Znanost in tehnologija

Novice na spletu prebira tri četrtine slovenskih spletnih uporabnikov

Ljubljana, 13. 05. 2014 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Raziskava MOSS je pokazala, da novice na spletu zelo zanimajo dve petini uporabnikov spleta, malo manj jih pravi, da jih novice zanimajo. Le štirje odstotki spletnih uporabnikov pa je takšnih, ki pravijo, da jih novice na spletu sploh ne zanimajo.

Prebiranje novic na spletu
Prebiranje novic na spletu FOTO: Š.Z.

Novice na spletu po podatkih Slovenske oglaševalske zbornice, ki vsak mesec opravlja merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS), prebira več kot tri četrtine slovenskih uporabnikov interneta. Novice zelo zanimajo 36,4 odstotka uporabnikov, 41,5 odstotka uporabnikov pravi, da jih novice zanimajo, dobrih 10 odstotkov pa jih je odgovorilo, da jih novice niti ne zanimajo niti jih zanimajo.

Štirje odstotki sodelujočih v raziskavi so ostali na to vprašanje brez odgovora, slabi štirje odstotki so odgovorili, da jih sploh ne zanimajo, 3,5 odstotka vprašanih pa jih pravi, da jih novice ne zanimajo.

Oglaševalska zbornica dodaja, da je delež spletnih uporabnikov, ki jih novice na spletu zanimajo, že od leta 2010 konstantno nad 75 odstotki. Največ jih je bilo marca lani, ko je kar 80 odstotkov vprašanih odgovorilo, da jih zanimajo novice na spletu.

Po zadnjih podatkih raziskave MOSS je povprečen spletni uporabnik v marcu za brskanje po spletu porabil več kot 12 ur, v povprečno 63 obiskih spletnih strani opravil 437 prikazov. Moški so na spletu precej bolj aktivni, saj so v povprečju v marcu po spletu brskali skoraj 15 ur, ženske pa 9 ur in 17 minut.

Med vsemi uporabniki so najbolj aktivni tisti, ki so stari od 25 do 34 let. Ti so v povprečju na spletu preživeli 13 ur in 44 minut, še kaže raziskava MOSS.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.