Slovenija

'Srečanje je zapustil po 20 minutah'

Ljubljana, 24. 04. 2010 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

NSi: Prisotnost generalnega direktorja policije Gorška na zabavi notranje ministrice ob neizglasovanju interpelacije je nenavadna in sporna. Policija odgovarja: Goršek se je ministrici zahvalil za korektno predstavitev dela policije v konkretnem primeru, ki je bil eden od očitkov iz interpelacije.

Pri tem se v Novi Sloveniji (NSi) sklicujejo na informacije "ene od slovenskih televizij", ki je po navedbah NSi v prestižni ljubljanski restavraciji videla ta dogodek.

Katarina Kresal in Janko Goršek
Katarina Kresal in Janko Goršek FOTO: Dare Čekeliš

V NSi bi pričakovali, da je prvi slovenski policist Janko Goršek v službi države in policije, ne pa v službi vladajoče politike. Tudi sam je v javnosti večkrat zatrdil, da slovenska policija pod njegovim vodstvom ne bo služkinja politiki. "Njegova prisotnost na političnem praznovanju krhke podpore koalicije ministrici za notranje zadeve pa je vsekakor zanikanje njegovih besed in odmik od samostojne in apolitične policije," navajajo v zunajparlamentarni NSi.

Generalnega direktorja policije Gorška NSi zato sprašuje po razlogih za udeležbo na tem "političnem praznovanju". Sprašujejo se tudi, ali "ni s tem prešel meje od nepolitične k politični policiji ter pokazal, da je vodenje policije dejansko v rokah notranje ministrice".

Policija odgovarja

Generalni direktor policije se je omenjenega srečanja udeležil, da se zahvali ministrici za korektno predstavitev zakonitega dela policije v konkretnem primeru, ki je bil eden od očitkov iz vložene interpelacije, so za 24ur.com povedali na Generalni policijski upravi. Srečanje je zapustil po 20 minutah, je dodal njihov tiskovni predstavnik Drago Menegalija.

"Generalni direktor policije ima pristojnosti, ki so določene v Zakonu o policiji in drugih predpisih in ki jih izvaja in jih je dolžan izvajati ne glede na to, kdo je trenutni minister za notranje zadeve. Prav tako je policija dolžna izvajati svoja zakonska pooblastila ne glede na to, kdo je trenutni minister za notranje zadeve," je v odgovru zapisal Menegalija.

Oglasil se je tudi podmladek SDS

Dogajanje, povezano s sicer neizglasovano interpelacijo Kresalove, so komentirali tudi v podmladku SDS. Kot so zapisali v Slovenski demokratski mladini (SDM), je premier Borut Pahor en dan branil ministrico, ki ji je interpelacija med drugim očitala nesmotrno in škodljivo pogodbo s podjetjem Ram Invest, drugi dan pa se je spravil prav na omenjeno podjetje in "si zadal cilj, da ga onemogoči". V SDM opozarjajo, da je vlada iz ukvarjanja same s seboj očitno prešla v stanje nasprotovanja same sebi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (417)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ljubimir
26. 04. 2010 00.54
caro11 mogoče pa jih bo povabla na žurko?
Pošten Zvezdaš
25. 04. 2010 21.17
Gospa Kresalova , bo nakoncu zmagala,vi kateri ste nasprotniki še kako boste morali zmago sprejet,in ne pozabit čestitat.
Tonček Balonček
25. 04. 2010 17.15
Ne razumem, da so nekateri komunisti še 20 let po ukinitvi te proslule organizacije. Brezigarjeva, Rupel ter Jambrek so jih zapustili, Janša jih je zapustil (točnje: izklučili so ga, ker je bil pretirano zagrizen), Kresalova se je pa včlanila med te fantome 21. stoletja!
Atomic_boy
25. 04. 2010 17.00
Tonček Balonček
25. 04. 2010 15.33
Ampak Pogorevc je bil otroče, Kresalova je pa čarovnica, gre za bistveno razliko!
expost
25. 04. 2010 15.29
@tapravslovenc: Pogorevc ji hodil na vse zabave NSi in JJ.
12345s
25. 04. 2010 12.27
Bravo Drnovškova otroka, ker ne dovolita da mafijja zlorabi lik njunega pokojnega očeta.
Nov mail?
25. 04. 2010 12.07
Veš kako ti bom dejal....ko je Katarina rekla, da bodo uzakonili, da naj si sami tožilci izvolijo generalnega tožilca je zame zadela v polno!!! Spucali bi Breizigarjevo in nastavali nekoga kompetentnega, kar pa je najbolj pomembno nekoga takega, ki bi mu večina tožilcev verjela in zaupala!!! Meni to ogromno pove o LDS in o SDS in njihovem zahrbtnem hihitanju
bema1201
25. 04. 2010 12.05
Goršek se ji je prišel zahvalit, ker ga je postavila za prvega policista. Ali bo Katarinca zahvalo vrnila in kako.?
FizzyMoon
25. 04. 2010 12.02
Opozicija sploh ne dojame, da so taki šalabajski, da KK dajejo samo več veljave in dostojanstva. S svojimi pritlehnimi vohljači, špiclji in ovaduhi so samo slab primerek komedije. Čakam, da bo naslednji vohun sporočil, da je KK v trgovini kupila 20dg mortadele in jo obtožite ubijanja živali. Aja, pa tisto trgovko bo treba takoj odpustiti, ker ji bo mortadelo dala v papirček. Korupcija!
vetlan
25. 04. 2010 11.59
einreich, tudi sam ne bi volil SDS, ampak da bi za nalašč volil LDS, mi še na kraj pameti ne pride. LDS je nas že na začetku uničil s svojimi zakoni, ki so bili pisani na kožo le tajkunom. Si pozabil na Bavčarja? Upam le, da se bo pojavila kakšna nova leva stranka, drugače bom vse prečrtal.
Nov mail?
25. 04. 2010 11.53
za nalašč bom volil naslednjič LDS , hočem odkrito mafijo ne pa zahrbno hihitajoči se SDS
vetlan
25. 04. 2010 11.51
tapravslovenc, pa se motiš. Sem prej levi kot desni in mislim enako, da morajo biti državljani o življenje politikov obveščeni. In še enkrat trdim, da je politično življenje v Sloveniji bolj spominja na domači bordel, leve stranke pa splon ni, ne vem kje jo vidite. Če mislite, da Kresalova predstavlja levo politiko, potem si obnovite politične osnove. Pravi komunisti ne podpirajo kapitala, lopovi pa so bili in bodo tudi med levimi.
Nov mail?
25. 04. 2010 11.51
sds besni kot pes
godhead
25. 04. 2010 11.36
kako ste kvazi desničarji hudobni, samo razdvajate narod brez spoštovanja drugače mislečih
preblysk
25. 04. 2010 10.56
Podmladek SDS in NSI so otroci starih domobranskih zamer in sovražnega delovanja.Prosim začnite misliti pozitivno in ne posnemajte svojih starejših mentorjev,ki so vnesli v Slovenski narod sovraštvo,maščevanje,podtikanje,laži in vse to z bolestno željo da bi bili večno na oblasti,pri tem pa manipulirali z neveščim narodom.
tapravslovenc
25. 04. 2010 10.32
BANANA REPUBLIKA
12345s
25. 04. 2010 10.29
vetlan, če bi videla prave komuniste bi jih zagotovo volila. Tote zamaskirane mafije pa ne bom !!!
tapravslovenc
25. 04. 2010 10.28
Tu nekateri "komentatorji" dajajo izjave v smislu: - kaj pa je to takega..... - Nsi naj se rajem briga zase.... - samo iščejo pozornost medijev... - mogoče pa je Ljudmila užaljena, ker nje ni..... - tip je slučajno šel mimo in pozdravil............ in še mnogo podobnih umotvorov. Tem pametnjakovičem, prepričan sem levakom, bi rad povedal, da je tudi zaradi njih in njihovih izjav, ki so olje na ogenj korupcijske elite na vladi, ta naša ljuba Slovenija do konca skorumpirana in povampirjena. To , da generalni direktor policije pride na privat zabavo ministrice za notranje zadeve, da se ji zahvali za zagovarjanje policije???????????? Ljudje božji, pa onadva nista v službi v privat firmi, ampak sta oba zelo visoka državna uslužbenca in službene zahvale na takih položajih se ne dajejo na privat žurkah Sicer pa sem trdno prepričan, da je ta zahvala le še eden od neumnih izgovorov v celi vrsti, ki jih je nanizala vladajoča sprega, še posebej KK in ljudje, ki se gibljejo v njenih krogih.
vetlan
25. 04. 2010 10.12
demanti 24.04.2010, 15:07 Ne podpiram današnje kao "levice", vendar ta tvoj komentar je popolnoma bolan, tipično domobransko nakladanje in laž. Karkoli je bilo v času vojne in po njej, je bilo na obeh straneh, vendar so nam komunisti (pravi koministi) zagotovili lepo življenje in zdaj ko ste vi, potomci domobrancev začeli pamet soliti, vidimo kam nas to pripeljalo. Ne misli, da smo neumni in domobransko propagando si nekam vtakni. Če bi videl prave koministe, bi jih z zaprtimi očmi volil in nisem edini.