Slovenija

Nova možnost za nakup stanovanja

Ljubljana, 14. 10. 2007 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Stanovanjski sklad bo konec oktobra objavil razpis za sedmo nacionalno stanovanjsko varčevalno shemo.

Konec oktobra bo objavljen razpis na varčevanje v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi.
Konec oktobra bo objavljen razpis na varčevanje v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi. FOTO: POP TV

Stanovanjski sklad RS bo konec oktobra objavil nov javni poziv varčevalcem za varčevanje v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi. Tokrat bo sodelovalo osem bank, ki bodo skupaj ponudile 12.350 lotov. En lot daje banki pravico za sklenitev varčevalne pogodbe z najnižjim prvim mesečnim obrokom varčevanja v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi v višini 50 evrov, so sporočili iz stanovanjskega sklada.

Stanovanjski sklad je razpis za izbor bank za sodelovanje v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi za leto 2007 zaključil minuli četrtek.

Stanovanjski sklad je za sodelovanje izbral osem bank: Abanko Vipa, Banko Celje, Banko Domžale, Banko Koper, Gorenjsko banko, Novo Ljubljansko banko, Banko Zasavje in SKB.

Direktor stanovanjskega sklada Primož Pirc je ob tem napovedal, da bo sklad javni poziv za dolgoročno varčevanje v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi za leto 2007 objavil v soboto, 27. oktobra. Sklepanje varčevalnih pogodb bo potekalo od 12. novembra naprej na vseh osmih izbranih bankah.

Interes bank za sodelovanje v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi po Pirčevih besedah dokazuje, da možnost ugodnega varčevanja še vedno ostaja pravi način za reševanje stanovanjskega vprašanja mladih družin oz. prvih iskalcev stanovanj. Na skladu letos pričakujejo podoben odziv kot lani.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Bore
15. 10. 2007 14.14
Zopet bo šel denar v žepe drugim ljudem.
kubuntu
14. 10. 2007 21.18
Do stanovanja je težko priti. Na ta način vseeno nekaj lažje
matrix28
14. 10. 2007 17.25
Kakšno vezo ma pa varčevanje z nakupom stanovanja? Koliko se pa lahko v petih letih privarčuje, če vplačuješ 50 ali pa 100 EUR? Za stanovanje prav gotovo ne. To je psesek v oči. Sploh pa se varčevanje v NSVS ne izplača. Edino smiselno bi bilo, da bi denar vplačan v NSVS, Sklad porabili za gradnjo stanovanj. Ampak ne, zakaj neki. Če se bo preveč gradilo, bodo cene padle. To pa ni v interesu politike. Če hočeš do stanovanja in nimaš dovolj denarja, ti je edina rešitev bolj tvegano varčevanje, kot naprimer borza oziroma vzajemni skladi.
slosap@yahoo.de
14. 10. 2007 17.09
zej pa spet vsi v banke in dejmo....država bo pa takole mirno spet dobila denar, ki ga bo dala denarjaželjnim oblastnikom...
mindfucker
14. 10. 2007 17.06
a ja mislio novi jazbinškov zakon! e, je*i ga!