Slovenija

Nov avto za brezdomce

Ljubljana, 19. 01. 2012 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
SVET/Š.Z.
Komentarji
4

Ljubljanski brezdomci imajo nov avtomobil, s katerim bodo mnogo lažje vozili hrano, oblačila in druge potrebščine, uporabljali pa ga bodo tudi za prevoz starejših in invalidov.

Zavetišče za ljubljanske brezdomce je dobilo nov avtomobil. Po besedah vodje zavetišča Borisa Kosca je donatorski avtomobil velika pridobitev za njih. Pri njih je zavetje poiskalo kar 110 ljudi, dnevno pa nahranijo vsakogar, ki si ne more sam privoščiti obroka.

Nova škoda za zavetišče
Nova škoda za zavetišče FOTO: Kanal A

Kriza in propad gradbincev sta namreč terjala svoj davek, z novo škodo fabio pa bodo zdaj mnogo lažje vozili hrano, oblačila in druge potrebščine, uporabljali pa jo bodo tudi za prevoz starejših in invalidov.

"Problem je, ker ne morejo iti peš. Če je na vozičku ali invalid, če je oteženo gibanje, potrebuje prevoz. Do zdaj smo to delali s svojimi avtomobili, še posebej moji kolegi, kar meni ni bilo najbolj všeč, ampak smo ljudje," je pojasnil Kosec.

Za avtomobil so nekaj prispevali sami, večino kupnine pa so prispevali v podjetju GlaxoSmithKline, kjer že četrto leto zapored izvajajo poseben projekt 'Kosila za brezdomce ob vseh slovenskih praznikih'. Obenem vedno ob novem letu še posebej nadgradijo sodelovanje, letos so podarili škodo.

Tokrat so še posebej sodelovali tudi zaposleni v podjetju, ki so del sredstev darovali iz lastnih žepov. Podjetje Porsche Slovenija pa se je odpovedalo vsem trgovskim maržam.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Max_Headroom
19. 01. 2012 14.04
+1
V kolikor zares ne morejo pomagati brezdomcem, da ne bi bili več brezdomci ter skupaj z njimi razkriti skrivnosti neuspehov iz njihove preteklosti, bi jih morda lahko naredili vsaj mobilnejše. Mislim brezdomce, ne tiste, ki najdejo smisel svojega obstoja v tem, da jim pomgajo. Nenazadnje gre za družbene invalide, ki bi jim moderna znanost danes že lahko pomagala k popolni socialni ozdravitvi, ne da bi jih morili z neumnimi nasveti. Treba je le videti stvari iz njihovega stališča, s kakšnimi preprekami in ovirami se srečujejo čez dan, kakšno tehnologijo bi potrebovali, ki bi jim pri tem pomagala. Nenazadnje so brezdomeci podobni tudi otrokom,le da kar slednji potrebujejo za zabavo, je za prve lahko sredstvo za preživetje. Namesto marice za dostavo hrane, bi jih lahko raje opremili z električnimi skiroji ali avtomobilčki, z generatorji na pogon, solarnimi ploščami in še posebej gorivnimi celicami, na metanol. POtem bi lahko vsake dva požirka, enega zvrnili še v baterijo in se vsakew toliko zapeljali do obližnjega centra za distribucijo najnujnejšega živega in drugih osnovnih življenjskih pripomočkov, pa še zabavno bi bilo, ker bi si lahko organizirali tudi ulične kraljevske dirke. Odkar smo spoznali resnico o svoji deželi in so k nam prišli iPodi, je sploh še kdo, ki ne bi rad bil vsaj včasih tak brezdomec?
Dongjang1
19. 01. 2012 12.32
+2
Še pohvale ne prenesete: PONAVLLJAM Tudi oni zaslužijo, če že vsi prepotentni športniki. Pohvala donatorjem.
JezekTekaTeka26
19. 01. 2012 12.12
+3
Za take potrebe se kombi kupi prilagojen potrebam ne pa luxuzno limuzino ... spet bo en do pocen avta prišel ...
kezi
19. 01. 2012 12.36
+1