silvestrska praznovanja. Gre predvsem za prireditve na prostem z nastopi glasbenikov, v nekaterih občinah pa ob polnoči načrtujejo tudi ognjemete. Ob sklepu koledarskega leta so v cerkvah pripravili tudi zahvalne maše. Mnogi bodo v novo leto vstopili na prostem, nekateri v domačem okolju, za zabave, kulinaričnih dobrot ter dobre družbe željne pa bo dobro poskrbljeno tudi v restavracijah in hotelih.

Na ljubljanskih ulicah bo po pričakovanjih organizatorjev novo leto pričakalo več kot 50.000 ljudi, za zbrane pa so pripravili tudi petminutni ognjemet.
Na ljubljanskih ulicah bo po pričakovanjih organizatorjev novo leto pričakalo več kot 50.000 ljudi, za zbrane pa so pripravili tudi petminutni ognjemet. FOTO: 24ur.com

V Ljubljani se bodo silvestrovanja danes s koncerti na Trgu francoske revolucije ter na Pogačarjevem, Mestnem in Kongresnem trgu začela ob 21. uri. Ob polnoči bo ognjemet z Ljubljanskega gradu, na mestnih trgih in ulicah pa letos pričakujejo več kot 50.000 ljudi, je povedala predstavnica za odnose z javnostmi pri Turizmu Ljubljana Petra Stušek.

V Mariboru se bo silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja začelo ob 22. uri in bo trajalo do 4. ure zjutraj. Nastopili bodo Tanja Žagar, Helena Blagne in Show Band Klobuk ter operni pevec Tim Ribič. Silvestrski program bo vključeval tradicionalno županovo zdravico in ognjemet.

Novoletno praznovanje v Celju se bo začelo z otroškim silvestrovanjem v Pravljični deželi ob 12. uri. Za starejše Celjane pa je Zavod Celeia Celje pripravil silvestrovanje na prostem na Trgu celjskih knezov. Nastopila bo skupina Rok'N'Band.

V Velenju bodo na Titovem trgu pripravili tradicionalno silvestrovanje na prostem. Ob 18. uri se bo začelo otroško silvestrovanje, od 22. ure pa bo na Titovem trgu nastopala Natalija Verboten. Ob polnoči, tik pred ognjemetom, bo zbranim voščil velenjski župan Bojan Kontič.

V Kopru bodo silvestrske zabave na več lokacijah, in sicer na Titovem trgu, v Taverni ter na trgu pri Oro Caffe. V Piranu bo silvestrovanje na prostem na Tartinijevem trgu, tudi v Izoli bodo novo leto lahko pričakali na prostem, in sicer v Parku Pietro Coppo.

Veselo bo tudi v Mariboru, kjer so poskrbeli za pester glasbeni program, nebo nad mestom ob Dravi pa bo obarval bogat petminutni ognjemet.
Veselo bo tudi v Mariboru, kjer so poskrbeli za pester glasbeni program, nebo nad mestom ob Dravi pa bo obarval bogat petminutni ognjemet. FOTO: Mia Media

Silvestrovanje na prostem bo v Kranju organizirano na Slovenskem trgu, kjer bo pela Nuša Derenda, po tradicionalnem dunajskem valčku in novoletnem voščilu župana Mohorja Bogataja pa bo sledil še ognjemet.

Ob koncu leta so po cerkvah pripravili zahvalne maše. V stolnici sv. Danijela v Celju je mašo daroval škof Stanislav Lipovšek, v Kopru v stolnici Marijinega vnebovzetja pa je mašo daroval pomožni škof Jurij Bizjak. Zahvalno mašo v Mariboru v stolnici sv. Janeza Krstnika je daroval nadškof metropolit Marjan Turnšek, so sporočili s tiskovnega urada Slovenske škofovske konference.

Kako pa ste vi vstopili v leto 2012? Svoje utrinke delite z nami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yamahar1
31. 12. 2011 13.16
+17
Dons bo treba kkšno zahaklat hehe=)
Okano71
31. 12. 2011 10.44
-5
KDO ORGANIZIZIRA "VSE PESTREJSO" ZABAVO V LJUBLJANI???? JJ?:-))))
Okano71
31. 12. 2011 10.46
+8
Če župniki "darujejo" maše, zakaj je treba pobirati prospevek...??
Jules_Verne
31. 12. 2011 09.32
+0
Zame je sanjsko silvestrovanje doma v sobi pred računalnikom in 24ur. Če si lačen si pa lahko privoščič še pasulj z bio fižolom z domačega vrta. Če imaš pa še ogrevano sobo si pa itak zmagal.
BMWmunja
31. 12. 2011 10.04
-3
A ti imaš še vedno fižol s tistega domačega vrta, ki ti ga je Jankovič odtujil?
kim llsung
31. 12. 2011 14.35
+8
jankovic je vzel kar je drzavnega pa bi ga odkupil ne pa da si NA CRNO GRADIL IN SI PRISVOJIL TUJO ZEMLJO