Slovenija

Gorenak: Moti me, da policisti sindikalne ure koristijo za igranje pikada

Ljubljana, 23. 04. 2012 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Mira Matković/STA
Komentarji
1343

Notranji minister Gorenak je zahteval prekinitev obstoječih pogodb z obema policijskima sindikatoma. Policisti so zgroženi, nemirni in zahtevajo zaostritev stavke. V Sindikatu vojakov Slovenije jih podpirajo in pravijo, da Gorenak ščuva državljane proti tistim, ki so podali pobudo za referendum.

Oba policijska sindikata sta danes napovedala zaostrovanje stavke.

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je zažugal policistom – oba policijska sindikata nadaljujeta stavko, čeprav so jo drugi sindikati javnega sektorja že prekinili, prav tako dodaja, da se v ministrstvu sprašujejo, ali policijska sindikata resnično delujeta v korist policistov ali ju vodijo kaki drugi nameni. Zakaj? Zato, ker sta zbrala podpise za referendum, kar je sicer njuna pravica, a "policistom v smislu izplačila regresa za leto 2012 ne prinaša skoraj ničesar, omogoča pa izplačilo regresa v podjetjih v državni lasti tudi v višini od 1500 do 1700 evrov“.

Gorenak nato na svojem blogu začne pisati o tem, kako imata oba sindikata z delodajalcem sklenjeni pogodbi o ureditvi razmerij. V pogodbah je tudi zapisano, da mora delodajalec sindikatoma zagotoviti prostore za delovanje, telefone, internet, računalnike in drugo opremo.

Minister Gorenak
Minister Gorenak FOTO: Blaž Garbajs

"Toda to še ni vse. Delodajalec po obeh pogodbah zagotavlja tudi najmanj 173.579 plačanih ur policistom, ki delajo izključno za potrebe obeh sindikatov. V letu 2011 so aktivisti za sindikalno delo dejansko porabili 64.000 ur. Če to preračunamo v zaposlene policiste, imajo policijski sindikalisti celo leto na razpolago 81 policistov, ki jih plačuje država, ti pa lahko delajo samo sindikalno delo. Dejansko pa jih je, glede na porabljene ure, v letu 2011 na račun delodajalca samo za potrebe obeh sindikatov delalo 32. Pretvorimo to še v evre. Obe pogodbi, preračunano na povprečno bruto plačo policista s srednjo šolo, davkoplačevalce staneta 1.975.502 evra, dejansko pa so sindikalisti v preteklem letu, glede na plačane sindikalne ure, porabili 730.821 evrov. Preračunajmo te zneske še v nove policijske avtomobile, ki jih policisti še kako potrebujejo. Za denar, ki ga obe pogodbi omogočata v obliki plačila ur porabiti policijskim sindikalistom, bi lahko kupili 131 policijskih vozil. Dejansko pa bi v letu 2011 za izplačane plače policijskim sindikalistom kupili 48 novih policijskih vozil. V vse to niso všteti materialni pogoji za delo obeh policijskih sindikatov,“ še piše Gorenak na svojem blogu, ob tem pa dodaja, da je še najbolj neverjetno to, za kaj "policijski sindikalisti med drugim dejansko uporabijo s strani davkoplačevalcev plačane ure“. Tu minister navaja športne aktivnosti, kot so nogomet, košarka in podobno. "In vse to plačajo tisti, ki v realnem sektorju, za tekočim trakom, delajo tudi za 660 evrov ali manj,“ piše.

Na podlagi tega se je minister Gorenak odločil, da generalnemu direktorju policije poda usmeritve in obvezna navodila za prekinitev obeh pogodb z obema sindikatoma. To je danes tudi storil. "V zaostrenih gospodarskih razmerah, ko 120.000 ljudi nima dela, ko imajo še zaposleni delavci minimalne plače, če jih sploh dobijo, in ko več kot polovica upokojencev komajda preživi z nekaj sto evri pokojnine, je tak ukrep več kot primeren,“ je zaključil svoj zapis.

Danes so postopki odpovedi pogodb stekli. Vesna Drole, predstavnica policije za odnose z javnostmi

Na današnji tiskovni konferenci je minister zbranim novinarjem dejal, da upa, da bo generalni direktor policije Janko Goršek še danes razveljavil obe pogodbi, saj v teh težkih časih ne mislijo policijskim sindikalistom plačevati športnih dejavnosti. Gre za enostransko prekinitev obeh pogodb. Poudarja, da svoje odločitve ne povezuje z referendumom ali aktualnimi razmerami. "Odločitev povezujem z legitimnostjo in legalnostjo. Takšnega razkošja, ki si ga policijski sindikat privošči skozi pogodbe, to ljudstvo in ti delavci ne prenesejo. /.../ Moti me, da policisti sindikalne ure koristijo za igranje pikada, košarke in nogometa," dodaja Gorenak. Je pa dejal, da si želi nove pogodbe s sindikatoma skleniti sam.

Komentiral je tudi možnost, da policisti stavko zaostrijo. Pravi, da je to sicer njihova pravica, a ko bodo prekršili 84. člen, ki omejuje policijsko stavko, bodo spisali odpoved.

Policisti na nogah

Policisti se pripravljajo na protest - 9
Policisti se pripravljajo na protest - 9 FOTO: Blaž Garbajs
Petrovič je poudaril, da sindikat policistov "od ministrstva ne dobiva niti centa". Dodal je, da gre pri dveh milijonih evrov, ki jih omenja minister Gorenak "za teoretični izračun, kar sploh v praksi ni možno". "To je manipulacija z napihovanjem številk," je poudaril. Za sindikalne dejavnosti po njegovih besedah porabijo kvečjemu med 30 in 40 odstotkov ur, ki jih imajo sicer predvidene za to.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je za 24ur.com dejal, da je njihovo delo jasno, transparentno in po določbah pogodbe, poraba ur pa nikoli ni bila problematizirana oziroma pogodbena stran nikoli na porabo ur ni imela pripomb. "Nikoli nismo organizirali nič drugega kot to, kar je temeljno poslanstvo sindikata. Ob morebitnih nejasnostih smo se usklajevali in dogovorili,“ je poudaril in dodal, da je pogodba pravni akt, ki se lahko prekine v skladu z zakonom oziroma s pravnimi akti. Pripravljeni so se pogajati o novi pogodbi, saj so pripravljeni to kvoto ur, ki je ne porabijo, nameniti tistim policistom, ki spadajo v bolj ogrožene in obremenjene kategorije. Ti njihovi kolegi bi nato lahko koristili kakšen dan več dopusta, saj so njihove delovne obveznosti izredno naporne – tako psihično kot fizično.

Pravi, da je nenavadno, da minister sankcionira enega najbolj demokratičnih mehanizmov – referendum. "To je hud precedens, glede na to, da so podpise za referendum prispevali volivci in volivke v tej državi," še opozarja Petrovič in dodaja, da razveljavitev pogodb s sindikatoma lahko razumemo kot poskus vpliva na potek stavke in delo sindikata.

Petrovič je zavrnil navedbe, da je njihov sindikat organiziral športne aktivnosti v času, namenjenem za sindikalno delo. Minister Gorenak je sicer v izjavi za javnost dejal, da so to organizirali v Policijskem sindikatu Slovenije. Po besedah Uroševiča se je to verjetno zgodilo v prejšnjem obdobju, preden je prevzel funkcijo predsednika sindikata. Ob tem pa je dejal, da so se tovrstne športne aktivnosti izvajale v manjšem obsegu, kot to navajajo na ministrstvu.

Dejal je, da bodo konkretne izračune o svoji dejavnosti predstavili na tiskovni konferenci, za Gorenakove izračune pa pravi, da so teoretični. Sicer pa pravi, da njihov sindikat uporablja ure za opravljanje temeljnega sindikalnega delovanja – med drugim s temi urami vzdržujejo program psihosocialne pomoči policistov na terenu, pravne pomoči, strokovnih posvetov in razna usposabljanja policistov.

"Poudariti želimo, da se ne bomo spuščali na nivo komunikacije ministra za notranje zadeve, temveč vam bomo za vse informacije na voljo jutri, ko bomo na novinarski konferenci predstavili svoje delo, svoje ure, svoje plačilne liste. Ničesar namreč ne skrivamo. Poleg tega vam bomo predstavili poklic in delo policista, za katerega vodstvo ministrstva očitno ne ve, kakšne naloge točno opravlja," je v sporočilu za javnost nato zapisal Petrovič.

Uroševič: Člani so nemirni, želijo zaostrovanje stavke

Predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič je za 24ur.com dejal, da so ga na Gorenakov zapis opozorili člani. Zapis je med policiste vnesel še več nemira, zahtevajo pa tudi, da se stavka zaostri. Ministrovo pisanje je komentiral z besedami, da meni, da Gorenak poskuša zamegliti aktualno zgodbo – stavko. Poudarja, da želijo v sindikatu rešiti spor, a to si bo morala želeti tudi vladna stran.

Oglasil se je tudi Sindikat vojakov Slovenije

V omenjenem sindikatu pravijo, da polno podpirajo kolege iz obeh policijskih sindikatov. Podporo so si zaslužili zaradi "pokončne drže ter složnosti". Stavki bi se radi tudi sami pridružili, a kaj, ko jim to prepoveduje zakon. zato bodo pomagali z zbiranjem podpisov za referendum, dodaja predsednik Sindikata vojakov Slovenije Gvido Novak.

Pri tem se sprašuje, kako si lahko minister Gorenak dovoli napadati volivce prek svojega bloga, pri tem pa je pomešal tudi svoje različne družbene vloge. Njegovo početje so označili za nedopustno, v zapisu pa je po njihovem mnenju moč zaznati celo ščuvanje državljanov proti volivcem, ki so podali pobudo za razpis referenduma. Še več – menijo, da bi se lahko reklo, da Gorenakovi zapisi vsebujejo elemente kaznivega dejanja sabotaže.

"Najbolje bi res bilo omejiti pravico do referenduma, ki predstavlja edini posredni regulator družbe zraven volitev. In če se v bodoče volivke in volivci ne bodo strinjali s potezami vladajoče politične opcije (ki ni dobila večine na volitvah), nam ostane le še fizično obračunavanje," so za konec še zapisali vojaki.

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1343)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sedempalckov
24. 04. 2012 20.21
+2
Uspeli so da nas delijo na javni in privat sektor. A se kdo vpraša od kje državi denar za druge neumnosti..... občinski svetniki dobijo cca 260 eur na eno sejo, vsak mesec dobi stranka od tega svetnika 160 eur, to je 420 eur na svetnika, na sejo......v občinskih odbori pokasirajo cca 70 eur na sejo. Vsak član tega odbora v vseh sloveniskih občinah.......vsak mesec. A veste kolko denarja je tu ????? A tu pa ne bi šli reda delat. Pa sebi če bi plače znižali....6000 eur pokasirajo poslanci.....pa subvencionirana kosila pa plačani potni stroški. To pa nobenga od vas ne moti....Policija vas pa moti :) Pa ne delam v JU!
med10
24. 04. 2012 20.05
+1
gorenak, se vrača v stare čase, ko se je zvesto udeleževal sestankov KPJ. Takrat je bil samo en sindikat, ena vlada, en mož, en Vinko Gorenak.....
med10
24. 04. 2012 20.06
in je verjetno igral pikado, sah, kej popil....
pesnitev
24. 04. 2012 13.37
+3
Policistom, medicinskim sestram in poklicnim gasilcem bi morali plače zvišati in ne znižati, saj so ti neposredno v službi človeka. Le poglejte, kakšen nered je na cestah sedaj, ko ni policijskih kontrol. Naravnost ogrožujoče stanje. In vsi trije našteti delajo ponoči, ob praznikih, ob vikendih, takrat ko drugi iz javnega sektorja počivajo.
Mr.JanHara
24. 04. 2012 15.15
-1
A NA CESTI IGRAJO PIKADO? NAJ GREDO NA PREHOD ZA PEŠCE!
blue33
24. 04. 2012 13.09
+0
Policija ni kupila avta že15 let, vse je na lizing, he, he, drugače pa imamo raje sindikat kot pa nove avte, naj se z njimi vozi minister, sindikat nas vsaj zastopa in nudi odvetnike, od službe niti za službene zadeve ne dobimo podporo
Enyo
24. 04. 2012 16.35
+0
Shorty Zupancic
02. 05. 2012 08.25
aleš adami? 1
24. 04. 2012 12.03
-1
Ministrova odločitev je pravilna,z VESELJEM JO PODPIRAM.POLICISTI MISLIJO DA SO NE DOTAKLIJIVI..MINISTER NADALJUJTE SVOJ PROGRAM.
titovka
24. 04. 2012 12.13
+9
gorenak misli, da je nedotakljiv..... dol s to vlado!!!!
V0Y
24. 04. 2012 13.06
+6
Mr.JanHara
24. 04. 2012 13.38
-2
Titovka, katero vlado bi ti rada in kaj naj bi ta nova počela, razen seveda po tvoje obesila janšo in dopolnila posedle Huda jame? KAJ MISLIŠ, DA TI BO KDO DAL IZ PRAZNE VREČE? Kot Pahor, zapufal za nsproti, za penzije pa ne bo in za potomce še manj. Oni vas bodo linčali. "Ti očeta do praga, sin tebe čez prag" je star slovenski pregovor.
V0Y
24. 04. 2012 11.42
+10
Policaji ne se dat! Delavci smo z vami!
santamaura
24. 04. 2012 11.48
+2
populus
24. 04. 2012 12.40
-1
santamaura ka sem se od srca nasmejal ,hahahaaa dober komentar
Sederex Rrejc
24. 04. 2012 11.39
-1
Janša-vsaka ti čast-kva boj stavkal-mi pa delamo non stop pol pa nardiš eno napako na cest pa spet delaš dva mesca za položnca?????
titovka
24. 04. 2012 12.13
+5
alterego
24. 04. 2012 11.36
+11
Gorenaka očitno ne moti: prodaja merkatorja, nakup patrij, menedžerski prevzemi, propad gradbeništva, kadrovanje po prijateljskih in sorodstvenih zvezah...
populus
24. 04. 2012 11.29
+7
g gorenak,mislim da si izgubil podporo v svojem resorju ,,mislim da ti ne moreš več ministrovat ljudem ki te ne šmirklajo ,tako da boš počasi pa pa na smetišče slovenske politične zgodovine tako kot si je to stroril janša in ostala politična ,nem rekel kaj .
V0Y
24. 04. 2012 11.35
+7
ni je mogu zgubiti, ker je nikdar ni niti imel. Kadeti ga poznajo še iz nekih drugih časov. Marsikdo bi mu še iz tistih časov rad povrnil ''lepe'' trenutke.
med10
24. 04. 2012 20.06
+2
tole je pa res, ata gorenak je zaigral vse možnosti... Najslabše pa je, da je včasih sam verjetno igral pikado in sah
santamaura
24. 04. 2012 11.29
+11
Pikado mu gre zato tako na jetra, ker je v njihovi tarči njegova slika manj vredna od tiste od Ivana
titovka
24. 04. 2012 12.14
+7
hahaha a misliš, da na njem trenirajo hahahahah
zile78
24. 04. 2012 11.19
+9
Iz 24UR: Nič več 'razmetavanja z denarjem' rece minister katerega vlada je takoj stopila v nakup novih racunalnikov, vlada, ki je naredila tajkune in jih se dodatno podpira, vlada, ki dodatno zapoljuje na drugi strani pa hoce odpuscati, vlada lolekov katerim ni para !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bedni ste gospodje bedni, da bolj ne morete biti...
KisloZelje333
24. 04. 2012 12.11
+1
se strinjam, ne pozabi pa da so zidar, tovšakova in podobni kučanovi ljudje, majo na cipru miljarde....eni vemo za to iz prve roke....
trapo
24. 04. 2012 21.07
+1
Brez skrbi. Vse ima svoj namen. Na koncu bomo vsi samo gledal in se čudil kako mu je to ratalo in zakaj je spet toliko tajkunov pa jim noben ne stop na prste.
ynwa
24. 04. 2012 11.15
+14
Vlada pač dela na sistem kregaj-vladaj. Vržemo eno laž ljudstvu katera jo pač zagrabi da se obrne proti nekomu. Lepe komentarje sta podala uporabnika foruma grizlibear in jablanka. Definitvno je res da določeni posamezniki v realnem kakor javnem sektorju uporabljajo razne vzvode da si razdelijo bajne vsote. Ampak vedite da to niso delavci v proizvodnji, medicinske sestre, gasilci, policisti ki garajo za državo ampak ljudje na položajih. In tej ljudje se ščitijo med sabo. Zakaj bi zdaj po enih mnenjih morali imeti vsi 500 evrov plače in manj. Si to mar zaslužimo?Je s tem mogoče ob teh cenah ki se dvigajo v višave mogoče preživet?Vsak mali človek v tej državi je oropan in premalo plačan. Zakaj se niso sindikati v gospodarstvu borili do konca ko so direktorji ropali podjetja, odpuščali delavce? Kaj bi mogoče ob uspešenem sindikalnem boju šli direktorčki v proizvodnje.Lahko si sposoben ampak brez delavcev ne gre in tu se delavec žal ni zavedal svojem moči.Zakaj se je takrat to mirno prenašalo zdaj pa ko se en sindikat bori kot je treba pa je vse narobe in jim ne privoščimo? Če so ene uničli pa naj še druge.Je to mislenost nas ljudi in podpora vladi, ki je ustvarila tajkune ki so pokradli državo -zakaj ne jemljemo njim, zakaj ne jemljemo tam kjer je denar in ki si ga tako ščitijo. Kdo garantira da bo ta denar ki se bo našparal šel v prave roke in se ne bo spet preusmeril v iste žepe. Če bi ta vlada delala pošteno in bi bil vpeljan sistem ,kjer bi vsi bili pred ustavo enaki, vsi plačevali davke,storitve če bi bil v tej državi urejen plačilni sistem ne pa da so dovolili plačilno nedisciplino in v obup spravili veliko dobrih privatnikov, da nam najboljši ljudje ne bi bežali v tujino, kjer se jih plačuje pošteno in še kaj bi mogoče skupaj z dobro voljo popustili in jim pomagali kaj privarčevat. Tako pa bi mogli na račun svoje arogantnosti, bajnega zapravljanja in ropanja državnega premoženja ostati sami ampak jih nekateri še žal podpirate.Potem pa ko se bote v nesreči hudo poškodovali in vam bo načeto zdravje , ko vam bo pričela goreti hiša ali pa vam bo slučajno nekdo pretepel otroka ali poškodoval avto in zbežal ne kličite intervencijskih služb ampak kličite vladne uslužbence vam bodo oni pomagali.
titovka
24. 04. 2012 12.16
+3
samo tukaj se gredo taktike...prvo so vse pokradli...in sedaj so vse grehe vrgli na javno upravo in tako so si oprali roke...SEDAJ PA NAJ NEUMNA RAJA DOKONČA NJIHOVE UMAZANE NAMENE....to jim je uspelo...to je vlada razdvajanja in ki podpihuje sovraštvo ter širi sovražne govore....dol s to vlado!!!!
Grizlibear
24. 04. 2012 11.02
+10
Aha, seveda! Policija (in njena sindikata) je kriva za prekomerno zaposlovanje v javnem sektorju ali bolje rečeno v javni upravi in ona je kriva za neuravnotežene javne finance in posledično primankljaj v proračunski blagajni. Jst sem pa mislil, da so oni: SLOVENSKA NACIONALNA KOMISIJA ZA UNESCO SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠTUDENTSKA VPRAŠANJA MEDRESORSKA DELOVNA KOMISIJA ZA ČLOVEKOVE PRAVICE MEDRESORSKA KOMISIJA ZA MEDNARODNO HUMANITARNO PRAVO SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA INVALIDE SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA DUŠEVNO ZDRAVJE SVET ZA INTEGRACIJO TUJCEV SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA MLADINO STROKOVNI SVET ZA IZOBRAŽEVANJE, USPOSABLJANJE IN ZAPOSLOVANJE MLADIH SVET ZA TURIZEM STROKOVNI SVET ZA PROTIPOTRESNE UKREPE SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VPRAŠNJA NARODNIH SKUPNOSTI PRIADNIKOV NARODOV NEKDANJE SFRJ V SLOVENIJI MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO STROKOVNIH IN PRAVNIH TEMELJEV ZA NADALJNE POGOVORE Z ITALIJANSKO STRANJO O VPRAŠANJU VRAČANJA KULTURNIH DOBRIN, UMETNIŠKIH DEL, ARHIVOV TER TER KATASTRSKIH IN ZEMLJIŠKIH KNJIG IZ ITALIJE V SLOVENIJO DELOVNA SKUPINA ZA TEHNIČNO KOORDINACIJO ZUNANJEPOLITIČNIH AKTIVNOSTI REPUBLIKE SLOVENIJE MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA DELOVANJE REPUBLIKE SLOVENIJE V NATU MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA FRANKOFONIJO KOORDINACIJSKI ODBOR ZA VPRAŠNJA NASLEDSTVA MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA VSTOP REPUBLIKE SLOVENIJE V ORGANIZACIJO ZA EKONOMSKO SODELOVANJE IN RAZVOJ (OECD) MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA NACIONALNA KONTAKTNA TOČKA ZA OSEBNO IN LAHKO OROŽJE (OLO) MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA SVET EVROPE MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO PREDLOGA BESEDILA ZAKONA O PRIVILEGIJIH IN IMUNITETAH MEDNARODNIH ORGANIZACIJ S SEDEŽEM V REPUBLIKI SLOVENIJI DELOVNA SKUPINA ZA REŠEVANJE PROBLEMATIKE, VEZANE NA IZGRADNJO HIDRO ELEKTRARNE NA SPODNJI SAVI KOMISIJA VLADE RS ZA ODPRAVO VZROKOV IN POSLEDIC VSEH VRST NELEGALNIH POSEGOV V PROSTOR IN KOPOV MINERALNIH SUROVIN MEDRESORSKA KOORDINACIJSKA SKUPINA ZA IZVAJANJE KONVENCIJE O VARSTVU ALP – ALPSKA KONVENCIJA MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA UREDITEV IZVAJANJA DRŽAVNE GOSPODARSKE JAVNE SLUŽBE RAVNANJA S STRANSKIMI ŽIVALSKIMI PROIZVODI KATEGORIJE 1 IN 2 SLOVENSKI KOMITE ZA VPRAŠANJA SPREMEMBE PODNEBJA MEDRESORSKA KOMISIJA ZA OBLIKOVANJE STALIŠČ REPUBLIKE SLOVENIJE DO PROBLEMATIKE PLINSKIH TERMINALOV V TRŽAŠKEM ZALIVU IN NJEGOVEM OBALNEM OBMOČJU MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA URESNIČEVANJE OKVIRNEGA SPORAZUMA O SAVSKEM BAZENU NA DELU SAVSKEGA BAZENA NA SLOVENSKEM OZEMLJU MEDRESORSKA STROKOVNA KOMISIJA ZA PREGLEDOVANJE IN OCENJEVANJE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA IZVEDBO INFRASTRUKTURNH UREDITEV HIDROELEKTRARN NA SPODNJI SAVI MEDRESORSKA SKUPINA ZA PODNEBNE SPREMEMBE DELOVNA SKUPINA ZA PROSTORSKE REŠITVE UMEŠČANJA PREDNOSTNIH NACIONALNIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKTOV V PROSTOR MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PODROČJE PROTIDOBAV MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IMPLEMENTACIJO DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA 2006/123/ES O STORITVAH NA NOTRANJEM TRGU MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA BOJ PROTI PIRATSTVU IN PONAREJANJU NA PODROČJU INTELEKTUALNE LASTNINE KOMISIJA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA NARODNI SKUPNOSTI KOMISIJA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA DIALOG Z VERSKIMI SKUPNOSTMI SVET ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ PROGRAMSKI ODBOR ZA OBRAVNAVO IN OBLIKOVANJE STRATEŠKIH USMERITEV SID BANKE IN DRUGIH RAZVOJNIH FINANČNIH IN IZVEDBENIH INSTITUCIJ MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA USTANOVITEV URADA ZA ODVZEM PREMOŽENJSKE KORISTI PRIDOBLJENE S KAZNIVIM DEJANJEM MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA BOJ PROTI TRGOVINI Z LJUDMI MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IZVEDBO DOKONČANJA PROJEKTA IZGRADNJE INFRASTRUKTURE ENOTNEGA DIGITALNEGA RADIJSKEGA OMREŽJA DRŽAVNIH ORGANOV REPUBLIKE SLOVENIJE MEDRESORSKA PROJEKTNA SKUPINA, KI BO PRIPRAVILA JAVNI RAZPIS ZA IZBIRO SOVLAGATELJA IN OPERATERJA ENOTNEGA DIGITALNEGA RADIJSKEGA OMREŽJA DRŽAVNIH ORGANOV (TETRA) NACIONALNA KONTAKTNA TOČKA ZA SODELOVANJE REPUBLIKE SLO Ali pa občinske uprave novonastalih več kot 150 občin s sposobnostjo samopreživl
Grizlibear
24. 04. 2012 11.19
+10
Pa še niti agencij nisem začel naštevat. Torej Policija, kajne? Osupljivo!
pesnitev
24. 04. 2012 13.42
+1
lnterReflections
24. 04. 2012 11.02
+10
Te varčevalne ukrepe je treba na morebitnem referendumu odločno zavrniti, saj država varčuje na napačnem koncu: - ne bo zmanjšala števila poslancev, občinskih uprav in uradov - ne bo prenehala financirati Cerkve in verskih skupnosti iz proračuna, kulturnih in športna društvev, ter zavodov - v to bo vključila tudi policiste, ki imajo že tako nizke plače 720EU, a v proračun vsak dan prispevajo 200.000EU iz kazni
HAJDUK-1911
24. 04. 2012 11.09
+0
pozdravljen, bi dal plus, ampak zamujaš v službo antiireligion
lnterReflections
24. 04. 2012 11.10
+1
HAJDUK-1911
24. 04. 2012 11.12
+3
Ampak vseeno plus. Ampak drugič vsaj povej kdaj prideš v službo, jaz že od petih pisarim sem gor. Gre za princip. odnos do službe je pomemben
HAJDUK-1911
24. 04. 2012 11.13
+4
Sem dobre volje, danes bom lahko gledal nogomet, žene ne bo doma, tako da mi ne bo treba gledati romantičnih komedij ala Blondinka iz Harvarda. To je smrt zame
steiermarkanna
24. 04. 2012 11.41
+2
Bolna realnost zamegljenih glav v Sloveniji!
nemarx
24. 04. 2012 10.55
-2
Jaz osebno delim zaposlene na policiji v dve grupi in sicer : Pravi policaji, so tisti del policije, ki jo potrebujemo, saj skrbi za red in mir, ter spoštovanje zakonov in na oni drugi del policije, ki ji lahko rečemo Udbocaji, ki delajo izključno samo po navodilih podtalne organizacije, ki se ji reče Komunistična Partija Slovenije, le da se pred širnim svetom sprenevedajo in tega nočejo priznati. Če bi komunisti iz podzemlja imeli jajca, bi se uradno ponovno registrirali kot KPS in bi lahko nastopili na parlamentarnih volitvah, ljudje bi pa jasno vedeli koga volijo, ne pa da državljani volijo neke Pozitivce ali SD-jevce, zadaj pa stoji totalitarna združba KPS.
Tonček Balonček
24. 04. 2012 10.58
+0
JAz jih delim na poštenjake in komuniste. Te slednje bi morali vs odpustiti, Gonekak že ve, kakšni so, saj jih je sam vzgajal v Vikrčah, tako da je verodostojna priča, kaj se je počelo v komunizmu!
Tonček Balonček
24. 04. 2012 10.52
+1
Zaakj današnje črne oblasti ne povzamejo domobranske miselnosti? Namreč da je vsakršno lastno bojevanje popolnoma nesmiselnos, to krizo naj rešujeo med seboj velesile, mi opazujmo, kaj s edogaja tam in se imejmo po svoje! Ampak ne, ti nam zdaj grozijo z Bruslejm! Kot d ane moremo imeti referenduma in izstopiti iz tega francosko-nemškega valha? A so ans okupirali? Ne sicer z vojsko, ampak z bankami in krediti? A JAnša pa ne bi bil predsednik nove Osvobodilne fronte?
MICLA
24. 04. 2012 10.44
-3
vsem po vrsti dajte odpoved ,ker jih je že tako preveč ,imajo redne službe ,lepo oblečeni in delajo zelo malo,plače imajo redne, pa se najbolj puntajo, če ne boste sedaj naredili reda, ga ne boste nikoli.kaj pa delavci v gospodarstvu oni niti plačila ne dobivajo rednega, da o drugih ki so na cesti ne govorimo.če jim ni všeč to delo naj gredo pa v gospodarstvo ali po prosti izbiri ,za 500€ali manj. , samo ta problem je da za kaj drugega niso sposobni.vsaj v veliki večini .ker niso usposobljeni za drugo delo.
Tonček Balonček
24. 04. 2012 10.55
+1
A ti si tudi nasedel tej abotni propagandi? NAjbolj smešno je, da se ta obalst bori takorekoč sama proti sebi! Oni so lepo oblečen, nič ne znajo, dobro zaslužijo, imajo celo 100 odstotna andomestila, imuniteo, ne potrebujejo potrdil o nekaznovanju itd. Še bencina ne potrebujejo!
populus
24. 04. 2012 11.52
+3
ne zagovarjam policije ,ampak oni enostavno niso krivi za nastalo situacijo v državi !!delajo kot vsak človek za svoj kruh,takšni ali drugačni ,povsod pa se najde črna ovca ,delajo kakor se jim pač ukaže,ukazi pa vemo od kod prihajajo!iz politike in lobijev,strah pa je janšo in ostale ker jih je ravno aparat ki naj bi jih varoval pustil na cedilu ,kaj se vam zdi gorenak pa poštenjak?MENI OSEBNO SE MI NE ZDI .KOSILO Z BAVČARJEM ,BARABINOM ŠT 1 ,GRE GOSPOD GORENAK NA KOSILO .MISLIM HALOOOOO
b4rdy
24. 04. 2012 10.36
+4
Mislim oz. se upam trdit da tudi Gorenak ne dela samo službenih obveznosti med delovnim časom.... sicer pa kar se policajev tiče....ko pa njihovo(gospodovo)*ščitijo so pa dobri kajne....
Tonček Balonček
24. 04. 2012 10.55
+0
alterego
24. 04. 2012 10.34
+4
verjetno je Gorenaka tud strašno motilo, ko si je minister za razvoj J. Damjan (za časa prve vlade J.J.) kar v kabinet namontiral namizni fuzbal!? mogoče je pa tud sam hodil tja špilat...
beri66
24. 04. 2012 10.31
+3
mene pa moti da Gorenak flanca neumnosti...predlagam da se mu zmanjša delovna obveznost...manj dela_manj škode za državo...politikant in ne politik....