Slovenija

Notarji bodo danes brezplačno svetovali

Ljubljana, 26. 10. 2017 07.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Notarji bodo danes obiskovalcem na voljo za odgovore na vsa vprašanja, ki se nanašajo na dedovanje, oporoke, nepremičnine in ostale zadeve, ki zadevajo premoženje posameznika.

Notar
Notar FOTO: POP TV

Notarji bodo danes odprli svoja vrata in vsem, ki bodo to želeli, brezplačno svetovali v zadevah, ki se nanašajo na notarske storitve. Nasvete bo mogoče dobiti v času uradnih ur, to je od 9. do 12. ure in od 13. do 16. ure. S tem se slovenski notarji pridružujejo Evropskemu dnevu civilnega pravosodja.

Notarji bodo danes obiskovalcem na voljo za odgovore na vsa vprašanja, ki se nanašajo na dedovanje, oporoke, nepremičnine in ostale zadeve, ki zadevajo premoženje posameznika.

Evropska komisija in Svet Evrope sta se namreč leta 2003 odločila, da naj bo okoli 25. oktobra v vseh državah članicah EU en dan posvečen civilnemu pravosodju oziroma dnevu civilnega prava. Temeljni namen dneva je, da se evropski državljani seznanijo s civilnim pravom in da bi slednje postalo dosegljivo vsem državljanom.

Pravica do dostopa do sodnega varstva v civilnih zadevah je še posebej pomembna zaradi naraščajočega prostega gibanja ljudi po državah EU, ki pa se zaradi tega srečujejo z ovirami zaradi različnih pravnih sistemov. Glede na to, da je civilno pravo prisotno v vsakdanjem življenju vseh državljanov tako z delovno-pravnimi razmerji kot s porokami, ločitvami, dedovanjem, izmenjavo blaga ali storitev, je treba zagotoviti, da bo to enako dostopno vsem, ne glede na kraj bivanja, pravijo na Notarski zbornici Slovenije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lordslayer
26. 10. 2017 08.06
+0
92 notarjev za 2mio prebivalcev ... ni čudno, da vsi služijo na polno ...