Slovenija

Nov razpis, stari ponudniki

Ljubljana, 16. 03. 2009 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za gradnjo letališkega kontrolnega centra je prispelo 12 ponudb. Med njimi naj bi bili tudi SCT, Vegrad in Primorje. Če bo razpis uspešen, naj bi center začel obratovati marca 2011.

Na javni razpis za gradnjo novega centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa, ki se je iztekel danes opoldne, je prispelo 12 ponudb, so sporočili iz Kontrole zračnega prometa Slovenije. Pooblaščena komisija bo ponudbe pregledala v naslednjih 60 dneh.

Če bo tokratni razpis uspešen, na kontroli zračnega prometa pričakujejo, da se bodo dela začela letos poleti, center pa naj bi začel obratovati marca 2011.
Če bo tokratni razpis uspešen, na kontroli zračnega prometa pričakujejo, da se bodo dela začela letos poleti, center pa naj bi začel obratovati marca 2011. FOTO: POP TV

Katera podjetja so oddala ponudbo, v Kontroli zračnega prometa ne navajajo, so pa sporočili, da so vsi ponudniki podali bančno garancijo za resnost ponudbe. Po pisanju spletnih Financ pa so ponudbo oddali Imos (8,244 milijona evrov), SCT (8,373 milijona evrov) in SGP Tehnik (8,386 milijona evrov), ostali ponudniki pa so še Vegrad, CMC Celje, Alpine Bau, Strabag, Imos, Primorje, GH Holding, GPG in SGP Tehnik.

Direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije Franc Željko Županič pričakuje, da bo komisija izbrala najboljšega ponudnika. "Nov center za vodenje in kontrolo zračnega prometa nujno potrebujemo, saj delo že 18 let opravljamo iz začasnega centra v Ljubljani. Gradnjo novega centra bomo v celoti plačali sami, saj se ne financiramo iz državnega proračuna," je zatrdil. Kot poudarjajo na Kontroli zračnega prometa, bo vsem ponudnikom zagotovljena transparentnost in nediskriminantnost, končna izbira pa bo odvisna od pregleda in ocenitve ponudb.

Prejšnji razpis razveljavili po aretacijah

Kontrola zračnega prometa je razpis objavila 29. januarja. Gre za nov razpis za gradnjo centra; prejšnjega so po odmevnih lanskih aretacijah gradbincev razveljavili.

Investicijska vrednost celotnega projekta centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa, ki bo stal na brniškem letališču, je 22,5 milijona evrov. Omenjeni razpis obsega samo gradbeni del. Vrednost gradbenega dela investicije je v investicijskem programu zaradi izločitve kontrolnega stolpa ocenjena za približno 30 odstotkov nižje od najcenejše ponudbe iz razpisa, ki je bil neuspešno zaključen februarja lani in je vključeval tudi kontrolni stolp. Na razveljavljenem razpisu je Vegrad gradnjo ponujal za okoli 17 milijonov evrov, Gradis za 18,8 milijona, SCT in Primorje pa za 19,5 milijona evrov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
16. 03. 2009 23.28