Slovenija

NSi se 'opravičuje' Türku

Ljubljana, 04. 02. 2010 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V NSi se opravičujejo predsedniku Türku, "ker smo si ga drznili javno vprašati o resničnosti vse glasnejših govoric, da naj bi za vrnitev bulmastifov lastniku posredovali tudi iz njegovega urada".

Predsednica NSi Ljudmila Novak
Predsednica NSi Ljudmila Novak FOTO: 24ur.com

Predsednica NSi Ljudmila Novak je povedala, da so v stranki dobili različne namige, da so v uradu predsednika republike Danila Türka posredovali, da je Sašo Baričevič dobil nazaj tri bulmastife, ki so pred štirimi leti že napadli, veterinarji pa so ocenili, da so nevarni.

Predsednik republike je namige odločno zanikal in od NSi zahteval, da se opravičijo. Novakova pa je danes dejala, da predsednika niso ničesar obtožili, temveč so mu na podlagi namigov le zastavili javno vprašanje, da bi se te govorice razčistile. "Predsednik je govorice zanikal, mi smo s tem zadovoljni in smo veseli, da v to ni bil vpleten,“ je dejala Novakova. Predsedniku pa da se ne nameravajo opravičiti, saj ga za nič niso obtožili.

Potem pa so v sporočilu za javnost v NSi ironično zapisali še, da se predsedniku republike opravičujejo, ker so si ga drznili javno vprašati o resničnosti vse glasnejših govoric, da naj bi za vrnitev bulmastifov lastniku posredovali tudi iz urada predsednika republike. "Kot kaže, se predsedniku republike, po novem, ne sme postaviti javnega vprašanja, kar je zelo zaskrbljujoče za demokracijo in svobodo govora v Sloveniji,“ so še zapisali v NSi.

Predsednik republike Danilo Türk
Predsednik republike Danilo Türk FOTO: Aljoša Kravanja

Kot je znano, so v torek zvečer trije bulmastifi napadli lastnika Saša Beričeviča in ga ogrizli do smrti. Psi so pred štirimi leti že napadli, zato so jih poslali v prevzgojo. Kinologi so opozarjali, da so psi nevarni, Vurs pa je izdal tri odločbe za njihovo usmrtitev. Kljub temu pa se to ni zgodilo in pse so lastniku vrnili.

Iz urada predsednika republike pa so sporočili, da današnjih izjav NSi ne želijo komentirati. "Verjamemo, da so se glede opravičila odločili po lastni vesti,“ so še dodali.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (155)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cau-curaku
28. 02. 2010 08.33
Nsi bi se morala opravičiti še marsi komu in mnogim, ker so jih njihovi glavni ćlani spravili na kolena in na beraško palico, vse pokradli in ogoljufali in znosili v ... molimo bratje in sestre...
JanezNovakJohn
07. 02. 2010 10.00
Lastništvo borilnih, napadalnih psov je povezano z bolanim samopotrjevanjem lastnikov. Kdo si za hišnega ljubljenčka izbere pitbula. Verjetno ne miroljubna oseba. Vsak lastnik takega psa bi moral imeti spričevalo psihologa, opravljen kinološki ispit, in opravljen pregled prostorov kjer hranijo to orožje.
JanezNovakJohn
07. 02. 2010 09.52
NSI in njej podobne stranke neprestalno sejejo nestrpnost. Vsako negativnost pripišejo vladajoči koaliciji in se z njo do onemoglosti ukvarjajo. Taka politična kultura je poden od podna. Pomembne teme kot so ishodna strategija, dolgoročen razvoj Slovenije in podobno so za NSI španska vas. Teško je verjeti, da se bo taka stranka še vrnila v parlament.
minnaema@yahoo.com
05. 02. 2010 13.23
...še enkrat ponvaljam o vzgoji psov so odgovorni lastniki psov in le oni zato naj se prenehajo izvajati skoraj insinuacije in krivde na one ljudi, ki nimajo nobene koherence z psi, ki so koga napadli, za to odgovarja le lastnik - to je to ...........in Lp
Tonček Balonček
04. 02. 2010 22.05
Se pa spomnim, d aje ta človek enkrat po telefonu govoril z mojo sosedo in jo prepričeval, da kastracija mačka ni primerna. Govoril ji je, naj si amčka sploh ne omisli! Menim, da je šlo za hudo poseganje v zassebno življeneje! Moral bi odstopiti, to je dejstvo! Kriv je za mnoge smrti ljusi, psov, mačk, žab, laznine in zaradi cepljenja verjetno tudi virusov!
Tonček Balonček
04. 02. 2010 21.41
Zakaj pa Janše niso vprašali kaj o tem, o čemer se govori in namuguje? Pa Urana tudi niso nič vprašali, včasih s emi zdi, d aje tačlovek v konfinaciji, saj je popolnoma izginil iz družbe, da ni na kakšni "duhovni obnovi"?
Ally*
04. 02. 2010 21.29
Vrgli so blato, zdaj pa se sprenevedajo. Me ne preseneča....
komarec
04. 02. 2010 21.11
No vi ste čisto lepo nekaj prašali predsednika, pa še za to ne mislite opravičiti, ker s tem ni nič narobe in ga za nič niste obtožili. No tudi prav, ste pa le hoteli mu pripisati napako, da bi se o tem razpravljalo, morda celo zahtevalo odstop. Tudi vi znate hinavsko napadati in obrekovati podrugi strani se delate kot, da ste najbolj pošteni v tej državi. No, zato so vas volilci na zadnjih volitvah tako lepo nagradili.
Tonček Balonček
04. 02. 2010 20.45
Bajuk se je pa lepo omastil!!! Potem je rekel le še adijo! Upam, da zdaj vsaj moli za Slovenijo!
alterego
04. 02. 2010 20.12
z NSi je šlo navzdol od takrat, ko so namesto Francija Vovka za predsednika izvolili el Baiuca
Tonček Balonček
04. 02. 2010 19.11
Pa saj še v Bruslju ne vedo ali bi se širili ali ožili!
zahod.west
04. 02. 2010 19.08
ko bo prišel nov minister v bruselj , se bodo ostali spraševali, kdaj in katera od ostalih balkanskih držav je stopila v EU, ne da bi oni vedeli.
Tonček Balonček
04. 02. 2010 18.56
Meni se zdi pa čisto normalno, da nonoiben uravnovešen človek v politiko, to je resnična beda! Kdo pa bo minister ali funkcionar za partisoč EUR! To sos lužbe za ljudi, ki niso sposobni početi kaj pametnega in ustvarjalnega! Pa saj toliko in še več zasluži vsak direktot javnega zavoda, npr. živalskega vrta!
boooa
04. 02. 2010 18.17
joj Novakova, raje drži jezik za zobmi, ker itak kar blekneš je škoda vsake besede, ufff, kako mi je antipatična . ona in vsi njeni priležniki
Tonček Balonček
04. 02. 2010 18.12
Več kot očitno tej ežnski nepomagajko nobene duhovne vaje, ki s ejih je udeleževala v času prejemanja rente oz. nadomestila, ker ni dobila službe! namesto da bi se izobraževala in postala pametnejša in razsodnejša, je zdaj še primitivnejša! Te stranke v parlament gotovo ne bo več. Podobna usoda se kaže tudi SLS-ju in Žerjavisu, Plemeniti bo pa tistih par provcentov še nabral, rabi še en mandat in par let nadomestila do penzije, pa bo!
tito-idol
04. 02. 2010 17.59
Še narodu se opravičte,kar ste med 2.svetovno vojno počel.
Tonček Balonček
04. 02. 2010 17.58
Drnovšek je anjvečjo envarnost za Slovence predstavljal v trenutku, ko si je vbil v glavo, da bo postal lastnik mastina napolitana! Imel je dva, le veliki sreči se imamo zahvaliti, da ni bilo mrtvih, sploh si en predstavljam, kako bi ta astenični možiček zadržal takšnega psa, če bi s eodločil napasti kakšnega državljana Slovenije! V bistvu je bil zelo neodgovoren! Osnovni pogoj je, da lastnik tehta več od svojega psa!
Tonček Balonček
04. 02. 2010 17.45
Sploh si en predstavljam, s kom bo Dragutin Mate lahko sklepal koalicijskea partnerstva, saj ni nihče vreden več kot počen groš! Kaj res ni sposobnejših in pametnejših od komunistov?
manco-capac
04. 02. 2010 17.38
Gospod predsednik ima večje skrbi, kot pa je opravičilo neke zunaj parlamentarne stranke.
Tonček Balonček
04. 02. 2010 17.35
Ta Novakova je zrela za to, da pod vsako njeno izjavo ali čemerkoli, kar gre v javnost, stoji še sopodpis npr. Peterleta ali nekoga iz stranke, ki velja za nekoliko bolj uravnovešenega in pametnejšega, sicer se jim lsabo piše. Enako velaj tudi za žerjavista in njegove bneumnosti, ki jih lansira v medije! Takšnega primitivizma, kot ga beremo zadne emsece, na slovenski politični svceni še ni bilo, žal Jelinčič v stranki nima relevantnih ljudi, sicer bi tudi za njihovo tsranko koristil "sopodpis"!