Slovenija

Nova gripa: Cepiti ali ne?

Ljubljana, 01. 12. 2009 20.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jana Kobal Ocvirk
Komentarji
39

Mladi očka se je cepil proti virusu nove gripe, vendar ne zato, ker bi se bal za svoje zdravje, ampak da ne bi okužbe prenesel na ženo in novorojenčka. Prepričan je, da gre za odgovornost, saj s cepljenjem pomagamo najbolj ogroženim.

Mladi očka se je cepil proti virusu nove gripe, vendar ne zato, ker bi se bal za svoje zdravje, ampak da ne bi okužbe prenesel na ženo in novorojenčka. Prepričan je, da gre za odgovornost, saj s cepljenjem pomagamo najbolj ogroženim.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

amazing_babe
05. 12. 2009 23.52
tudi če se ti cepiš še ne pomen da ne moreš drugega okužit!samo sebe obvaruješ!logika??
Indigo Pingvin
02. 12. 2009 23.51
AAh, kako se te lahko kontaktira?
User447113
02. 12. 2009 19.27
Pa še namig POPTV - izjemoma naredite spet oddajo trenja izjemoma samo za to temo. Ker verjamem, da je gledanost top prioriteta, verjamem, da je to v interesu poptv - ker bi bila to zagotovo najbolj gledana oddaja v decembru 2009.
User447113
02. 12. 2009 18.47
Avstrijski minister za zdravje Alois Stöger je na nedavnem srečanju v Bruslju ostro kritiziral WHO zaradi odločitve o razglasitvi šeste stopnje pandemije. "Obstajati mora povezava med težo bolezni in sprejetih ukrepih" in "Nevarnost, ki je povezana s to boleznijo ni višja kot pri običajni gripi" Avstralski znanstveniki so potrdili, da ni nobene bistvene razlike med umrljivostjo za običajno sezonsko in novo prašičjo gripo. - objavljeno v Medical Journal of Australia Na webstrani United Nations Environmental Programme (UNEP) dosledno piše, da je za človeško telo nevarna vsakršna minimalna količina živega srebra. Medtem pa je WHO odobril uporabo netestiranega cepiva, ki vsebuje žuvi srebro. Morda kdo ne ve: firma IBM je leta 2006 svojim podružnicam po svetu leta 2006 poslala dokument, ki dobesedno napoveduje izbruh načrtovane pandemije, do katere naj bi 100% prišlo v naslednjih petih letih (poudarek na načrtovane in na 100% gotovost - dokument zelo lahko najti na netu). V dokumentu so jasno opredeljeni operativni postopki, ki jih je treba sprejeti ob uradni napovedi o "pandemije" s Svetovno zdravstveno organizacijo. Na netu je tudi tajni dogovor med Nemčijo in GlaxoSmithKline ki potrjuje ceno seruma v višini 1€, da pa bo prodajna cena 7€ DDV in da prozvajalec ne prevzema nobene odgovornosti v primeru kakršnihkoli stranskih učinkov ali nepravilnosti v zvezi z netestiranim cepivom. Zaradi manipulacij in korupcije v zvezi z novo gripo je Rusija zagrozila z izstopom iz WHO. Več vrhunskih virologov iz celega sveta je potrdilo, da je bil virus umetno ustvarjen v laboratorijih in namenoma poslan na teren. Zakaj države razglašajo dosledno vse smrtne žrtve običajne gripe za žrtve prašičje gripe? Vprašanje na katerega nikoli ne bomo dobili neposrednega odgovora odgovornih: V primeru, da se potrdijo navedbe - kdo bo odgovoren za korupcijo, zlorabo enormnih količin davkoplačevalskega denarja, članstva v teroristični organizaciji, nezakoniti proizvodnji in posedovanju biološkega orožja s sumom, da se uporablja z namenom povzročitve smrti, telesnih poškodb in genocida? In še kdo bo prevzel odgovornost in izplačeval odškodnine v primeru ugotovljenih nepravilnosti zaradi uporabe cepiva v Sloveniji?
User447113
02. 12. 2009 17.35
Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije WHO: "Vsako zimo zboli za navadno sezonsko gripo na desetine milijonov ljudi. Večinoma gre za lažjo obliko in odstonost z dela do enega tedna, nevarna je predvsem za starejše, kjer je večje tveganje za smrt zaradi drugih bolezni. Po ocenah vsako leto za posledicami navadne gripe umre nekaj stotisoč ljudi, vendar so številke negotove, saj zdravstveni organi običajno ne preverjajo, kdo je dejansko umrl za gripo in kdo zaradi gripi podobnih bolezni." V ZDA vsako leto umre v povprečju okrog 36.000 ljudi zaradi navadne sezonske gripe.
User447113
02. 12. 2009 16.28
theflucase je dober naslov za malo bolj objektivne podatke. škoda da 24ur ne pusti obveščanja javnosti in objektivnih novic niti v primeru, ko gre za tako resno zadevo, kot je pandemija (in ko sajt ni nobena konkurenca 24ur) in da bo tole takoj zbisano.
victoriosus
02. 12. 2009 13.40
Če bi se ta virus pojavil zgolj 2 meseca prej, bi bil ta sev vključen v sezonsko cepivo pa ljudje bi se normalno cepili in ne bi bilo vseh teh že smešno nestrokovnih debat. Cepivo nima resnih stranskih učinkov, na Tavčarjevih dnevih se NI govorilo o 40% avtizma in podobnih bedarijah. Tudi teorije zarote so pretirane. Veste kaj? Pejte vsi medicino študirat, doštudirajte in pol si upajte pamet solit ostalim! Citiranje nekih kvazistrokovnjakov niti ni vredno komentarja... Jao, če vas gripa dobi upam da vas bo fejst...
sdspecy
02. 12. 2009 13.15
@ igor.gojcic02.12.2009, 11:33 Takih nebuloz pa res ne rabimo, ker tole klamfanje nima ne glave ne repa, če se vsaj približno na zadevo spoznaš! To ni pisanje nekoga, ki se vsaj približno spozna na zadevo!
dejsi
02. 12. 2009 13.07
Ne me zezat, v cepivu sta prisotna živo srebro in aluminij, ki sta oba strupena, poleg njiju pa še kar nekaj virusov. Namen lanserjev nove gripe - ki so jo umetno razvili in je manj nevarna od lanske gripe - je, da se zmanjša število svetovnega prebivalstva, hkrati pa se zaradi "kriznih razmer" preko WHO (Svetovne zdravstvene organizacije) v primeru epidemije oblikuje svetovna vlada, ki bo "farmacevtsko" obvladovala svet.
LOBANJA
02. 12. 2009 11.39
ZA TUK DENARJA DOBIM 4 PIRE, DEJTE NEHAT NO
Ramzess
02. 12. 2009 11.33
Boyhazard="NE cepiti ker je virus že mutiral in cepivo nima učinka!" Ja, res je, a se tudi pri teh mutacijah zatakne, saj so mutacije, čeprav na razlnih koncih sveta, povsem enake, kot pravijo. Kako je to mogoče, glede na, vseeno, razlike v okolju, razen če, moramo sklepati, gre za umetni vpliv na mutacije. Drugega odgovora jaz ne vidim, ta umetni vpliv je lahko tudi časovno programiran v virus dodan cepivu, kar pa ni več nobena skrivnost. Ne virus, cepivo je nevarno, v njej je virus genetsko prilagojen, manipuliran. Dejstvo je jasno, cepiti se ne. Wb0413="Najprej naj zdravnikom in medicinskim sestram zapovejo obvezno cepljenje" Ne išči asociacij na obvezno cepljenje, ker ga lahko, obstaja namen razširijo na vse, potem te bodo doma in lovili po bajti in okoli nje, tebe in tvoje, da bi vas cepili, če te prej ne bodo zaprli, tvoje otroke, pa brez tvoje vednosti cepili. Opasnost nije gripa, več cjepivo, trdi D. Icke v feljtonu v Nexusu. ( davidicke.com/content/view/25191 ) Zgodba o planu množičnega ubijanja ljudi, kdo in kako se to izvaja. Zakaj trikratno cepljenje, plan vključuje tudi otroke, ki jih starši še nikoli niso dali cepiti. Tri faze cepljenja: Prvo izključuje bele krvne celice (imunski sistem). Drugo ubrizgava viruse. Virus se širi, ljudje se ne počutijo bolne, ker imunski sistem ne deluje proti virusu. Tretje ponovno se vključuje imunski sistem, ki deluje preagresivno, in ubije telo. Plan vključuje cepljenje pri zdravnikih, ki nevedo kaj počnejo, z obiski ekipe na domu. Možne so grožnje staršem z odvzemom otrok, in nato prisilno cepljenje. In še o mnogo čem piše Icke. Pa preberite si članek na galaksija.com v fondu Znakovi pored puta, Broj 17, 1/12/09. In razmislite malo. Članek je dober povzetek.
UHUHUHUH
02. 12. 2009 11.06
Raj krepnem kot pa da dam 7,5 ojrou
dboy
02. 12. 2009 10.59
vse je zrežirano... res zanimivo, kako sta gripa in recesija skup padle.. :? In to jeseni, kot je bilo čez celo leto že večkrat napovedano . .
UHUHUHUH
02. 12. 2009 10.59
S tem ceplenjem itak pokažeš kok si bukau
Tonček Balonček
02. 12. 2009 10.44
Savinčan, Nemci pač niso imeli referenduma in v 57. št. Nove revije niso nič pisali o tem, kako bo v svobodni Sloveniji z zdravstvenim zavarovanjem! In eše marsičesa drugega tudi en!
sonja256
02. 12. 2009 10.39
reklama, reklama...
Savin?an
02. 12. 2009 10.33
V nemčiji ne plačajo nič za cepljenje, ker je brez plačno. Pri nam pa 7.5 € ???????
galiot
02. 12. 2009 10.16
Tudi jaz ne zaupam tisto,ki toliko reklamirano pa ni važno ali gre za zdravilo ,ali karkoli drugega se na stvar pač ne odzovem.Kajti to je pa višek ,kar počnejo in mediji ,ministerstvo,zdravstvo na splošno,hočejo tudi praznike zapoprati z negativno energijo...
nelika123
02. 12. 2009 10.11
DRegos Se strinjam - pozivi k cepljenju je lahko tudi izraz tega da je potrebno cepivo čim več porabiti, saj bo ministrstvo le na tak način dobilo denar nazaj od zavarovalnice.
mmickica
02. 12. 2009 10.11
Najprej naj zdravnikom in medicinskim sestram zapovejo obvezno cepljenje, šele potem lahko pričakujemo, da se bo cepila tudi navadna raja!