Slovenija

Nova afera v kliničnem centru

Ljubljana, 19. 01. 2012 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
SVET/24UR ZVEČER
Komentarji
131

Priznani srčni kirurg David Mishaly je od leta 2007 delal v ljubljanskem kliničnem centru. Opravil je več kot 300 nujnih operacij, a je notranja revizija kliničnega centra razkrila kup nepravilnosti.

Pridružite se uradni strani oddaje SVET na Facebooku s klikom na

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (131)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

an?ka30
29. 05. 2013 11.11
Pa smo spet tam,tu,dol Z VODSTVOM,vse menjat in na cesto,brez pravic do odpravnin,zavoda......
spacewallker
21. 01. 2012 00.14
ubija me branje raznih kvazov ki pišejo in nimajo pojma kaj je strokovnost . Ne bom več pisal komentarjev se mi ne da brat komentarjev tistih ki mislijo da so lahko po vsem tem operirani v parlamentu.
svetovna
20. 01. 2012 14.41
+5
A to pa ni sramoa,da je MOL Janu Plestenjaku za novoletni koncert plačala 10.000 Eurov.(pa verjetno je več),da je kirurg dr.Sorjak na UKC za cel mesec dobil plačo 2,000 Eurov.Pevcev kot je Plestenjak je pri nas kot listja in trave,dobrih kirurgov pa malo.Zato se ne spotikajte v delo in plačilo dr.Mishalya.
misko53
20. 01. 2012 18.12
+0
Se strinjam! V neki reviji je bilo zapisano, da je za uro in dvajset minut dobil več kot 10 000E, domnevajo 30 000..Toliko je pri nas vredno zabavljaštvo, koliko pa vrhunsko strokovno znanje? Slabo se piše narodu, ki mu je samoumevno, da raznim pevcem, nastopačem, samooklicanem zabavljačem pripadajo zneski, ki jih sploh ne zaslužijo,ljudem, ki se celo življenje izobražujejo in rešujejo življenja, pa gledajo pod prste.
Majda Božnar
20. 01. 2012 14.13
Pred dobrim letom mi je nekdo rekel: pa zakaj toliko "gobezdaš" o korupciji, pokvarjenosti, o barabah itd... Tako deluje naša družba, tako deluje ves razvit svet in če kdo izstopa , si to ti in tebi podobni. Torej, tudi v Sloveniji ta novica ni nič posebnega.... na žalost!
1adler
20. 01. 2012 13.53
-2
Za slovenskega kirurga ni bilo zmožno plačat 3000e,a za izraelca pa 23000e brez težav.V kliniki so sami trotli,al kaj. Negdo je veliko e dobil pod mizo-korupcija
Mami_Ganga
20. 01. 2012 13.14
+21
Absurd v kaj se novinarji spuščajo. Sem mamica mesec in pol starega fantka s kompleksno prirojeno srčno napako. Čakamo na operacijo in seveda si želimo, da ga bo opreriral najboljši kardio kirurg. Ne vem zakaj se vtikujejo v plače in honorarje ljudi, ki si to dejansko zaslužijo, saj rešujejo življenja naših najmlajših in zakaj se ne vtikajo v plače poslancev, ki pa človeška življenja spravljajo na rob propada??? Ne vem kdo si bolj zasluži takšno vsoto, nekdo, ki se je pripravljen iz Izraela takoj po prejetem klicu odpraviti na letalo in rešiti otroško življenje ali nekdo, ki krade že celo svojo kariero potem pa gre iz banke z mastno odpravnino??? Vsi, ki ste drugačnega mnenja, z avtorji prispevka na čelu, se vprašajte, koliko bi bili pripravljeni odšteti za življenje svojega otroka, če imate vsaj kanček sočutja in zdravega razuma, se zavedate, da bi prodali še ''zadnje gate'' zato, da bi rešili svojega otroka. In dokler niste v takšni situaciji ne pametujte, ker se niti malo ne zavedate kaj starši v takih trenutkih preživljamo! In tudi sama imam informacije (sveže), da novinarji spet zavajajo javnost, kajti dr. Mishaly opravi dosti več operacij (12) kot je navedeno. Najprej svoje delo opravite strokovno in korektno nato pa delite informacije z javnostjo. Še enkrat zgrožena sem in ne morem reči drugega, kot da je to odurno.
1adler
20. 01. 2012 13.56
-10
enako delo tujcu brez licence toliko več plačati kot domačemu kirirgu-haloooo
Mami_Ganga
20. 01. 2012 15.11
+5
Pa pozanimajte se o kakšni licenci je govora.Na žalost imamo le 2 domača kirurga, ki sta usposobljena za kaj takega vendar še ne do popolnosti (najbolj komplejsne operacije še vedno opravlja dr. Mishaly), pa še ta dva sta se ogromno naučila šele pod taktirko dr. Mishaly-a. Kot sem že napisala, če vsi slovenski tatovi ''služijo'' take denarje ne vem zakaj jih ne bi kdo, ki dejansko naredi nekaj koristnega? Pa ali je Slovenec ali ne konec koncev, ko gre za življenje ali ni čisto vseeno kdo ti ga reši?
Mami_Ganga
20. 01. 2012 15.12
-2
shtyan
20. 01. 2012 12.12
+19
Novinarka (Svet) v senzacionalističnem tonu razkriva škandalozno početje skorumpiranega zdravstva z ugotovitvami, da se pri nas operira z zvezami in uslugami, ipd. ter prispevek zaključi z mislijo, da bi račun dr. Mishaly-a moral odgovornim že zdavnaj dvigniti pritisk. Na tem mestu bi se osebno zahvalil novinarki, da se ni odločila postati zdravnica, saj je s tem dejanjem rešila veliko slovenskih življenj in zdravstveni blagajni prihranila ogromno denarja, ki bi zaradi njenega malomarnega dela sicer šel za zdravljenje komplikacij ter za odškodninske tožbe. Vsak naj pri sebi razčisti ali bi dal svojega otroka operirati nekomu, ki je: zadovoljivo dober oziroma še kar dober, je zadovoljen z nizkim plačilom, ima slovensko licenco, ima tudi že nekaj izkušenj - mogoče 10 do 20 srčnih operacij letno... ALI nekomu, ki je VRHUNSKI strokovnjak z ogromno izkušnjami - 400 do 500 operacij letno kot dr. Mishaly (!!!!!) - ne glede na vse ostalo?! Ali ne obstaja tukaj neka BISTVENA RAZLIKA?!? Ko gre za tvojega otroka, ti denar ni pomemben! Seveda, ko pa ne gre za tvojega otroka, so takšni honorarji razmetevanje denarja in korupcija... Če že govorimo o denarju ugotavljam, da imajo novinarka, odgovorni na ZZZS in vsi ostali, ki nasprotujejo višini honorajev dr. Mishaly-a, resne težave z matematiko, saj SE NE VPRAŠAJO KOLIKO STANE ZDRAVLJENJE KOMPLIKACIJ po neustreznem operativnem zdravljenju (ponovljeni posegi, zdravila, zdravljenje morebitnih zapletov zaradi stranskih učinkov zdravil, medicinsko tehnični pripomočki, ležanje v bolnišnici, številne kontrole), KAKO DOLGO TRAJA OKREVANJE OTROKA, ki je imel komplikacije (več mesecev, let ali doživljenjsko) in koliko to stane, KOLIKŠNA ŠKODA NASTAJA ZARADI ODSOTNOSTI STARŠEV Z DELA (za zaposlene, delodajalce in posledično za državo!), ter številni drugi vidiki. Za te stroške pa naj prevzamejo odgovornost vodilni na ZZZS!!! Davkoplačevalci smo namreč ZA OBSEG IN KVALITETO ZDRAVSTVENIH STORITEV PRIKRAJŠANI Z NJIHOVE STRANI!!! Pa da ne bi kdo mislil, da govorim kar nekaj na pamet - sem oče 2 leti stare deklice, ki jo je zaradi prirojenih srčnih težav pred 4 meseci operiral dr. Mishaly. Srčna okvara se je ob posegu v telo (s sternotomijo - prerezom prsnega koša) izkazala za težjo kot je bilo predhodno razvidno iz UZ in MRI in tukaj so ključno vlogo odtehtale neprecenljive izkušnje dr. Mishaly-a. Operacija in pooperativno okrevanje sta potekala brez kakršnihkoli zapletov. Moja hčerka je bila iz bolnišnice odpuščena PETI DAN PO OPERACIJI - nasmejana, dobre volje, polna energije! Z ženo bova dr. Mishaly-u vse življenje neizmerno hvaležna, prav tako pa gre velika zahvala tudi dr. Blumauerju in anesteziologu dr. Danojeviću oziroma celotni ekipi, ki je sodelovala pri operaciji najine hčerke. Upam, da bodo tudi drugi otroci s srčnimi okvarami imeli to srečo, da jih operira vrhunski strokovnjak in ne nekdo, ki bo za to izredno zahtevno nalogo izbran le iz razloga, ker zahteva nižji honorar.
scipio
20. 01. 2012 13.21
-3
pa smo pri jedru problema. dobremu vraču se ne moreš nikoli dovolj zahvaliti za njegovo učinkovito pomoč, ki tebi alitvojim dragim reši življenje. to velja od praskupnosti do danes.
Majda Božnar
20. 01. 2012 14.34
-1
Popolnoma vas razumem - ampak v tem primeru gre za to, da bi za ta denar lahko v tujini izšolali svoje odlične kirurge...., tudi na vseh drugih področjih imamo priznane zdravnike in kirurge.
shtyan
20. 01. 2012 15.26
+3
v tem primeru gre za to, da V TEM TRENUTKU še nimamo slovenskega kirurga, ki bi opravil 400 do 500 operacij letno in ga še verjetno nekaj časa ne bo, ker pač v Sloveniji ni vsako leto toliko otrok s srčnimi okvarami. Sicer sploh ne dvomim v sposobnost domačih kirurgov, da postanejo vrhunski strokovnjaki, vendar je za to potreben čas oziroma veliko število uspešnih operacij. Ni torej dovolj, da bi se naši kirurgi le izšolali v tujini, temveč bi morali tam tudi kar nekaj let delati. Kakorkoli - moje zaupanje v zdravstvo ni slepo - zaupam izkušnjam, delovnim uspehom - sploh kadar gre zame in za moje bližnje, kdor pa bi se rad zdravil pri vraču, pa ima seveda pri tem proste roke - slovenska javnost mu bo hvaležna, da ne bo obremenil zdravstvene blagajne, želim pa mu vso srečo, ker jo bo potreboval. Vsekakor je dejstvo, da je tudi med vrhunskimi strokovnjaki konkurenca, ampak v to se zdaj ne bi poglabljal...
Petruska974
20. 01. 2012 11.26
+12
Z vsem dolžnim spoštovanjem - tudi mojo hči je operiral dr. Mishaly... a zaradi te afere je edino pomembno vprašanje, ali bomo v Sloveniji SPLOH še imeli program otroških srčnih operacij! Kakorkoli smo doživljali vsak svojo izkušnjo, če smo bili v bolnici 14 dni ali pa dva meseca - bili smo DOMA, z osebjem govorili po slovensko in v vsakem trenutku lahko poiskali oporo naših najbljižjih. Ukinitev programa kardiokirurgije pomeni en korak nazaj, dodaten udarec staršem in nenazadnje spet višje stroške. Največja slabost trenutnega sistema je bila odsotnost kirurga v primeru postoperativnih zapletov; ki so jih reševali individualno... in ki niso vedno ostali brez posledic. Zato mislim, da moramo starši pritisniti na UKC, da naredijo vse potrebno za usposabljanje domačih dveh kirurgov in ohranijo kardiokirurški oddelek.
Petruska974
20. 01. 2012 11.32
+7
Vse, ki vam ni vseeno, vabim da na FB podprejo skupino PRIROJENE SRČNE NAPAKE. Ko je odhajal dr. Sojak, smo znali združiti moči, in ob zavedanju, da gre za naše srčke, storimo to še enkrat!
Petruska974
20. 01. 2012 12.24
+3
Aja - še nekaj: napačne informacije v prispevku: - da vsako leto 2500 otrok v Slo. potrebuje srčno operacijo - v resnici jih je na srečo "le" 150; - da je Mishaly na mesec opravil 3 operacije - v resnici je bil na mesec v Slo. 3 do 4 delovne dni in v tem času opravil 10-12 operacij.
weinheim
20. 01. 2012 11.26
+6
Tisti,ki nekaj o tej zadevi vemo,je sedaj tudi bolj jasno zakaj je odšel dr.Vladimir Sojak,ki je pred dr.Mishalyem operiral v KC in je sedaj v ekipi kardiokirurgov na Nizozemskem.Zanimivo bi bilo,da pove še kaj glede tega predstojnik dr.Geršak - kardiokirurgija KC in mogoče tudi predstojnik kardiologije dr.Podnar iz Pediatrične klinike LJ.Dejstvo je,da naši mali srčni bolniki morajo imeti kvalitetno možnost zdravljenja in veliko manj takšnih in drugačnih zapletov,kot npr. prenaročanje terminov operacij in vse kar je povezano s tem.Na tem področju je sigurno veliko preveč težav.
mega243263
20. 01. 2012 11.05
+8
dr. Mishaly ima vso mojo podporo!!!! in za kar dela in kako dela, je žal še premalo plačan!!!
cinik
20. 01. 2012 10.02
+5
SRAMOTA......zakj ni protikorupcijska komisija in novinarji idodala svoj pisker...k je tak isti miljon dobil človek kot odpravnino ker je šel vn iz banke ki je danes propadla....
Tonček Balonček
20. 01. 2012 10.02
-10
Izsiljevanje denarja z reševanjem življenj je zavrženo dejanje. NAšim zdravnikom ponekod, recimo v kransjki porodnišnici, še nadur ne izplačujejo, ker kao varčujejo, ure so zamrznjene (plačilo), drugje pa z denarjem dobesedno razsipavajo! UKC oz. ministrstvo je imelo pred leti v Ljubljani v hotelu anstanjenejga nekega avstralskega eksperta, ki je tu "delal" nek bizarni šifrant posegov, celo ugriz kenguruja je imel svojo šifro, kasiral je toliko kot tale Žid.
autlinija
20. 01. 2012 09.46
+13
Res žalostno kaj se dogaja.... Človek, ki rešuje otroška življenja v Sloveniji, bo sedaj najslabši? Dobrota je res sirota. Najprej si naredite kalkulacijo operacije pa vam bo več jasno... Upam, da ne zgubimo vrhunskega kirurga, preberiti si kaj o tem gospodu, kakšen vizionar je in kakšne zahtevne operacije je že opravil. Očitno v Sloveniji več pomeni denar kot življenje...
rumba
20. 01. 2012 09.43
+22
Tako sem zgrožena na tako pristranskim prispevkom, da tega niti opisati ne morem. Dragi novinarji, lepo vas prosim, da se pred objavo novic dobro pozanimate o vseh okoliščinah primera, šele nato pišite. Še posebej v primerih, kjer blatite določeno osebo! Sramota! Sem mati pred letom dni operirane deklice. Nekaj dejstev za novinarja: 1. Mishaly je na dan operacije moje hčerke operiral 4 otroke. S prvim je začel malo pred osmo zjutraj, z našo končal ob pol enih ponoči! Vmes je prišel iz operacijske na kavico in na kratek pogovor s starši. Naslednji dan je ponovil vajo. Kdo je sposoben toliko ur zbranega dela, kjer je še najmanjša napaka usodna? 2. Tudi naši kirurgi se občasno lotijo podobne operacije. Če jim ne uspe, pride otroka zakrpati dr. Mishaly (če pač bnapaka ni bila prevelika in se še da rešiti - ne govorim na pamet, z nami v sobi je bila deklica z identično napako kot moja hči, operacijo so opravili naši, a se jim ni posrečila. Posredovati je moral gospod Mishaly. Imamo srečo, da pride v LJ, kajti ta deklica prevoza ne bi preživela. Ja, zato so taki strokovnjaki pač dražji. Ste se pozanimali, da je gospod Mishaly drugi najboljši otroški srčni kirurg na svetu? A koncert Jana Plestenjaka stane isto kot koncert Lady Gaga? 3. Ker je treba na operacijo pri gospodu Mishalyju čakati kar lep čas, smo se že odpravljali v tujino. Prosim, izračunajte, koliko bi stala naša pot. Poseben prevoz za otroka, plačilo spremstva, bivanje v tuji bolnišnici (okrevanje po operaciji ni ravno en dan), bivanje spremljevalca, prehrana, sama operacija. Ja, vse to ti država povrne. No, koliko bi to bilo? Sedaj pa primerjajte koliko za operacijo računa vrhunski strokovnjak. 4. Spotikate se ob licenco? Sram vas bodi, pozanimajte se, kaj to sploh pomeni. Ljudem predstavite zgodbo, kakor da oprecije opravlja en priučen kvazi zdravnik! Ja, tako ljudje sodeč po komentarjih razumejo. To je blatenje dobrega imena, med drugim tudi kaznivo dejanje, ki pa se žal preganja na tožbo prizadetega, kar se pa gospod Mishaly verjetno ne bo spolužil, saj se raje ukvarja s svojo ljubeznijo - operacijami in reševanjem otrok. 5. Gospod Mishaly je neverjetno dobrega srca, preprost, prijazen kirurg, zato mi je še toliko bolj hudo, ker blatite njegovo ime. Pa ne pišem tega, ker sem čustveno vpletena. Žal sem spoznala že x naših zdravnikov in bi le s težavo našla tako srčnega, kot je on. Najlepša hvala gospod Mishaly za vaše enkratno delo!
pika.poka12
20. 01. 2012 10.05
-5
saj so omenili, da ni govora o njegovi strokovnosti. Četudi je nekdo še kako strokoven in obstaja tudi drugi, ki je enako strokoven in za to plačujejo državljani iz davkoplačevalskega denarja. Se je potrebno odločiti za cenejšega strokovnjaka. Naslednjič malo bolje poslušaj.
bucilka
20. 01. 2012 10.10
+3
Strinjam se. Ljudje na tem forumu pišemo o dveh različnih stvareh. Vsekakor čestitke malim borcem in hrabrim staršem. Slovensko zdravstvo pa...ostaja, kakršno je. Podkupljivo in staro. Pa obilo zdravja!
pika.poka12
20. 01. 2012 10.14
+3
En zdravnik, ki je bil zaposlen v UKC-ju in je odšel v tujino. Je opisal, kakšno je organizacijska klima v UKC-ju. Duh po jugoslovanskem režimu. Kdo je za to kriv: To staro vodstvo. Zame zdravnik ne bo nikoli sposoben tako vodit bolnišnice, kot jo lahko ekonomist. To je isto tako, kot da bi jaz, ki sem po izborazbi ekonomist, opravljala delo zdravnika. Ne bi poznala detajlov in bi hitro naredila usodno napako. Isto tako je z našim vrlim vodstvom v UKC-ju.
bucilka
20. 01. 2012 10.20
+1
rumba
20. 01. 2012 10.31
+4
pika.poka12, takih strokovnjakov kot je gospod Mishaly, lahko prešteješ na prste ene roke, pa bo verjetno ostal še kak prst. A mislite, da bi bili le-ti cenejši? Se popolnoma strinjam, če je kdo ekvivalenten, je vsekakor smoterno dati delo cenejšemu in denar prerazporediti v ostale še tako žejne veje medicine. Hudo mi je za vsakogar, kateremu zaradi pomanjkanja denarja trpi zdravje. A to nikakor ne opravičuje tako pristranskega in nestrokovnega članka, kot je ta. Žal. Hočem samo povdariti, da se mora vsak novinar bolj potruditi pred obajvo svojih prispevkov, še posebej, če poskuša s prispevkom očrniti tega ali onega.
pika.poka12
20. 01. 2012 10.42
+0
naloga vodstva je, da najde cenejša kirurga, ki sta po strokovnosti ekvivalentna. Ne moremo pa trditi, da je izraelski kirurg edini v Evropi, ki je sposoben. In ostali pa ne. Ker vodstvo ni imelo interesa zaposliti cenejša kirurga, ki ponavljam sta enako strokovna. Govorimo tukaj o tem, kako so interesi posameznika prevladali nad interesom organizacije. In ko se to zgodi, to ni dobro. Tega si ustanove iz državnega proračuna ne smejo privoščiti.
1ontherun
20. 01. 2012 10.52
+2
pika.poka tvoje lapanje o ekvivalentnem nadomestku za Mishaly-je brezpredmetno. Če poznaš 1 zdravnika v Sloveniji kateri bi lahko nadomestil Izraelca ga prosim imenuj! V članku se omenja Nizozemec... lepo vas prosim pa kaj mislite da bo manj stal kot Izraelec... to je isto kot da na sosednji stojnici prodajajo sredi zime lubenice,jaz jih pa nimam in vam jih ponujam skoraj zastonj - čeprav jih nimam... Bucilka tvoj mož gotovo ni ranga dr. Mishaly-a ne primerjaj pridobitve licence asistenta z Svetovno znanim zdravnikom. pa lep pozdrav
pika.poka12
20. 01. 2012 11.02
-1
1ontherun dva nizozemca sta sama rekla, da bi opravila operacije za pol manj in sta strokovna. Omenila sta, da sta se raje umaknila, ker je za niju postalo vse preveč zapleteno.
rumba
20. 01. 2012 11.16
Nizozemca ne poznam, zato se ne upam komentirati njune strokovnosti. Se pa sprašujem, zakaj naše otroke ne pošiljajo na Nizozemsko k tema strokovnjakoma, ampak jih pošiljajo v London? Ko sem sama preučevala možnosti operacije hčerke v tujini, nisem nikoli naletela na njuni imeni. Tudi nisem spoznala niti stopila v kontakt s starši, ki so morali k njima, sem pa spoznala mnogo tistih, ki so šli (največ) v London. Samo razmišljam....
Samuellson
20. 01. 2012 11.52
+2
ma dej pipka.poka12 te prosm..ko berem take komentarje res ne vem al naj se jocem al smejem. Kot da se pogoovarjas u uvozu jabolk..poceni..se splaca...je ekonomsko isplacljivo....svasta..
bucilka
20. 01. 2012 12.38
-1
1ontherun: neprimerna primerjava. Za strokovne komentarje je potrebno poznavanje problematike. Pa ne, da jo sama obvladam. Se mi pa zdi krivično, da so tuji kirurgi "nedotakljivi in uau", domači pa "slabši". Malo pobrskajte po tujih znanstvenih časopisih. Slovenski zdravniki in kirurgi so v samem svetovnem vrhu. Res pa je, da tukaj za njih ni dela. Zakaj? Prepuščam našim vrlim direktorjem zdravstvenih domov in kliničnih centrov v razmislek. Kar se pa licenc tiče...(zato sem prijavljena, da lahko pišem): če jih zahtevajo v tujini in, če jih zahtevajo naši, zakaj jih nimajo torej vsi? Ponavljam: nihče ne dvomi v strokovnost in srčnost dr. Mishalyja! Na živce mi gre, da dela brez licence! In dobi tolikšno plačilo! Če obstajajo neka pravila...zakaj veljajo le za slovence?
komauli
20. 01. 2012 09.22
+8
Tudi če bi mu nakazali 5 miljonov evrov bi bilo premalo za vsa rešena otroška življenja. Kdo bi jih operiral, jaz ti sosed ?
bucilka
20. 01. 2012 09.20
+5
V Sloveniji primanjkuje zdravnikov, kirurgov, medicinskih sester, zobnih asistentk in vsega zdravstvenega osebja. Res? Zakaj le? Ker vrli direktorji zdravstvenih domov ponujajo plačo 1.200 EUR. Seveda je potreben uvoz zdravnikov iz "južno od Slovenije". Le njim je tisočak plača. Oprostite no, moj frizer mi za 40 minut striženja zaračuna 50 EUR. Kje je tu primerjava? Še pred tremi meseci ste pljuvali po zdravnikih in njihovih plačah! Gospod novinar iz RTV SLO, Bobovnik je lansko leto vprašal nekega politika, kako je mogoče, da ima zdravnik 3-krat višjo plačo, kot on? Verjetno se je spozabil? Ker njegovo pisanje zanesljivo ne rešuje življenj...in to mislim z vsem dolžnim spoštovanjem! Kako to, da danes branite tujega, ki BREZ LICENCE dobi milijon? Pa kaj razmišljate? Moj mož zdravnik že četrti mesec prosi za svojo srbsko kolegico (SPECIALISTKO!), da ji podelijo licenco (v Srbiji delala 14 let), a naši ji blokirajo, češ, da mora še na dodatne izpite! Aja, brez skrbi, njena slovenščina je popolna. Česa ne razumete? Naše zdravstvo je organizirano tako, da ENI IN ISTI služijo ogromno, drugi pa...čakajmo. In, da ne bo pomote: mi hočemo delat. Le ne dajo nam. Eni lahko delajo brez licence, drugi pa čakamo in čakamo. In, zato slovenski zdravniki delajo drugje. Ker jim slovenci ne dajo dela! Ker, Bog ne daj, da bi kdo želel dodatno zaslužiti! ... ZDRAVNIKI REŠUJEJO ŽIVLJENJA. To pozabljate! Sicer pa obilo zdravja in življenjske sreče še naprej vsem, ne le bolanim otrokom in njihovim staršem! Me veseli, da vaši otroci živijo in so sedaj zdravi.
natalinatali
20. 01. 2012 09.47
+3
Oprosti, a tle gre za vrhunskega otroškega kardiokirurga. Pa še nekaj v Sloveniji ni človeka, ki bi mu lahko podelil licenco, ni osebe, ki bi lahko ocenjevala njegovo strokovnost. Zame so licence brez pomena. Licenco lahko pridobi vsak, ki naštudira določeno literaturo in opravi izpite. Šteti bi moralo delo, rezultati dela, strokovnost v praksi, izkušnje. To šteje in nič drugega.
bucilka
20. 01. 2012 10.31
+1
Licence imajo težo in tisti, ki jo ima, nosi odgovornost. In ugled. Moj mož jo mora imeti, da lahko dela kot zdravnik. Ne le v Sloveniji. Sicer ne mora delati. Zakaj drugi lahko, domačini pa ne? To mene zanima! Ampak pustimo slive! Že hrušk in jabolk je dovolj! Pa radi se mejte!
natalinatali
20. 01. 2012 13.26
+0
Resnično se morem smejati.... Malo zdravnikov je v Sloveniji, ki so prevzel 100 procentno odgovornost za svoja dejanja. Ugled???? Zdravnik si pridobi ugled zgolj in samo s svojim delom, svojo strokovnostjo in dostopnostjo do malega človeka tako kot Gospod Licenca ni dokaz da je zdravnik usposbljen za svoje delo v praksi še manj da to delo opravlja odlično.
cirenij
20. 01. 2012 09.20
-1
Je ta velestrokovnjak operiral pred nedavnim mojega znanca. Pa je na žalost že pod rušo. Menim, da imamo v Sloveniji za take primere zelo, zelo dobre zdravnike - strokovnjake. . Čeprav z visokimi dohodki, so še vedno cenejši. Na žalost pa nekomu lahko pomaga uradna medicina, drugemu alternativa, nekomu nihče. Mogoče nam je pa resnično vse usojeno.
1ontherun
20. 01. 2012 09.12
+10
Spoštovani Zadevo sem prespal ampak se nisem še umiril. Lep prosim novinarje naj se ne vtikajo v naše otroke. Naj se raje zjutraj sprehodijo po hodnikih pediatrične klinike.
Libra77
20. 01. 2012 08.34
+6
Razkrivamo vse mogoče a odgovarja nobeden, razkritje potem postane samo draženje.
brane1971
20. 01. 2012 08.27
+8
kaj ste zapeli v licence. tu spodaj vidim cel kup čustvenih izlivov. tudi o ceni otroškega življenja in podobno. naj še jaz mnenje - novinar se zaveda občutljivosti teme in tako je prispevek"pokrit" iz vseh strani. no eno so pa vendarle pozabili - na komentar očeta, katerega otrok čaka na operacijo, ker je zmanjkalo denarja za operacije in dokler ni denarja ni operacije. če izraelski zdravnik za 42.000€ operira 10 otrok, nizozemca pa za ta denar operirata 20 otrok. razlika je 10NEOPERIRANIH OTROK!!! - in sedaj vprašajte starše teh 10 otrok kako se počutijo
bucilka
20. 01. 2012 09.23
+3
Brane, zakaj mi ne smemo delati, pa smo slovenski zdravniki, tujec brez licence pa lahko? In, zakaj njemu takšno plačilo? Seveda! Otroška življenja so edino, kar šteje. Zdravniki pa...pojdite drugam, a?
natalinatali
20. 01. 2012 09.58
+2
Brane 1971, od kje tebi ta podatek? Vsi otroci, ki imajo prirejeno srčno napako in jih ta napak življensko ogroža so operirani in imajo prednost pred ostalimi, nihče od teh ne ostane pred vrati.
pika.poka12
20. 01. 2012 10.10
+1
natalinatali to so včeraj povedali na 24 ur zvečer. Od tod njemu ta podatek.
brane1971
20. 01. 2012 10.14
+3
@bucilka- jaz sem podal komentar na prispevek. zakaj nima licence pri nas bo moral odgovoriti on. tudi sem prepričan, da na bojišču noben ne sprašuje za licence. tam kot tu šteje znanje. drži pa da smo v kapitalizmu in tu je trg. ponudba in povpraševanje. vsak ima ceno. takšno kakršno zasluži. verjamem, da sta tudi nizozemca dobra kirurga in operirano bi bilo 10 otrok več. @pika.poka12 - če sem v prispevku prav zasldil je operacija 4.200€ nizozemca pa bi jo naredila za pol manj. daj številke na papir in poglej z večih zornih kotov.
pika.poka12
20. 01. 2012 10.55
+1
brane1971 pa saj se jaz strinjam s tabo. :) preberi moje poste zgoraj.
natalinatali
20. 01. 2012 13.34
Spoštovana, ne bom se žugala ampak mislim, da je bilo v poročilih ob 22h povedano, da je Gospod dr. Mishaly zaslužil mesečno nekaj manj kot 24 000 evrov bruto. Z lastnih izkušen vama povem da opravi na dan od 3-4 operativne posege. Pa dajmo izračunat v Sloveniji operira 2*po dva dni približno. Torej 6 -8 operativnih posegov na obisk to znese od 12-16 operacij na mesec se pravi z posamezno operacijo zasluži 1500-2000 evrov bruto. Za tak znesek pridejo k nam Nizozemci, vprašanje pa je ali se lahko postavijo ob bok Gospod dr. Mishaly ????